Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Kokemukset


Kuva: Aaron Aaroninpoika


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Vartiotorniin kapaloitu ja siitä ulos kasvanut

Vartiotornin historia kodissani

Kertonut Aaro, kuvassa olevan Aaronin poika

Vanha Aaron ”lasisilmä” (1853 -1932) palasi Amerikoista viimevuosisadan aivan alkuvuosina 1902 Zion's Watch Tower Amerikan arkussaan. Hänestä oli tullut siellä Russellin Raamatuntutkija. Sittemmin hän lienee esitellyt mm "Jumalallinen aikakausien suunnitelma" -kirjaa. Siitä kai se "Vartsikan" ja sen edustajien sukkulointi kodissamme sai haman alkunsa. Insinööri Kaarlo Harteva, Emil Östermanin rahoilla, organisoi VT:n kirjallisuuden levityksen Suomessa 1910.

Yli puoli vuosisataa sitten J. F. Rutherfordin 1931 nimittämien Jehovan todistajien konventissa pidettiin kastepuhe. Mieleeni jäi lähtemättömästi puhujan mikrofoniin jyrisemät sanat: "Teitä ei kasteta Vartiotorniseuraan, vaan teidät kastetaan Jeesuksen Kristuksen opetuslapseksi; muistakaa tämä!" Kaipa tuon jo tiesin, kuitenkin kristallin kirkkaana tiedostin asian kuulemalla sen konventtisalin kaiuttimista. Havainnoissani jälkeenpäin olin huomannut, etteivät kaikki järjestössä, tuolloista totuudentorvea, välttämättä nyökytellen korvillaan kuunnelleet; tietyistä syistä. Olen myös pannut merkille, että jos JT -yhdyskunnan tai VT -seuran virkailija (joka saattaa virkailla molemmissa organisaatioissa) uhkaa jäädä jonkun karismaattisemman varjoon, silloin jollekin tiedossa on ongelmia. Yhdyskunta varjelee häikäilemättä omaa karismaansa suhteessa alaisiinsa ennen mitään muuta.

C.T. Russellin järjestömekanismi näytti demokraattiselta. Joseph Franklin Rutherford ja Nathan Homer Knorr naamioivat demokratian (ehkäpä demonokratian) teokratiaan. Se pyhitettiin ihmisen mielikuvituksen luomalla uskomuksella, viitaten pyhän kirjan sanoihin, mutta mielikuvituksellisin aasinsilloin. Fred Franzin aikana 1970 luvulla Vartiotorni-lehden pääkirjoituksissa alettiin teokratialla perustellen pönkittää ”ymmärtäväisen orjan” vaikutusvaltaista asemaa Jehovan (nimi masoreettien vihjesana) asettamana hallintona kristityille. Se oli kuin säkkikankainen paikka diagonaalissa. Samaan aikaan alkoi kuulua haja-ääniä myös Brooklynin Beetelistä. Ennen noita konkreettisia valtansa vahvistustoimia teokratian käärepaperi verhosi järjestön raadollisen luonteen ehkä peittävämmin. Silloin, 70-luvulla, alkoi tajuntaani tunkeutua vieraan paimenen ääni (Joh 10:4-5) ja aavistuksia: ’Näihin täytyy saada etäisyyttä’. Helppoa se ei ollut. Uskonnollisetkaan gangsterijärjestöt eivät päästä irti ruhjomatta lähtijää. Kristuksen opetuslapseudesta luopumisesta, ei mitenkään ollut kysymys. Päinvastoin!

Ei Raamatullista

Joseph Rutherfordin Jehovan todistajista erottaminen, "kivittäminen", on jotain muuta kuin alkukristityille neuvottu karttaminen: ”Nyt täsmennän vielä: Jos jotakuta sanotaan veljeksi, mutta hän on siveetön tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, älkää olko tekemisissä hänen kanssaan. Älkää edes aterioiko tällaisen kanssa.” – 1Kor 5:11.
     
Tuo oli tarpeen opetuslapsille, että tällaisia harjoittava havahtuisi elämäntapansa eroavan Jeesuan opettaman elämäntavan suhteen ja löytäisi takaisin oikealle tielle. Joseph Rutherfordin 1931 nimeämille Jehovan todistajille erottaminen on järjestönsä kurinpidon ruoska, joka psykologian keinoin on suunnattu ihmisen elämän vakavaksi järkyttämiseksi. Se ei palvele Jeesuan pelastustyötä. Se palvelee julkeasti Vartiotornin valtakoneistoa, järjestön valtaa ihmisiin, jotka ovat uskonnollisten pelotteiden vuoksi sen pihtiotteessa. He uskottelevat valtansa olevan suoraan taivaasta, tavaramerkkinään väärin esitetty JHVH.

Joseph Rutherfordin sorvaama nimi

Vuosien 700 – 600 eaa, vaihteeseen ajoittuu Jesajan esittämä teoreettinen oikeudenkäynti, jossa ajan kansat ja Israel olisi haastettu todistajiksi. Jesajan oikeudenkäyntimielikuvan tarkoitus oli avata Israelilaisten silmät, että he uskoisivat Valtiaaseensa. Asianajaja J. Rutherford vuonna 1931 meni asiasta sivuun ja jymäytti ”kuuliaisia” oppilaitaan pahemman kerran. Tosiasiat Jesajalta:

Tuo [mielikuvassa] esiin sokea kansa [Israel], jolla kuitenkin on silmät, ja kuurot, joilla kuitenkin on korvat. Kaikki kansat ovat [kuvauksessa] kokoontuneet yhteen ja kansakunnat tulleet kokoon. Kuka heistä voi ilmoittaa tämänkaltaista? Tai antakoot meidän kuulla entisiä; asettakoot todistajansa ja näyttäkööt, että ovat oikeassa: sittenpä kuullaan ja sanotaan: "Se on totta". Te [Israel] olette minun todistajani [kuvauksen opetuksessa], sanoo Jahve (Olento), minun palvelijani, jonka minä olen valinnut, jotta te tuntisitte minut ja uskoisitte minuun ja ymmärtäisitte, että minä Olen. Ennen minua ei ole luotu yhtäkään valtiasta, eikä minun jälkeeni toista tule. Minä, minä Olen, eikä ole muuta pelastajaa, kuin minä. Minä olen ilmoittanut, olen pelastanut ja julistanut, eikä ollut vierasta valtiasta teidän keskuudessanne. Te olette minun todistajani. Olen, Valtias. Tästedeskin olen sama. Ei kukaan voi vapauttaa minun kädestäni; minkä minä teen, kuka sen peruuttaa? – Jes. 43:8 – 13.
 
J.F. Rutherfordin nimeämä Jehovan todistajat -järjestö on uskottelun organisaatio. Sen johtajille on tehokkainta pitää teokratiaan verhottu järjestönsä kasassa suggestiopelottelun keinoin. Kaikki sen virkailijat eivät edes ymmärrä mitä oikein tekevät toimissaan. Ylemmät virkailijat aavistavat, että johdon Vartiotornissa julistamat kestämättömät perusteet ovat peruuttamattomasti paljastuneet. Kupla on puhjennut. Enää on vain ajan kysymys, milloin C.T. Russellin pyramidin symboloima organisaatio, näyttää oikean karvansa, Uuden järjestyksen (NWO) astuessa pian esiin. Tänään vielä pelottein he yrittävät pitää uhrinsa seminaareissaan, kokouksissaan ja Vartiotorniseuran edustajantoimessaan. Psykedeliaa kuvin, näytelmin, puhein ja kirjoituksin he epätoivoisesti vain lisäävät. Kun kerran koko Uusi maailmanjärjestys agendanakin katoaa maailmankartalta, Messiaan mukanaan tuoma valtakunta ei katoa koskaan. Kaikkivaltiaan ennakkoon valtakunnasta paljastamat asiat löytyy Raamatusta mm. Jesajan 11. luku. Aivan turhaa on ihmisten yrittää pystyttää antikristillisiä valtarakennelmiaan, koska edelleen vallitsee aito teokratia, jossa Pelastaja, Voideltu, on jokaisen miehen pää ja yksi ainoa välimies, ihmisen ja Isän välillä. (1Kor. 11:3, 4 ).

Jeesua sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; tästä lähtien te tunnette hänet ja te olette nähneet hänet. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä. – Jolla on minun käskyni ja joka ne pitää, hän on se, joka minua rakastaa; mutta joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle."  – Joh 14:6-7, 21. 

Minä uskon sen.          
 


Tämän dokumentin lähetti minulle Aaro Aaroninpoika sähköpostissa 05.02.2013.

Johanneksen poika

jp@johanneksenpoika.fiTakaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu