Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Hengellinen paratiisi?
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Millaista hedelmää Jehovan todistajien järjestö tuottaa?

Jehovan todistajat väittävät elävänsä ns. "hengellisessä paratiisissa". He väittävät Jumalan ohjaavan järjestöään antamalla Jehovan todistajille "hengellistä ruokaa" oikeaan aikaan "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan välityksellä". Haluatko tarkastella todisteiden valossa, miten asia on? Onko tämä järjestö Jumalan ohjauksessa vai onko se samanlainen ihmistekoinen järjestö kuin kaikki muutkin? Mitä Vartiotorniseuran tuottama "hedelmä" paljastaa tästä asiasta?

Raamatussa on määritelmä, minkä avulla voi tunnistaa oikean ja väärän uskonnon. Oikea uskonto tuottaisi hyvää hedelmää ja väärä uskonto tuottaisi huonoa hedelmää.

(Matteus 7:15-20) 15 Varokaa vääriä profeettoja, jotka tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta ovat sisältä saaliinhimoisia susia. 16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Ei kai orjantappuroista kerätä viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? 17 Samoin jokainen hyvä puu tuottaa hyvää hedelmää, mutta jokainen huono puu tuottaa kelvotonta hedelmää; 18 hyvä puu ei voi kantaa kelvotonta hedelmää eikä huono puu tuottaa hyvää hedelmää. 19 Jokainen puu, joka ei tuota hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen. 20 Niinpä siis heidän hedelmistään te tunnette heidät.

Jehovan todistajat uskonnollisen yhteisön tuottamaa hedelmää voi helposti tarkastella runsaiden todisteiden perusteella.

1) Jehovan todistajien suhtautuminen entisiin jäseniin (sekä itse eronneisiin että erottuihin) on henkistä väkivaltaa, mikä ei ole yksilön itse päätettävissä, vaan Järjestön ehdoton vaatimus. Entisen jäsenen karttaminen on pakollista, vaikka kyseessä olisi oma sukulainen. Niinpä Jehovan todistajien julma käytäntö rikkoo perheitä ja aiheuttaa monille koko elämän mittaisen trauman.

Todiste 1
Todiste 2
Todiste 3

2) Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta oli mukana laatimassa uskonnollisten yhdyskuntien eettisiä periaatteita. Kuitenkaan se itse ei noudata niitä. Pykälä 7 on kuollut pykälä Jehovan todistajille.

Todiste 4

3) Jehovan todistajien kyseenalainen suhtautuminen verensiirtoihin vaarantaa alaikäisten lasten elämän. Oppi verensiirrosta on muuttunut vuosien varrella, ja monet ovat kuolleet turhaan.

Todiste 5

4) Jehovan todistajat käyttävät saarnaamistyössään lapsityövoimaa. Lapsityövoiman käyttö on maailmanlaajuisesti paheksuttua. Miksi se pitäisi sallia uskonnollisessa yhteisössä? Eikö lapsi saa olla lapsi? Pitääkö hänen olla "pikku saarnaaja" jo ennen kuin tajuaa asioita?

Todiste 6

5) Jehovan todistajilla on käytössä Suomen laista poikkeava sisäinen "oikeusjärjestelmä", mikä voi pahimmassa tapauksessa tehdä jäsenen elämästä tuhoisaa. Tuo oikeuskomiteajärjestelmä perustuu vanhinten salaiseen ohjekirjaan, mitä tavallinen jäsen ei saa edes nähdä.

Todiste 7

6) Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta halveksii Suomen henkilötietolakia. Niinpä tietosuojavaltuutettu on useaan otteeseen vuosien varrella joutunut puuttumaan laittomuuksiin. Siitä huolimatta tähän päivään mennessä ei ole tullut mitään parannusta.

Todiste 8
Todiste 9
Todiste 10
Todiste 11

7) Jehovan todistajien yhdyskuntarakenne ja esim. valtakunnansalien omistus on tehty niin omituiseksi, ettei siitä oikein pääse täyteen selvyyteen. Mutta joka tapauksessa kun paikallisseurakunta rakentaa "oman" valtakunnansalin kokoontumispaikakseen, omistus siirtyykin eteenpäin, eikä "oma" sali olekaan oma. Toisaalta suurin osa, melkein kaikki, seurakunnan jäsenet eivät olekaan varsinaisesti jäseniä JT-seurakunnissa, vaan pelkästään ulkojäseniä. Heillä ei ole mitään päätäntävaltaa omiin asioihinsa. Ja kaiken lisäksi Suomen noin 300 JT-seurakuntaa ovat vain epävirallisia seurakuntia, joita ei ole virallisesti edes olemassa. Kiinteistöjä hallinnoi noin 20 virallista seurakuntaa, joilla ei taas ole mitään tekemistä hengellisten asioiden kanssa. Tämä kaikki johtaa siihen päätelmään, että kyseessä on salaseura.

Todiste 12

Nyt on em. todisteiden harkitsemisen aika. Voit tehdä johtopäätöksiä, miten hyvää tai huonoa hedelmää Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta saa aikaan.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä em. todisteiden perusteella? Pitäisikö Jehovan todistajat uskonnnoliselle yhdyskunnalle asettaa joitain rajoituksia toiminnassaan? Pitäisikö siihen kohdistaa muita viranomaisten toimenpiteitä?

Haluaisitko kertoa mielipiteesi minulle? Voit halutessasi lähettää minulle sähköpostia: jp@johanneksenpoika.fi

Johanneksen poika


Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu