Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Piirikonventin "luopiopuhe"


Jehovan todistajien piirikonventti 2006 Helsingin jäähallissa


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
 


Raimo Kuokkanen piti vuonna 2006 Helsingin piirikonventissa ns. "luopiopuheen"


Lähes joka kesä Jehovan todistajien piirikonventeissa pidetään ns. "luopiopuhe", millä pelotellaan tavalliset rivijäsenet niin, ettei kukaan uskaltaisi olla missään tekemisissä erotettujen ja eronneiden kanssa. "Luopiot" myös demonisoidaan äärimmäisen pahoiksi ihmisiksi, ja heistä kerrotaan, että he valehtelevat ja pilkkaavat, vaikka todellisia esimerkkejä ei tuodakaan esiin. Ilmaan heitetään vain kaikenlaisia epämääräisiä lausuntoja vailla mitään todellisuuspohjaa.

Vuonna 2006 pääsi ääneen tässä pelottelutarkoituksessa kuuluisa puhuja Raimo Kuokkanen, mitä monet pitävät yhtenä Jehovan todistajien parhaista puhujista. Ja totta on, että hänen persoonallinen äänensä ja puhetapansa vetoavat kuulijoihin tavallista paremmin.

Tämän sivun lopussa on linkki tuohon puheeseen, mistä voit kuunnella noin 13 minuutin otteen. Siellä on linkit myös vuoden 2013 luopiopuheisiin. Sitä ennen voit lukea muutamia Raimo Kuokkasen puheen ajatuksia vuodelta 2006.

Puhe sisältää mm. nämä yksityiskohdat:
- tietokoneen luopionappi
- karavaani, joka kulkee
- haukkuvat koirat
- kilpalaulanta, missä toinen osapuoli lauletaan suohon
- läheltä piti -tilanne, kun Kuokkanen määrättiin kirjoittamaan nimilappujaOtteita Raimo Kuokkasen puheesta vuonna 2006:

Näyttää siltä, että "luopioilla" on kansainvälinen verkosto, jolla he vaihtavat ajatuksia ympäri maailman... Jos jokin hallitus on tehnyt jonkin päätöksen, niin se heti kiirii kaikkien "luopioitten" tietokoneisiin ja he näpyttelevät ja levittävät sitä omalla alueellaan. Joten älkää koskaan painako sitä "luopionappia". Se voitaisin poistaa kaikista tietokoneista...

Sitten on loukkaavaa puhetta, jota yritetään saada Jehovan kansan keskuudessa hajaannuttamaan sitä. Puhuttiin valheellisesta kielestä. Valheellinen kieli yrittää myös vahingoittaa Jehovan kansaa...

Kaleva lehti kirjoitti (2006): "Maailmassa kiinnostus hengellisiin asioihin on romahtanut, mutta internetin parjauskampanja ei ole vaikuttanut millään tavalla toimintaamme". Ja sehän on totta. Se ei meitä järkytä. Voidaan sanoa, että mitä tahansa sitten tapahtuu, se on kuin karavaani; karavaani jatkaa, koirat haukkuvat. Se ei karavaanin vauhtia eikä suuntaa muuta vaikka siinä olisi minkälaista räkyttäjää jaloissa...

Millä tavalla me voimme suhtautua näihin pilkkapuheisiin ja mahdollisiin vaikeuksiin? Meillä on oikeastaan kolme seikkaa.

Saarnaaja 3:7 sanoo, että "aika on pysyä hiljaa ja aika puhua". Kun Jeesus oli Pilatuksen edessä, niin hän ei vastannut mitään...

Kerran veli Russellilta kysyttiin että miksei hän puolustaudu, kun siihen aikaan oli aina soimaajia. Aina yritettiin Russellia vastaan hyökätä. Häneltä kysyttiin, että "miksi sinä et puolustaudu soimaajiasi vastaan"? Hän sanoi, että "et voi koskaan päästä kovin pitkälle, jos pysähdyt potkimaan jokaista haukkuvaa koiraa". Eikä pääsekään. Kyllä koira aina on kimpussa. Koitetaan mennä eteenpäin, annetaan koirien haukkua...

Väärät syytökset tottakai oikaistaan. Jeesus oikaisi ne, ja aika kovin sanoin: "Te kyykäärmeitten sikiöt, ette te pääse Gehennan tuhoa pakoon"... Ne oikeustaistelut, mitä monissa maissa käydään, niin kyllä ne käydään reippaasti taistellen oikeudellisin mittojen mukaan.

Mutta kun tulee internetin palstoilla syyttelyä, niin me emme niihin vastaa. Ei se meitä kiinnosta. Jos tulee tiedotusvälineiltä aitoja hyviä kysymyksiä, silloin meidän tiedotusosastomme vastaa niihin.

Me emme halua lähteä kilpalaulantaan minkään pilkkaajan kanssa. Muistathan Kalevalasta, kun oli kilpalaulantaa, ja toinen lauloi toisen suohon. Nää meidän kanssa, jotka yrittävät kilpalaulaa, ne ovat jo suossa kaulaansa myöten, eikä mitään tunnu jalkojen alla muuta kuin lettoa, suota. Miksi me laulaisimme heitä enää syvemmälle. He hukkuvat kyllä aikanaan.

Daavid sanoi Psalmissa 101 jakeessa 3 että "luopioiden toimintaa olen vihannut. Se ei tartu minuun". Meilläkin on sellainen olemus, että ei luopumus tartu meihin. Se on kuin vesi, joka kaadettuna sorsan selkään, ei kastele sorsaa, siinä on semmonen pintakerros. Vesi valuu isoina pisaroina pois eikä vahingoita millään tavalla sorsaa. Samalla tavalla luopioiden väitteet ja luopioiden sanomat, jos niitä kuulemme, annetaan ne valua pois. Ne menee viemäriin...

Tällä tavalla me toteamme, että mikään ase, mikään valheellinen kieli, eikä mikään syytös, joka Jehovan kansaa vastaan nostetaan aiheettomasti niin kuin se aina on. Jos totta puhuttaisiin niin silloin me puhuttaisiin aina samaa kieltä, mutta koska ei puhuta totta toisella puolella, niin sen tähden tulee näitä ristiriitaisia näkemyksiä.

Nooan päivinä ihmiset joutuivat kokemaan tuhon. Se tuli siitä syystä, että he eivät olleet panneet merkille aikaa... menivät naimisiin, söivät ja elivät normaalia elämää... mutta eivät panneet merkille mitä aikaa he elivät. Nooakin söi, Nooa oli naimisissa, hänen poikansa olivat naimisissa, mutta he panivat merkille, mitä aikaa elettiin. He ottivat tosissaan sen.

Ja tässä tuleekin kolmas tapa, millä me voimme todeta ja puolustautua panettelijan hyökkäyksiä vastaan. Se on meidän luja uskomme.

Meillä on hiljaisuus. Annetaan myrskyn mennä...

Jos on tarvetta puhua, niin puhumme totta.

Ja sitten meidän uskon tekomme ne loppujen lopuksi antavat hyvän kuvan siitä, että me olemme Jehovan eläviä todistajia ja että me haluamme tehdä työn loppuun saakka...

Panettelija on viekas, panettelija ei ole mikään reilu taistelija... hän lyö vyön alle, lyö niskaan ja mihin vain. Hänellä ei ole mitään periaatteita. Ja hän on joskus niin viekas, että kuka tahansa meistä saattaa langeta ajattelemattomuudessamme hänen ansaansa.

Muistan aivan omalta kohdalta silloin kun menin armeijaan... Kontiolahdelle... olin sanonut, että minä en tee mitään... sotilas: "tässä on nää nimilaput... pistä nää nimilaput sänkyjen päätyihin"... Onneks en pistänyt... Läheltä se piti... se oli niin kierosti... 

Panettelija on niin viekas, että ihan tavalliselta näyttävää asiaa tarjotaan... tarttuu siihen... silloin voi olla nuhteettomuus vaarassa.

"Mikään ase, joka valmistetaan sinua varten, ei menesty, ja jokaiselle kielelle, joka nousee tuomiolle sinua vastaan, sinä langetat tuomion. Tämä on Jehovan palvelijoiden perintöosuus, ja heidän vanhurskautensa on minulta", lausuu Jehova.Kuuntele 13 minuutin ote Kuokkasen puheesta v. 2006 tästä linkistä.

Kuuntele vuoden 2013 "luopiopuhe" Helsingin piirikonventista tästä linkistä.
Kuuntele vuoden 2013 "luopiopuhe" Tampereen piirikonventista tästä linkistä.
Kuuntele vuoden 2013 "Saatana"-puhe Tampereen piirikonventista tästä linkistä.Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu