Jehovan todistajien haaratoimisto kieltää tekemästä muistiinpanoja.


Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan seurakunnissa luettiin toukokuussa 2019 tällainen kirje:

Kaikille seurakunnille Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Asia: Yleinen tietosuoja-asetus.

Rakkaat veljet!

Kenttätyöhön osallistuminen on aina ollut kunkin kristityn henkilökohtainen ilmaus hänen uskostaan ja halustaan kertoa valtakunnan hyvää uutista toisille. Vuosien mittaan julistajat ovat ehkä tottuneet merkitsemään muistiin henkilötietoja kenttäpalveluksessa. Viimeaikaiset tuomioistuinten päätökset ja yleisen tietosuoja-asetuksen voimaantulo vaikuttavat kuitenkin siihen, miten haaratoimistomme alueella voidaan kerätä ja käyttää henkilötietoja. Siksi mitkään aiemmat ehdotukset, jotka koskevat kenttätyön yhteydessä tehtäviä muistiinpanoja, eivät ole enää voimassa.

(Roomalaisille 13:1, UM-käännös) Jokaisen ihmisen tulee olla alamainen esivallalle, sillä valtaa ei ole, ellei Jumala ole antanut sitä. Vallassa olevat ovat saaneet suhteellisen asemansa Jumalalta.

Edellä mainituista syistä julistajien ei tule kerätä henkilötietoja kenttätyössä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön nimeä, osoitetta, kieltä, etnistä taustaa tai muita vastaavia tietoja ei tule kirjata mihinkään ylös. Myöskään sellaisia osoitteita ei tule merkitä muistiin, joissa ketään ei ole tavattu kotoa.

Vaikka henkilötietoja ei merkitäkään muistiin, julistajia kannustetaan huolehtimaan löytämästään kiinnostuksesta. Tässä voidaan onnistua seuraavilla tavoilla:
  1. Julistaja voi antaa yhteystietonsa kiinnostuneelle henkilölle ja sopia uusintakäynnistä.
  2. Kiinnostuneelle voidaan neuvoa, missä on lähin kokouspaikka.
  3. Henkilö voidaan ohjata JW.ORG-sivustolle.
Poikkeuksena on tilanne, kun henkilö pyytää, että hänen luonaan ei enää käytäisi. Tällöin julistajan tulee merkitä aluekortin yhteyteen ainoastaan päivämäärä ja osoite, jotta tuossa osoitteessa ei enää käydä.

Lähetämme lämpimät terveisemme!

Veljenne, Jehovan todistajat.


 

Takaisin alkuun  * * *  Seuraavalle sivulle