Jehovan todistajien salaiset dokumentit
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutissivuille * Hakusivulle * Vuotosivuston etusivulle


Viimeisin päivitys 06.01.2015
Veikko Leinonen, Jukka Ropponen ja Jouni Palmu
Kuva: YLE uutiset

Jehovan todistajien johtomiehet Suomessa vasemmalta oikealle:
  • Veikko Leinonen
  • Jukka Ropponen
  • Jouni PalmuKirje vanhimmille 06.11.2014

Jehovan todistajien järjestö lähetti seurakunnan vanhimmille kirjeen 06.11.2014. Kirjeessä käsiteltiin taas asioita, joista ei juuri kerrota tavallisille rivijäsenille. Tällä kertaa aiheina olivat mm. luottamuksellisuus ja salassapito, rikokset ja rikostutkimukset, häiritsevät henkiöt seurakunnan kokouksissa, oikeusjutut, lasten huoltajuuskiistat ja liikenneonnettomuudet.

Kirje on lähetetty Kanadan haaratoimistosta, mutta arvattavasti saman tapainen kirje on lähetetty jokaisesta haaratoimistosta kaikille sen alaisuudessa olevien maiden vanhimmistoille. Järjestön ohjeet ja opithan ovat samat maailman joka kolkassa.

Näyttää siltä, että lakiosaston rooli korostuu yhä enemmän Vartiotorniseuran toiminnassa.

Kirje on englanninkielinen, mutta voit lukea muutaman kappaleen käännettynä suomeksi (käännökset: Iines ja Punainen). Käännöksen jälkeen voit lukea alkuperäisen kirjeen englannin kielellä kokonaisuudessaan.

Suomenkielinen käännös:

Kappaleet 7 - 10:

7 Langaton kommunikaatio: On myös tärkeää välttää epähuomiossa luottamuksellisen tiedon paljastamista. Vaikka asiat, joita yleensä esitetään kokouksissa ja konventeissamme, on luonteeltaan julkista, silloin tällöin pidettävät kokoukset ovat luonteeltaan luottamuksellisia. Esimerkiksi haaratoimisto voi pitää koulutusta seurakunnan vanhimmille ja avustaville palvelijoille valtakunnansalilla. Näissä tapauksissa me emme vastusta langattomien mikrofonien käyttöä, kunhan vain sen kantama ei ylitä luokkahuoneita ja/tai pääse sille tarkoitetun kohdeyleisön ulkopuolelle. Jos valtakunnansalilla käytetään FM-lähetintä, varmistakaa, että se ei ole päällä luottamuksellisten kokousten aikana

8 Soitettaessa haaratoimistoon tai keskusteltaessa luottamuksellisista asioista puhelimitse ihmisten kanssa, jotka ovat oikeutettuja tällaiseen tietoon, varmista, etteivät ketkään – edes perheen jäsenet - kuule keskusteluanne. Näitä keskusteluja on luvallista käydä langattomalla digitaalisella puhelimella. Langattomat analogiset puhelimet eivät takaa riittävää yksityisyyttä ja eikä niitä tulisi käyttää. Jos et ole varma, onko sinulla digitaalinen langaton puhelin, voi olla parempi käyttää lankaverkkopuhelinta. Siis varmista, että puhelimesi ei ole langaton analoginen puhelin.

9 Nykyään suurin osa matkapuhelinoperaattoreista on korvannut vanhan analogisen verkon turvallisemmalla digitaalisella verkolla. Näissä signaalit ovat salattuja ja niiden katsotaan olevan turvassa ihmisiltä, jotka yrittävät seurata näitä keskusteluita.  Tämän vuoksi, matkapuhelimia voi käyttää haaratoimistoon soitettaessa tai kun puhutaan luottamuksellisista asioista toisten vanhimpien kanssa.

10 Kun joku etsii luottamuksellista informaatiota: Sinun ei tule ikinä paljastaa luottamuksellista tietoa kenellekään, ellei teokraattinen menettely sitä vaadi eikä haaratoimisto ole ohjeistanut sinua tekemään niin. (Ihmisiin, jotka etsivät luottamuksellista tietoa, luetaan mukaan tutkijat, lakimiehet, poliisit, etsivät, toiset lainvalvonnan virkailijat tai valtion virkamiehet, koulun henkilökunta, oikeusjutun osapuolet, perheenjäsenet [olivatpa he Jehovan Todistajia tai eivät], ja jopa muut vanhimmat tai muut ihmiset, jotka eivät ole oikeutettuja kyseiseen informaatioon.) Tämä pätee niin kirjoitettuun kuin kirjoittamattomaan materiaaliin, joka on vanhimpien hallussa. Se pätee myös tiettyihin tapauksiin liittyviin asiakirjoihin tai yleisiin materiaaleihin, kuten kirjeisiin organisaatiolta, Paimentakaa laumaa -tekstikirjaan ja Järjestetyt -kirjaan. Jopa niissä tapauksissa, jossa maalliset auktoriteetit kysyvät luottamuksellista tietoa, et ole velvoitettu vastaamaan ennen kuin olet konsultoinut lakiosastoa. (ks10 luku 6 kappale 19) Monissa tapauksissa maalliset auktoriteetit pyytävät luottamuksellista tietoa, johon he eivät ole laillisesti oikeutettuja. Täten, jos paljastat tällaista luottamuksellista tietoa, voit altistaa itsesi tai järjestön siviilioikeudelliseen vastuuseen siitä.

Paimentakaa laumaa, luku 6, kappale 19:Kappaleet 13 ja 14:

RIKOKSET JA RIKOSTUTKINNAT

13. Vanhusten ja vammaisten hyväksikäyttöön liittyvien raporttien käsittely: Joskus laki vaatii, että vanhinten tulee raportoida vanhuksiin ja vammaisiin kohdistuneet hyväksikäyttötapaukset viranomaistahoille. Joten kun vanhimmille tulee syytös vanhuksiin ja vammaisiin kohdistuneesta hyväksikäytöstä, heidän tulee ottaa yhteyttä lakiosastolle saadakseen lainopillisia neuvoja. Viranomaisille raportoitavien hyväksikäyttötapausten tyypit vaihtelevat alueittain. Aikuisten hyväksikäyttö voi olla fyysistä, seksuaalista tai henkistä ja kyse voi olla myös huoltajan harjoittamasta laiminlyönnistä tai hylkäämisestä, itsensä laiminlyönnistä, pakkotyövoimasta tai taloudellisesta tai muun tyyppisestä hyväksikäytöstä. Joillakin alueilla aikuisten hyväksikäyttöä koskevat säädökset koskevat vammaisia, jotka ovat vanhempia kuin enemmistö. Joka tapauksessa me tahdomme tehdä kaikkemme suojellaksemme vanhuksia ja vammaisia minkäänlaiselta vahingolta, toimiaksemme harmoniassa Jumalan sanan kanssa, joka ohjaa meitä osoittamaan hellää myötätuntoa heikommassa asemassa olevia kohtaan. - Psalmi 72: 13, 14.

14. Muihin rikoksiin liittyvien raporttien käsittely: Kun vanhimmat kuulevat väitetystä rikollisesta toiminnasta jonkun Jehovan todistajan tai seurakuntaan muuten kuuluvan, on kyseessä sitten syytetty tai uhri, toimesta, vanhinten tulee välittömästi ottaa yhtettä lakiosastoon. Joissakin tapauksissa vanhimmat muodostavat oikeuskomitean käsitelläkseen väitettyä väärintekoa, joka voi rikkoa myös rikoslakia (esimerkiksi murha, raiskaus, lasten hyväksikäyttö, petos, varkaus, pahoinpitely). Yleensä ottaen vanhinten ei tule viivyttää oikeuskomiteaprosessia, mutta heidän tulee ottaa huomioon ehdoton luottamuksellisuus, jottei synny tarpeetonta sotkua maallisten viranomaisten tekemien rikostutkimusten kanssa. Esimerkiksi edes sitä, että oikeuskomitea on muodostettu, ei pidä kertoa henkilöille, joiden ei asiasta kuulu tietää (ks10, luku 6, kpl 18). Lisäksi lakiosastoon tulee ottaa yhteyttä, jotta he voivat antaa lainopillisia neuvoja siitä, miten suojella kunkin tapauksen luottamuksellisuutta.

Paimentakaa laumaa, luku 6, kappale 18:Kappale 22:

OIKEUSJUTUN UHATESSA

22. Vanhinten tulee ottaa viivyttelemättä yhteys lakiosastoon, jos he saavat tietoonsa, että organisaatiota, seurakuntaa tai vanhimpia kohtaan on tulossa oikeudellisia toimia tai varsinainen oikeusjuttu. Jos sinuun otetaan yhteyttä lakimiehen tai median toimesta liittyen uhkaavaan tai varsinaiseen oikeusjuttuun ennen kuin olet ehtinyt ottaa yhteyttä lakiosastoon, ota ylös soittajan nimi, lakitoimiston nimi, puhelinnumerot, takaraja ja kanteen syy ja kerro soittajalle, että yrität soittaa hänelle takaisin ennen takarajaa. Soita heti sen jälkeen lakiosastolle saadaksesi apua. Kenenkään vanhimman ei tule ottaa kantaa yhteenkään varsinaiseen tai uhkaavaan oikeusjuttuun ennen kuin hän on soittanut lakiosastolle. - ks10 luku 6, kpl 18.

Kappale 26:

AJONEUVO-ONNETTOMUUDET

26. Kun vanhimmat saavat tietoonsa, että julistaja, joka kuljettaa avoneuvoa seurakunnan alueella, on menossa kokoukseen tai tulossa kokouksesta tai käyttää ajoneuvoa muussa teokraattisessa toiminnassa, on osallisena kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen johtaneessa onnettomuudessa, vanhinten tulee viipymättä ottaa yhteys lakiosastoon. Jos sinuun otetaan yhtyettä (esimerkiksi asianajaja, toinen kuljettaja, matkustaja, rikostutkija tai poliisi) ja sinulta vaaditaan lausuntoa, sinun ei tule keskustella onnettomuudesta tai mukana olleista todistajista. Sinun tulee vain kysyä soittajan nimi, puhelinnumero, titteli ja toimisto, jota hän edustaa ja kertoa, että sinun pitää keskustella lakimiehen kanssa ennen kuin vastaat mihinkään kysymyksiin tai tiedusteluihin. Sinun ei tarvitse kertoa, että otat yhteyttä lakiosastoon. Sen jälkeen ota välittömästi yhteys lakiosastoon saadaksesi ohjeita, miten edetä.

 


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä     * * *   Salaiset dokumentit avattu elokuusssa 2014