Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Harmagedon


Vartiotorni 15.05.1990


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys


Maailman loppu - tiivis tietopaketti Jehovan todistajien tämän hetkisestä opetuksesta
Jehovan todistajat tunnetaan siitä, että he odottavat koko ajan ns. "maailman loppua", Harmagedonia. Vartiotorniseura on profetoinut maailman loppua useille eri vuosille, tunnetuimpia ovat vuodet 1914, 1925 ja 1975. Kuten tiedämme, kaikki em. profetiat ovat menneet pieleen. Niinpä Vartiotorniseura ei enää uskalla sanoa mitään täsmällistä vuotta, mihin odotukset kohdistetaan. Sen sijaan Vartiotorniseura on koko ajan varpaillaan, ja pitää kaikki Jehovan todistajat kiireisinä väittäessään, että elämme lopun ajan lopun aikoja, aivan Harmagedonin kynnyksellä. Vartiotorniseura käyttää alamaisia hallitessaan avuksi pelkoa, koska virallisen opetuksen mukaan pelastua voi vain olemalla Jehovan todistaja. Näin pelko estää monia jehovantodistajia ottamasta selvää Vartiotorniseuran "totuuksista", koska oma pelastuminen on vaakalaudalla.

On paikallaan luoda katsaus Vartiotorniseuran uusimpaan käsitykseen Harmagedonista. Seuraavassa on tiivistetyssä muodossa esitetty nykyinen ajan tasalla oleva Harmagedon-profetia, mikä löytyy kokonaisena jw.org -nettisivuilta (Jehovan todistajien viralliset internetsivut).Mistä kehitysvaiheista, joita emme vielä voi nähdä, kerrotaan seuraavissa raamatunkohdissa?
RAAMATUN profetioiden täyttyminen vahvistaa sen, että maailmassa tapahtuu pian mullistavia asioita. Meidän on siksi pysyttävä valveilla.


MITÄ TULEE TAPAHTUMAAN JUURI ENNEN LOPPUA?

”Jehovan päivä” merkitsee ajanjaksoa, joka alkaa väärän uskonnon tuhosta ja huipentuu Harmagedonin sotaan. Juuri ennen tuon päivän alkamista maailman johtajat kuitenkin sanovat: ”Rauha ja turvallisuus!”


VIISI TULEVAA TAPAHTUMAA:
  1. ”Rauha ja turvallisuus!” -julistus
  2. Kansat hyökkäävät ”Suuren Babylonin” kimppuun ja tuhoavat sen
  3. Jehovan kansaa vastaan hyökätään
  4. Harmagedonin sota
  5. Saatana ja hänen demoninsa heitetään syvyyteen

”KUNINGATAR” JOKA ARVIOI MAHDOLLISUUTENSA VÄÄRIN

Paavali kirjoitti: ”Kun he sanovat: ’Rauha ja turvallisuus!’, silloin äkillinen tuho samassa kohtaa heidät.” Tämän ”äkillisen tuhon” ensimmäinen vaihe on hyökkäys ”Suurta Babylonia” eli väärän uskonnon maailmanmahtia vastaan, jota kutsutaan myös ”portoksi” (Ilm. 17:5, 6, 15). Hyökkäys kristikuntaa ja kaikkea muuta väärää uskontoa vastaan merkitsee ”suuren ahdistuksen” alkua (Matt. 24:21; 2. Tess. 2:8).

Jumalan sana ilmaisee, että porton kimppuun hyökkää ”peto”, jolla on ”kymmenen sarvea”. Ilmestyskirjaa tutkimalla havaitsemme tämän pedon kuvaavan Yhdistyneitä kansakuntia. ”Kymmenen sarvea” edustavat kaikkia nykyisiä poliittisia valtoja, jotka kannattavat tätä ”helakanpunaista petoa”.


HYÖKKÄYS JUMALAN KANSAA VASTAAN

Vielä senkin jälkeen, kun väärä uskonto on tuhottu, Jumalan palvelijat ”asuvat turvassa” ja ”ilman muuria” (Hes. 38:11, 14). Mitä tapahtuu tälle näennäisesti puolustuskyvyttömälle ihmisryhmälle, joka palvoo edelleen Jehovaa? Nähtävästi se joutuu ”monien kansojen” suurhyökkäyksen kohteeksi. Jumalan sanassa tätä tapahtumaa sanotaan ”Magogin maan Gogin” hyökkäykseksi.


KANSOJEN ON TULTAVA TUNTEMAAN JEHOVA

Minkä mullistavan tapahtuman Jehovan palvelijoihin kohdistuva hyökkäys käynnistää? Jehova tulee Jeesuksen ja taivaallisten sotajoukkojen välityksellä puuttumaan asioihin kansansa puolesta (Ilm. 19:11–16). Tätä kehitysvaihetta kutsutaan ”Jumalan, Kaikkivaltiaan, suuren päivän sodaksi”, Harmagedoniksi (Ilm. 16:14, 16).


MITÄ JUMALAN PÄÄVASTUSTAJALLE TAPAHTUU?

Saatana joutuu ensinnäkin näkemään koko maallisen järjestönsä tuhon alusta loppuun saakka. Sitten huomio kohdistetaan häneen itseensä. Apostoli Johannes kertoo, mitä tapahtuu seuraavaksi. (LueIlmestyksen 20:1–3.) Jeesus Kristus, ”enkeli, jolla on syvyyden avain”, ottaa kiinni Saatanan ja hänen demoninsa ja heittää heidät syvyyteen tuhanneksi vuodeksi (Luuk. 8:30, 31; 1. Joh. 3:8).

Lue Vartiotorniseuran nettisivuilta laajempi kirjoitus.
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu