Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Betel
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto (Betel)


Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta
Puutarhatie 60, Vantaa

Puhelin: 09 825885


Sähköposti  

  

Mikä on haaratoimisto? Mitkä ovat sen tehtävät?

Jehovan todistajilla on ympäri maailmaa ns. "haaratoimistoja". Niitä kutsutaan myös nimellä "Betel". Haaratoimistoista johdetaan Jehovan todistajien saarnaamistyötä ja kokoustoimintaa tietyllä alueella. Haaratoimistoja valvoo Jehovan todistajien hallintoelin, joka toimii Jehovan todistajien päätoimistossa Yhdysvalloissa.

Kaikki haaratoimiston työntekijät ovat siellä vapaaehtoistyössä. Heille ei makseta palkkaa, mutta kaikille järjestetään majoitus ja ylläpito. Haaratoimistoissa tehdään monenlaisia töitä. Jokaisella työntekijällä on oma tehtävänsä. Jotkut työskentelevät toimistoissa, jotkut tekevät työtä keittiössä, ruokasalissa tai pesulassa. Jotkut siivoavat ja tekevät kiinteistön huoltotöitä. Joissakin haaratoimistoissa painetaan lehtiä ja kirjoja. Nykyisin monet palvelevat videotuotannossa, kun järjestö on siirtynyt käyttämään yhä enemmän videoita opetustyössä. Samalla painetun kirjallisuuden määrä on laskenut voimakkaasti.

Suomen haaratoimistossa painettiin kymmenien vuosien ajan sekä kirjoja että lehtiä. Marraskuussa 2013 ilmoitettiin, että painotoiminta loppuu Vantaalla. Veikko Leinonen vahvisti painotoiminnan loppumisen Kotimaa-lehden haastattelussa 07.11.2013.


Suomen haaratoimisto huolehti aikoinaan kymmenet vuodet vain Suomen Jehovan todistajien toiminnasta. Mutta hallintoelin päätti yhdistää haaratoimistoja ja näin vähentää haaratoimistojen määrää. Tällä hetkellä Suomen haaratoimisto vastaa Suomen toimintojen lisäksi myös Viron, Latvian, Liettuan ja Valko-Venäjän toiminnasta.

Ketkä ovat Suomen haaratoimiston johtomiehiä?

Tässä on joukko johtomiehiä, kuvat: Jehovan todistajien videot:

Jukka Ropponen, Jehovan todistajien puheenjohtaja
Jouni Palmu, Jehovan todistajien varapuheenjohtaja
Veikko Leinonen
Jari Kuittinen
Hannu Kankaanpää
Tommi Kauko
Leif Wikman
Taisto Jussila
Kalevi Kangas
Heikki Kankaanpää

Jehovan todistajien tiedottajana toimii tällä hetkellä (2022) Jukka Palonen.

Kuvia johtomiehistä


Vasemmalla Jukka Ropponen, oikealla Jouni Palmu


Vasemmalla Veikko Leinonen, oikealla Tommi Kauko


Vasemmalla Leif Wikman, oikealla Taisto Jussila


Vasemmalla Jari Kuittinen, oikealla Jukka Palonen

Jehovan todistajien yhdyskunnan hallinto on järjestetty erittäin kummallisesti. Yhdyskuntaan kuuluu 15 - 20 jäsentä, jonka johdossa on 7 hallitukseen kuuluvaa. Yli 99% kaikista Suomen Jehovan todistajista on vain "ulkojäseniä", joilla ei ole mitään virallista asemaa tai vaikutusmahdollisuutta asioihin. Yksikään nainen ei kuulu Jehovan todistajien "virallisiin seurakuntiin". Kaikki ovat miehiä ja vanhimpia. Lue lisää...Lue Apu-lehden tekemä juttu haaratoimistosta täältä.


Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu