Johanneksen pojan kotisivut - Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon
Vaalimme aarteita menneiltä ajoilta

Vartiotorniseura kirjoittaa Vartiotorni-lehdessä vuoden 2012 tammikuun 15. päivän numerossa, että on oikein ja jopa toivottavaa tutustua sen historiaan. Tämä internet-sivu on tehty auttamaan vilpittömiä Jehovan todistajia saamaan aitoa tietoa Suomessa pidetyistä historiallisista puheista. Nuoren polven JT:t eivät ehkä ole kuulleetkaan, miten voimakkaasti maailmanloppua ja Harmagedonia luvattiin vuoden 1975 tienoille.

(Tämän sivun lopussa on äänitteinä kaksi puhetta 1970-luvulta. Toisen puheen pitää Mouritz ja toisen Knorr.)

Tähän on lainattu ote Vartiotornilehdestä. Sen sanoma on: Ota selvää Vartiotorniseuran historiasta.Tämän lehden innoittamana nyt julkaistaan kaksi puhetta 1970-luvulta. Ensimmäinen on H. V. Mouritzin vuonna 1972 pitämä puhe, joka muistuttaa melko paljon tätä aiemmin julkaistua puhetta. Tämä nyt julkaistava puhe on aiheeltaan suurin piirtein sama, mutta se poikkeaa kuitenkin niin paljon siitä toisesta, että tämäkin on syytä julkaista. Eikä tämän puheen kohdalla kasetti lopu kesken, niin kuin kävi sen toisen puheen kanssa. Tämä nyt julkaistava puhe on pidetty eri kaupungissa kuin se edellinen.

Toinen puhe on nauhoitettu vuonna 1973 Helsingin kansainvälisessä konventissa. Puheen pitää Vartiotorniseuran silloinen presidentti Knorr. Puhe on englanninkielinen, mutta se tulkataan suomeksi. Tätä puhetta ei ole konventin jälkeen aiemmin voitu julkisuudessa kuulla.

Mouritzin puhe vuonna 1972
Puhe kertoo korutonta kieltään siitä, kuinka Vartiotorniseura kuvitteli saaneensa Jehovalta tietoa siitä, että vuoden 1975 tienoilla alkaisi Harmagedonin sota. Jehovan todistajat eivät olleet "pimeydessä" niin kuin "maailman ihmiset" ja kristikunta.

Osa 1
Mikä on Jumalan tahto nyt (vuonna 1972)? Aika on lyhyt. Jehova on paljastanut tiedon siitä, että loppu on nyt ihan lähellä.

Osa 2
Jerusalemin tuho v. 607 eaa. Kristikunnan tuho muutaman vuoden päästä.

Osa 3
Nyt se alkaa. Tuho kohtaa lähivuosina, lähikuukausina. Googin hyökkäys. Harmagedon alkaa.

Osa 4
Verinen tarina. Paljon ruumiita. Jehovan todistajat säilyvät. He ovat uuden yhteiskunnan ydinjoukko. Ylösnousemus alkaa. Emme ole pimeydessä. Me tiedämme. Se sukupolvi ei katoa. Ihmisen olemassaolon 6000 vuotta täyttyy pian.

Osa 5
Loppu on nopeasti tulossa. Isä itse tietää sekä päivän että hetken. Johtaisiko Jehova meidät harhaan? Antaisiko Jehovan Seuran johtaa meidät harhaan?

Osa 6
Muurahainen ja veturi. Koetuksia edessä. Tulee hankkia sydämen usko. Nyt on viimeinen hetki.

Knorrin puhe vuonna 1973 (Helsingin kansainvälinen konventti, loppupuhe)
Kuuntele ja "vaikutu"! Vartiotorniseuran presidentti kumma kyllä ei juurikaan puhu hengellisistä asioista, vaikka Seuran opetuksen mukaan maailma oli juuri menossa kohti tuhoa. Sen sijaan Vartiotorniseuran presidentti paljasti rakastavansa raportteja ja numeroita. Välillä tuntuu siltä, kuin jokin kansainvälinen suuri yhtiö esittelisi tilinpäätöstään ja seuraavan vuoden visioita kasvusta. Onko Knorr firman pomo vai uskonnollisen järjestön presidentti? Vai molempia? Kuulija käyttäköön havaintokykyään!

Osa 1
Vanhimpia tarvitaan lisää. Valtakunnan Uutiset numero 16.


Osa 2
Valtakunnan Uutiset numero 17. Vartiotorniseuran presidentti rakastaa numeroita ja raportteja.

Osa 3
Moraalinen puhtaus. Uuden Maailman käännös monilla kielillä.

Osa 4
MJehovan päivän läsnäolo. "Tosi rauha ja turvallisuus - mistä lähteestä", uusi kirja. Muita uusia kirjoja, mm. Jumalan valtakunta -kirja.

Osa 5
Varuillaan vuoden 1975 suhteen. Ei saa hidastaa vauhtia. Ihmisten mielten muuttaminen. Kirjojen levittäminen. Innokkaita saarnaamaan Jumalan voittoa.

Osa 6
Kiitokset lahjoituksista. Kiitokset vapaaehtoiseen palvelukseen osallistuneille. Kiitokset sille ja tälle. Myös Jehovaa kiitetään.


* * * * *

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai ajatuksia em. puheiden johdosta, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen jp@johanneksenpoika.fi. 


Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu