Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Kotikäyntikielto


Alkuperäinen kuva: Vartiotorniseura


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Miten voit kieltää Jehovan todistajien tekemät kotikäynnit?

Jehovan todistajilla on laillinen oikeus Suomessa saarnata "hyvää uutista" ovelta ovelle. Jehovan todistajien tekemät kotikäynnnit ärsyttävät kuitenkin monia ihmisiä. Jokaisella ihmisellä on oikeus halutessaan kieltää tällaiset käynnit. Miten se onnistuu parhaiten?

Omaan sähköpostiini (jp@johanneksenpoika.fi) tulee aika ajoin viestejä minulle ennestään tuntemattomilta ihmisiltä. Viestien sisältö on suurin piirtein seuraava: "Kiellän Jehovan todistajia tulemasta enää ovelleni". tai: "Pyyhkikää osoitteeni pois käyntilistastanne". tai: "Älkää tulko enää ovelleni". Ja sitten on henkilön nimi ja osoite.

Sähköpostilaatikkoni ei ole oikea paikka purnata Jehovan todistajien suorittamasta ovelta-ovelle saarnaamistyöstä, mikä on täysin laillista Suomessa. En itse kuulu Jehovan todistajiin enkä ole vastuussa millään tavalla ovityöstä. Mutta toki ymmärrän, että minulle lähetetään noita kieltoja, kun ihmiset eivät löydä muutakaan sähköpostiosoitetta, mihin purkaa kiukkuaan. Jostain syystä Suomen haaratoimiston kaikki sähköpostiosoitteet ovat salaisia, joten sinne ei normaalisti voi lähettää mitään.

Olen yrittänyt tiedottaa näistä ihmisten tekemistä ovityökielloista asianomaiseen seurakuntaan tai joskus jopa haaratoimistoon. Se vaatii kuitenkin yleensä useitakin puhelinsoittoja, eikä se kuuluisi minulle. Olen monta kertaa vedonnut suoraan Suomen haaratoimistoon, että se perustaisi yleisen ja julkisen sähköpostilaatikon, mihin ihmiset saisivat halutessaan ottaa yhteyttä. Sinne voisi sitten ilmoittaa ne kieltopaikatkin kätevästi.

Mutta Veikko Leinonen on sitä mieltä, että sähköpostiosoitteen avaaminen johtaisi siihen, että siitä muodostuisi "keskustelupalsta", mikä ei Leinosen mielestä olisi rakentavaa. (Miksikähän ei, keskusteluun Jehovan todistajat ovillakin pyrkivät). Voit lukea lisää kyseisestä asiasta tästä linkistä.

Minulla on ollut jo vuosia valmis lomake sitä varten, että sillä ihmiset voivat kieltää ovelta-ovelle-työn juuri heidän osoitteessaan. En tiedä, miten paljon tuota lomaketta on käytetty, mutta se on edelleen käyttökelpoinen. Tasapuolisuuden vuoksi minulla on myös lomake sitä varten, jos joku haluaa kutsua Jehovan todistajia kotiinsa keskustelemaan.

Tässä lyhyesti toimintaohjeet niille, jotka näitä lomakkeita haluavat käyttää:

1) Tulosta lomake paperille
2) Täytä se
3) Laita se kirjekuoreen (muista liimata postimerkki)
4) Postita se Suomen haaratoimistoon (osoite löytyy lomakkeesta)

Tästä voit saada kieltolomakkeen
Tästä voit saada kutsulomakkeen

Kuulisin mielelläni palautetta lomakkeiden käytöstä sähköpostilla: jp@johanneksenpoika.fi


Johanneksen poika


Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu