Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Kokemukset


Kuva: YLE


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

 

Aitoja omakohtaisia kokemuksia jehovantodistajuudesta
Viimeisin päivitys 03.01.2016


Millaista on kasvaa perheessä, missä vanhemmat ovat Jehovan todistajia?17 entistä tai nykyistä Jehovan todistajaa kertoo omakohtaiset kokemuksensa JT-lapsuudesta ja -nuoruudesta. Lue lisää...Mitä Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa tapahtuu?Oikeuskomitea on salainen "oikeudenkäynti", mihin syytetty ei saa ottaa mukaan ketään avustajaa tai asianajajaa. 18 entistä tai nykyistä Jehovan todistajaa kertoo omat kokemuksensa. Lue lisää...Kokemuksia oikeuskomiteaistunnoista, osa 2, seksuaalirikoksetUUT julkaisi 12.05.2014 selvityksen seksuaalirikosten käsittelemisestä Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa. Selvityksen otsikko on "Epäiltyjen seksuaalirikosten käsittely Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa".

Seksuaalirikosten käsittely Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa on johtanut uhrien syyllistämiseen, vakaviin mielenterveydenongelmiin sekä itsemurhiin ja niiden yrityksiin.


Tästä voit lukea viiden ihmisen kokemukset oikeuskomiteoista ja siitä julmasta kohtelusta, mitä rikosten uhrit joutuivat kokemaan.Kokemuksia konventeista


Jehovan todistajilla on kolme kertaa vuodessa suuria kokouksia, joita kutsutaan konventeiksi. Kesän konventit kestävät nykyisin 3 päivää, ja niitä kutsutaan aluekonventeiksi. Aiempi termi oli piirikonventti. Muut konventit ovat pienempiä tapahtumia, joita kutsutaan kierroskonventeiksi.

  Konventti Helsingin jäähallissa

Millaiselta tuntuu Jehovan todistajien konventti sellaisesta henkilöstä, joka vierailee siellä ensimmäistä kertaa? Lue täältä.

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja. Lue 21 henkilön omat kokemukset täältä.

Pikku Myy oli Tampereen konventissa kesällä 2015. Lue perjantain raportti täältä ja lauantain raportti täältä.

Hjeltin perhe Helsingin konventissa 2015. Lue heidän kokemuksensa täältä.

Entinen Jehovan todistaja oli Helsingin toisessa konventissa 2015. Lue kokemus täältä.

Hurskas amerikkalainen Jehovan todistaja -pariskunta kertoo kesän 2015 konventissa kokemuksen oman lapsensa hylkäämisestä. Lue ja kuuntele kokemus täältä.Kokemuksia joulusta


Joulukalenteri oli minulle lapsena jostain syystä ihan mieletön fixaatio, olisin halunnut sellaista todella.
- Joulukeiju

Koulussa jännitin mantelia joulupuurossa. Pelkäsin, että se osuu lautaselleni.
- Tonttu

Seurakunnan kokouksissa saatiin selvät ohjeet siitä, että todistajana ei pidä osallistua koulun joulujuhlaan, laulaa joululauluja, osallistua jouluvalmisteluihin, toivottaa hyvää joulua – edes sanomalla ”kiitos, samoin”.
- Joulurauhan löytänyt

 

Tällä sivulla on kuusi kokemusta joulusta, tai oikeastaan siitä, miltä Jehovan todistaja -lapsesta tuntui, kun joulua ei saanut viettää.

  
 
Kokemuksia kirpputoreista

Jehovan todistajia on varoiteltu seurakunnissa vuosikymmenet siitä, että kirpputoreilta voi saada kaupan päälle demonin kotiin vietäväksi. Monet Jehovan todistajat uskovat, että esineisiin voi tarttua demoneita, jos niitä on joskus käytetty esimerkiksi spiritistisissä istunnoissa. Jotkut Jehovan todistajat eivät ole ollenkaan uskaltaneet ostaa kirpputoreilta mitään. Rohkeammat ovat ostaneet, mutta vain sellaista tavaraa, mihin ei demonit tartu.Millaisia kokemuksia Jehovan todistajilla on ollut kirpputoreista ja demoneista? Tästä voit lukea neljä pientä kertomusta.
 
 
Kyttäyskeikat

Tiukasti kontrolloiduissa uskonnollisissa yhteisöissä valvotaan jäsenten mielipiteiden ja ajatusten lisäksi tietenkin myös jäsenten käyttäytymistä. Jehovan todistajat joutuvat seurakunnan sisäisen oikeuskomitean kuultavaksi ja nuhdeltavaksi erilaisista rikkeistä, kuten tupakanpoltosta, alkoholin liikakäytöstä, politiikkaan osallistumisesta, rahapelien pelaamisesta ja kanssakäymisestä erotettujen Jehovan todistajien kanssa.

Tiesitkö, että Jehovan todistajat saattavat seurata epäiltyä vaikka koko yön epäillyn asunnon edustalla, todistaakseen moraalittoman teon? Kansankielellä tällaista toimintaa kutsutaan muun muassa kyttäämiseksi.

Voit lukea muutaman tosikertomuksen näistä "kyttäyskeikoista" täältä. Pahimmillaan nämä kyttäämiset ovat johtaneet avioeroon ja ääritapauksessa myös itsemurhaan.

 


Mitä Vartiotorniseuran päätoimistossa tapahtuu?


Entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz kertooAiemmin päätoimistossa työskennellyt Barbara Anderson kertooMillaista on asua ja työskennellä Brooklynin Betelissä?
Vartiotorniseuran päätoimisto ei ole ollenkaan niin "pyhä" paikka kuin luulisi. Elämä siellä on ajoittain hyvinkin... kummallista ja jopa sairasta. Betelin säännöissä on erikoisia kohtia. Elämä siellä ei todellakaan ole normaalia. Monet Betelissä työskennelleet Jehovan todistajat kertovat kokemuksiaan. Lue lisää...
Kaksi suomalaista entistä Jehovan todistajaa kertoo omat kokemuksensa verikysymyksestä

Kuvat: YLE

Lue täältä...

 
Jehovan todistajista erotettu Rik
u Richter kertoo kokemuksiaan


"Miten petyin Jehovan todistajiin?"
  1. Miten minusta tuli Jehovan todistaja?
  2. Onko Jehovan todistajilla puhevapaus?
  3. Miten Jehovan todistajat suhtautuivat minuun, kun aloin tutkia Raamattua tarkemmin?
  4. Saako asioita pohtia JT-seurakunnissa?
  5. Kirjoitin sanomalehteen
  6. Oman ymmärryksen käyttö on kiellettyä
Lue lisää ja kuuntele, kun Riku kertoo värikkäästi elämästään.

 
Marco Palo kertoo: "Neljäkymmenvuotiaana jätin vartiotorniseuran"


  Kuva: JW World News

Marco Palo kertoo, kuinka eräs Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen käytti häntä seksuaalisesti hyväksi. Marco Palon vanhemmat olivat suomalaisia, jotka tekivät käännöstyötä Brooklynissa, Vartiotorniseuran päätoimistossa. Lue lisää...

 
Aaroninpoika kertoo: "
Vartiotorniin kapaloitu ja siitä ulos kasvanut"

Aaroninpoika

Vanha Aaron ”lasisilmä” (1853 -1932) palasi Amerikoista viimevuosisadan aivan alkuvuosina 1902 Zion's Watch Tower Amerikan arkussaan. Hänestä oli tullut siellä Russellin Raamatuntutkija. Lue lisää...
  


Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu