Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Kirjat
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

  
Jehovantodistajuutta käsitteleviä kirjoja


Aila Ruoho: Pyhät, pahat ja pelokkaat - Pelko ja itsetuhoisuus hengellisissä yhteisöissä

Aila Ruoho: Pyhät, pahat ja pelokkaat

Pyhät, pahat ja pelokkaat kuvaa hengellisiä pelkoja ja niistä syntyneitä mielenterveysongelmia kymmenessä uskonnollisessa yhteisössä. Tiedostavatko kontrolloivien hengellisten yhteisöjen valtaapitävät jäsentensä ahdistuksen? Miksi ihmisten tuskaan ei puututa? Eikö lauma pysy kasassa ilman pelkoa? Kirjassa pohditaan myös, miksi moni yhteisönsä jättänyt tarvitsee vertaistukea tai terapiaa ja millä keinoilla pelkoja ja itsetuhoajatuksia voi lieventää.

Lue lisää...Aila Ruoho: Vartiotornin varjossa - toisenlainen totuus jehovantodistajuudestaToukokuussa 2014 Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä oli pitkä kirjoitus Jehovan todistajien karttamisjärjestelystä. Tekstissä kerrottiin erään Jehovan todistajan kuukausia kestäneestä irtautumisprosessista. Kun Jehovan todistajien Suomen virallinen tiedottaja Veikko Leinonen oli kiistänyt koko karttamisjärjestelyn, kylvettiin tämän kirjan kirjoittamisen siemenet. Teologian maisteri Aila Ruoho kiinnostui aiheesta niin paljon, että hän päätti kirjoittaa kirjan. Kirjan nimeksi tuli "Vartiotornin varjossa".

Lue lisää...Aini Linjakumpu: Hengellinen väkivalta kristillisissä yhteisöissäLapin yliopistossa tutkijana toimiva Aini Linjakumpu on julkaissut 27.04.2015 kirjan, joka käsittelee hengellistä väkivaltaa.

Linjakumpu kertoo itse kirjastaan mm. näin:

Kirjassa on käsitelty lähinnä vanhoillislestadiolaisuutta ja Jehovan todistajia. Kyseessä ei ole kuitenkaan tutkimus näistä liikkeistä, vaan ilmiöstä, joka voi tapahtua ja myös tapahtuu lukemattomien muiden yhteisöjen piirissä".

Lue lisää...Aila Ruoho: Päästä meidät pelosta
Teologian maisteri Aila Ruoho on tutkinut esimerkiksi Jehovan todistajien, vanhoillislestadiolaisten ja Koivuniemen kulttina tunnetun yhteisön kipupisteitä sekä haastatellut lukuisia nykyisiä ja entisiä jäseniä. Tutkimuksista ja haastatteluista syntyi kirja.

Lue lisää...
  Lyö maahan... Vakaumus vastaan muu maailma


Kirja "Lyö maahan"

"Tuomas Yläjuurakko" julkaisi Jehovan todistaja -aiheisen kirjan v. 2011. "Tuomas" toimi parikymmentä vuotta JT-vanhimpana. Hän tietää mistä kirjoittaa. Lue lisää täältä.

Miksi kirjan kirjoittaja erotettiin seurakunnasta, vaikka hän oli kirjoittanut omaelämäkerran rehellisesti? Saat lisävalaistusta asiaan lukemalla kirjailijan kirjeen Beteliin ja Betelin vastauksen täältä.

"Tuomas Yläjuurakko" julkaisi toisen romaaninsa "Maahan lyödyt" syksyllä 2012. Lue lisää täältä.

Syksyllä 2014 ilmestyi jatko-osa kirjaan "Lyö maahan". Kirjan nimi on "Tuomittu". Lue lisää täältä.


    


Janne Villa: Hengellinen väkivaltaJanne Villa on sekä toimittaja että terapeutti. Hän on hyvin perehtynyt erilaisiin uskonnollisiin yhteisöihin ja niissä esiintyviin epäkohtiin. Yksi vakava ongelma lähes kaikissa yhteisöissä on jonkinasteinen hengellinen väkivalta. Mistä hengellisessä väkivallassa on kyse? Mikä sen mahdollistaa? Yhteisön hurskaan julkisivun ylläpitäminen on monelle tärkeämpää kuin uhrien auttaminen ja väärintekijöiden saattaminen vastuuseen.

Lue lisää...Grace McCleen: Ihana maaSinisen linnan kirjasto kertoo em. kirjasta:

Kymmenvuotias Judith on hyvin yksinäinen: hänen äitinsä on kuollut pian hänen syntymänsä jälkeen, leski-isä on etäinen ja lukee lapselleen vain uskonnollisia tekstejä, ja koulun häiriköt kiusaavat Judithia muun muassa hänen uskonnollisen taustansa vuoksi. Judith ja hänen isänsä kuuluvat jehovantodistajien yhteisöön: he käyvät yhteisönsä kokouksissa ja kiertävät levittämässä sanomaansa ovelta ovelle. Jehovantodistajat ovat työläiskaupungissa vähemmistö eikä heidän käännytyskierroksiaan katsota hyvällä, mutta varsinainen konflikti puhkeaa, kun Judithin isän työpaikalla tehtaassa mennään lakkoon. Jehovantodistajien vakaumus kieltää lakkoilun, joten he saavat myös työssäkäyntinsä takia muiden työläisten vihat päälleen.

Lue lisää...Ian McEvan: Lapsen oikeusIan McEwan kirjoitti tästä eettisestä ja moraalisesta ongelmasta vuonna 2014 romaanin "Lapsen oikeus". Se julkaistiin suomen kielellä 2015.

Kirjassa kerrotaan 17-vuotiaasta Jehovan todistaja -pojasta, Adam Henrystä, joka sairastuu leukemiaan. Hoitoon kuuluu välttämättömänä osana verensiirrot. Poika on saanut Jehovan todistaja -kasvatuksen sekä äidiltään Naomi Henryltä että isältään Kevin Henryltä. Sairaalassa vierailee pojan luona lisäksi seurakunnan vanhimpia tukemassa poikaa pysymään päätöksessään.

Adamin sairaus pahenee, ja näyttää siltä, että muutaman päivän sisällä hänen täytyy hyväksyä verensiirto tai hän kuolee. Koska Adam on teknisesti alaikäinen, hän ei voi itse kokonaan päättää asiaa. Aadam täyttäisi kolmen kuukauden päästä 18, jolloin hänellä olisi täysi-ikäisenä oikeus valita itse. Oikeus joutuu päättämään, onko Adam tarpeeksi kypsä tekemään elämää ja kuolemaa koskevaa päätöstä. Tuomari Fiona Maye joutuu tekemään vaikean ratkaisun. Kumpi on painavampi asia, usko vai oikeus elämään?


Lue lisää täältä ja täältä.Ben Kalland: Vien sinut kotiin”Tämän tarinan aloituspisteeksi valitsen kylmän tammikuisen yön Porkkalanniemen kärjessä, jolloin seisoimme jäällä. Kaikki värit olivat samaa sävyä, alumiinia ja harjattua terästä, ja pakkasessa tuntui, että maailmankaikkeus pidätteli henkeä. Se yö ei tietenkään ole tämän kertomuksen kronologinen lähtöpiste vaan hetki, johon huipentui kaikki siihen asti tapahtunut ja josta kaikki seuraavat tapahtumat ovat lähtöisin. Tämän ymmärtää tietenkin vasta jälkikäteen, kun katsoo taaksepäin ja huomaa, miten kaikki pisteet johtavat samaan kohtaan. Pisteitä ei voi liittää yhteen etukäteen, voi vain aavistaa, että niistä joskus muodostuu kuvio."

Markus kasvaa tiukan uskonnollisessa mutta lämminhenkisessä perheessä kolmen siskonsa kanssa. Kesät kuluvat Porkkalanniemen kesäparatiisissa, talvisin itähelsinkiläisestä lähiöstä lähdetään soittotunnille tai seurakunnan kokouksiin. Lahjakas pikkusisko Ellen soittaa jo nuorena isojen orkestereiden solistina, ja hänelle odotetaan kansainvälistä uraa.

Ben Kallandin haastattelu täällä.

 
Lue lisää...Annamari Marttinen: Tässä meillä on kaikki nytRomaani kertoo rakkaustarinan, mutta ei ihan tavanomaista. Suomalainen perusluterilainen nainen Amanda rakastuu venäläiseen mieheen Valentiniin, joka myöhemmin paljastuu Jehovan todistajaksi. Valentin on hakenut turvapaikkaa Suomesta Venäjän vainojen takia.

Amandan tunneskaala ei ole pientä laineiden liplatusta vaan pikemminkin myrskyävän meren vaahtopäisten aaltojen vyöryä rantakallioita vasten. Se pätee sekä pettymyksiin että rakkauteen.

Voiko ihminen valita rakkauden kohteen?

Voiko rakkaus ylittää kaikki rajat?

Näitä kysymyksiä lukija joutuu pohtimaan lukiessaan romaania.

Lue lisää...

    

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu