Jehovan todistajien salaiset dokumentit
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutissivuille * Hakusivulle * Vuotosivuston etusivulle


Viimeisin päivitys 02.08.2014
Veikko Leinonen, Jukka Ropponen ja Jouni Palmu
Kuva: YLE uutiset

Jehovan todistajien johtomiehet Suomessa vasemmalta oikealle:
  • Veikko Leinonen
  • Jukka Ropponen
  • Jouni Palmu


Aiheeseen liittyviä muita sivuja:

Jehovan todistajien alaikästen lastenkin odotetaan kieltäytyvän verensiirroista

Vartiotorniseura pakottaa Jehovan todistajat tarvittaessa uhraamaan oman lapsensa

Miten vanhemmat voivat suojella lapsiaan veren väärinkäytöltä

Jehovan todistajien järjestö vaatii kaikkia Jehovan todistajien lapsiakin kieltäytymään verensiirrosta. Alaikäisinä heillä ei kuitenkaan ole oikeutta tehdä tällaisia itseään koskevia päätöksiä. Niinpä lasten vanhempia painostetaan jo etukäteen toimimaan niin, että heidän lapsensa tarvittaessa kieltäytyvät verensiirrosta, vaikka eivät täysin ymmärräkään sen kaikkia seurauksia.

Tässä asiakirjassa kerrotaan sivulla 1, että "jotkut lääkärit saattavat suostua hoitamaan alaikäisiä, jotka ovat osoittautuneet olevansa riittävän kypsiä tekemään omaa hoitoaan koskevia päätöksiä".

Sivulla 2 sanotaan näin: "Jos potilas on kypsä alaikäinen, vanhemmat voivat pyytää, että sairaala arvioisi hänen kykynsä tehdä ratkaisuja. Pyytäkää, että oikeus kuulisi lasta ennen päätöksentekoa. Tuomioistuimet ovat usein myöntäneet kypsille nuorille juridisen oikeuden päättää omasta hoidostaan".

Tämä Jehovan todistajien asiakirja väittää, että alaikäiset ovat "riittävän kypsiä" tekemään päätöksiä elämästä ja kuolemasta. Kaikki aikuisetkaan eivät ole. Ja onko varmaa, että kyse kieltäytyä verensiirrosta on lapsen oma vai vanhempien valinta vai onko se lopulta seurakunnan vanhimpien valinta? Tämä on vaikea moraalinen ja eettinen kysymys.

Tätä dokumenttia ei saa antaa Jehovan todistajien rivijäsenille. Sivun 1 johdannossa sanotaan, että "vanhimmat voivat ottaa aineistosta kopion itselleen, mutta kenellekään muulle sitä ei tulisi kopioida".

Miksi tämä dokumentti on julistettu salaiseksi? Onko tässä jotain sellaista, mikä ei kestä tarkastelua? Lakitekniset jutut voivat vaikuttaa kuolemantapauksissa vastuukysymyksiin, joten ehkä vanhimpia halutaan suojella mahdollisilta syytteiltä, kun kenelläkään muulla ei ole asiasta "mustaa valkoisella".

   Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä     * * *   Salaiset dokumentit avattu elokuusssa 2014