Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Karttaminen

  


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Vartiotorniseura yllyttää edelleen henkiseen väkivaltaan

Vertaa karttamissääntöjä eettisiin periaatteisiin!

Vartiotorniseura on tunnettu siitä, että se kehottaa ja vaatii sanktioiden uhalla kaikkia Jehovan todistajia karttamaan jyrkästi entisiä Jehovan todistajia. Näin on vaikka olisi kyseessä oma sukulainen. Välillä Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston tiedottaja Veikko Leinonen antaa tiedotusvälineille lausuntoja, joissa hän selvästi valehtelee. Tiedottaja yrittää väittää, että suhteiden katkaiseminen eronneisiin ja erotettuihin koskisi vain ns. "hengellisiä asioita". Mutta tämä ei pidä paikkaansa. Karttaminen on totaalista. Kaikki suhteet pitää Vartiotornin ohjeiden mukaan katkaista. Viralliset voimassa olevat karttamissäännöt voit lukea täältä.

Karttamissääntöjä ei ole lievennetty viime vuosina. Pikemminkin päinvastoin. Esim. Vartiotorni-lehti kirjoitti täysin selvästi asiasta keväällä 2012. Huhtikuun 15. päivän numerosta on ote sivulta 12 (alhaalla vasemmalla), ja myös toukokuun 15. päivän lehdestä on (alhaalla oikealla) todiste näkyvillä sivulta 26.

17 Se että perhe kannattaa uskollisesti Jehovan määräystä karttaa erotettujen sukulaisten kanssa seurustelemista, voi johtaa hyviin tuloksiin. Tätä valaisee seuraava esimerkki. Eräs nuori mies oli ollut erotettuna yli kymmenen vuotta, ja tuona aikana hänen isänsä, äitinsä ja neljä veljeään ”lakkasivat olemasta” hänen seurassaan. Välillä hän yritti lyöttäytyä heidän joukkoonsa, mutta kaikki perheenjäsenet pysyivät uskollisina ja kieltäytyivät päättäväisesti pitämästä häneen yhteyttä. Kun tämä mies oli otettu takaisin seurakuntaan, hän kertoi kaivanneensa aina perheenjäsentensä seuraa, varsinkin ollessaan yksin iltaisin. Hän kuitenkin myönsi, että jos perhe olisi vähänkin seurustellut hänen kanssaan, se olisi riittänyt hänelle. Mutta koska perheenjäsenet eivät pitäneet häneen minkäänlaista yhteyttä, palava halu olla heidän kanssaan kannusti osaltaan häntä korjaamaan suhteensa Jehovaan. Muista tämä, jos joskus tunnet kiusausta vastoin Jumalan käskyä seurustella erotettujen sukulaistesi kanssa.

13 Jehova vihaa syntiä, ja meidänkin tulee vihata sitä. Meidän pitäisi pysyä mahdollisimman kaukana väärinteosta eikä katsoa, miten lähelle sitä voimme mennä lankeamatta syntiin. Meidän on esimerkiksi varottava antamasta myöten luopumukselle, joka tekisi meidät kelpaamattomiksi kirkastamaan Jumalaa (5. Moos. 13:6–9). Älkäämme siksi olko missään tekemisissä luopioiden tai kenenkään sellaisen kanssa, joka väittää olevansa veli mutta tuottaa Jumalalle häpeää. Näin tulisi menetellä, vaikka kyseessä olisi joku sukulaisemme. (1. Kor. 5:11.) On hyödytöntä yrittää kumota luopioiden tai muiden Jehovan järjestöä arvostelevien väitteitä. Todellisuudessa on hengellisesti vaarallista ja sopimatonta perehtyä heidän aineistoonsa, onpa sitä tarjolla painetussa muodossa tai internetissä. (Lue Jesajan 5:20 ja Matteuksen 7:6.)
 
Tuo vasemmanpuoleinen ote kertoo sen, mihin Vartiotorniseura pyrkii pitäessään karttamissäännöt tiukkoina. Entinen jäsen pyritään saamaan takaisin seurakuntaan ja sen valvontaan ihimissuhteilla kiristämällä. Oikeanpuoleinen ote taas kertoo siitä pelosta, mikä Vartiotorniseuralla on. Se ei kykene minkäänlaiseen vuoropuheluun toisin ajattelevien kanssa. Se pelkää sitä, että JT-seurakunnan jäsen voisi helposti menettää uskonsa, jos se tutustuisi tosiasioihin, joita entisillä Jehovan todistajilla järjestöstä on. Vartiotorniseuran "totuus" ei kestä tarkastelua. Siksi Vartiotorniseura kieltää kaikilta Jehovan todistajilta mahdollisuuden itsenäisesti harkita ja tutkia aidolla tavalla esim. järjestön historiaa ja oppikysymyksiä. Toisaalta Raamatussa kehotetaan "varmistautumaan kaikesta". Mutta sitä ei saa tehdä. Silloin lyödään "luopion leima" otsaan ja pystytetään "oikeuskomitea".

On kiinnostavaa, että tämä sama tiedottaja, joka yrittää vesittää Vartiotornin karttamissääntöjä, oli mukana laatimassa 1990-luvun alussa yhdessä muiden uskonnollisten järjestöjen edustajien kanssa "Uskonnollisten yhteisöjen eettisiä periaatteita". Koko periaatevihkonen on skannattu, ja sen voi lukea täältä. Yhteisen periaatevihkosen tekstissä luvataan mm., että kyseiset järjestöt huolehtivat mm. tästä asiasta:
Ainakaan Jehovan todistajien kohdalla tuo ei päde käytännössä. Kun joku JT-seurakunnan jäsen ilmoittaa halustaan lähteä järjestöstä, vanhimmat pyrkivät painostamaan häntä. He naamioivat painostuksen "auttamiseksi". Mutta kenenkään Jehovan todistajan ei tarvitse alistua minkään vanhinten muodostaman virallisen tai epävirallisen "auttamisjärjestelyn" kohteeksi. Rankin "auttamisjärjestely" on tietysti ns. "oikeuskomitea", minkä kuulusteluihin ei todellakaan ole pakko mennä. Oikeuskomitea on käytännössä vain yksi vallankäytön ja mielivallankäytön väline. Kun sitten joku JT on joko erotettu tai itse eronnut, häntä syrjitään, vaikka eettisten periaatteiden pykälä 7 lupaa, ettei mitään syrjimistä tule. Lisää tästä henkisen ja hengellisen väkivallan koneiston osasta, oikeuskomiteasta, voit lukea täältä.

Teoria ja käytäntö eivät kohtaa Vartiotorniseuran opetuksissa. Se kehottaa jäseniään henkiseen väkivaltaan entisiä jäseniä kohtaan, vaikka se Suomessa itse on ollut laatimassa eettisiä periaatteita. Tämä on ihmisoikeusloukkaus, mihin jonkin viranomaisen tulisi puuttua. Eihän Suomessa muutakaan henkistä väkivaltaa sallita. Ei ainakaan lain mukaan.Takaisin "karttamislinkkeihin" (Asiaa karttamisesta)

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu