Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Esitelmät


Esitelmä, kuva: JW.ORG


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys


 
Jehovan todistajien esitelmät
Viimeisin päivitys 26.02.2016


Jehovan todistajien seurakunnissa on joka viikko ns. "yleisökokous", jota kutsutaan myös "esitelmäksi". Aikaisemmin tuo esitelmä kesti tavallisesti 45 minuuttia, mutta nykyisin esitelmää on lyhennetty. Sen kesto on noin 30 minuuttia.

Esitelmän pitää aina Jehovan todistaja -mies, yleensä seurakunnan vanhin. Joskus pätevä avustava palvelijakin voi pitää esitelmän. Esitelmän pitäjä voi olla joko omasta seurakunnasta tai mistä Jehovan todistajien seurakunnasta tahansa. Erityisesti seurakunnissa arvostetaan puhujia, jotka tulevat Betelistä, Suomen haaratoimistosta.

Kukaan Jehovan todistaja ei voi pitää esitelmää omien ajatustensa pohjalta. Vartiotorniseura on valmistanut valtavan määrän "jäsennyksiä", joiden perusteella jokainen esitelmän pitäjä puheensa valmistaa. Vartiotorniseuran ohjeissa muistutetaan mm. näistä asioista:

Ohje 1

Ennen kuin ryhdyt keräämään muuta aineistoa, lue jäsennys ja mieti sen sisältöä, kunnes ymmärrät, mistä siinä on kyse. Paina mieleesi teema, joka on sama kuin jäsennyksen otsikko. Mitä sinun on tarkoitus opettaa kuulijoille? Mikä on tavoitteesi?

Varo tarkoin viljelemästä puheessasi olettamuksia tai henkilökohtaisia mielipiteitä.

- - -

Ohje 2

Vartiotorniseura on laatinut myös yhden A4-sivun kokoisen ohjeen, mikä on nimeltään "Tavoita sydän esitelmien välityksellä".

Tässä ohjeessa varoitetaan myös omien ajatusten esittämisestä esitelmissä. (Varoituksen sana: varo lisäämään spekulointia ja henkilökohtaisia mielipiteitä). Tämä ohje kehottaa puhujaa lukemaan Raamatun kohdat suoraan Raamatusta, ei esitelmäpaperista. Ohje kehottaa myös harjoitteluvaiheessa kuuntelemaan omaa puhettaan nauhalta. Puheeseen pitäisi saada äänenvaihtelua ja erilaisia lauserakenteita, ettei puhe kuulosta tylsältä. Ohje korostaa voimakkaasti myös sitä, että kosketus kuulijoihin on tärkeä. Nämä periaatteet sopivat myös muihin puheisiin kuin uskonnollisiin esitelmiin.


Tästä voit tutustua ohjeisiin esitelmien pitämisessä:
Millaisia ovat jäsennykset? Normaalisti jäsennyspapereita on vain vanhinten ja avustavien palvelijoiden hallussa. Mutta joskus muutkin saavat käsiinsä näitä tekstejä.

Esitelmän "Todellinen Harmagedon - Miksi? Milloin?" jäsennyksestä pari otetta:

Esitelmän "Ylösnousemus - voitto kuolemasta!" jäsennyksestä yksi ote:Voit tutustua muutamaan jäsennykseen täällä.
  


Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu