Jehovan todistajien salaiset dokumentit
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutissivuille * Hakusivulle * Vuotosivuston etusivulle


Viimeisin päivitys 15.10.2014
Veikko Leinonen, Jukka Ropponen ja Jouni Palmu
Kuva: YLE uutiset

Jehovan todistajien johtomiehet Suomessa vasemmalta oikealle:
  • Veikko Leinonen
  • Jukka Ropponen
  • Jouni Palmu


Kirje Helsingin viiden seurakunnan vanhimmistoille 08.02.2002: Seurakuntien yhdistäminen

Vuosituhannen vaihteen jälkeen Helsingin keskustan alueella olevat seurakunnat joutuivat vaikeuksiin. Kokouksessa kävijöiden määrä laski, ja lopulta tilanne oli niin paha, että yli puolet istuimista oli kokousiltoina tyhjinä. Esimerkiksi Lauttasaaren seurakunnassa oli julistajia 90, mutta kokouksissa kävi vain 60.

Seurakuntien vanhimmat pohtivat tilannetta ja tulivat siihen tulokseen, että viidestä seurakunnasta tehtäisiin neljä. Asia koski Helsingin Alppilan, Eteläisen, Keskuksen, Lauttasaaren ja Töölön seurakuntia.

Tavallisille rivijäsenille ei tämän kaltaisia tietoja tietenkään kerrottu etukäteen. Kirjeessä on tällainen maininta:

Jotta vältettäisiin tarpeettomia puheita ja pohdintoja julistajien keskuudessa, on parasta, että nämä asiat ensin valmistellaan hyvin ja ne pidetään luottamuksellisina siihen saakka, kunnes niistä on aika kertoa kaikille seurakunnille samaan aikaan.

Tilanne johti lopulta siihen, että Helsingin Eteläinen seurakunta lakkautettiin. Osa Eteläisen seurakunnan jäsenistä siirtyi Lauttasaareen ja osa Helsinki Keskustaan.

Voit nyt lukea haaratoimiston kirjeen em. viiden seurakunnan vanhimmistoille.

  

    
Vasemmalla Mannerheimintien valtakunnansali, oikealla Lauttasaarentien valtakunnansali, Kuvat: Google EarthTakaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä     * * *   Salaiset dokumentit avattu elokuusssa 2014