Johanneksen pojan kotisivut - Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon
Forssan valtakunnansali - kuka sen omistaa?
Forssan valtakunnansaliJehovan todistajat rakentavat yleensä valtakunnansalinsa talkootyönä. Myös Forssan Jehovan todistajien seurakunta rakensi oman salinsa näin. Valtakunnansalien rahoitus toimii ns. vapaaehtoisten lahjoitusten avulla. Näin Forssan JT-seurakuntakin omistaa valtakunnansalin. Vai kuinkahan asia oikeasti on?

Tavallinen rivijäsen ei yleensä tiedä, miten valtakunnansalien omistusjärjestelyt on tehty. Useimmat kuvittelevat, että paikallisseurakunta omistaa oman salinsa, onhan se omalla työllä tehty ja itse lahjoituksilla rahoitettu. Mutta asia ei valitettavasti ole näin.

Suomessa on vain parikymmentä virallista JT-seurakuntaa. Muut seurakunnat ovat epävirallisia, ts. niitä ei ole virallisesti edes olemassa. Niinpä ne eivät voi omistaa itse rakentamiaan valtakunnansaleja. Forssan kohdalla asia on niin, että Forssan seurakuntaa ei ole virallisesti edes olemassa. Forssalaisten Jehovan todistajien valtakunnansalin omistaa Tampereen seurakunta. Tällä sivulla on kirjalliset dokumentit, mitkä todistavat asian olevan näin.


Ainoat viralliset JT-seurakunnat Suomessa ovat seuraavat:
Helsingin seurakunta, Jehovan todistajat - Forssan valtakunnansali
Hämeenlinnan seurakunta,
Jyväskylän seurakunta
,
Kemin seurakunta
,
Kotkan seurakunta
,
Kuopion seurakunta
,
Käpylän seurakunta,
Lahden seurakunta,

Lappeenrannan seurakunta
,
Maarianhaminan seurakunta
,
Mikkelin seurakunta,
Oulun seurakunta
,
Porin seurakunta,
Rauman seurakunta
,
Seinäjoen seurakunta
,
Tampereen seurakunta,
Turun seurakunta
,
Vaasan seurakunta
.
Lisäksi Vantaalle on rekisteröity yksi seurakunta, tämä on ilmeisesti haaratoimisto. Kuten tästä listasta voi huomata, Forssa puuttuu. Listaa lisätietoineen voi tarkastella tästä linkistä.

Tässä viralliset dokumentit skannattuna:

Kartan nettiosoite tässä.

Jehovan todistajien yhdyskuntajärjestystä ei moni Jehovan todistaja tunne. Kun ajattelee, miten esim. valtakunnansalien omistus on järjestetty, kannattaisi ottaa selvää myös yhdyskuntajärjestyksestä. Se löytyy tämän linkin alta. Yhdyskuntajärjestyksestä ilmenee myös se tosiasia, että varsinaisia JT-seurakunnan jäseniä on vain muutamia, loput ovat ns. "ulkojäseniä". Miksi JT-järjestö on tällä tavalla järjestetty?. Miksi suurin osa jäsenistä halutaan pitää "ulkona" tärkeistä hallinnollisista asioista? Mikä tässä haisee?

Jostain syystä Vartiotorniseura ohjeistaa haaratoimistoja toimimaan jotenkin kierosti ja salaa. Tavallisille jäsenille ei haluta kertoa esim. omistusjärjestelyistä. Miksi? Onko tähän jokin järjellinen syy. Jos joku tavallinen rivijäsen menee kyselemään vanhimmilta, hän tuskin saa asiallisia vastauksia ilman että kysyjän otsaan lyödään jonkinlainen leima ("hankala ihminen" tms.). Yleensä kaikki yhdistykset ja järjestöt jakavat uusille jäsenille jonkinlaiset säännöt tai muut selvitykset, mutta tätä Betel ei ainakaan Suomessa harrasta. Tästä voi vetää ainoastaan yhden johtopäätöksen: Vartiotorniseura on salaseura.

Forssan valtakunnansalin valokuva on otettu 06.03.2010.

 


Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu