Uutisia Vartiotorni-seurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Johanneksen pojan henkilökohtaiset blogisivut
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto


Kuvat: JP
 
             Viikkokokouksessa esitettiin hengellisen väkivallan oppitunti
08.12.2020 Johanneksen poika (
Päivitetty 11.02.2022: äänitteet esitetty myös tekstinä)
Jokainen nykyinen ja entinen Jehovan todistaja tietää oikein hyvin, että seurakunnasta erotettua ja itse eronnutta kartetaan. Hänet eristetään kaikista seurakunnan jäsenistä, myös sukulaisista. Poikkeuksena ovat vain kotona asuvat perheen alaikäiset erotetut tai eronneet lapset ja kotona asuva erotettu tai eronnut aviopuoliso.

Tätä karttamisopetusta kerrataan kokouksissa tasaisin väliajoin, jotta kaikki seurakunnan julistajat muistaisivat, että erottaminen ja karttaminen on "rakkaudellinen järjestely".

07.12.2020 alkavalla viikolla viikkokokouksissa on oikein erikoisannos karttamisesta. Kokouksen alkupuolella on aiheena Aaronin poikien tuomitseminen kuolemaan, joka liittyy myös karttamisoppiin. Aaronin sukulaiset eivät saaneet surra teloitettuja perheenjäseniä. Tätä korostetaan myös karttamisopin yhteydessä. Kartettuja kohtaan ei saa tuntea minkäänlaisia lämpimiä tunteita.

Aikoinaan Vartiotorni-lehdessä harmiteltiin, että nykyisin ei enää "luopioita" saa tappaa. Vuoden 1953 huhtikuun 15. päivän Vartiotorni-lehden lukijoiden kysymyksessä todettiin, että nykyiset maalliset lait rajoittavat tällaista toimintaa. Suora lainaus:

Me voimme ryhtyä toimenpiteisiin luopioita vastaan vain tietyssä määrässä, so. molempien lakikokoelmien mukaisesti. Maan laki ja Kristuksen kautta vaikuttava Jumalan laki kieltää meitä tappamasta luopioita, vaikka he olisivat meidän omia sukulaisiamme lihan ja veren sitein.

Edellä mainittu Vartiotornin lainaus heijastaa todella suurta "rakkautta" Jehovan todistajien tulkinnan mukaan.

Mitä 07.12.2020 alkavalla viikolla karttamiseen liittyvistä asioista opetettiin kokouksissa? Se selviää ns. "Työkirjasta", jota käyteään viikkokokouksen ohjelmana. Tässä kokouksen alkupuolen ohjelma:Lainaukset Jumalan sanan aarteita -osiosta:

(3. Mooseksen kirja 10:1, 2)  Myöhemmin Aaronin pojat Nadab ja Abihu ottivat kumpikin tuliastiansa, panivat siihen tulen ja asettivat sen päälle suitsuketta. Sitten he uhrasivat Jehovan edessä luvatonta tulta ja toimivat näin vastoin hänen käskyään. 2 Silloin tuli lähti Jehovan luota ja tuhosi heidät, niin että he kuolivat Jehovan edessä.

Jehova surmasi Nadabin ja Abihun, koska he uhrasivat laitonta tulta.

(3. Mooseksen kirja 10:4, 5) 4 Mooses kutsui Misaelin ja Elsafanin, Aaronin sedän Ussielin pojat, ja sanoi heille: ”Tulkaa tänne ja kantakaa sukulaisenne pyhän paikan edustalta leirin ulkopuolelle.” 5 He tulivat ja kantoivat miehet, joilla oli yllään pitkät vaatteensa, leirin ulkopuolelle, niin kuin Mooses oli käskenyt.

Heidän ruumiinsa vietiin  leirin ulkopuolelle.

(3. Mooseksen kirja 10:6, 7) 6 Sitten Mooses sanoi Aaronille ja hänen toisille pojilleen Eleasarille ja Itamarille: ”Älkää jättäkö hiuksianne hoitamatta älkääkä repikö vaatteitanne, jottette kuolisi ja jottei Jumala vihastuisi koko kansaan. Teidän veljenne, koko Israelin kansa, itkevät näitä, jotka Jehova on surmannut tulella. 7 Ette saa lähteä kohtaamisteltan sisäänkäynnin luota, jottette kuolisi, sillä Jehovan voiteluöljy on päällänne.” Niin he toimivat Mooseksen sanojen mukaan.

Jehova kielsi Aaronia ja hänen muita poikiaan ilmaisemasta surua.


Kuva: Zoom / JW Stream

Voit kuunnella tästä, miten ohjelma käsiteltiin Zoom-etäkokouksessa (osa äänistä on muutettu). Kesto noin 8 minuuttia, 15 sekuntia.

* * *

Huomautus: Tällä sivulla on kolme äänitettä, joissa seurakunnan vanhimmat (johtomiehet) opettavat seurakunnan julistajia karttamaan erotettuja ja itse eronneita henkilöitä, myös saman perheen jäseniä ja sukulaisia. Tämä on julmaa hengellistä väkivaltaa. Tämä on myös hengelliseen väkivaltaan yllyttämistä ja pakottamista. Heidän puheensa voi kuunnella äänitteenä ja myös lukea tekstinä täältä.

* * *

Jehovan todistajien järjestö soveltaa vanhan testamentin puolelta asioita melko "huolettomasti" asiayhteydestä pois repäisten. Kuinka moni nykyisistä erotetuista ja eronneista on uhrannut laitonta tulta? Siitähän oli kyse, kun Aaronin pojat tuomittiin kuolemaan.

Nykyisin ihmisiä aletaan karttaa jo sillä perusteella, jos he eivät jaksa uskoa järjestön jatkuvasti muuttuneisiin oppeihin. Ei ole kyse mistään "laittomasta tulesta". Kuitenkin rangaistuksena on elinkautinen karttaminen.

Jehovan todistajat rinnastavat jonkun tappamisen siihen, että joku erotetaan seurakunnasta ja häntä tulee karttaa. Miksi tällainen rinnastaminen tehdään? Ilmeisesti hallintoelin haluaa viestittää, että erotetut ja eronneet ovat järjestön kannalta kuolleita, eikä heitä saa kaivata eikä surra.

Ohjelman loppupuolella on toinen karttamisosio.

Kuva: Zoom / JW Stream

Voit kuunnella tästä, miten ohjelma käsiteltiin Zoom-etäkokouksessa (osa äänistä on muutettu). Kesto noin 5 minuuttia, 30 sekuntia.

Voit kuunnella tästä, miten kysymykset käsiteltiin Zoom-etäkokouksessa (osa äänistä on muutettu). Kesto noin 2 minuuttia, 30 sekuntia.

Tässä on kerrottu tekstinä ja kuvakaappauksina, millainen oli video Pysy uskollisena ehyin sydämin:


Kuvakaappaukset: JW.ORG

Opetusvideo alkaa. Sisar kertoo, että hänen nimentä on Gabriella. Gabriella kertoo, että hänestä ja hänen miehestään Benistä on aina ollut mukavaa käydä kokouksissa. Mutta viime aikoina se on kuitenkin ollut vaikeaa. Gabriella sanoo, että jotakin puuttuu, nimittäin heidän poikansa. Gabriella kertoo, että hänestä tuntuu kuin katselisi elokuvaa jonkun toisen perheestä. Ei kai meille voinyt käydä näin?

Poika kirjoitta kirjettä vanhemmilleen. Hän on lähdössä pois kotoa.Gabriella kertoo, että heidän poikansa Levi ei enää ole Jehovan todistaja. Asiasta ilmoitetaan valtakunnansalin kokouksessa. Vanhimmat ja muut ystävät ovat Gabriellan mielestä rohkaisevia ja ymmärtäväisiä. Monet heistä olivat nähneet Levin kasvavan, pitävän ensimmäisen puheen ja käyvän kasteella. 

Gabriella kertoo olevansa ihan rikki. Hän on pettynyt siihen, että Levi jätti Jehovan, mutta vielä pettyneempi hän on itseensä. Hänestä tuntuu kuin he olisivat jotenkin pettäneet hänet.

Gabriella miettii koko ajan, mitä Leville mahtaa kuulua.

Videolla Levi lähettää äidilleen tekstiviestin. Äiti tietää Jehovan todistajien kannan. Hän ei saa olla tekemisissä kenenkään sellaisen kanssa, joka ei elä kristillisten periaatteiden mukaan. Hän ei uskonut, että se ohje soveltuisi joskus häneen itseensä.Gabriella sanoo, että samana iltana kokouksessa puhuttiin Korahin pojista. Jehova vahvisti sen, että Mooses johdatti hänen kansaansa, ei Korah. Kun ihmisten käskettiin lähteä kapinoitsijoiden telttojen luota, mitä Korahin pojat tekivät? Olisiko heistä tärkeämpää olla uskollisia sukulaisille kuin Jehovalle? Raamattu kertoo, että he pysyivät uskollisina Jehovalle ja saivat siksi siunauksia.Kokouksen jälkeen Gabriella kertoo miehelleen Benille Levin lähettämästä viestistä. Hän kertoo myös, että kaipaa Leviä valtavasti. Mutta hän haluaa pysyä uskollisena Jehovalle. Korahin poikien tavoin. Ben sanoo tuntevansa samoin. Sitten hän sanoo jotain sellaista, jota Gabriella ei ollut tullut ajatelleeksi. Jos he menisivät Levin ja hänen tarvitsevansa kurin väliin, osoitus Jehovan rakkaudesta ei saavuttaisi häntä. Gabriella järkeilee niin, että heidän uskollisuutensa Jehovalle voisi pelastaa Levin hengen. He päättävät pysyä uskollisina Jehovalle.

Videon lopussa on kulunut jo viisi vuotta Levin lähdöstä. Hän ei ole palannut takaisin seurakuntaan. Gabriella ei ole kuitenkaan menettänyt toivoaan. Hän täyttää päivänsä tienraivauksella.

Huomautus:

Tuossa vuonna 2016 tehdyssä videossa taas menivät "iloisesti sekaisin" uskollisuus Jehovalle ja uskollisuus järjestölle. Ne eivät ole samoja asioita. Mutta suurin osa Jehovan toditajista ei sitä huomaa vahvan mielenhallinnan takia.
 
     

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity