Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Vuosi 1975 ennustelu
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?Entinen Jehovan todistaja Riku Richter kertoo: 


Pieni katsaus Vartiotorniseuran profetiaan - Opettiko Jehovan todistajien järjestö Harmagedonin tulevan todella vuonna 1975?Vartiotornissa 1968

Jotkut Jehovan todistajat väittävät, ettei Vartiotorniseura ole ennustanut vuotta 1975 sinä vuotena, milloin Harmagedonin oli määrä tulla. "Juupas-eipäs" väittelyiden vähentämiseksi tällä sivustolla annetaan tietoa, jonka perusteella jokainen voi todeta, oliko Vartiotorniseura herättelemässä voimakasta "lopun ajan lopun" ajan odotusta juuri vuoden 1975 tienoille. Tämä sivusto sisältää Vartiotorniseuran omaa materiaalia, jolla perusteella voi tehdä johtopäätökset.

Lue lisää...
 

Vuosi 1975 - Mitä tuosta vuodesta kirjoitettiin kirjassa "Iankaikkinen elämä Jumalan lasten vapaudessa" vuonna 1967?


   Iankaikkinen elämä Jumalan lasten vapaudessa, 1967

"Ihmisen maan päällä olon 6000 vuotta tulevat siis pian päättymään, tämän sukupolven aikana. ... Miten sopivaa olisikaan Jehova Jumalan tehdä tämä tuleva seitsemäs tuhatvuosijakso levon ja vapautuksen sapattikaudeksi, suureksi riemuvuosisapatiksi vapautuksen julistamiseksi kautta maan kaikille sen asukkaille. ... Ei olisi pelkkä sattuma, vaan Jehova Jumalan rakkaudellisen päätöksen mukaista, että Jeesuksen Kristuksen, "sapatin herran", hallituskausi sattuisi rinnakkaiseksi ihmisen olemassaolon seitsemännen vuosituhannen kanssa". Tällaista tekstiä on kirjassa "Iankaikkinen elämä Jumalan lasten vapaudessa" sivuilla 29 ja 30. Tässä kirjassa on myös aikalaskelma, mikä kertoo, että ihmisen luomisesta tulee vuonna 1975 kuluneeksi tasan 6000 vuotta.

Lue lisää...


Vuosi 1975 - Mitä tuosta vuodesta kirjoitettiin Vartiotornissa vuonna 1968?


   Vartiotorni 01. marraskuuta 1968

"Mitä tämä kaikki puhe vuodesta 1975 on? Vilkkaat keskustelut, joista jotkut perustuvat arvailuihin, ovat leimahtaneet liekkiin viime kuukausien aikana vilpittömien tutkijoiden keskuudessa. Heidän kiinnostuksensa on sytyttänyt usko, että vuosi 1975 merkitsee ihmiskunnan historian 6000 vuoden päättymistä Aadamin luomisesta lähtien. Näin tärkeän ajankohdan läheisyys kiihottaa todella mielikuvitusta ja tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia keskustelulle.
" Näin kirjoitettiin Vartiotornissa vuonna 1968 sivulla 389 kappaleessa 1.

Vähän myöhemmin sivulla 395 kappaleessa 35 kerrotaan näin: "Yksi seikka on ehdottoman varma: täyttyneillä Raamatun ennustuksilla vahvistettu Raamatun ajanlasku vahvistaa, että ihmisen olemassa olon 6000 vuotta täytyy pian, tosiaan tämän sukupolven aikana. Nyt ei sen tähden ole aika olla välinpitämätön eikä itsetyytyväinen. Nyt ei ole aika leikitellä Jeesuksen sanoilla, että siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. Nyt on päinvastoin aika, jolloin pitäisi olla vankasti tietoinen siitä, että tämän asiainjärjestelmän loppu on nopeasti tulossa väkivaltaiseen loppuunsa. Älä tee erehdystä, riittää, että Isä tietää sekä päivän että hetken"!

Lue lisää...

 

Vuosi 1975 - Mitä tuosta vuodesta kirjoitettiin Herätkää! -lehdessä vuonna 1968 ja 1969?Jos olet nuori, niin sinun on myös tunnustettava se tosiasia, ettet ehdi tulla vanhaksi nykyisessä asiainjärjestelmässä. Miksi et? Koska kaikki Raamatun ennustusten täyttymyksen todisteet osoittavat, että tämä turmeltunut järjestelmä on saava loppunsa muutaman vuoden kuluessa.

Lue lisää...Vuosi 1975 - Mitä tuosta vuodesta kirjoitettiin "Valtakunnan Palvelus" -lehtisessä 1970-luvun alkupuolella?
Haaratoimiston kirje:

Miten sykähdyttävää aikaa me elämmekään nykyään! Koska tämän pahan asiainjärjestelmän loppua edeltävä aika on suuresti vähentynyt, niin Jehova osoittaa meille nyt, miten meidän tulee järjestäytyä pitäen silmällä elämää uudessa järjestyksessä teokratian alaisuudessa. Hiljattain muutamat meistä täällä toimistossa keskustelivat joistakin näistä asioista, ja se todella lisäsi intoamme ja arvostustamme sitä kohtaan, mitä Jehova tekee nyt. Haluaisitko tietää, mitä keskustelu koski?

Eräs seikka oli vuoden 1975 läheisyys ja se, mitä voitaisiin odottaa silloin. Tajuatko, että vuosi 1975 on vain kolmen lyhyen vuoden päässä? Tulisiko meidän lähestyä tuota aikaa odottaen jotakin erikoista? Olimme hyvin hämmästyneitä pannessamme merkille, miten monta kertaa Seuran julkaisut ovat viitanneet 1970-luvun puoliväliin ja siihen, mitä meidän tulee odottaa, ja havaitsimme myös, että Seura on puhunut etukäteen vain yhdestä muusta vuodesta tällä tavoin, nimittäin vuodesta 1914. Täyttikö vuosi 1914 odotuksemme? Kyllä varmasti täytti! Luuletko, että myös vuosi 1975 täyttää odotuksemme? Seura varmasti ajattelee siten, joten olkaamme huolellisia siinä, että vaikka emme haluakaan sanoa enempää kuin Seura sanoo tuosta ajasta, me emme jätä sitä huomioon ottamatta.
 
Lue lisää...
 

Harold V. Mouritz profetoi - osa 1

Harold V. Mouritz      

Harold V. Mouritz

Suomen haaratoimiston edustaja Harold V. Mouritz profetoi ahkerasti 1970-luvun alkupuolella.

Voit lukea tai kuunnella erään puheen vuodelta 1972 täältä.


Harold V. Mouritz profetoi - osa 2


Toinen Mouritzin samana vuonna pitämä puhe samasta teemasta, mutta hieman eri sanoin on kuunneltavissa seuraavista linkeistä. Puhe kertoo korutonta kieltään siitä, kuinka Vartiotorniseura kuvitteli saaneensa Jehovalta tietoa siitä, että vuoden 1975 tienoilla alkaisi Harmagedonin sota. Jehovan todistajat eivät olleet "pimeydessä" niin kuin "maailman ihmiset" ja kristikunta.

Osa 1
Mikä on Jumalan tahto nyt (vuonna 1972)? Aika on lyhyt. Jehova on paljastanut tiedon siitä, että loppu on nyt ihan lähellä.

Osa 2
Jerusalemin tuho v. 607 eaa. Kristikunnan tuho muutaman vuoden päästä.

Osa 3
Nyt se alkaa. Tuho kohtaa lähivuosina, lähikuukausina. Googin hyökkäys. Harmagedon alkaa.

Osa 4
Verinen tarina. Paljon ruumiita. Jehovan todistajat säilyvät. He ovat uuden yhteiskunnan ydinjoukko. Ylösnousemus alkaa. Emme ole pimeydessä. Me tiedämme. Se sukupolvi ei katoa. Ihmisen olemassaolon 6000 vuotta täyttyy pian.

Osa 5
Loppu on nopeasti tulossa. Isä itse tietää sekä päivän että hetken. Johtaisiko Jehova meidät harhaan? Antaisiko Jehovan Seuran johtaa meidät harhaan?

Osa 6
Muurahainen ja veturi. Koetuksia edessä. Tulee hankkia sydämen usko. Nyt on viimeinen hetki.


1973 levitettiin traktaattia "Onko aika loppumassa ihmiskunnalta?"
Vuoden 1973 traktaatissa pohdittiin kysymystä "Onko aika loppumassa ihmiskunnalta?" Oliko Jehovan todistajien tuolloin kertoma vastaus oikeaan osunut? Niin uskottiin, koska tuon traktaatin sanoman kerrottiin olleen itseltään Jehovalta ja ihmisille elintärkeä. Antoiko tuo traktaatti "suurenmoisen todistuksen, joka tuo kunniaa Jehovalle" niin kuin tuolloin vakuutettiin? Koska sanoma ei pitänyt paikkaansa, antoi se todistuksen vain siitä, että elämän suuriin kysymyksiin ei ainakaan silloin saatu luotettavaa vastausta Jehovan todistajilta.


Lue lisää...

 

Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz kertoo


   Raymond Franz

Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz, joka oli itse näkemässä ennustelun sisäpiirissä, kertoo mielenkiintoisella tavalla, miten kaikki tapahtui ennen vuotta 1975.

Lue lisää...Vuosi 1975 - Mitä tuosta vuodesta kirjoitettiin ns. "historiakirjassa" vuonna 1996?


   Jehovan todistajat - Jumalan valtakunnan julistajia,1996

Sivu 104:


Sivu 633:Nykyiseen hallintoelimeen kuuluva jäsen Gerrit Lösch myöntää väärän ennustelun


  
Gerrit Lösch

Nykyiseen hallintoelimeen kuuluva Gerrit Lösch myönsi kansainvälisessä konventissa, että hallintoelin oli vastuussa väärästä ennustelusta.

Lue lisää...Vartiotorni-lehti myöntää varovaisesti väärän ennustelun, mutta ei ota siitä vastuuta


Vartiotorni-lehti myöntää väärän ennustelun Tammikuun 2013 numerossa. Vartiotorniseura ei kuitenkaan kanna vastuuta väärän ennustelun seurauksista. Monet yksilöt kärsivät vakavaa vahinkoa noudattaessaan Variotorniseuran opetuksia mm. koulutuksen sivuuttamisen takia, omaisuuden myymisen takia jne.

Lue lisää...
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle

 


Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu