Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Pelottelu


Harmagedonin sota on tehokas keino pelotella Jehovan todistajia

Toinen hyvä keino on demoneilla pelotteluTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys


Vartiotorniseura hallitsee pelolla


"Ilman tietoista pelottelua moni epäterve hengellinen ryhmä murenisi tai ainakin monen yhteisön toiminta muuttuisi radikaalisti. On jokseenkin vaikeaa hahmotella peloista erillistä osa-aluetta, koska epäterveessä uskonnollisessa yhteisössä pelko liittyy moneen elämänalueeseen. Yleisin pelottelunaihe, joka löytyy lähes jokaisesta mielenhallintaa harjoittavasta ryhmästä, on se, että tuho ja tuomio ovat varmoja ryhmän ulkopuolella. Jos eroaa tai jos ei noudata yhteisön sääntöjä orjallisesti ... ei ansaitse Jumalan antamaa suojaa eikä mahdollisuutta pelastua". Näin kirjoitti teologian maisteri Aila Ruoho kirjassaan "Päästä meidät pelosta" sivulla 129.

Monet "kristilliset" uskonnolliset yhteisöt pelottelevat ja hallitsevat ihmisiä helvettiopetuksella. Jehovan todistajien johtomiehet eivät käytä helvettiä pelon lietsomiseen, koska eivät usko kidutukseen kuoleman jälkeen. Sen sijaan Vartiotorniseura pelottelee Jehovan todistajia Harmagedonin sodalla ja demoneilla. Nämä tehoavat moniin herkkiin ihmisiin.

Jehovan todistajien opetuksen mukaan vain Jehovan todistajien järjestön sisäpuolella voi pelastua Harmagedonin sodasta. Tämä luo pelko joutua "lauman" ulkopuolelle, koska siellä ei ole pelastusta. Varma tuho odottaa kaikkia muita kuin Jehovan todistajia.

Tällä sivulla esitellään joitakin Vartiotorniseuran julkaisemia kuvia, mitkä luovat pelkoa, jos ei muuten niin alitajuisesti. Jokaisen olisi hyvä miettiä, miten tällaiset kuvat vaikuttavat pieniin lapsiin tai nuoriin, jotka ovat herkässä kehitysiässä. Aiheutuuko tällaisista pelottavista kuvista ahdistusta ja painajaisia? Jehovan todistajien kokouksissa ja konventeissa kaikki ikäluokat kuuntelevat samoja puheita. Samoin kaikki ikäluokat voivat altistua myös samoille pelottaville kuville.


Kuva: Kirja "Ilmestyksen suurenmoinen huipentuma", sivu 231


Kuva: Kirja "Ilmestyksen suuremmoinen huipentuma", sivu 233

Seuraavat kolme kuvaa on otettu kirjasta "Kadotetusta paratiisista ennallistettuun paratiisiin" sivuilta 208 ja 209. Tuota kirjaa on aikoinaan luettu paljon myös lapsille. Harmagedonin kauhut ovat tulleet tutuiksi näiden kuvien kautta .

 
  


Tähän astisissa kuvissa on ollut vain Harmagedonin kauhuja. Otetaan välillä vähän demoneilla pelottelua.

 
Kuvat: Saatana (vas.) ja Perkele (oik.) kirjasta "Hallitus", sivut 165 ja 65

Ylhäällä vasemmalla olevaan kuvaan liittyy tällainen teksti:

Vuosi 1914 sai nähdä sen tapahtumasarjan alkamisen, josta Jeesus edellämainitussa raamatunkohdassa oli puhunut. Monta sotaa oli käyty jo ennen tuota aikaa; mutta 1914 sodassa kansa nousi kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, jollaista ei milloinkaan aikaisemmin ollut tapahtunut. Tämän yhteydessä on erittäin merkillepantavaa se, että päätekijöinä tässä sodassa olivat ne kansat, jotka väittivät muodostavansa "kristikunnan" eli "järjestäytyneen kristillisyyden".

Ylhäällä oikealla olevaan kuvaan liittyy tällainen teksti:

Maailman hallituksia johtava ja valvova ylin valta on aina ollut ja tulee aina olemaan ihmiselle näkymätön. Järjestöstä kokonaisuudessaan käytetään sanontaa "maailma". On olemassa maailman näkymätön puoli ja on olemassa myöskin näkyväinen puoli, joista edellinen käyttää ylintä valtaa.

Tässä tilaisuudessa Perkele väitti olevansa kaikkien maailman valtakuntien hallitsija. Jeesus ei koettanutkaan kumota tätä hänen väitettään. Saatana olikin todellisuudessa siihen aikaan koko maailman jumala. Nyt Perkele tarjoutui luovuttamaan ja siirtämään maailmanvaltiutensa Jeesukselle, ehdolla, että Jeesus palvoisi Perkelettä.

Seuraavassa on kolme kuvaa demoneista. Ensimmäinen kuva (vasemmalla) esittää Saatanan ja demoneiden heittämistä alas maan läheisyyteen, mikä tapahtui Vartiotorniseuran mukaan vuonna 1914. Kuva on kirjasta "Ilmestyksen suurenmoinen huipentuma".


Lopuksi voit tutustua vielä muutamaan Harmagedon-kuvaan. Myös ne kaikki on julkaissut Vartiotorniseura. Vartiotorniseura kertoo, että Harmagedon on pelottava sota.

*** w97 15/12 s. 17 kpl 5 Anna julkinen julistus pelastukseksi ***

Ihmiskunta on astumaisillaan lopulliseen, ratkaisevaan Jehovan pelottavaan päivään. Tämä huipentuu Harmagedonin taisteluun, sen ”suuren ahdistuksen” huippukohtaan, ”jollaista ei ole sattunut maailman alusta tähän asti, ei, eikä enää satu” (Matteus 24:21; Ilmestys 16:16).Vartiotorni pelottelee ihmisiä myös voimakkailla Raamatun kielikuvilla.

*
** w96 1/7 s. 22 kpl 10-11 Tosi palvonnan riemuvoitto lähenee ***

Maan päällä olevien ihmisten enemmistön vihamielisyys saavuttaa lähitulevaisuudessa huippunsa, kun he kokoontuvat viimeisen kerran sotimaan Jerusalemia – taivaallisen Jerusalemin maan päällä olevia edustajia – vastaan. Silloin Jehova ryhtyy toimiin. Soturi-Jumalana hän ”on lähtevä liikkeelle ja sotiva noita kansakuntia vastaan”, jotka julkeavat tehdä tämän hyökkäyksen. (Sakarja 14:2, 3.)

11 ”Juuri tämä osoittautuu äkilliseksi vitsaukseksi, jolla Jehova vitsaa kaikkia kansoja, jotka todella suorittavat sotapalvelusta Jerusalemia vastaan: jokaisen liha mätänee hänen vielä seisoessaan jaloillaan, ja hänen silmänsäkin mätänevät kuopissaan, ja jopa hänen kielensä mätänee hänen suussaan. Ja sinä päivänä on tapahduttava, että Jehovan aiheuttama sekasorto leviää laajalti heidän keskuudessaan, ja he tarttuvat kukin toverinsa käteen, ja hänen kätensä on nouseva hänen toverinsa kättä vastaan.” (Sakarja 14:12, 13.)   

Onko ihan välttämätöntä altistaa pienet lapsetkin pelottaville opetuksille, asioille, puheille ja kuville? Elokuvissakin on ikärajat, jotta lapsia ja nuoria suojellaan haitallisilta asioilta. Miksi samaa ei voisi soveltaa myös uskonnollisten yhdyskuntien toimintaan?

Lue myös, mitä Vartiotorniseura opettaa nykyään Harmagedonin sodasta.

Lue, miten Jehovan todistajien lapsia pelotellaan demoneilla.
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu