Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


JT-lapset ja -nuoret

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

VerikysymysJehovan todistaja -perheiden lapsia pelotellaan demoneilla

JT-perheiden lapset altistuvat pelottaville asioille, joista voi seurata painajaisia

Jehovan todistajien lastenkin odotetaan kieltäytyvän verensiirroista

Hallintoelin painostaa lapsia jo pieninä saarnaamaan ja käymään kasteella

Vartiotorniseura julkaisi videon lasten "kenttäpalveluksesta"

Vartiotorniseura käyttää lapsityövoimaa saarnaamistyössä
Jehovan todistaja -perheissä kasvaneiden lasten ja nuorten kokemuksia

Isosiskon tarina

Jouduin tekemisiin Jehovan todistajien kanssa jo lapsena. Muutimme perheeni kanssa etelään toiselta paikkakunnalta. Äitini kiinnostui Jehovan todistajien opeista ja myöhemmin hänet myös kastettiin. Oli luonnollista, että hän otti meidät lapsetkin mukaansa valtakunnansalille. Muistan, miten aivan pienenä salireissut tuntuivat pelkästään mukavalta ajankululta. Näin salilla ystäviäni, meillä oli jopa kivaa ja hauskaa kun piirtelimme ja alleviivailimme laulukirjoja, lehtiä jne. Muistan,kun lähetimme kokouksissa aina toisillemme hassuja viestejä pienillä paperilappusilla.

Iän ja ymmärryksen lisääntyessä alkoi myös tuska ja tietoisuus lisääntyä. Opin lukemaan, ja äitini antoi luettavakseni monenlaisia Jehovan todistajien julkaisuja. Aloin myös ymmärtää salilla puhuttuja asioita. Pikkuhiljaa lapsenmielessäni aloin ymmärtää, että maailma tulee tuhoutumaan. Mielessäni pyöri vaikka mitä kysymyksiä: MITEN se tuhoutuu? Kuolenko minä itse ensin ja Jehova herättää sitten aikanaan kuolleista? Kuolevatko kaikki kaverini myös? Entä isä, joka ei kuulunut todistajiin, kuolisiko isä? Pelkäsin, että maailmanloppu tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että taivaalta sataa tulisia kivenjärkäleitä ja maanjäristykset halkaisevat maan kahtia ja tipun railoon. Luulin myös, että kaikki maailman ihmiset kääntyvät yhtäkkiä Jehovan todistajia vastaan ja alkavat vainota ja tappaa heitä.

Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta sekoitin tapahtumat toisen maailmansodan aikaisiin juutalaisten vainoihin. Asiaa ei auttanut yhtään se, että lapsena luin jotain Jehovan todistajien kirjaa, jossa kerrottiin todistajien kokemuksista natsien keskitysleireillä. Illalla nukkumaan mennessäni minua pelotti, että yöllä tapahtuisi jotain. Kuulostaa hullulta, mutta vieläkin, melkein 40-vuotiaana, tapahtumat palaavat mieleeni katkerina muistoina.

En anna vieläkään äidilleni anteeksi sitä, ettei hän koskaan edes yrittänyt selittää minulle, pienelle lapselle, näitä asioita paremmin. Lapsuuteni kului maailmanloppua odotellessa, kun tuon ajan olisi pitänyt olla huoletonta ja kivaa. Vasta nyt, 20 vuoden jälkeen, olen alkanut työstää tunteitani Jehovan todistajiin liittyen. Vasta nyt olen alkanut tuntea vihaa ja katkeruutta koko järjestelmää kohtaan. Surutyö on alkanut kaikkien näiden vuosien jälkeen.Kertonut: Isosisko. Julkaistu aiemmin Veljesseuran sivuilla. Julkaistu uudelleen Isosiskon luvalla. Kirjoitusta hieman lyhennetty ja editoitu.


Takaisin lasten ja nuorten kokemussivun alkuun

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu