Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


JT-lapset ja -nuoret

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

VerikysymysJehovan todistaja -perheiden lapsia pelotellaan demoneilla

JT-perheiden lapset altistuvat pelottaville asioille, joista voi seurata painajaisia

Jehovan todistajien lastenkin odotetaan kieltäytyvän verensiirroista

Hallintoelin painostaa lapsia jo pieninä saarnaamaan ja käymään kasteella

Vartiotorniseura julkaisi videon lasten "kenttäpalveluksesta"

Vartiotorniseura käyttää lapsityövoimaa saarnaamistyössä
Jehovan todistaja -perheissä kasvaneiden lasten ja nuorten kokemuksia

Tämä nettisivu liittyy lapsiasiavaltuutetulle tehtyyn selvitykseen Jehovan todistaja -perheiden lasten ja nuorten tilanteesta. Sivulle on koottu 17 omakohtaista kokemusta siitä, millaista on elää ja kasvaa JT-perheessä. Kokemukset löydät tämän sivun loppupuolelta.

Jehovan todistaja -perheiden elämä pyörii täysin uskonnon ehdoilla. Jehovantodistajuus on "elämäntapa", niin kuin he itse asian selittävät. Arkea rytmittävät kokoukset, saarnaaminen ovelta ovelle, Raamatun ja Vartiotorniseuran julkaisujen "tutkiminen" ja tietysti ansiotyö, minkä avulla hankitaan toimeentulo. Lapset käyvät koulua lähes normaalisti, mutta eivät osallistu uskonnon opetukseen eikä juhlapäivien viettoon.

JT-Lapsilla ei ole mahdollisuutta vapaasti valita kavereitaan. Vartiotorniseuran opetus kehottaa hankkimaan "ystäviä" vain seurakunnan sisältä. "Maailmalliset" ihmiset ovat huonoa seuraa. Heidän kanssaan ei sovi olla tekemisissä enempää kuin on tarpeen esim. koulussa. JT-nuoret eivät saa seurustella "maailmallisten" ihmisten kanssa, naimisiin tulee mennä vain toisen Jehovan todistajan kanssa.

Harrastustoiminta on vähäistä, johtuen osittain siitä, että aikaa ei paljon jää, kun "suorittaa" kaiken "hengellisen" ohjelman, mitä JT-seurakunta tarjoaa, esim. saarnaamisen, kokoukset ja "tutkimisen".

Koulutus on eräs seikka, missä Jehovan todistaja -perhe poikkeaa "normaalista" perheestä. Vartiotorniseura suosittelee hankkimaan vain välttämättömän peruskoulutuksen ja jonkin "käytännön" ammatin, ja paheksuu korkeampaa koulutusta. Monissa JT-perheissä lapset eivät saa valita lukioa, vaikka haluaisivatkin.

       
Kuvat: jw.org

Sellaisen henkilön, joka ei itse ole koskaan ollut Jehovan todistaja, on hyvin vaikea tietää ja ymmärtää, millaista JT-perheen elämä käytännössä on. Tämä nettisivu on valmistettu antamaan tietoa JT-perheiden sisältä. Tällainen todellinen tieto on tärkeää mm. niille yhteiskunnan virallisille tahoille, jotka ovat vastuussa lasten hyvinvoinnista Suomessa (esim. lapsiasiavaltuutettu).

Seuraavassa on muutamia tosielämän kokemuksia sellaisten ihmisten elämästä, jotka ovat lapsuudessaan eläneet Jehovan todistaja -perheessä. He itse kertovat omat kokemuksensa. Kirjoitusten yhteydessä käytetään nimimerkkejä yksityisyyden suojaamiseksi.Carrie81

Gloria

Filippos

Rippeli

Alien

Isosisko

Mag Mell

Kultakala

Meikku

Uskoin murruin elin

Pirkko

Mustaksi maalattu

Mir

Bunica

Loikkarisusi

Anna

Tuuliam

 

Lapsille suunnattu teos "Kirjani Raamatun kertomuksista" on vaikuttanut Jehovan todistajien lasten elämään jo vuosia, ja yhä sitä luetaan lapsille innokkaasti. Voit tutustua kirjan kuvitukseen täällä
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu