Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 21.01.2018
Uutiset - Kotimaa

Muistoja tienraivauksesta lopun lähestyessä
21.01.2018 Tuomas Yläjuurakko


Kun henkilö anoo osa-aikaiseksi tienraivaajaksi, mitä hän oikein anoo? Oikeutta mennä kentällekö? Ei, koska hän saa mennä sinne koska vain ja kuinka pitkäksi aikaa tahansa. Mitä hän sitten anoo? Anooko hän julkista kunniaa, kuuluttaako hän näin torvella hyviä tekojaan? Jos näin on, se ei ole Raamatun hengen mukaista. Joten syy täytyy olla jokin muu.

Tienraivauksesta seuraa myös joskus yllättäviä asetelmia. Koska on tuntitavoite tulee palveluksesta aikapainotteista. Eli tavoite vääristyy liiaksi ajan saamiseksi. Aloitetaan läheisestä talosta, jossa yleensä ei ole ketään päivällä tavattavissa, kun lähdetään maaseutualueelle, jotta saadaan tunnit juoksemaan. Samoin päivä päätetään ko. taloon.

Lue lisää...Hallintoelimen avustaja Christopher Mavor tulee Suomeen toukokuussa 2018
17.01.2018 Johanneksen poikaKuva: JW Broadcasting

Tavan mukaan Suomeen saapuu keväällä Jehovan todistajien päätoimistosta korkea herra. Hänellä on varmasti tärkeää asiaa Suomen haaratoimistoon. Samalla hän pitää Hämeenlinnassa puheen, jolla yritetään nostattaa henkeä ennen kesän konventteja.

Lue lisää...Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa
10.01.2018 Johanneksen poika

Kuva: YLE

Tiistaina 09.01.2018 YLE Radio Suomen ohjelmassa "Tunteiden tiistai" Eeva-Liisa Pirttinen kertoi, miksi hän luopui uskostaan ja uskonnostaan. Toimittajina olivat Paula Jokimies ja Markus Turunen.

Lue lisää...Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä
09.01.2018 Johanneksen poika

Kuva: Oulu-lehti

Veikko Leinonen kertoi Kotimaa24:n haastattelussa 21.12.2015, että Oulun konventtisalin myyntihinta on parin miljoonan euron paikkeilla. Hän kertoi lisäksi, että myynnissä pyritään markkinahintaan.

Tuosta ajankohdasta on nyt kulunut yli kaksi vuotta, eikä konventtisali ole mennyt kaupaksi. Näyttää siltä, että haaratoimisto on salin myynnin suhteen epätoivoinen, koska nyt sitä myydään alle puoleen hintaan. Oulu-lehden tämän päiväisen uutisen mukaan alennushinta on 815000 euroa.

Lue lisää...Mitkä aiheet kiinnostivat lukijoita eniten JP-sivuilla vuonna 2017?
07.01.2018 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Vuosi 2017 oli hyvin vilkas JP-sivustolla. Viisi suosituinta aihepiiriä olivat järjestyksessä nämä:
 1. Karttaminen
 2. Oppikysymykset
 3. Lapset
 4. Ennustelu
 5. Raha
Mitkä yksittäiset sivut keräsivät eniten lukijoita?

Lue lisää...
 


Haaratoimisto lähetti seurakuntiin kirjeen, jossa kerrottiin tulevista konventeista - ja lahjoittamisesta
07.01.2018 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Nykyisin rahasta puhutaan melkein kaikissa kirjeissä, joita Suomen haaratoimisto lähettää seurakuntiin. Näin tapahtui myös uusimmassa kirjeessä. Tekstistä noin kolmasosa sisälsi lahjoitusohjeita.

Uusimmassa kirjeessä oli kaksi aihetta: "Ovien avaaminen yleisölle konventeissa" ja "Vuoden 2019 kansainväliset konventit". Miten näihin aiheisiin saatiin mahdutettua taas rahan kerjääminen?

Lue lisää...

 


JW.ORG:n nettisivuille on yllättäen ilmaantunut sähköpostiosoite

06.01.2018 Johanneksen poika


Vartiotorniseura on ollut haluton julkaisemaan omia sähköpostiosoitteitaan. Niinpä haaratoimistoihin ja päätoimistoon on ollut hyvin vaikea lähettää sähköposteja.

Nyt JW.ORG:n sivuilta löytyy yksi sähköpostiosoite, mutta se on yllättäen lakiosaston sähköpostiosoite. Tässä on kuvakaappaus  JW.ORG:n sivulta:


Mistä oikein on kyse?

Lue lisää...
 


Tilastotietoja Suomen Jehovan todistajista vuosilta 1987 - 2017
05.01.2018 Johanneksen poika


JP-Uutistoimitus sai sähköpostissa 04.01.2018 taulukon, jossa on paljon lukuja. Taulukossa kuvataan Suomen Jehovan todistajien "julistajahuipun" kehitystä 30 vuoden ajalta ja verrataan sitä Suomen asukasluvun kehitykseen. Taulukko sisältää myös kastettujen lukumäärän kehityksen ja paljon muuta.

Jehovan todistajat kertovat itse mielellään vain sellaisia lukuja, jotka ovat kasvusuunnassa. He nimittävät tällaisia lukuja "rohkaiseviksi". Tässä taulukossa "rohkaisevia" lukuja ei ole kovin paljon. Sen sijaan on todella hämmentäviä lukuja.

Yksi esimerkki tällaisista on kastettujen määrä.

Lue lisää...
Kirje "Palvelusvuoden 2017 raportti" on luettu kokouksissa tällä viikolla
04.01.2018 Johanneksen poika


   Kuva: JW.ORG

Saatujen tietojen mukaan seurakunnissa on tällä viikolla luettu se kirje, josta JP-uutiset kertoi jo 21.12.2017.

Kirje on luettu kokouksessa osiossa "Elämä kristittynä". Ohjelman nimi oli "Viime vuoden palvelusraportti". Tuo ohjelma kesti 15 minuuttia. Ohjelman sisällöstä kertoo "työkirja" näin:

Viime vuoden palvelusraportti (15 min):

Vanhimman puhe. Lue viime vuoden palvelusraporttia koskeva haaratoimiston kirje. Haastattele etukäteen valitsemiasi julistajia, jotka ovat saaneet hyviä kokemuksia kenttäpalveluksessa viime vuoden aikana.


Kokouksissa on käsitelty maailmanlaajuisen raportin lisäksi myös paikallisia vuosiraportteja ja kokemuksia kenttäpalveluksessa.

Lue kirje täältä...Ortodoksien ja Jehovan todistajien uutisvuosi 2017
04.01.2018 Johanneksen poika
Suomen ortodoksisen kirkon sivulla on listattu vuoden 2017 uutisapahtumia kirkkokunnan piirissa Euroopassa,  Amerikassa ja Lähi-idässä.

Jyrki Härkösen kokoamasta kuukausilistauksesta käy ilmi muun muassa, että Euroopan unionin maista eniten ortodokseja on Saksassa (1,1 miljoonaa) ja Isossa Britanniassa (0,5 miljoonaa).


Jehovan todistajien uutisvuoden on koonnut Jari-Pekka Peltoniemi ja se on jukaistu hänen kriittisellä Johannekspoika.fi-sivustollaan.


Kumpikin  katsaus on arvokas muistutus vähemmistöön kuuluvan kirkko-/uskontokunnan asioista, jotka eivät nouse Suomessa valtajulkisuuteen.

Olli Seppälä

Lue lisää...Ongelmia "Jeesus-kirjan" kääntämisessä - Virossa ja Ruotsissa tutkitaan kokouksissa kirjaa, jota ei ole vielä suomeksi
02.01.2018 Johanneksen poika


  
Kuvat: JW.ORG

Sain eilen tietää, että Suomi on taas jäänyt enemmän jälkeen Vartiotorniseuran kirjallisuuden kääntämisessä. Nyt se näkyy jo seurakuntien kokousohjelmissakin.

Ruotsissa ja Virossa alettiin tutkia arkipäivän kokouksen raamatuntutkisteluosiossa kirjaa Jesus – vägen, sanningen och livet / Jeesus – tee, tõde ja elu.

Suomessa sen sijaan tutkitaan vuosia vanhaa kirjaa Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa. Tuo kirja on jo 10 vuotta vanha, sen julkaisuvuosi oli 2008.

Lue lisää...
 


Vuosikatsaus 2017 - Mitä tapahtui Jehovan todistajien maailmassa?
31.12.2017 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Uutisvuosi 2017 on nyt "paketissa". Mistä tämä vuosi muistetaan, kun ajatellaan uutisointia Jehovan todistajista ja Vartiotorniseurasta?

Suomi:

Jehovan todistajien valtakunnansaleja on myynnissä jatkuvasti. Suomessa julkaistiin kaksi tärkeää kirjaa, jotka koskettavat Jehovan todistajien elämää. Helsingin Sanomien toimittaja osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi.

Muu maailma:

Jehovan todistajien järjestön toiminta kiellettiin Venäjällä. Toinen suuri aihe näyttää jatkuvan vuodesta toiseen. Jehovan todistajien järjestö suojelee pedofiileja vaatimalla jääräpäisesti "kahden todistajan" säännön noudattamista.

Lue laaja vuosikatsaus täältä.Vartiotorniseura ei tunnusta sitaattioikeutta
29.12.2017 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Suomessa on käytössä sitaattioikeus. Wikipedia kertoo siitä näin:

Sitaattioikeus eli siteerausoikeus on Suomen tekijänoikeuslain 22 §:ssä määritelty tekijänoikeuden rajoitus, jonka mukaan ”julkistetusta teoksesta on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa”. Sitaattioikeutta käytettäessä siteerattava teos ja sen tekijä (alkuperäinen lähde) on ilmoitettava, muutoin siteerausta voidaan pitää tekijänoikeuden loukkauksena, vaikka siteerausoikeuden ehdot muutoin täyttyisivätkin.

Miten Vartiotorniseura nyt yrittää mitätöidä sitaattioikeuden?

Lue lisää...Uuden suomenkielisen laulukirjan valmistuminen myöhästyy
27.12.2017 Johanneksen poika


   Kuva: JW.ORG

Helmikuussa 2017 seurakunnissa luettiin kirje, jossa kerrottiin uudesta suomenkielisestä laulukirjasta Laula iloiten Jehovalle. Silloin kerrottiin, että työ on valmis vuoden 2017 loppuun mennessä ja laulukirja voidaan ottaa käyttöön heti vuoden 2018 alussa.

Nyt haaratoimisto on lähettänyt uutta laulukirjaa koskevan uuden kirjeen seurakuntiin. Laulukirja on paljon aikataulusta myöhässä. Suomen haaratoimiston käännösosasto on jatkuvasti suurissa vaikeuksissa.

Lue lisää...Historiaa - osa 44: Uskonnollisille yhteisöille laadittiin eettiset säännöt
27.12.2017 Johanneksen poika
Helsingin Sanomissa julkaistiin 08.08.1995 kirjoitus, jossa kerrottiin uskonnollisten yhteisöjen eettisistä säännöistä. Työryhmä, jossa oli edustettuna myös Jehovan todistajat, laati eettiset periaatteet, joiden tarkoituksena oli vähentää hengellistä väkivaltaa.

1990-luvun alussa Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyn mukaan kolmannes suomalaisista oli sitä mieltä, että Jehovan todistajat käyttävät henkistä väkivaltaa eli pyrkivät nujertamaan mielipiteen.

Lue lisää...Historiaa - osa 43: Aatteen vuoksi ilman joulua
24.12.2017 Johanneksen poika
Helsingin Sanomat julkaisi 24.12.1972 jutun, jossa kerrottiin joulusta. Kirjoituksessa oli haastateltu Jehovan todistajaa. Teuvo Kantola perusteli lehdelle, miksi Jehovan todistajat eivät vietä joulua.

Lue lisää...Raportit niukkoja - järjestö vaikeuksissa länsimaissa?
21.12.2017 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Tähän juttuun liittyy kirje.

Jehovan todistajat ovat aina rakastaneet numeroita. He ovat raportoineet saarnaamisensa erittäin tarkasti ja hehkuttaneet näiden numerojen avulla suurta hengellisyyttään. Järjestössä on ollut vallalla käsitys, että hengellisyys on suoraan verrannollinen raporttien numeroihin.

Joka vuosi Jehovan todistajien vuosikirjassa on julkaistu laajat tiedot maittain. Numerot ovat kiinnostaneet myös tavallisia rivitodistajia. Siksi monille Jehovan todistajille oli järkytys, kun vuoden 2017 vuosikokouksessa ilmoitettiin, että vuosikirjaa ei enää julkaista. Miten käy raporttien? Voiko niitä lukea edelleen jostain muualta?

Vuoden 2017 raporttien niukkuus on saanut välittömästi liikkeelle huhuja. Eikö länsimaiden miinusmerkkistä "kasvua" enää kehdata julkaista?

Lue lisää...Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?
20.12.2017 Johanneksen poika


Otsikon kysymys on sen verran erikoinen, että on parasta kysyä oikeilta ammattilaisilta sanan "seurakunta" käytöstä. Niinpä soitin helmikuussa 2017 kahdelle asiantuntijalle. Ensimmäinen asiantuntija oli Helsingin yliopiston erittäin oppinut ja arvostettu teologi. Toinen asiantuntija oli myös hyvin tunnettu vankasta tietopohjastaan, hän työskentelee kirkon tutkimuskeskuksessa. Kumpikaan asiantuntija ei halua nimeään julkisuuteen, mutta se ei olekaan tärkeintä. Tärkeintä on se, mitä he sanoivat. Ja tässä on vastaukset:

Heillä ei ole tiedossaan, että Suomessa olisi yhtään seurakuntaa minkään uskonnollisen yhdyskunnan tai kirkon piirissä, joka ei harrastaisi hengellistä toimintaa. Ja sitä paitsi he sanoivat, että eivät he tunne sellaisia koko maailmassakaan.

Lue lisää...Historiaa - osa 42: Jehovan todistajien presidentti N. H. Knorr lupasi "Harmagedonin taistelun tämän sukupolven aikana"
16.12.2017 Johanneksen poika
Helsingin Sanomat kertoi 26.08.1955, että Suomeen oli saapunut Jehovan todistajien korkein johtaja N. H. Knorr.

- Uskomme, että Harmagedonin taistelu, jossa epäuskoiset tuhotaan ja jonka jälkeen Jumalan valtakunta pystytetään maan päälle, tulee tapahtumaan vielä tämän sukupolven aikana, huomautti Jehovan todistajain presidentti Mr. N. H. Knorr, joka on saapunut maahamme täällä tk. 25 - 28. päivinä pidettävään "Voittoisan valtakunnan" konventtiin.

Lue lisää...Historiaa - osa 41: Jehovan todistajien asevelvollisuus Suomessa
15.12.2017 Johanneksen poika

Kuva: Pixabay

Helsingin Sanomat kirjoitti useita juttuja Jehovan todistajien asevelvollisuudesta vuosina 1959 - 1984. Miten asiat kehittyivät niin, että lopulta Suomessa Jehovan todistajille annettiin täydellinen vapauttaminen myös siviilipalveluksen suorittamisesta?

Lue lisää...Ensimmäistä kertaa kirkossa
14.12.2017 MaariaTeksti ja kuvat: Maaria

Olin siitä harvinainen Jehovan todistaja, että olen käynyt joskus kirkossa sukulaisten häissä tai hautajaisissa. Monet Jehovan todistajathan eivät suostu menemään kirkkoon, vaikka mikä olisi. He myös pilkkaavat keskinäisessä keskustelussaan rankasti kirkon saarnoja. Ne ovat ”tyhjää” saman toistamista eikä Raamattua oikeasti tutkita. Jäätyäni pois Jehovan todistajista, päätin joskus mennä itse katsomaan, millaisia kirkon jumalanpalvelukset oikeasti ovat. Ovatko ne niin naurettavia, kuin olin aina luullut? Ystäväni vei minut maaseudulle kauniiseen kirkkoon pyhäinpäivänä.

Lue lisää...Historiaa- osa 40: Uusi toimitalo Jehovan todistajille
13.12.2017 Johanneksen poika

Kuva: Helsingin Sanomat 1962

Helsingin Sanomat julkaisi 07.06.1962 kirjoituksen Jehovan todistajien haaratoimiston rakentamisesta Vantaalle (silloin Helsingin maalaiskuntaan).

Lue lisää...Vartiotorni-lehden tutkistelussa vilauteltiin "Saatana-korttia"
10.12.2017 Johanneksen poikaKuvat: JW.ORG ja Pixabay

Tänään seurakunnan kokouksissa tutkittiin lokakuun Vartiotorni-lehdestä aihetta Totuus ei tuo ”rauhaa, vaan miekan”. Tämä kirjoitus oli oikea mielenhallinnan "helmi". Siinä vedettiin taas rohkeasti "Saatana"-kortti esiin ja pelattiin sillä.

Sukulaisten välillä on normaalisti luonnollinen kiintymys. Mutta kun joku Jehovan todistaja erotetaan tai eroaa itse seurakunnasta, tuo "luonnollinen kiintymys" pitää tukahduttaa. Erotettua ja eronnutta pitää karttaa.

Miten Saatana tähän liittyy?

Lue lisää...Suomen seurakunnissa luettiin kirje, jonka aihe oli "Lahjoitukset valtakunnan työn tukemiseksi"
07.12.2017 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Lahjoituksista puhutaan yhä enemmän Jehovan todistajien seurakunnissa. Se tuntuu olevan nykyään melkein tärkein asia kokouksissa. Tämän viikon arkipäivän kokouksessa luettiin kirje, jonka sävy oli erilainen kuin yleensä muissa lahjoituspyynnöissä. Miten tuo kirje eroaa muista vastaavista?

Lue lisää...Suomi juhlii satavuotista itsenäisyyttä - miten Jehovan todistajat osallistuvat?
05.12.2017 Johanneksen poikaPresidentinlinna, kuva: Wikipedia

Suomi 100 -sivusto kertoo juhlavuodesta näin:

Suomen suuri vuosi 2017

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Wikipedia kertoo juhlan vietosta:

Juhlavuosi huipentuu 6. joulukuuta itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon. Linnan juhliin kutsutaan valtion, kuntien, talouselämän ja järjestökentän edustajia sekä erinäisiä vuoden aikana ansioituneita henkilöitä, kuten taiteilijoita ja urheilijoita. Juhla järjestetään Presidentinlinnassa Helsingissä.

Miten Jehovan todistajat juhlivat Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä?

Lue lisää...Aikalainen: Uskontojen uhrit
04.12.2017 Johanneksen poika


Erno Vanhala, kuva: Aikalainen

Aikalainen on Tampereen yliopiston tiede- ja kulttuurilehti. Verkkopalvelusuunnittelija Erno Vanhalan kirjoittamassa kolumnissa kerrotaan näin:

Uskonto on monelle ihmiselle voimavara elämässä, mutta valitettavasti yhteisöjen piirissä esiintyy myös hengellistä väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.

Vanhoillislestadiolaisten ehkäisykielto tai Jehovan todistajien veren käyttökielto ja karttaminen loukkaavat ihmisoikeuksia uskonnonvapauden varjolla. Yksilön vapaus valita uskontoa ei toteudu, jos valintoihin vaikutetaan painostamalla sekä uhkaamalla rangaistuksilla ja valinnan myötä voi menettää läheisensä.

Lue lisää...Muistin virkistykseksi: Mitä tietoja seurakunta kerää, kun joku on erotettu tai itse eronnut?
29.11.2017 Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Jehovan todistajien kolme johtoportaan jäsentä, Jukka Ropponen, Jouni Palmu ja Veikko Leinonen, kävivät eduskunnassa 15.05.2014 antamassa täysin väärää tietoa silloisille ministereille Päivi Räsäselle ja Anna-Maja Henriksonille siitä, että Jehovan todistajat eivät enää keräisi oikeuskomiteoissa muita tietoja erotetusta kuin nimen ja erottamistiedon.

Ministeri Räsänen:

He kertoivat, että he ovat muuttaneet käytäntöä niin että tällaista rekisteriä, ikäänkuin näitä pöytäkirjoja ei enää synny, vaan ainoastaan merkintä, että joku henkilö on eronnut tai erotettu, ja että tämän merkinnän myös tämä henkilö itse saa kopion siitä tietää.

He tosin jäivät kiinni tästä valheestaan.

Lue lisää...JW.ORG:n uutissivut: Jehovan todistajien työ Turun kauppatorilla jatkuu
28.11.2017 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien uutispalvelun hitaudesta saatiin taas kerran "hyvä" esimerkki. Vaikka uutinen oli Suomesta, se julkaistiin useita päiviä ennen englanniksi, ja vasta aivan äsken suomeksi.

Uutisessa kerrottiin, että Jehovan todistajien kärrytyö Turun kauppatorilla jatkuu, vaikka elokuussa tapahtui terrori-isku, jossa kuoli yksi Jehovan todistaja.

Lue lisää...Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista
26.11.2017 Johanneksen poika
Mirka Johansson teki syksyllä 2017 gradun Jyväskylän yliopistolle (Kokkolan Yliopistokeskus Chydenius). Tutkielma kohdistui entisten Jehovan todistajien tarinoihin eroprosessista. Haastateltavia oli yhteensä kuusi, viisi naista ja yksi mies.

Mirka Johansson kirjoitti:

On ollut etuoikeus saada kuulla entisten Jehovan todistajien tarinat. Tarinat ovat äärettömän moninaisia ja tarinoista kumpuavat vahvasti haastateltavien omat ajatukset, käsitykset ja mielipiteet. Tämän lisäksi kertojien tarinat tuovat esiin erilaisia sosiaalisia ongelmia ja yhteiskuntamme haasteita, sekä millaisia ristiriitoja ilmenee heidän ”entisen elämänsä” ja nykyisen elämänsä välillä.

Lue lisää...Demokraatti: Uskontojen uhrien tuki UUT ry ryhtyi auttamaan työllistymisessä
19.11.2017 Johanneksen poika

Kuva: Demokraatti.fi

Demokraatti julkaisi jutun, joka kertoo aivan uudenlaisesta kurssista, joka järjestettiin 18.11.2017. Kurssi auttaa etenkin uskonnollisista syistä ilman tai vähälle koulutukselle jääneitä pääsemään työelämään kiinni.

Lue lisää...Puolustusministeri Niinistö käy omaa sotaansa siviilipalvelusta vastaan
11.11.2017 Johanneksen poika


Kuvakaappaus MTV:n tekemästä haastattelusta

Helsingin Sanomien kirjoituksen mukaan puolustusministeri Jussi Niinistö haluaa romuttaa Suomessa toimivan siviilipalvelusjärjestelmän. Hän haluaa sitoa sen osaksi maanpuolustusta. Tästä näkee, että hän ei näytä ymmärtävän sitä, että vakaumukselliset pasifistit eivät suostu toimimaan minkäänlaisen sotakoneiston osana.

Nykyinen siviilipalvelusjärjestelmä on Suomessa irti maanpuolustuksesta. Sen voivat hyväksyä jopa Jehovan todistajat. Tosin useimmat Jehovan todistajat eivät Suomessa suorita siviilipalvelusta, koska laki sallii täyden vapautuksen. Mutta muutamat Jehovan todistaja -miehet ovat suorittaneet Suomessa siviilipalveluksen ilman että heille olisi tullut mitään sanktioita tästä. Vuonna 1996 Vartiotorni-lehti kertoi hallintoelimen uuden linjauksen siviilipalvelukseen. Päätös oli, että siviilipalvelus on täysin hyväksyttävää "hyvämaineiselle" Jehovan todistajalle.

Lue lisää...Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"
09.11.2017 Johanneksen poikaYLE Radio 1 esitti tiistaina 07.11.2017 ohjelman, jonka otsikko oli "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo". Toimittaja Sari Valto keskusteli Ben Kallandin ja Seija Ronimuksen kanssa jehovantodistajuudesta vajaan tunnin ajan.
 
Ohjelmasta on nyt tehty kooste tekstimuodossa.

Lue lisää...

 


Ilta-Sanomille sattui inhimillinen erehdys, joka on nyt korjattu
03.11.2017 Johanneksen poika

Jukka Ropponen, kuva: Ilta-Sanomat

Moni Jehovan todistaja ja entinen Jehovan todistaja vetivät kahvipöydässä kahvin henkeensä, kun lukivat Ilta-Sanomista, että Jehovan todistajien puheenjohtajan Jukka Ropposen vuositulot vuonna 2016 olisivat olleet 91697 euroa. Sehän on käytännössä mahdotonta, kun Betelin vapaaehtoistyöntekijät saavat kuukausittain vain asunnon, ruuan ja pienen, reilun 200 euron suuruisen taskurahan henkilökohtaisiin menoihin.

Lue lisää...Seurakunnat saivat tietoa vuoden 2018 aluekonventeista
02.11.2017 Johanneksen poikaOulun konventti Ouluhallissa 2017, kuva: JJS

Suomessa on yleensä järjestetty kesäisin viisi suomenkielistä aluekonventtia. Kaksi niistä on pidetty Helsingissä, kaksi Tampereella ja yksi Oulussa. Vuonna 2018 tilanne on kuitenkin toinen. Helsingissä järjestetään vain yksi aluekonventti. Lisäksi juhannusviikonlopun aikaan Helsingissä järjestetään sekä venäjänkielinen että englanninkielinen konventti.

Suomen haaratoimistosta on lähetetty seurakuntiin kirjeet, joissa korostetaan sitä, että Jehovan todistajien pitää osallistua siihen aluekonventtiin, johon heidän seurakuntansa on määrätty, mikäli mahdollista. Koska Helsingissä on vain yksi konventti, sinne saavat mennä vain kierrosten 1, 2 ja 6 seurakunnat, kierrosten 3 ja 14 seurakuntien täytyy osallistua Tampereen konventtiin.
 
Lue lisää...

 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Vanhinten opetusvideo 2018: seurakuntalaiset ovat vain tekemiensä työtuntien arvoisia
18.01.2017 Maaria

Kuva: JWvictims.org

Vanhinten koulutusvideolla vanhimmat eivät keskity sairaana olleen tienraivaajan terveysongelmiin, vaan hänen vaikeuksiinsa tehdä riittävästi seurakuntalaisten kanssa saarnaamistyötä. "Hän on tuskin saavuttanut keskimäärin 50 tuntia kuukaudessa tänä palvelusvuonna", yksi valittaa. Toinen vanhimmista vastaa välittömästi "laskemalla", että Sarahilla olisi koossa vain noin 600 tuntia palvelusvuoden lopussa.

Tämä video yksin todistaa sen, ettei tämä uskonto tiedä mitään rakkaudesta. Se ei edes ole uskonto, vaan liike, jossa sinun pitää suorittaa jatkuvasti tai sinut alennetaan takaisin tavalliseksi, jokapäiväiseksi ja hyödyttömäksi... kristityksi.

Lue lisää...Vanhinten opetusvideo 2018: tienraivaus on arvonimi, palkinto tai rangaistus
18.01.2017 Maaria

Kuva: JWvictims.org

Jokin aika sitten vuoden 2018 aikana Jehovan todistajavanhinten koulutuksessa käytettäviä salaisia opetusvideoita vuoti julkisuuteen. Eräs video oli erityisen hämmentävä. Siinä on näyte kolmesta vanhimmasta keskustelemassa niin sanotuista "vakituisista tienraivaajista".

Tässä näytteessä vanhimmat miettivät voivatko seurakunnan kolme tienraivaajaa jatkaa tienraivaajina, vaikka he eivät olleet saavuttaneet tuota tuntivaatimusta edellisenä vuonna.

Lue lisää...Jehovan todistajat sopivat pedofiliakorvauksista salaisella sopimuksella
15.01.2017 Maaria

Kuva: San Diego Reader

San Diego Reader kertoo, että Jehovan todistajat ovat sopineet suljettujen ovien takana paljon julkisuutta saaneen oikeusjutun, jossa Vartiotorniseuraa syytettiin pedofiilin suojelusta. Hyvä asia on se, että uhri sai korvauksia. Huonoa asia se, että asian käsittely julkisuudessa päättyy eikä salaisen sopimuksen sisällöstä kerrota. Tämä on pettymys niille, jotka toivoivat Jehovan todistajille lisää painetta vahingollisten toimintatapojensa muuttamiseen. Näemme Vartiotorniseuran taistelevan hinnalla millä hyvänsä pitääkseen asiat salassa. Se ei myönnä mitään ja vaientaa osapuolet.

Lue lisää...
 


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

11.01.2017 Johanneksen poika

Kuva: Newsweek

Jehovan todistajat tekevät tarkat muistiinpanot seurakuntien sisällä tapahtuneiden rikosten tutkinnoista, mutta eivät anna tietoja ulkopuolisille. Joskus tietoja pääsee kuitenkin vuotamaan.

YLE kertoi paljastussivusto FaithLeaksin julkaisemista dokumenteista, jotka koskivat Yhdysvalloissa toimivan Palmerin seurakunnan pedofilia-tapausten käsittelyä.

Tapauksesta kertoi myös Newsweek-lehti.

Lue lisää...Pelko ja stressi voi vaarantaa aivojen kehityksen
10.01.2017 Johanneksen poikaKuva: Freedom of Mind

"Antti Ateisti" julkaisi mielenkiintoisen kirjoituksen "Entisen mormonin ajatuksia" -blogisivustolla. Hän viittasi Steven Hassanin artikkeliin, joka oli julkaistu Freedom of Mind -yhdistyksen sivulla. Kirjoituksessa käsitellään sitä, kuinka JT organisaation opit vaikuttavat aivojen kehittymiseen ja näin mahdollisesti synnyttävät kauaskantoisia haittoja lasten elämässä.

Lue lisää...Uutiskatsaus: Vartiotorniseuran luottamuksellisia dokumentteja lasten hyväksikäytöstä vuodettu nettiin
10.01.2017 Maaria

Kuva: JWsurvey

Vartiotorniseuran meneillään olevassa lasten seksuaalisessa hyväksikäyttöskandaalissa on tapahtunut edistystä. Ennen näkemättömiä ja luottamuksellisia Vartiotorniseuran asiakirjoja on julkaistu verkossa voittoa tavoittelemattoman järjestön, FaithLeaksin, kautta. Sen tavoite on paljastaa korruptiota ja väärinkäytöksiä uskonnollisissa järjestöissä.

Lue lisää...Valitus hylättiin – venäläinen oikeusistuin pitää voimassa päätöksen, jonka mukaan Raamattu on ”ekstremistinen”
03.01.2017 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

JW.ORG-sivustolle ilmaantui lopulta suomen kielellä uutinen, joka koski Uuden Maailman käännöstä. Se on nyt kielletty ja se lisätään pian valtion ylläpitämään ekstremistisen aineiston luetteloon. Nyt on rikollista tarjota toisille Uuden maailman käännöstä.

Ei mennyt kuin viikko, kun tämä englanninkielinen uutinen käännettiin suomeksi ja julkaistiin JW.ORG:n uutissivulla. Se vaati tosin yhden puhelun Betelin käännösosastolle.

Lue lisää...Jehovan todistajat raportoivat yhä vähemmän luvuistaan – osa 2
02.01.2017 Maaria (Päivitetty 06.01.2017)


Jehovan todistajat julkaisivat jokin aika sitten palvelusraporttinsa palvelusvuodelta 2017. Monien pettymykseksi siinä oli vain yhteenveto koko maailmasta ja maakohtaiset raportit puuttuivat, kuten jo aiemmin kerroin.

Nyt he ovat päivittäneet nettisivuillensa joitain tietoja jw.orgin osioon ”Tietoa meistä” jokaisesta maasta erikseen oman linkin alle. Ikävä kyllä siellä on vain muutama luku.

Pieni yksityiskohta maanosien tilanteesta ei varmasti miellytä Vartiotorniseuran johtoa:

Huimat 97,6% Jehovan todistajien ilmoittamasta kasvusta koko maailmassa tulee Afrikasta ja latinalaisesta Amerikasta! Viime vuonna lukema oli vajaa 95%. Tilanne siis vain pahenee.

Lue lisää...
 


Venäjän viranomaiset takavarikoivat Jehovan todistajien konventtisalin
28.12.2017 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien vaikeudet Venäjällä jatkuvat. Jehovan todistajien mielestä Venäjän viranomaisten toimet ovat räikeää uskonnollista suvaitsemattomuutta. Nuo toimet ovat riistäneet heiltä uskonnonvapauden ja nyt myös heidän kiinteistönsä, joka on hankittu ja remontoitu tavallisten venäläisten niukoilla varoilla.

Venäjän viranomaiset murtautuivat 14. joulukuuta 2017 Pietarissa sijaitsevaan Jehovan todistajien Kolomjažskin konventtisaliin, eristivät rakennuksen ja ottivat kiinteistön haltuunsa. Yksikään paikalla ollut Jehovan todistaja ei loukkaantunut rakennuksen valtauksessa, eikä sali näytä vahingoittuneen.

Lue lisää...Toimivatko Jehovan todistajat saamaansa opetuksen mukaisesti?
26.12.2017 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Koska Jehovan todistajille on viimeaikoina esitetty paljon pyyntöja rahasta, tuli mieleeni tehdä yhteenveto heinäkuun Vartiotornin kirjoituksesta Hanki todellisia rikkauksia.

Lue lisää...Jehovan todistajat raportoivat yhä vähemmän luvuistaan
21.12.2017 MaariaKuva: JW.ORG

Jehovan todistajat julkaisivat odotetun palvelusraporttinsa palvelusvuodelta 2017 eli vuoden 2016 syyskuun alusta vuoden 2017 elokuun loppuun. Pettymys on melkoinen, koska maakohtaiset raportit loistavat poissaolollaan. On vain koko yhteenveto koko maailmasta.


Lue lisää...JW.ORG: Uskonnonvapaus uhattuna Ukrainan itäosissa
16.12.2017 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

13. JOULUKUUTA 2017
UKRAINA
 
Itä-Ukrainassa Luhanskin ja Donetskin alueilla neljättä vuotta jatkunut konflikti on heikentänyt elinoloja ja aiheuttanut vaikeuksia useimmille asukkaille. Näillä alueilla asuvat Jehovan todistajat joutuvat lisäksi kärsimään kasvavasta uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta. Paikallisiin viranomaisiin ovat selvästikin vaikuttaneet Venäjän oikeusistuinten äskeiset päätökset, joilla kielletään Jehovan todistajien uskonnollinen toiminta. Jotkut Ukrainan viranomaiset jäljittelevät Venäjän esimerkkiä: he käyttävät laittomia keinoja saadakseen alueillaan asuvat todistajat näyttämään rikollisilta ja asettavat heidän uskonnonvapautensa uhanalaiseksi.

Lue lisää...Uskovatko Jehovan todistajat, että vain he pelastuvat?
14.12.2017 MaariaKuva: JW.ORG

Kun olin vielä Jehovan todistaja, oli kova työ selittää muille, ettemme usko vain itsemme pelastuvan, vaan kaikilla on mahdollisuus pelastua. Olisihan ollut ylimielistä sanoa, että vain itse pelastuisimme. Selittäminen oli hankalaa lähinnä siksi, että oikeasti uskoimme vain itsemme pelastuvan, mutta ulkopuolisille piti antaa kuva, ettemme missään nimessä tuomitse ketään emmekä väitä olevamme ainoita pelastuvia.

Mitä Jehovan todistajien verkkosivu sanoo aiheesta?

Lue lisää...Venäläinen tuomioistuin raivaa tietä Jehovan todistajien kiinteistön takavarikoinnille
13.12.2017 Johanneksen poika
11. JOULUKUUTA 2017
VENÄJÄ

Sestroretskin aluetuomioistuin teki 7. joulukuuta 2017 päätöksen syyttäjän hyväksi ja mitätöi pitkään voimassa olleen sopimuksen kiinteistöstä, joka oli ollut Venäjän Jehovan todistajien hallintokeskuksen käytössä. Jos päätös valituksen jälkeen pysyy voimassa, se antaa Venäjän viranomaisille muodollisen luvan tämän Solnetsnojessa lähellä Pietaria sijaitsevan kiinteistön takavarikointiin.

Lue lisää...Vartiotornin parhaat palat
10.12.2017 Maaria


Vartiotornin lainaukset vaihtelevat huvittavasta ja epärehellisestä jopa vaaralliseen. Vartiotornin kirjoitusten historiaa tarkasteltaessa käy selvästi ilmi, ettei niiden taustalla ole mitään erityistä ohjausta.

Aiheet:
 • Ironiset lainaukset pakottamisesta
 • Suosikkilainaukset aikuistumisesta
 • Tottelevaisuus
 • Tuomiopäivä
 • Homoseksuaalisuus
 • Naiset
 • Luopiot
 • Oudot ohjeet
Lue lisää...
 
 
Venäjän tilanne
09.12.2017 MaariaKuva: TASS

Jehovan todistajat kertovat mieluusti uutissivuillaan uskontonsa tilanteesta Venäjällä. He yrittävät kovasti saada sympatioita puolelleen, koska Saatana hyökkää heitä vastaan näin rajusti. Sehän on heidän mielestään todiste siitä, että he ovat oikeassa.

Ottamatta sen enempää kantaa Venäjän viranomaisten toimintaan, tuntuu erikoiselta, että Venäjästä uutisoidaan heidän sivuillaan niin ahkerasti. Laskujeni mukaan 27 uutista tänä ja viitisentoista viime vuonna. Kuitenkaan samaan aikaan Australiasta ei ole yhtään uutista. Siellä sentään hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson oli Australian Royal Commissionin kuulusteltavana. Eikö tämä jos mikä olisi uutinen?

Lue lisää...Jehovan todistajien Venäjän-hallintokeskuksen käyttämän kiinteistön takavarikointia koskeva oikeudenkäynti alkamassa
09.12.2017 Johanneksen poika
5. JOULUKUUTA 2017
VENÄJÄ

Venäjän viranomaiset etenevät kohti tavoitettaan takavarikoida Jehovan todistajien hallintokeskuksen käyttämä kiinteistö.

Tapauksen pääkäsittely alkaa 7. joulukuuta kello 14 Sestroretskin aluetuomioistuimessa Pietarissa.

Lue lisää...
 


Apokryfinen tekopyhyys
08.12.2017 MaariaKuva: JW.ORG

John Redwood 1.12.2017

Jehovan todistajat ovat yhä uudestaan ja uudestaan sanoneet, että Raamatun apokryfikirjoja ei lueta, niitä ei uskota eikä niihin viitata.

Siksi olin täysin järkyttynyt havaitessani, että maaliskuun 2018 Vartiotornin tutkittava lehti käyttää Paavalin ja Theklan tekoja tukemaan ajatusta, että Paavali oli kalju!

Jostakin syystä Vartiotorni on katsonut Paavalin hiukset tarpeeksi tärkeäksi aiheeksi käsiteltäväksi Lukijoiden kysymyksiä -palstalla kysyen:

“Miksi Apostoli Paavali kuvataan Jehovan todistajien julkaisuissa kaljuksi tai harvahiuksiseksi?”

Lue lisää..."Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa
08.12.2017 MaariaKuvakaappaus: Cedarsin YouTube-video

Pohjois-Englannissa lähti yhdestä seurakunnasta kerralla 20 ihmistä. Syitä emme sen tarkemmin vielä tiedä. Tapahtuman seurauksena seurakunnan kokouksessa pidettiin puhe ilmeisesti paikallisten tarpeiden mukaan -osiossa, jossa varoitettiin luopumuksesta. Hienoa, että eräs läsnäolija tallensi puheen. Yleensä näiden puheiden tallenteita ei ole helppo saada niiden kertaluonteisuuden takia. Puhe on videolla pätkissä, joiden välissä John Cedars esittää väitteisiin oman vastineensa. Kaikkea ei ole suomennettu, vain ydinkohdat.

Lue lisää...
 


Vartiotorniseura lähtee vuoteen 2018 häpeämättömällä ja nololla rahan pyytämisellä
02.12.2017 Maaria
17.11.2017 ALEXANDRA JAMES

Jehovan todistajat usein kerskailevat sillä, ettei heidän kokoustensa aikana kierrä kolehtihaavi. Kuten kerron artikkelissani: "Konventit, valtakunnansalit, avustusrahastot ja muut Jehovan todistajien taloudelliset huijaukset", heidän ei tarvitse käyttää niitä, koska uskonnolla on paljon muita tapoja kerätä rahaa. Näkyvimmin tämä koskee kiinteistökauppaa. Osana äskettäistä todistajia vastaan nostettua oikeusjuttua, tuomioistuin totesi Vartiotorniseuralla olevan noin 1,3 miljardin dollarin kiinteistöomaisuus (ks. D070723, alaviite sivulla 18).

Jehovan todistajilla on myös muita keinoja kerätä rahaa seurakuntalaisiltaan.

Lue lisää...
Seura-lehdessä oli koko aukeaman juttu Venäjän Jehovan todistajista
01.12.2017 Johanneksen poika

Kuva: Juha Metso / Otavamedia

Seura-lehden otsikko on paljon puhuva: Venäläinen uskonkiristys.

Jutussa kerrotaan, että Jehovan todistajia pakenee nyt Venäjältä, koska heitä siellä vainotaan. Suora lainaus lehdestä:

Vaino saa Jehovan todistajia pakenemaan Venäjältä. Heitä on tälläkin hetkellä Lappeenrannan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa hakemassa turvapaikkaa. Leinonen arvioi, että Suomeen turvapaikanhakijoita on tullut kymmeniä, ja heitä on myös esimerkiksi Saksassa.

Lue lisää...Mihin Jehovan todistajien järjestö tarvitsee salaisia kirjoja?
01.12.2017 Johanneksen poika
Jehovan todistajien vanhinten salaista kirjaa Paimentakaa Jumalan laumaa ei saa lukea kukaan, joka ei ole itse seurakunnan vanhin. Kierrosvalvojien salaista kirjaa Circuit Overseer Guidelines ei saa lukea "tavallinen" vanhin, vaan ainoastaan kierrosvalvoja (Jehovan todistajien organisaatiossa kierrosvalvoja on suurin piirtein samalla tasolla kuin kirkon organisaatiossa piispa). Correspondence Guidelines -kirjassa on paljon salaisia ohjeita oikeuskomiteaa varten. Sekin on salainen kirja, kuten myös Branch Organization, January 2015.

Mihin Jehovan todistajien järjestö tarvitsee salaisia kirjoja?

Lue lisää...


Cedars todistaa videolla: Vartiotorniseura muutti pieleen mennyttä ennustustaan jälkeenpäin
28.11.2017 Maaria ja Johanneksen poikaKuva: Cedarsin YouTube-video

Cedars oli saanut vuoden 1989 tammikuun Vartiotorni-lehden irtonumeron haltuunsa. Hän vertasi sitä samaan Vartiotorni-lehteen, joka sisältyi vuoden 1989 Vartiotornin vuosikertaan. Tekstiä oli muutettu. Miksi?

Syy muutokseen on Cedarsin mukaan tämä:

"Tässä [englannin kielisessä Vartiotorni-lehdessä] siis sanotaan tai vähintäänkin vahvasti annetaan ymmärtää, että lähetys- ja saarnaamistyö ei jatku enää vuosisadan lopun jälkeen. Toisin sanoen, Harmagedon tulee sitä ennen.
- - -
Jos haluat tarkistaa tämän ja luet samaa lehteä painetusta 1989 vuosikerrasta, jos sinulla sattuu olemaan sellainen, tulet pettymään, koska Vartiotornin teksti on muutettu siihen.

- - -
He siis huomasivat itsekin, että se oli hölmösti kirjoitettu. Että siitä joutuu pulaan, jos ennustus ei toteudukaan. Oli miten oli, he korjasivat lehteään vuosikertaan mennessä peittääkseen väärän ennustelun."

Lue lisää...Historiaa - osa 39: Mikä oli "Ruhtinasten talon" kohtalo?
21.11.2017 Johanneksen poika

Kuva: Vartiotorniseura

Vartiotorniseura alkoi julkaista Vartiotorni-lehden rinnalla toista lehteä vuonna 1919 (suomeksi 1921). Lehden alkuperäinen nimi oli The Golden Age (suomeksi Kultainen aika). Lehden nimi muutettiin vuonna 1937. Uusi nimi oli Consolation (suomeksi vuodesta 1938 alkaen Uusi Maailma ja vuodesta 1940 alkaen Lohdutus). Vuonna 1946 lehden nimi muutettiin taas. Uusi nimi oli Awake! (suomeksi Herätkää! vuodesta 1951 alkaen).

Nyt JP-uutisten lukijoilla on harvinainen tilaisuus kurkistaa vuoden 1940 lokakuun 1. päivän Lohdutus-lehteen. Mitä siinä opetettiin?

Esimerkiksi näitä asioita opetettiin vuonna 1940:
 • Maan päällä oli silloin ihmisiä, joiden ei tarvitse kuolla milloinkaan
 • Daniel, Johannes Kastaja ja muut vanhan ajan uskolliset tulevat asumaan Beet-Sarimissa, "Ruhtinasten talossa", kun he saavat maallisen ylösnousemuksensa. Tuo talo oli rakennettu vuonna 1929.
Lue lisää...Harmagedonin suuri loppunäytös tarkastelussa
21.11.2017 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Jehovan todistajien kokouksissa on tällä viikolla puolen tunnin ajan jännittynyt tunnelma, kun tutkitaan kolmatta ja viimeistä osaa Harmagedonin sodasta. Tämäkin "tutkistelu" kestää puoli tuntia.

Elämä ja palvelus -työkirjan aineisto ei jätä epäselväksi sitä "tosiasiaa" ja tulkintaa, että vain Jehovan todistajat pelastuvat oman käsityksensä mukaan tuon kauhistuttavan sodan läpi.

"Tutkistelun" loppupuolella selviää sellainenkin piirre, että ne Jehovan todistajat, joilla on ns. "taivaallinen" toivo, ts. ne jotka tulevat hallitsemaan Kristuksen kanssa taivaassa
, tulevat osallistumaan henkilökohtaisesti "maailmallisten ihmisten" telottamiseen. Nykyiset hallintoelimen jäsenet ovat tuossa joukossa mukana Jehovan todistajien tulkinnan mukaan.

"Voidellut" tunnistaa siitä, että he
ottavat keväisin kristuksen kuoleman muistojuhlassa leipää ja viiniä.

Lue lisää...MTV: Pedofiilijäsenen suojelu maksanyt Jehovan todistajille jo 1,7 miljoonaa USA:ssa – miehellä epäillään olleen ainakin seitsemän lapsiuhria
19.11.2017 Johanneksen poikaKuva: MTV

Uutinen Vartiotorniseuran pedofiiliskandaalista näyttää Suomessakin leviävän mediasta toiseen. Ensin tästä kertoi YLE, sitten Iltalehti ja nyt MTV.

MTV kertoo:

Jehovan todistajien seurakunnissa on käytäntö, jonka mukaan kaikki tapahtuneet rikokset tutkitaan seurakunnan sisäisesti ja niistä laaditaan raportit. Keskustoimisto saa kopiot kaikista tutkimuksista.

Keskustoimisto kuitenkin kieltäytyi antamasta lisätietojaan vedoten Yhdysvaltain perustuslain uskonnonvapauteen liittyvään pykälään.

Lue lisää...Iltalehti: Jehovan todistajat pimittää viranomaisilta tietoja yhteisönsä pedofiilista Yhdysvalloissa - joutuu maksamaan jo liki 2 miljoonaa euroa sakkoa
19.11.2017 Johanneksen poikaKuva: Iltalehti

Iltalehti kertoo samasta pedofiilijutusta kuin YLE aiemmin.

Pedofiiliskandaali alkoi Kalifornian San Diegossa, missä eräs seurakunnan jäsenistä joutui seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Hän nosti kanteen seurakuntaa vastaan ja kanteessa kertoi, ettei seurakunta kertonut muille jäsenille yhden jäsenen pedofiilisista taipumuksista.

Seurakunta suostui antamaan pedofiilista tietoja ainoastaan yhdelle pedofiilin asianajajalle, mutta ehtona oli, että tiedot pysyisivät salassa. Asianajajalle tämä sopi, mutta oikeusistumen mielestä tiedot olivat riittämättömät. Oikeusistuin vaati lisätietoja Jehovan todistajien keskustoimistosta New Yorkista.

Lue lisää...YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa
18.11.2017 Johanneksen poikaKuva: YLE

YLE tiivistää hyvin Jehovan todistajien suhtautumisen ns. "maalliseen lakiin" ja sen noudattamiseen:

Jehovan todistajat ovat muusta maailmasta eristäytyvä uskonnollinen yhteisö, joka ei hyväksy "maallisia" viranomaisia. Yhteisö kehottaa jäseniään noudattamaan maallista lakia. Lain ulkopuolelle hairahtumiset käsitellään silti mieluiten seurakunnan sisäisesti.

Jehovan todistajien periaatteisiin kuuluu lisäksi, että seurakunnalle haitallisia tietoja ei saa kertoa ulkopuolisille.

Lue lisää...

 


Kalifornian valitusoikeus torjuu Vartiotorniseuran, Jehovan todistajille sakko ja määräys luovuttaa lasten hyväksikäyttöä koskevat dokumentit
17.11.2017 Maaria

Kuva: JWsurvey


"Vartiotorniseura on toiminut väärin tutkintaprosessissa. Se on kiihkeästi puolustanut asemaansa ja hävinnyt monta kertaa. Se kieltäytyy ylimielisesti tunnustamasta häviöiden seuraamukset ja tuomioistuimen määräykset, jotka vaativat sitä luovuttamaan asiakirjat... Ja nyt Vartiotorniseura uhmakkuudessaan ilmoitti tuomioistuimelle, ettei se noudata 25.3.2016 annettua määräystä luovuttaa asiakirjat..."

Näin totesi Kalifornian neljäs valitusoikeusistuin päätöksessään, jossa se piti Vartiotorniseuraa syyllisenä lasten hyväksikäyttöasiakirjojen luovuttamatta jättämiseen, erityisesti niiden, joita se on kerännyt maaliskuusta 2001 lähtien. Tuomioistuin rankaisi Vartiotorniseuraa määräämällä 4 000 dollarin päiväsakon, joka on nyt kertynyt yli vuoden ja voi ylittää kaksi miljoonaa dollaria.

Lue lisää...Jehovan todistajien järjestö "ryösti" seurakunnan rahat Michiganissa USA:ssa?
16.11.2017 Tony ja Johanneksen poikaKuva: Pixabay

Näyttää siltä, että Jehovan todistajien järjestö vei paikallisseurakunnalta 750000 dollaria rahaa. Tuo raha oli tarkoitettu valtakunnansalin rakentamiseen.

Joku voisi kutsua tuota ryöstöksi, toisten mielestä se oli petos. Joka tapauksessa tuntuu todella törkeältä, että Jehovan todistajien järjestö vie röyhkeästi salin rakentamista varten kerätyt rahat, eikä salia rakennetakaan.

Lue lisää...Harmagedoniin liittyvien asioiden tutkiminen jatkuu tällä viikolla
14.11.2017 Johanneksen poikaKuva: JW.ORG

Viime viikon arkipäivän kokouksissa "tutkittiin" puolen tunnin ajan kirjaa Jumalan valtakunta hallitsee. Silloin aloitettiin Harmagedoniin liittyvien aiheiden tutkiminen, erityisesti nämä aiheet olivat tarkastelussa:

Mitä on odotettavissa?
 • Rauhan julistaminen
 • Suuri ahdistus alkaa
 • Hyökkäys uskontoa vastaan
 • Päivät lyhennetään
Tämän viikon aiheina ovat mm. nämä:
 • Taivaallisia ilmiöitä
 • Tuomion julistaminen
 • Suurhyökkäys
Lue lisää...
  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.
 


Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät  uutisarkistosta.
  
 
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Joulukuun 2017 tilanne:


Jehovan todistajien hallintoelin joulukuussa 2017
Katso iso kuva tästä.
  
News in English
 
   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.


Novosti  po-russki

   
Svideteli Ijegovy, Finljandija. YLE, novosti po-russki.


  
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Muistin virkistykseksi: Mitä tietoja seurakunta kerää, kun joku on erotettu tai itse eronnut?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Iltalehti oli haastatellut Leinosta, joka edelleen piti kiinni virheellisistä näkemyksistään

Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi


Ovatko kärrytodistajat tietämättömiä järjestönsä historiasta ja oppimuutoksista?

Miksi Jehovan todistajien kärryjä ei enää näy Helsingin asematunnelissa?

Kotimaa24 käsitteli uutisessaan Jehovan todistajien karttamisopetusta

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Helsingin Sanomat kirjoitti Jehovan todistajasta, joka jäi kiinni homoudesta ja erotettiin


Jehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ilta-Sanomat kertoi suru-uutisen: Jehovan todistaja -sisar kuoli puukotuksen uhrina Turussa

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kallandin uutuuskirja nosti tunteet pintaan

Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

"Kyllä lopun on pakko olla hyvin, hyvin, hyvin lähellä"

Veikko Leinonen iloitsi saadessaan puhua lapsille konventissa

Konventeissa huomioitiin lasten suojelu seksuaaliselta hyväksikäytöltä

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Tunnelmia Helsingin venäjänkielisestä konventista

Oulun konventissa saatiin kuulla hallintoelimen veljen puhetta

Karjalainen: Venäläisiä Jehovan todistajia koolla Helsingissä Venäjän kiellettyä koko uskonryhmän

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Jehovan todistajien väite: Saatana keksi verensiirrot

Me Naiset: "Suren menetettyä elämää"

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Veikko Leinonen ja Miika Metsälahti yliopistolla - osa 4

Veikko Leinonen ja Miika Metsälahti yliopistolla - osa 3


Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Veikko Leinonen ja Miika Metsälahti yliopistolla - osa 2

Veikko Leinonen ja Miika Metsälahti yliopistolla - osa 1

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä? Helmikuussa lähetetty kirje on nyt käännetty suomeksi


Miten vanhinten salaista kirjaa säilytetään kotona? Onko se todellakin salainen? Onko olemassa vieläkin salaisempi kirja?

Historiaa - osa 38: Mitä YLE on kirjoittanut Jehovan todistajista?


Savon Sanomat: Pientä lasta käytettiin hyväksi: äiti piti tapahtumia tytön omana vikana

Kotimaa: Uskon nurjien puolten tuntija

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajista eronnut Heidi, 37, kertoo rankasta lapsuudestaan

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Demokraatti: Lapsiasiavaltuutetulta aloite: Uskonnollinen yhdyskunta voitava velvoittaa kiinnittämään huomiota ilmenneisiin epäkohtiin

Historiaa - osa 34: Vuoden 1969 APU-lehti kertoi Jehovan todistajien elävän lopun aikoja

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

Ei korppi korpin silmää noki, mutta toisaalta - osa 3

Ei korppi korpin silmää noki, mutta toisaalta - osa 2

Ei korppi korpin silmää noki, mutta toisaalta - osa 1

Kotimaa24: Mitä on porneia? Se selviää Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden ohjeista

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Kotimaa24: Kun joulua ei saanut viettää – Jehovan todistajien näkökulmia joulunviettoon


Yksi myytti säpäleiksi?

Pohjalainen: Verensiirron vaihtoehtoja on harvassa paikassa

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


MTV Uutiset: Jehovien verensiirtokielto voi aiheuttaa kuoleman – kiellon takia tehdään jopa huostaanottoja

Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Valomerkki: Saako Jumalasta puhua psykoterapiassa?

Beteliin haetaan etätyöntekijöiksi asiantuntijoita eri aloilta

Miksi niin monet kokevat ahdistusta, vaikka eivät enää kuulukaan Jehovan todistajien seurakuntaan? - Kokemuksia

Hylkääminen

Oliko Urpo Martikaisen esittämä syytös aiheellinen?

Miksi konventin tiedotusosasto onnistui niin hyvin tiedottamisessa median kautta tänä vuonna?

Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Ilta-Sanomat: Tutkintaa omassa piirissä

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Ristiriitainen tiedottaminen repii Suomen Jehovan todistajien yhteisöä

Valehtelun määritelmä


Kotilääkäri 5/2016: Selviytymistarina - Minulla oli lupa alkaa elää

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Historiaa - osa 28: YLE:n Elävässä arkistossa on muutama kiinnostava dokumentti Jehovan todistajista

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Turun Sanomat kirjoitti Anna-Maria Helsingistä

Kaleva: Jehovan todistajien konventtisali Oulun Kellossa on päätetty myydä

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Vuosikatsaus - Mitkä olivat merkittävimmät Jehovan todistajiin liittyvät uutiset Suomessa ja ulkomailla vuonna 2015?

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Kärryjen luona keskustelemassa 23.09.2015 - osa 2

Kärryjen luona keskustelemassa 23.09.2015 - osa 1

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä


Väliaikatietoja Raamatun kääntämisestä

Entinen Jehovan todistaja Helsingin toisessa konventissa - perjantai

Voidaanko henkilö erottaa Jehovan todistajien seurakunnasta, mihin hän ei ole koskaan kuulunut?

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Kotimaa24 kertoi valtakunnansalin myynnistä vapaamuurareille

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Uusi kirja avaa hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä


Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Miksi nainen on oikeuskomiteassakin alempiarvoisempi kuin mies?

HS: "Hyvästelin perheeni ja sanoin isälle hänen olleen hyvä isä"

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


Kirsi-Maria Aho kertoi YLE:n uutisissa oikeuskomiteastaan

"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"


UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Vartiotorniseura ei milloinkaan kerjää eikä pyydä ihmisiltä avustusta - onko tämä totta?

Iltalehti teki kaksi juttua Jehovan todistajien tavasta antaa seksivalistusta aivan pienille lapsille

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

Kirje kaikille vanhimmistoille 01.10.2012: Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Yle Jehovan todistajien ohjekirjasta: Lahkolla oma oikeusjärjestelmänsä

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

UUT teki selvityksen epäiltyjen seksuaalirikosten käsittelystä  oikeuskomiteoissa

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kotimaa24: "Armenian Jehovan todistajat siviilipalvelukseen – ei vaikutuksia Suomeen"

UUT:n järjestämän seminaarin puheissa oli paljon myös Jehovan todistaja -asioita

Jehovan todistajien järjestön tiedotus ulospäin poikkeaa merkittävästi sisäisestä tiedotuksesta muistiinpanojutussa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Mihin Jehovan todistajien järjestö tarvitsee salaisia kirjoja?

Cedars todistaa videolla: Vartiotorniseura muutti pieleen mennyttä ennustustaan jälkeenpäin

MTV: Pedofiilijäsenen suojelu maksanyt Jehovan todistajille jo 1,7 miljoonaa USA:ssa – miehellä epäillään olleen ainakin seitsemän lapsiuhria

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Kalifornian valitusoikeus torjuu Vartiotorniseuran, Jehovan todistajille sakko ja määräys luovuttaa lasten hyväksikäyttöä koskevat dokumentit

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseuran kirjallisuuden lähdeviitteet ja niiden asiayhteys - onko kaikki rehellistä?

Jehovan todistajien määrä kasvaa tasaisesti, mutta ei Pohjoismaissa

Onko Vartiotorniseura siirtymässä julistamaan "tuomiosanomaa?

Saako Jehovan todistajilta kysyä kysymyksiä kärryjen luona?

Fred Franz – typeryydestä palkittu

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Entinen vanhin kertoo: Totuus Vartiotorniseuran oikeuskomiteaprosessista

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


Mihin tarkoituksiin lahjalaatikoihin pudotetut rahat käytetään?

Järki vai tunteet?

Tutkintakomission raportti arvostelee Jehovan todistajia Britanniassa

Kirkko ja kaupunki -sivusto kirjoitti Venäjän Jehovan todistajien tilanteesta

YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Aamulehti: ”Eihän se passista näy” – Suomen Jehovan todistajat uskaltavat matkustaa Venäjälle, mutta uskonnosta on oltava suu supussa

Verkkouutiset nykypäivä: Demarimeppi Jehovan todistajien vainosta: Koteja tuhopoltettu Venäjällä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Vartiotorniseura pesee kätensä puhtaaksi

Kansan Uutiset nostaa ortodoksikirkon merkittäväksi vaikuttajaksi Venäjän Jehovan todistajien kieltoprosessissa

Angela Merkel nuhteli Vladimir Putinia Jehovan todistajien kieltämisestä Venäjällä

Perjantaikolumni: Oletko vielä häkissä?

Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

Iltalehti: Venäjä kielsi Jehovan todistajat - oikeus määritteli äärijärjestöksi

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


Iltalehti: Venäjä vainoaa Jehovan todistajia

YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Onko "kadonneiden lampaiden etsiminen" päättymässä?

Historiaa - osa 36: Vartiotorniseuran yltiöpäinen itsevarmuus oli vertaansa vailla jo 1960-luvulla

Historiaa - osa 35: Mitä Vartiotorniseura kirjoitti 1960-luvulla Etelän ja Pohjan kuninkaista?

Vartiotorniseura hukkasi kaksi kuningasta


Historiaa - osa 30: Vartiotorni-lehden lukijoiden kysymyksiä sukupuoliasioista vuonna 1970

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Vartiotorniseuran salaisuudet

Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Esivallat: maallisia vallanpitäjiä - ei kun Jehova ja Jeesus - ei kun maallisia vallanpitäjiä...

Kokouksessa käsiteltiin taas vanhan "totuuden" piirteitä, joita oli pakko muuttaa

Kokouksessa käsiteltiin vuotta 1914

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Jehovan todistaja -isä raiskasi oman tyttärensä Puolassa

Jehovan todistajien oikeuskomitea pakotti raiskatun kuuntelemaan nauhalta omaa raiskaustansa

27-vuotias Jehovan todistaja kuoli synnytykseen kieltäydyttyään verensiirrosta

Mouritz: "Jehovalla tosiaan on huumorintajua, sillä hän lähetti meidät Suomeen"

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Vartiotorniseura otti vuoden 2016 alussa käyttöön uuden raporttilomakkeen

Uutiskatsaus: Vartiotorniseura ja oikeuden halventaminen – sakkoa $4000 päivässä kunnes oikeuden määräyksiä noudatetaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Hoitotahtokorttia koskevan kirjeen toista sivua ei luettu kokouksessa

Säälintunne kadoksissa

Uusi JW Broadcasting -sivuston lapsille suunnattu video kertoo, että lapsella ei saa olla kahta "äitiä"

Historiaa - osa 27: Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz kertoi kirjassaan hemofiliapotilaiden saamista hoito-ohjeista

Raamattu kertoo avoimesti merkkihenkilöiden synneistä - Vartiotorniseura vaikenee täysin omista synneistään


YLE: Jehovan todistajien toiminta saatetaan kieltää Venäjällä – "seurakuntiin salakuljetetaan vääriä todisteita"


JW.ORG:n uutishuone: Venäjän viranomaiset uhkaavat sulkea Jehovan todistajien Venäjän-hallintokeskuksen

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

JWsurvey - Perjantaikolumni: Vartiotorni, kansanmurha ja Harmagedon

Uusi kirje: toimettomia ja erotettuja yritetään saada muistonviettoon ja erikoisesitelmään

JW.ORG: Venäjän tulliviranomaiset takavarikoivat raamattulähetyksiä

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

Jehovan todistajien vuosikirja 2016 on ilmestynyt


YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Joulukuu on ahdistavaa aikaa monelle Jehovan todistajalle

Jehovan todistajien hallintoelin vaatii Britanniassa vanhimpia tuhoamaan arkaluontoisia asiakirjoja

Kaksi hallintoelimen jäsentä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Jehovan todistajat voivat tarjota korvausta pedofilian kohteille – "jos Raamattu ei kiellä"

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Harold V. Mouritz on yksi vastuullisista henkilöistä Australian pedofiiliskandaalissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön


Lyhytelokuva: Lapsi kenttäpalvelustyössä

Historiaa - osa 16: "Miljoonat, jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan"

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Hallintoelimen jäsen painostaa vanhempia - lapset kasteelle!

Käyttäisikö Jeesus Rolexia televisio-ohjelmassaan?

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Hoidosta kieltäytyneen Jehovan todistaja -äidin ja hänen syntymättömän lapsensa kuolemat vaivaavat sairaalan henkilökuntaa

Kotimaa24: Verensiirron kielto johti äidin ja sikiön kuolemaan Australiassa

Ruotsissa Jehovan todistajat myöntävät erotettujen ja eronneiden karttamisen toisin kuin Suomessa

PBS-kanava lähetti Tray Bundyn katsomisen arvoisen dokumentin Jehovan Todistajien keskuudessa ilmenevästä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

USA:n Jehovan todistajien haaratoimisto hakee lakimiehiä palvelukseen

Vartiotorniseura lähetti salaisen kirjeen vanhimmille 06.11.2014 - kirje on nyt vuodettu julkisuuteen

Jehovan todistajia syytetään Yhdysvalloissa hyväksikäytön salaamisesta

Jehovan todistajat määrättiin maksamaan miljoonia miehelle, jota kirkon johtaja käytti hyväkseen

"Christian Post" raportoi lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jehovan todistajien keskuudessa

Miten Jehovan todistajat käyttäytyvät lentomatkoilla?

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Brooklyn Daily Eagle raportoi Vartiotorni-seuran kiinteistökaupoista

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Armeniassa Jehovan todistajat iloitsevat siitä, että heillä on nyt mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus

Jehovan todistajatkin viettivät aikoinaan joulua

Raamatulliseen aikaan meidät olisi kivitetty kuoliaaksi

Ei saanut edes tervehtiä omaa sisartaan

Ex-kierrosvalvoja Stig Persson: "Vanhemmat hylkäävät omat lapsensa"

Jehovan todistaja tuomittiin 13 vuoden vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Britanniassa

Hallintoelin haluaa avoimen valtakirjan kaikkeen

Jehovan todistajien johtajat määrätty todistamaan Britanniassa seksiskandaali oikeudenkäynnissä

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012