Jehovan todistajien salaiset dokumentit
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutissivuille * Hakusivulle * Vuotosivuston etusivulle


Viimeisin päivitys 13.06.2016
Veikko Leinonen, Jukka Ropponen ja Jouni Palmu
Kuva: YLE uutiset

Jehovan todistajien johtomiehet Suomessa vasemmalta oikealle:
  • Veikko Leinonen
  • Jukka Ropponen
  • Jouni Palmu


Correspondence guidelines – ohjeita veljiesi tuomintaan
Teksti suomeksi: Maaria

Kirja sisältää ohjeita oikeustapausten käsittelyyn seurakunnan sisällä. Tämä ohjeistus on julkaistu ainoastaan englanniksi ja se on vain haaratoimiston käytettävissä. Edes seurakuntien tai kierrosten vastuuveljet eivät tiedän tällaisen ohjeistuksen olemassaolosta, puhumattakaan tavallisista seurakunnan julistajista.

Kirjan esipuheessa sanotaan näin:

Nämä ohjeet on annettu auttamaan vastaamaan ja ne on pidettävä salassa. Älä tee tästä kopioita. Kun annat vastauksia, muista että vastaat yleensä veljellesi tai veljien ryhmälle. Joten vastauksesi ei pidä olla vain käytännöllinen, persoonaton yleinen ohje. Osoita kiinnostusta kysyjää ja asiaa kohtaan. Todennäköisesti kirjoittajalla on mielessään tietty tilanne tai ongelma. Sinun täytyy siis yrittää osoittaa ymmärtämystä tätä nimenomaista tapausta kohtaan. Varo kuitenkin antamasta tunteittesi tulla mukaan, kun punnitset tilanteita.

Kuvakaappaus sivulta 5:

 

Kirjassa on kaiken kaikkiaan 118 sivua. Siinä käsitellään luvuittain kattavasti yhteensä 51 eri pääaihetta tupakoinnista puolueettomuuteen ja erottamisesta avioliittoon. Eniten palstatilaa saa avioero. Sitä käsitellään peräti 8 sivua. Seuraavaksi eniten, 7 sivua, on työntekeminen eli minkälaisen työn tekeminen on Jehovan todistajalle sallittua. Sitten tulee tietysti erottaminen ja väärintekojen käsitteleminen neljällä sivullaan. 3 sivua ovat saaneet avioliitto, perhesuhteet ja terveydenhoito. Verikysymykselle on toki varattu 2 sivua. Kertooko tämä sitten siitä, missä ongelmia eniten on ilmennyt vai siitä mitä elämänaluetta Jehovan todistat haluavat eniten vahtia. Jokainen päätelköön itse.

Mielenkiintoista kirjassa on myös sen viittaukset, joilla tuomiot perustellaan. Valtaosa on viittauksia Vartiotornin kirjoituksiin. Paljon vähemmän on raamatunkohtia. Mistähän se kertoo?

Luopumus

Luopumuksen kohdalla on huomioitavaa mitä luopumus Jehovan todistajien mielestä on. Se on sitä, että levittää näkemyksiä ja opetuksia, jotka ovat Jehovan todistajien esittämää raamatun totuutta vastaan. Kursivointi minun. Eli jos oman raamattusi mukaan Jerusalem tuhottiin v. 587 eaa, olet luopio, joka pitää erottaa, kuten alaviite mainitsee. Sinun pitää löytää raamatustasi Jehovan todistajien opettama totuus. Voit toki pitää asiat omana tietonasi, ja näin et jää kiinni luopumuksestasi. Vapaa ajattelu on joka tapauksessa kielletty. Joko ajattelet tasan niin kuin käsketään, tai voi poistua takavasemmalle.

Juhlapäivät

Kuinkahan moni Jehovan todistaja tietää, että syntymäpäiviä voi viettää? Ei se suositeltavaa edelleenkään ole. Sivulla 63 sanotaan, että vilpittömät kristityt eivät vietä syntymäpäiviä. Kuitenkin s. 29 sanotaan, ettei tästä normaalisti eroteta, jos et suuremmin mainosta viettäväsi niitä. Mutta joulu, pääsiäinen ja Halloween ovat asia erikseen. Niillä on pakanalliset juuret. Niitä ei kunnon kristitty vietä.

Kuvakaappaus sivulta 29:Kuvakaappaus sivulta 63:Voit katsoa muutamaa kuvakaappausta tästä:
 
Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä     * * *   Salaiset dokumentit avattu elokuusssa 2014