Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Karttaminen
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Jehovan todistajien edustaja sisar Hoikka esitti väärin erotettujen karttamisjärjestelyn

YLE Fem, Seportaasi: Ikuisesti Jehovan todistaja 07.03.2013

Huomautus
Kaikki kuvat: YLE Fem.

YLE Fem -kanavan esittämä TV-ohjelma oli hyvin "ohut", mitä tulee sisällön merkityksellisyyteen. Ohjelmassa kikatettiin, syötiin popcornia ja pizzaa, käytiin ovelta ovelle -työssä ja esiteltiin Betelin kiinteistöä ja Espoon Puolarniityntien valtakunnansalia. Ainoa vähän isompi asia tuli esiin, kun Betel-kierroksella ollut pariskunta esitti pari kiusallista kysymystä karttamisesta.

Sisar Hoikka vastasi kysymyksiin näennnäisen asiallisesti, mutta vastaus oli kaikkea muuta kuin aito oikea totuus asiasta. Siksi on paikallaan vähän kerrata niitä ajatuksia, mitä sisar Hoikka TV-ohjelmassa esitti. Tässä on 16 kuvakaappausta ohjelmasta.


Sisar hoikka lukee Korinttilaiskirjettä, missä puhutaan "veljestä", siis seurakunnan sisäpuolella olevasta henkilöstä (eikä erotetusta tai itse eronneesta).


Tämä kohta on rinnakkainen eräälle toiselle Raamatun ajatukselle, missä kehotettiin merkitsemään seurakunnan jäsen, jos tämä elää normien vastaisesti. Häntä ei heti erotettu, mikäli hän muutti menettelyään.

(2. Tessalonikalaisille 3:14, 15) 14 Mutta jos joku ei tottele tämän kirjeen välittämää sanaamme, niin pitäkää häntä merkittynä ja lakatkaa seurustelemasta hänen kanssaan, jotta hän häpeäisi. 15 Älkää kuitenkaan pitäkö häntä vihollisena, vaan neuvokaa yhä häntä vakavasti niin kuin veljeä.

Korinttilaiskirje kertoo samasta asiasta ja lisää, että normien vastaisesti elävä pitää erottaa. Kuitenkaan tässä ei puhuta "karttamisesta", mikä jatkuisi elämän loppuun asti vaan erottamisesta. Jos luetaan eteenpäin Korinttilaiskirjettä, huomataan, että seurakunnan ulkopuolisiin ei vanhimmilla ole mitään valtaa, heidät tuomitsee Jumala. On huomattava, että erottaminen ja karttaminen ovat kaksi eri asiaa.

(1. Korinttilaisille 5:12, 13)  – –Sillä mitä tekemistä minulla on ulkopuolella olevien tuomitsemisen kanssa? Ettekö te tuomitse sisäpuolella olevia, 13 kun taas Jumala tuomitsee ulkopuolella olevat? ”Poistakaa paha ihminen keskuudestanne.”


Jotta tähän asiaan saadaan Raamatun hengen mukainen vastaus, on ensin luettava eräs kohta:

(1. Timoteukselle 5:8) 8 Totisesti jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan niistä, jotka ovat hänen huonekuntansa jäseniä, niin hän on kieltänyt uskon ja on pahempi kuin se, jolla ei ole uskoa.

Jos vanhemmat hylkäävät oman erotetun lapsensa oman onnensa nojaan, miten he pitävät tästä huolta?


Sisar Hoikka olisi tehnyt hyvin, jos olisi kertonut missä Raamatun kohdassa Jeesus käskee kohtelemaan tylysti omia sukulaisiaan.


Sisar Hoikka "unohtaa" tässä erään asian aktiivisesti. Kristillinen seurakunta perustettiin vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen, joten Jeesus ei puhunut mitään seurakunnan pitämisestä puhtaana. Jos taas puhutaan Jeesuksen ajan juutalaisesta seurakunnasta, Jeesus oli ensimmäisenä keskustelemassa synagoogasta erotetun kanssa, kuten seuraava Raamatun kohta osoittaa:

(Johannes 9:32-38) 32 Vanhoista ajoista asti ei ole koskaan kuultu, että kukaan olisi avannut sokeana syntyneen silmiä. 33 Ellei tämä mies olisi Jumalan luota, niin hän ei voisi tehdä yhtään mitään.” 34 He sanoivat hänelle vastaukseksi: ”Sinä olet kokonaan synneissä syntynyt, ja sinäkö opetat meitä?” Ja he heittivät hänet ulos! 35 Jeesus kuuli, että he olivat heittäneet hänet ulos, ja tavattuaan hänet hän sanoi: ”Uskotko sinä Ihmisen Poikaan?” 36 Hän vastasi: ”Ja kuka hän on, herra, uskoakseni häneen?” 37 Jeesus sanoi hänelle: ”Sinä olet nähnyt hänet, ja hän on lisäksi se, joka parhaillaan puhuu kanssasi.” 38 Silloin hän sanoi: ”Minä uskon häneen, Herra.” Ja hän kumarsi häntä.

Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Reilusti alle puolet saadaan ihmissuhteilla kiristämällä ryömimään takaisin, mutta ei "useimpia". Jos sisar Hoikalla olisi ollut oikeat tiedot, hän olisi voinut sanoa tarkat prosenttiluvut.
Takaisin "Karttamislinkkeihin" (Asiaa karttamisesta)

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu