Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 25.04.2018
Uutiset - Kotimaa

Syyttäjä haluaa KKO:lta ratkaisun kohutussa siviilipalvelusjutussa
25.04.2018 Johanneksen poika
Turun Sanomat kertoi, että syyttäjä hakenee paljon keskustelua virittäneessä siviilipalvelusjutussa valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (KKO).

Helsingin hovioikeus hylkäsi syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä ja katsoi, että tuomitseminen on syrjivää kohtelua.

Lue lisää...Muistutus venäjänkielisen aluekonventin majoituksesta
20.04.2018 Johanneksen poikaKuva: JW Broadcasting

Haaratoimisto on joutunut toistuvasti vetoamaan voimakkaasti pääkaupunkiseudun ja sen lähiympäristön seurakuntiin, että paikallisseurakuntien jäsenet harkitsisivat vakavasti sitä, voisivatko he majoittaa Venäjältä tulevia konventtivieraita kesäkuussa aluekonventin ajaksi. Majoituspaikkoja tarvittaisiin paljon lisää.

Lue lisää...Vielä kerran Hakkaraisesta
18.04.2018 MaariaKuva: Iltalehti

Jehovan todistajilla on ikävä kyllä taipumus puhua vääristeltyjä asioita, jotta näyttäisivät paremmalta kuin ovatkaan. Heillä on tälle oma sanontansakin, he ovat ovelia kuin käärmeet, mutta viattomia kuin kyyhkyset. Sanonnalla on pohja Raamatussa ja se viittaa siihen, miten he omasta mielestään ovat viattomia, mutta joutuvat välillä toimimaan käärmeitten lailla.

Lue lisää...
 


Onko hymyileminen riski Jehovan todistajalle?
17.04.2018 Johanneksen poika
Monet mediat ovat kertoneet tänään Turun puukotusoikeudenkäynnistä uusia tietoja. Nyt oli kuultavana syytetty. Miksi hän valitsi uhreikseen naisia? Mikä osuus hymyilemisellä oli?

Lue lisää...Kotimaa24: Buddhalaiset yhdyskunnat kasvavat ja Jehovan todistajat menettävät jäseniä Suomessa
15.04.2018 Johanneksen poika
Kotimaa24 kertoi uskonnollisen kentän tilastoista. Jutussa kerrotaan, että suhteellisesti eniten jäseniään menettivät Jehovan todistajat, evankelisluterilaiset vapaaseurakunnat ja adventistit. Jehovan todistajien jäsenmäärä on laskenut tasaisesti 2010-luvun taitteesta lähtien noin 100–300 jäsenellä vuosittain. Viime vuoden lopulla jäseniä oli 17 685.

– Jehovan todistajien julkisuuskuva on huono. Järjestöllä on monia sisäisiä ratkaisematta jääneitä ongelmia liittyen karttamiskäytäntöihin ja jäsenten elämän kontrollointiin. Vaikea sanoa, onko taustalla enimmäkseen irtautumisia vai selittyykö lasku pääosin luonnollisella poistumalla, Jussi Sohlberg arvioi.

Lue lisää...Varusmies-lehti käsitteli uusimmassa numerossaan Jehovan todistajia ja siviilipalvelusta
15.04.2018 Johanneksen poika

Kuvat: Varusmies-lehti

Varusmies-lehden uusimmassa numerossa (2/2018) on kaksikin juttua, jossa käsitellään Jehovan todistajia ja siviilipalvelusta. Ensimmäisen jutun otsikko on: He eivät opettele sotimaan.

Toinen juttu on otsikoitu: Perustuslain rajamailla. Sen alla todetaan, että siviilipalveluksesta kieltäytyminen johtaa Suomessa valvontarangaistukseen. Tuomiot voivat kuitenkin loppua, jos korkein oikeus muuttaa tulkintalinjaansa.Lue lisää...Iltalehti on julkaissut yhteensä toistakymmentä erillistä pientä juttua Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman jälkeen
15.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Keskiviikkona 11.04.2018 ohjelmassa Sensuroimaton Päivärinta vieraina olivat entinen Jehovan todistaja Josefina Pakomaa ja Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston edustaja, tiedottaja Ari Hakkarainen.

Ohjelma oli todella mielenkiintoinen ja hyvin tehty. Päivärinta ei päästänyt helpolla Jehovan todistajien tiedottajaa Ari Hakkaraista. Hän "hiillosti" sopivasti, mutta ei liian tiukasti, koska silloin haastateltava olisi voinut mennä "lukkoon".

Tämän erinomaisen ohjelman jälkimainingit aaltoilevat vielä voimakkaasti. Iltalehteen pulpahtaa pieniä paloja muutaman tunnin välein.

Lue lisää...Iltalehti julkaisi tänään paperilehden viikonloppuliitteessä neljän entisen Jehovan todistajan kokemuksia
14.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Iltalehti on viime päivinä julkaissut useita erillisiä juttuja jehovantodistajuudesta. Tämän päivän jutussa oli yhteensä viisi sivua. Neljä entistä Jehovan todistajaa kertoi elämästään ja karttamisesta.

Lue lisää...Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?
14.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Iltalehden internetsivulla on tällainen teksti:

IL-TV:n erikoistoimittaja Susanne Päivärinta ei kysy pelkästään mitä tapahtui – vaan miksi tapahtui. Sensuroimaton Päivärinta sisältää kiinnostavia vieraita ja yllättäviä kysymyksiä, joilla on väliä. Sensuroimaton Päivärinta on utelias, rohkea ja reilu. Tarjolla on syvällistä puhetta, joka vie sinut asioiden ytimeen.

Tuo teksti pitää paikkansa. Keskiviikkona 11.04.2018 ohjelmassa Sensuroimaton Päivärinta vieraina olivat entinen Jehovan todistaja Josefina Pakomaa ja Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston edustaja, tiedottaja Ari Hakkarainen.

Tällä sivulla käsitellään Hakkaraisen haastattelua. Miten hän selvisi?

Lue lisää...Iltalehti jatkaa Päivärinnan ohjelman käsittelyä - neljä uutta juttua julkaistu
12.04.2018 Johanneksen poika (Päivitetty kaksi kertaa)

Kuva: Iltalehti

Sensuroimaton Päivärinta -ohjelma on innoittanut Iltalehden tekemään lisää juttuja. Tänään on julkaistu neljä uutta uutista.

Ensimmäisessä jutussa kerrotaan, kuinka 11-vuotias Josefina pakotettiin vaikenemaan hyväksikäytöstään.

Toisessa jutussa Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen kertoo virallisen käsityksen oikeuskomiteoista. Se tosin poikkeaa aika paljon siitä, miten oikeuskomiteoissa tuomitut asian ovat kokeneet. Hakkaraisen sanat ovat ristiriidassa myös Vartiotorniseuran julkaiseman kirjallisuuden kanssa, sekä avoimen että salaisen.

Kolmannessa jutussa kerrotaan, kuinka perhe karttaa Jehovan todistajista lähtenyttä Josefinaa. Hänen äitinsa ja siskonsa kävelivät sanaakaan sanomatta ohi sairaalan käytävällä.

Neljännessä jutussa Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen yrittää todistella karttamisen raamatullisuutta.

Lue lisää...Iltalehti julkaisi kolme juttua Sensuroimattoman Päivärinnan haastattelun perusteella
11.04.2018 Johanneksen poika

Kuvat: Iltalehti

Ensimmäisessä jutussa Josefina Pakomaa kertoi, miksi hän ei enää halunnut olla Jehovan todistaja. Oli paljon asioita, jotka pikku hiljaa alkoivat vaivata. Myöskin lapsuudessa tapahtuneita asioita alkoi aikuisena miettimään vähän toisesta näkökulmasta, Josefina kertoo Susanne Päivärinnan haastattelussa.

Toisessa jutussa Josefina kertoi, miksi Jehovan todistajista ei uskalleta erota.

Kolmannessa jutussa oli kyse Jehovan todistajien tiedottajan Ari Hakkaraisen haastattelusta.Lue lisää...Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista
11.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa vieraiksi Jehovan todistajista eronneen Josefina Pakomaan sekä Jehovan todistajien tiedottajan Ari Hakkaraisen.

Jehovan todistajiin on kohdistunut paljon kielteistä julkisuutta viime aikoina. Yhteisöstä erotettujen tai eronneiden kohtelu puhuttaa. Miksi naisiin tai lapsiin kohdistuneita epäiltyjä seksuaali- tai väkivaltarikoksia on käsitelty Jehovan todistajien omissa oikeuskomiteoissa?

Lue lisää....Kierrosvalvojille on ostettu uusia autoja
10.04.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Seurakunnille on ilmoitettu, että haaratoimisto on ostanut kierrosvalvojille uusia autoja. Haaratoimisto huolehtii myös kaikista kierrosvalvojien autokustannuksista, mukaan lukien vakuutukset, huollot, polttoaineet jne.

Lue lisää...Turun terroristi-iskussa kuollut Jehovan todistaja -nainen ei sittenkään ollut sattumanvarainen uhri
09.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Iltalehti

Iltalehti kertoo oikeudenkäynnistä, jossa käsitellään Turun terroristi-iskun tapahtumia. Syytetty on nähtävästi valinnut ensimmäisen uhrin tietoisesti. Motiivina oli murhata kristitty.

Aikaisemmin on julkisuuteen kerrottu, että Jehovan todistaja valikoitui sattumalta uhriksi.

Lue lisää...Aseistakieltäytyjäliitto: ”Vapautuslain kumoaminen merkitsisi ajatuksen-, uskonnon- ja omantunnon vapauden kaventumista”
07.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Uusi Suomi

Aseistakieltäytyjäliitto ottaa kantaa puolustusministeriön perjantaina asettamaan työryhmään, jonka tarkoitus on arvioida Jehovan todistajat asevelvollisuudesta vapauttavan poikkeuslain muutostarpeet.

Aseistakieltäytyjäliitto ihmettelee sitä, että puolustusministeriön asettamassa työryhmässä ovat edustettuina vain puolustusministeriö ja  pääesikunta. Lisäksi tehtävänannossa mainitaan, että työryhmän esitys ei  saa ”vaarantaa yleistä asevelvollisuutta”.

Lue lisää...
 


Etelä-Saimaa julkaisi kaksi uutista Jehovan todistajista
07.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Etelä-Saimaa

Ensimmäinen uutinen kertoo Venäjältä tulleista turvapaikanhakijoista. Aluksi venäjänkieliset Jehovan todistajat kokoontuivat Lappeenrannan valtakunnansalin pienessä kokoustilassa. Nyt venäjänkielisille on perustettu oma seurakunta, kertoo Harri Ikonen.

Ikosen mukaan suomenkieliset Jehovan todistajat ovat ottaneet Venäjältä tulleet avosylin vastaan, ja tulijoille on hankittu esimerkiksi vaatteita.

Toisessa uutisessa kerrotaan Imatran valtakunnansalin kunnostamisesta.

Lue lisää...Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn
06.04.2018 Johanneksen poika (Päivitetty 10.04.2018)Kuva: Pixabay

JP-Uutisille on toimitettu lomake, joka on jaettu Jehovan todistajille huhtikuun 2018 alussa. Tämä lomake liittyy Eu-säädöksiin.

Lomake vaikuttaa todella oudolta. On todella ihme, jos tämä on Suomen henkilötietolain mukainen. Siksi tämä lomake on lähetetty jo tietosuojavaltuutetun toimistoon sen selvittämiseksi, onko lomakkeen teksti sellainen, jonka myös tietosuojavaltuutettu hyväksyy.

Lomakkeessa on vähintään kuusi epäilyttävää kohtaa.

Lue lisää...Jehovantodistajien vapautus asevelvollisuudesta arvioidaan uudelleen – ministeriöltä selvitys kesäkuun loppuun mennessä
06.04.2018 Johanneksen poikaKuva: MTV Uutiset

Jehovantodistajien oikeutta olla suorittamatta asevelvollisuutta arvioidaan uudelleen. Aiemmissa selvityksissä nykytilaa on pidetty ongelmallisena yhdenvertaisuuden kannalta.

Lue lisää...Onko eduskunnan oikeusasiamiehen toimistolla suhteellisuudentajua?
04.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Uusi Suomi

Uusi Suomi kertoi, että apulaisoikeusasiamies on antanut huomautuksen kunnalle, johon kuuluvan koulun keskusradiosta on kuulutettu seurakunnan pitämää uskonnollista aamunavausta. Viranomaisen mukaan koululaisten uskonnonvapaus ei ole toteutunut koulussa.

Puuttuuko oikeusasiamies tätä kokoluokkaa isompiin asioihin samalla innolla kuin se puuttui tähän pieneen asiaan?

Ei. Kun asian kokoluokka on pieni, siihen on helppo ottaa kantaa. Mutta jos asian kokoluokka on merkittävästi suurempi, oikeusasiamiehen toimisto alkaa etsiä pesuvatia ja siihen vettä, että voisi kiireesti pestä kädet Pilatuksen tavoin ja jättää koko asian käsittelemättä.

Lue lisää...Jehovan todistajista lähtenyt
31.03.2018 Johanneksen poika

Kuva: Timo Heikkala

Niko Peltokangas riuhtaisi itsensä eroon Jehovan todistajista seitsemän vuotta sitten. Lapsuus ja nuoruus jäseniään tiukassa otteessa pitävässä yhteisössä jätti jälkensä. Niko on tuntenut koko elämänsä ulkopuolisuutta.

Lue lisää...Tilastokeskuksen tietojen mukaan Jehovan todistajien määrä laskee edelleen tasaisesti Suomessa
30.03.2018 Johanneksen poika
Kuva: Tilastokeskus

Vuoden 2017 joukukuun viimeisenä päivänä Suomessa oli tilastokeskuksen tietojen mukaan yhteensä 17685 Jehovan todistajaa. Se tarkoittaa 294 Jehovan todistajaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuodesta 2013 vuoteen 2017 pudotusta oli yhteensä 1012.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Paikallinen vai maailmanlaajuinen tulva?
21.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Tieteen kuvalehti

"Geologit eivät ole tehneet löytöjä, jotka sopivat Raamatun kuvaamaan maailmanlaajuiseen tuhotulvaan. Tutkijoiden mukaan vedenpaisumusmyytteihin kuuluvan kertomuksen taustalla voi kuitenkin olla paikallinen tulvakatastrofi."

Näin kerrotaan Tieteen kuvalehden numerossa 5/2018 sivulla 70.

Lue lisää...Muutoksenhakuoikeudenkäynti Venäjän aikomuksesta ottaa haltuunsa Jehovan todistajien Venäjän-toimisto
21.04.2018 Johanneksen poika
Pietarin kaupunginoikeus käsittelee 3. toukokuuta 2018 Jehovan todistajien valitusta heidän entisen Venäjän-toimistonsa takavarikointia koskevan ratkaisun johdosta. Jos tämä todistajien valitus hylätään, ratkaisu on mahdollista panna täytäntöön ja valtio voi ottaa kiinteistön heti haltuunsa.

Lue lisää...Cedarsin videolla mainittiin Suomi useita kertoja
16.04.2018 Maaria ja Johanneksen poikaKuva: YouTube

Lloyd Evans tunnetaan ehkä paremmin nimellä "Cedars". Hän on julkaissut valtavan määrän videoita YouTube-kanavallaan.

10.04.2018 hän julkaisi videon, jonka nimi on Publisher ID - Episode 11 - Watchtower: In Focus. Tuossa videossa vilahtelee muutaman kerran sana "Suomi". Video käsittelee Euroopan tietosuojadirektiiviä, joka pakottaa myös Vartiotorniseuran reagoimaan jotenkin. Niinpä se on jakanut Jehovan todistajille lomakkeita, jotka pitää palauttaa allekirjoitettuina toukokuun puoliväliin mennessä. Cedarsin videon alapuolella olevassa tekstissä viitataan mahdollisuuteen valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle. Suomessa näin on jo tehty.

Lue lisää...Jehovan todistajien rivijäsenille ei kerrota kaikkea uudesta tietojenkeräämisjärjestelmästä
14.04.2018 Maaria ja Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Niin kuin aina ennenkin, kun tulee jokin uudistus Jehovan todistajien järjestössä, siitä kerrotaan vain lyhyesti rivijäsenille. Näin on myös uuden lomakkeen Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn kanssa. Rivijäsen ei saa juuri mitään tietoa, eikä hänelle kerrota edes sitä, miksi hänen tietonsa pitää lähettää muihin maihin.

Jehovan todistaja -vanhimmat saavat kyllä enemmän tietoa tästä. Heille on annettu tietoa kahden sivun verran asiakirjassa, joka on englanniksi INSTRUCTIONS FOR USE OF PERSONAL DATA.

Mistä oikein on kyse?

Lue lisää...Eläimet ennallistetussa paratiisissa
03.04.2018 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Ikuinen elämä ennallistetussa paratiisissa on Jehovan todistajien keskeinen sanoma. Sitä on kuvattu heidän kirjallisuudessaan kauniilla kuvilla, joissa ihmiset elävät rauhassa ja onnessa kauniin luomakunnan keskellä. Kuvissa esitetään myös villieläimiä, jotka ovat pienten lasten hyväiltävinä ilman, että niitä tarvitsisi pelätä. Myös näiden villieläinten nykyiset saaliseläimet eivät enää pelkää tulla saalistetuiksi. Tällainen ihanteellinen kuvaus tulevaisuudesta on vedonnut ja vetoaa edelleen lukuisiin ihmisiin. Mihin tällainen tulevaisuuden kuvaus perustuu?

Lue lisää...HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa
02.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: Hannes Heikura / HS

Helsingin Sanomat kertoi, että Suomesta haki turvapaikkaa viime vuonna noin 125 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa. Tänä vuonna on tullut tähän mennessä nelisenkymmentä. Maahanmuuttoviraston (Migri) tulosaluejohtajan Juha Similän mukaan joukossa on paljon lapsiperheitä.

Lue lisää...Lasten ja aikuisten kohtelu perustuu aivan eri sääntöihin
02.04.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Marraskuun 2017 JW Broadcasting -kuukausivideolla palveluskomitean jäsen Gary Breaux todistelee voimakkaasti, että täytyy olla aina kaksi todistajaa, ennen kuin oikeuskomitea voidaan perustaa. Hän painottaa vielä, että Jehovan todistajien järjestö ei milloinkaan luovu tuosta vaatimuksesta.

Vuoden 2018 heinäkuun tutkittavan Vartiotornin lukijoiden kysymys on täysin ristiriidassa herra Breauxin uhmakkaan puheenvuoron kanssa. Miksi?

Lue lisää...Lasten hyväksikäytön monet muodot Jehovan todistajien järjestössä
31.03.2018 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestössä lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on maailmanlaajuinen ongelma. Mutta se ei ole ainoa hyväksikäytön muoto.

Jehovan todistajien järjestö käyttää lapsityövoimaa saarnaamistyössä. Se on myös kuvottava piirre tässä kultissa.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Nyt on uunituoreessa JW ORG:n uutisessa kerrottu noin vuosi sitten toteutetusta kirjekampanjanjasta Venäjän Jehovan todistajien puolesta. Uutisessa on paljon kuvia, sekä tekstin joukossa että sivun lopussa.

Lapset ovat joutuneet mannekiinin hommiin, kun yritetään vedota hallituksiin, poliittiisiin tahoihin ja tavallisiin ihmisiin. Lapsilla "myydään" vainoasiaa.

Lue lisää...Jehovan todistajat viettävät 31.03.2018 Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa ympäri maailmaa
30.03.2018 Johanneksen poikaKuvat: JW.ORG

Jokainen Jehovan todistajien seurakunta on valmistautunut huolella lauantaina 31.03.2018 pidettävää erikoiskokousta varten. Muistonviettoon on kutsuttu paljon ihmisiä. Seurakunta on hankkinut punaviiniä ja happamatonta leipää, joita kukaan ei kuitenkaan nauti kuin poikkeustapauksessa.
 


Mikä tekee tästä juhlasta erikoisen? Eivätkö muutkin kristityt vietä Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa, "ehtoollista"?

Kyllä viettävät, mutta juhlissa ei ole paljon yhteisiä piirteitä.

Lue lisää JW.ORG:sta.
 


YLE Uutiset Kaakkois-Suomi kertoi Jehovan todistajien vainosta Venäjällä
30.03.2018 Johanneksen poikaKuva: YLE

Jehovan todistajat pakenevat vainoa Venäjältä Suomeen. Turvapaikanhakijoita on tullut Joutsenon vastaanottokeskukseen niin paljon, että alueelle on perustettu kokonaan uusi Jehovan todistajien seurakuntaryhmä.

Lue lisää...Uusi ryhmä täyttää vastaanottokeskusta Lappeenrannassa – Venäjältä tullut yli sata vainon kohteeksi joutunutta Jehovan todistajaa
28.03.2018 Johanneksen poika

Kuva: YLE

YLE kertoi, että Jehovan todistajat pakenevat uskonnollista vainoa Venäjältä Suomeen. Turvapaikanhakijoita on saapunut etenkin itärajan tuntumassa sijaitsevaan Joutsenon vastaanottokeskukseen. Lisäksi Joutsenoon on perustettu kokonaan uusi venäjänkielinen seurakuntaryhmä turvapaikkaa hakeville Jehovan todistajille.

Lue lisää...Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista
26.03.2018 Johanneksen poikaKuva: W5

Kanadassa on tehty kattava tv-dokumentti rauhalliseen, informatiiviseen sekä asialliseen tyyliin. Englanninkielinen ohjelma kestää melkein 45 minuuttia, ja sen argumentaatio vakuuttaa. 

Ohjelma sisältää muun muassa juristien ja pedofilian uhrien sekä muiden entisten jehovantodistajien haastatteluja sekä videoleikkeitä JW Broadcasteista. Mukana on myös kännykkäkameralla kuvattuja pätkiä valtakunnansaleilta.

Lue lisää...Mikä on Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseura? Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin?
25.03.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Jehovan todistajien hallintoelin ei ole sama kuin Vartiotorni-seura. Mutta käytännössä on niin, että hallintoelin käyttää "työkalunaan" Vartiotorni-seuraa. Näin ollen, jos Vartiotorni-seuran julkaisemassa kirjallisuudessa on laittomia tai ihmisoikeuksien vastaisia juttuja, vastuussa on hallintoelin, joka on käskenyt Vartiotorni-seuran painaa tai julkaista netissä ohjeita tai määräyksiä. Mutta vastuussa on myös Vartiotorni-seura, koska se on mennyt ne hallintoelimen ohjeet ja määräykset julkaisemaan. Kumpikin on vastuussa.

Lue lisää...Jehovan todistajiin kohdistunut pedofiliasyyte päättyi sovitteluun – järjestön arkistot hyväksikäyttötapauksista pysyvät piilossa, toistaiseksi
24.03.2018 Johanneksen poika

Kuva: YouTube

YLE kertoo, että San Diegossa, Kaliforniassa toimiva jehovan todistajien seurakunta on tehnyt sovintosopimuksen kahden miehen kanssa. Seurakunnan johdossa toiminut mies oli syytteen mukaan käyttänyt heitä seksuaalisesti hyväkseen, kun he olivat olleet lapsia. Miesten mukaan seurakunnan johto oli ollut tietoinen pedofiliasta, mutta salannut sen.

YLE:n uutisen viimeinen kappale kertoo kaiken oleellisen Jehovan todistajien järjestöstä ja pedofiilien suojelupolitiikasta. Järjestön edustajat vastasivat valan velvoittamina:

Revealnews.org:n mukaan asianajaja Zalkin kysyi Kalifornian oikeudenkäynnin aikana jehovan todistajien edustajilta, jotka olivat siis oikeudessa valan velvoittamia, oliko seurakunta koskaan ilmoittanut epäillyistä lasten hyväksikäyttötapauksista viranomaisille sen jälkeen, kun näitä tapauksia alettiin raportoida Kaliforniassa vuonna 1997. Vartiotorni-liikkeen edustaja vastasi "Ei".

Lue lisää...Riittääkö Jehovan todistajien rohkeus erään videon katsomiseen?
23.03.2018 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Vuonna 2015 julkaistu noin 15 minuuttia kestävä video koettelee Jehovan todistajien rohkeutta ja rehellisyyttä. Uskaltavatko Jehovan todistajat katsoa tämän? Jos usko on luja ja se perustuu tosiasioihin, ei pitäisi olla mitään pelättävää. Jos Jehovan todistaja uskaltautuu katsomaan tämän videon, voiko hän myöntää itselleen rehellisesti, että asiat, joita tässä videossa käsitellään, pitävät paikkansa?

Lue lisää...Ainoa oikea tie
14.03.2018 Johanneksen poikaKuva: SVT / YLE

Maanantaisin klo 18.30 YLE esittää ruotsalaista SVT:n tuottamaa 7-osaista sarjaa Ainoa oikea tie kanavalla Teema Fem. YLE Areenassa kerrotaan ohjelmasta näin:

Minkälaiset ihmiset liittyvät lahkoihin? Millaista on elää tiukasti uskonnollisen yhteisön sääntöjen mukaan? Entä voiko yhteisön jättää? Ruotsalainen Anna Lindman tutustuu mm. Jehovan todistajiin, skientologiaan ja Plymouthin veljiin. Hän yrittää ymmärtää niitä, muttei kaihda silti hankaliakaan kysymyksiä.

Lue lisää...Vartiotorni: Ei, se ei ole ”luopion” määritelmä
10.03.2018 MaariaAlexandra James 9.2.2018

15.7.2011 Vartiotornissa on tutkittava artikkeli otsikolla: “Noudatatko Jehovan selviä varoituksia?” Tämä artikkeli on surullisenkuuluisa siitä, että se sanoo Jehovan todistajien uskonnon jättäneitä ihmisiä "henkisesti sairaiksi" luopioiksi ja syyttää heitä siitä, että "he yrittävät tartuttaa väärät opetuksensa toisiinkin".

Lue lisää...Ei-uskovan tuska syntyä Jehovan todistaja -perheeseen
08.03.2018 Maaria 
Kasvoin äitini, isäni ja sisareni kanssa Jehovan todistajaksi. Isäni oli koko elämäni seurakunnan vanhin ja siskoni äitini tavoin vakituinen tienraivaaja suurimman osan elämästäni. En koskaan unohda, kun olin nelivuotias ja katselin ulkona tähtiä. Isäni nojautui minuun ja sanoi: "Katso, mitä Jehova on tehnyt sinulle." Vastasin: "Kuinka tiedät, että Jumala on todellinen?" Äitini sanoi tietäneensä silloin, että minusta tulisi ongelmia.

Lue lisää...Hallintoelin on huolestunut maineestaan
06.03.2018 Johanneksen poikaKuva: JW Broadcasting

JW Broadcasting -kanavan maaliskuun 2018 kuukausivideolla hallintoelimen jäsen Lösch näyttää ja kuulostaa huolestuneelta, kun hän puhuu luottamuksesta ja siitä mihin ei kannata luottaa.

Näyttää siltä, että hallintoelin on tavattoman huolestunut maineestaan mm. siksi että tiedotusvälineet kertovat kaikenlaista, demonit ohjailevat ihmisten toimintaa, Saatana levittää huhuja vastuullisista veljistä, myös uskollisesta orjasta. Lösch on myös huolissaan siitä, että heitä kritisoivat artikkelit eivät kerro asioista koko totuutta ja uskollisesta orjasta levitetään huhuja internetissä.

Lue lisää...Toukokuun 2018 "tutkittava" Vartiotorni-lehti tarjoaa kaksi "Saatana-kurssia"
03.03.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Pelottelu on kovan luokan työkalu mielenhallinan ja aivopesun työkalupakissa. Se tehoaa sekä lapsiin, nuoriin, keski-ikäisiin että iäkkäisiin. Sillä saadaan pidettyä ihmiset "nöyrinä" ja alistuvaisina.

Uusin pelottelutyökalu on toukokuussa ilmestyvä Vartiotorni-lehti. Se sisältää kaksi Saatana-aiheista kirjoitusta. Ensimmäinen on tarkoitettu lähinnä aikuisväestölle ja toinen lapsille ja nuorille. Luit oikein: Lapsille ja nuorille.

Missään muussa ymmpäristössä ei kuule niin tiheään sanaa "Saatana" kuin Jehovan todistajien valtakunnansaleissa.

Haluaisitko tietää, kuuleeko Saatana, kun Jehovan todistaja rukoilee Jumalaansa?

Lue lisää...Jehovan todistaja voi joutua Venäjällä vankilaan tuosta vain
02.03.2018 Johanneksen poika

Kuva: Karjalainen

Itä-Suomen yliopistossa on pidetty kansainvälinen uskonnonvapausseminaari. Asialistalla oli myös Venäjän Jehovan todistajien tilanne.

Jehovan todistajat olivat Neuvostoliiton aikaan maassa kiellettyjen listalla. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tilanne parani väliaikaisesti, kunnes viime vuoden huhtikuussa Venäjän valtaa pitävät presidentti Vladimir Putinin johdolla kielsivät jälleen Jehovan todistajien uskonnon ja sen harjoittamisen.

Lue lisää...JW.ORG: Orjolin tuomioistuin jatkaa Dennis Christensenin tutkintavankeutta
28.02.2018 Johanneksen poika
22. helmikuuta 2018 Orjolissa sijaitsevan Železnodorožnin alioikeuden tuomari Aleksei Rudnjev määräsi Dennis Christensenin tutkintavankeutta jatkettavaksi elokuun 1. päivään 2018 saakka. Christenseniä syytetään sellaisen uskonnollisen järjestön toiminnan organisoimisesta, joka on julistettu ekstremistiseksi. Hänet pidätettiin hänen ollessaan uskonnollisessa kokouksessa, kun poliisi teki sinne ratsian toukokuussa 2017.

Lue lisää JW.ORG:n sivuilta.

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.
 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät  uutisarkistosta.
  
 
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
  
News in English
 
   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.


Novosti  po-russki

   
Svideteli Ijegovy, Finljandija. YLE, novosti po-russki.


  
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään

YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012