Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Sähköposti
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto (Betel)

Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta
Puutarhatie 60, Vantaa


Puhelin: 09-825885


Julkista sähköpostiosoitetta ei Jehovan todistajilla Suomessa ole. Sitä ei myöskään tule missään vaiheessa. Tämän tiedon vahvisti tiedottaja Veikko Leinonen 22.09.2011. Veikko Leinosen näkemyksen mukaan sähköpostista voisi muodostua ns. "keskustelupalsta", ja se ei hänen mukaansa olisi rakentavaa.

Tuo oli yllättävä ajatus, kun monet ihmiset ovat ihan tosissaan luulleet, että Jehovan todistajat pyrkivät keskustelemaan ihmisten kanssa. Mutta ilmeisesti näin ei ainakaan enää ole.


Jehovan todistajien julkaisemassa kirjassa "Puhu perustellen käyttämällä Raamattua" on  useita sivuja aiheesta  "Miten voisit raivata pois mahdollisia keskustelun esteitä". Tässä muutamia esimerkkejä tuosta kirjasta:

"EN OLE KIINNOSTUNUT"

● ”Saanko kysyä, tarkoitatteko, ettette ole kiinnostunut Raamatusta, vai eikö uskonto yleensä kiinnosta teitä? Kysyn sitä sen vuoksi, että olemme tavanneet monia, jotka ovat joskus olleet uskonnollisia, mutta eivät enää käy kirkossa, koska he näkevät kirkoissa paljon ulkokultaisuutta [tai: he ajattelevat, että uskontoa käytetään vain rahan hankkimiseen; tai: he eivät hyväksy sitä, että uskonto sekaantuu politiikkaan jne.]. Ei Raamattukaan hyväksy sellaisia tapoja, ja se esittää ainoan perusteen sille, että voimme suhtautua tulevaisuuteen luottavaisesti.”
● ”Jos tarkoitatte sitä, ettette ole kiinnostunut jostakin toisesta uskonnosta, voin ymmärtää sen. Mutta olette hyvin todennäköisesti kiinnostunut siitä, millaista tulevaisuutta voimme odottaa, kun otamme huomioon ydinsodan uhan [tai: kuinka voimme suojella lapsiamme huumeiden väärinkäytöltä; tai: mitä voitaisiin tehdä rikollisuuden suhteen, jottei meidän tarvitsisi pelätä kävellessämme kaduilla jne.]. Olisiko tähän mielestänne olemassa mitään todellista ratkaisua?”
● ”Johtuukohan se siitä, että teillä on jo jokin uskonto? .... Sanokaahan, uskotteko, että näemme koskaan aikaa, jolloin kaikki kuuluisivat samaan uskontoon? .... Mikä mielestänne estää sen? .... Jotta uskonnolla olisi merkitystä, mihin sen tulisi perustua?”
● ”Voin ymmärtää sen. Muutamia vuosia sitten en itsekään ollut kiinnostunut. Mutta luin Raamatusta jotakin sellaista, mikä auttoi minua katsomaan asioita eri valossa.” (Näytä henkilölle, mikä tuo kohta oli.)
(Lainaus oli otettu em. kirjasta sivulta 16.)

”MINULLA ON OMA USKONTONI”

● ”Haluaisitteko kertoa, opettaako teidän uskontonne, että tulee aika, jolloin oikeamieliset ihmiset elävät maan päällä ikuisesti? .... Eikö tällainen ajatus tunnukin kiehtovalta? .... Se esitetään täällä Raamatussa (Ps. 37:29; Matt. 5:5; Ilm. 21:4).”
● ”Olen samaa mieltä siitä, että jokaisen ihmisen täytyy tässä asiassa tehdä oma ratkaisunsa. Mutta oletteko tiennyt, että Jumala itse etsii tietynlaisia ihmisiä tosi palvojikseen? Huomatkaa, mitä sanotaan täällä Johanneksen 4:23, 24:ssä. Mitä Jumalan palvominen ’totuudessa’ mahtaa merkitä? .... Mitä Jumala on antanut meille auttaakseen meitä tietämään, mikä on totta ja mikä ei? .... (Joh. 17:17.) Ja pankaa merkille, kuinka tärkeää se on meille henkilökohtaisesti (Joh. 17:3).”
● ”Oletteko ollut uskonnollinen ihminen koko elämänne? .... Uskotteko, että ihmiskunta tulee koskaan yhdistymään yhden uskonnon alaisuuteen? .... Se, mitä täällä Ilmestyksen 5:13:ssa sanotaan, on saanut minut ajattelemaan paljon tätä asiaa... Mitä tarvitaan, jotta me voisimme olla tässä mukana?”
(Lainaus oli otettu em. kirjasta sivulta 18.)


Sähköposti olisi mainio keskusteluväline Betelin ja kiinnostuneen ihmisen välillä, jos Betel olisi ihan aidosti kiinnostunut ihmistä ja heidän kysymyksistään. Kirjailija Sinikka Nopolan sanoja voisi lainata tässä(kin) yhteydessä: "Kyä tässä jotain häikkää o".


Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu