Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Viimeisin päivitys 06.06.2020
Linkit


Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP


Kuva: JW.ORG


Kuva: JW.ORG
 

 
Nämä kaksi alinta kuvaa on otettu Jehovan todistajien julkaiseman Raamatun, Uuden maailman käännöksen liitteestä (vuoden 2018 versio)


Kuvateksti: Jeesus heittää käärmeen, Saatanan, pois taivaasta ja rajoittaa hänen toimintansa maan läheisyyteen vähäksi aikaa (Ilmeistys 12:7-9,12).
 

Kuvateksti: Jeesus vangitsee Saatanan 1000 vuodeksi ja sitten kuvaannollisesti murskaa hänen päänsä eli tuhoaa hänet. Jehovan alkuperäinen maata ja ihmiskuntaa koskeva tarkoitus toteutuu, hänen nimensä puhdistetaan häpeästä, ja hänen hallitsemistapansa saatetaan kunniaan. (Ilmestys 20:1-3, 10; 21:3,4).
  Mitä järjestö todella opettaa


Etusivu
Huomautus ja varoitus!

Tämän aiheen lukeminen voi olla haasteellista omalle uskolle. Jos Jehovan todistaja lukee tätä sivustoa, hän joutuu pohtimaan oman uskonsa kestävyyttä ja sen perusteita. Jokainen lukee tätä sivustoa omalla vastuullaan.

Toisaalta Raamatussa kehotetaan koettelemaan oma usko. Uskon perusteista tulee varmistautua.

(2. Korinttilaisille 13:5) Koetelkaa jatkuvasti, oletteko uskossa. Ottakaa jatkuvasti selvää siitä, mitä itse olette.

(1. Tessalonikalaisille 5:21) Varmistautukaa kaikesta; pitäkää kiinni siitä, mikä on hyvää.

(Apostolien teot 17:11) Beroialaiset olivat kuitenkin avarakatseisempia kuin tessalonikalaiset, sillä he ottivat sanoman vastaan erittäin halukkaasti ja tutkivat huolellisesti Raamatun kirjoituksia joka päivä nähdäkseen, pitivätkö heidän kuulemansa asiat paikkansa.
 
 

Kuva: JW.ORG

Tällä sivustolla käsitellään joitakin Jehovan todistajien oppikysymyksiä. Aihe on valtavan laaja, ja siksi tämä sivusto voi tuntua vain pintaraapaisulta asiaan. Ja sitä se todella onkin.

Kun C.T. Russell kehitteli oppeja, elettiin 1880-luvun loppupuolta. Silloin ei ollut vielä järjestöä, jota nykyisin kutsutaan nimellä Jehovan todistajat. Russell halusi, että heistä käytetään nimeä Raamatuntutkijat. Myöhemmin 1930-luvun alussa Vartiotorniseuran seuraava presidentti J.F. Rutherford muutti järjestön nimeksi Jehovan todistajat.


Kuvat: Vartiotorniseura ja Raamatuntutkijat

Russellin ajan opit ovat niin kaukana nykyisistä opeista, että nykyiset Jehovan todistajat eivät juuri niitä edes tunnistaisi "saman järjestön" opeiksi. Sama pätee Rutherfordin ajan oppeihin. Vain jotkin ydinopetukset ovat pysyneet suurin piirtein samoina kuin alun perin oli. Esimerkiksi käsitys sielusta ja kuolleiden tilasta kuuluvat noihin muuttumattomiin oppeihin.

Jehovan todistajien ideologiaan on alusta asti kuulunut maailman lopun odotus. Jehovan todistajat ovat nyt odottaneet "ihan pian" tulevaa Harmageddonin sotaa yli sata vuotta. Koko ajan se on ollut yhtä lähellä, ihan "nurkan takana". Tähän liittyen opit ja profetiat ovat muuttuneet todella paljon.
Monet opit on muutettu pakon edessä. Yksi tällaisista opeista on ns. "sukupolvioppi". Toinen pakon edessä muutettu oppi liittyy voideltujen kokoamiseen. Sen ajankohdan loppua oli muutettava, koska muuten osa nykyisen hallintoelimen jäsenistä olisivat liian nuoria ja kelpaamattomia taivaalliseen hallitukseen.

Nykyisin Jehovan todistajien johtoporras, hallintoelin, esiintyy paljon videoilla. He ovat esitelleet uusia oppitulkintoja mm. JW Broadcasting -kanavan kuukausivideoilla ja Vartiotorniseuran vuosikokousten videoilla. Nykyinen hallintoelin "löysi" mm. kauan kadoksissa olleen "Pohjoisen kuninkaan". Sillä on heidän oppitulkintansa mukaan merkittävä osa lopun ajan tapahtumissa.


Kuva: JW.ORG
 


Linkit


Takaisin Mitä järjestö todella opetaa etusivulle
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu