Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


JT-lapset ja -nuoret

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
 Pienille Jehovan todistaja -lapsille suunnattu kirja

Opimme Suurelta Opettajalta

Jehovan todistajat lukevat aivan pienille lapsilleen kirjaa "Opimme Suurelta Opettajalta". Jo alle kouluikäiset, muutaman vuoden vanhat lapset saavat kuunnella kertomuksia, mihin aiheet on otettu Raamatusta. Kirja sisältää myös varsin väkivaltaista ja muuten arveluttavaa aineistoa, mille lapsi altistuu kuunnellessaan kirjan kertomuksia.

Tälle sivulle on lainattu yksi luku tuosta kirjasta. Mitä lapsipsykiatrit ja  lastenkasvatuksen ammattilaiset ajattelevat luvusta 10. Onko se sopivaa alle kouluikäisille? Voiko tuon luvun kuunteleminen aiheuttaa pelkotiloja ja traumoja, jotka jatkuvat pitkäänkin? Helsingin Sanomat julkaisi elokuussa 2014 jutun tästä aiheesta.

Luvun 10 aihe on "Jeesus on voimakkaampi kuin demonit". Luvussa nidotaan "kätevästi" yhteen Saatana, demonit, pelko ja seksuaalisuus.

Kuuntele tämä noin 9 minuuttia kestävä luku. Koskettaako se jotenkin? Millaisia tunteita kuulijassa herää, kun otetaan huomioon se, että tämän luvun kuuntelevat yleensä alle kouluikäiset pienet lapset.

  Kuvat: jw.org
Sama luku 10 tekstimuodossa:

Opimme Suurelta Opettajalta
© 2003

WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF PENNSYLVANIA. Kaikki oikeudet pidätetään.

Julkaisija
JEHOVAN TODISTAJAT -USKONNOLLINEN YHDYSKUNTA

Vuoden 2012 painos

Tätä julkaisua ei ole tarkoitettu myytäväksi. Se on valmistettu edistämään maailmanlaajuista raamatullista opetustyötä, jota tuetaan vapaaehtoisin lahjoituksin.

Ellei toisin mainita, raamatunlainausten lähteenä on Pyhä Raamattu – Uuden maailman käännös.

Learn From the Great Teacher Finnish (lr-FI)


Luku 10 - Jeesus on voimakkaampi kuin demonit


MUISTATKO, miksi yhdestä Jumalan enkelistä tuli Saatana Panettelija? – Hän halusi itsekkäästi olla palvonnan kohde, ja siksi hän kääntyi Jumalaa vastaan. Saiko Saatana seuraajia muista enkeleistä? – Kyllä sai. Heitä sanotaan Raamatussa ’Saatanan enkeleiksi’ eli demoneiksi (Ilmestys 12:9).

Uskovatko nämä pahat enkelit eli demonit Jumalaan? – ’Demonit uskovat, että Jumala on olemassa’, sanoo Raamattu (Jaakobin kirje 2:19). He ovat kuitenkin nykyään peloissaan. He nimittäin tietävät, että Jumala tulee rankaisemaan heitä heidän pahoista teoistaan. Mitä väärää he ovat tehneet? –

Raamatun mukaan nuo enkelit lähtivät omasta oikeasta kodistaan taivaasta ja tulivat maan päälle elääkseen täällä miehinä. Tähän oli syynä se, että he halusivat olla sukupuolisuhteissa maan päällä elävien kauniiden naisten kanssa (1. Mooseksen kirja 6:1, 2; Juudaan kirje 6). Minkä verran sinä tiedät sukupuolisuhteista? –

Sukupuolisuhde tarkoittaa sitä, että mies ja nainen ovat lähellä toisiaan hyvin ainutlaatuisella tavalla. Sen jälkeen äidin sisällä voi alkaa kasvaa vauva. Enkelien on kuitenkin väärin olla sukupuolisuhteissa. Jumala haluaa, että ainoastaan miehet ja naiset, jotka ovat naimisissa keskenään, ovat sukupuolisuhteissa toistensa kanssa. Silloin aviomies ja vaimo voivat pitää huolen lapsesta, jos sellainen syntyy.

Kun enkelit ottivat itselleen ihmisruumiin ja olivat sukupuolisuhteissa maan päällä elävien naisten kanssa, heidän lapsistaan kasvoi jättiläisiä. Nämä olivat todella ilkeitä, ja he vahingoittivat ihmisiä. Siksi Jumala tuotti suuren vedenpaisumuksen, joka tuhosi nuo jättiläiset ja kaikki pahat ihmiset. Hän käski kuitenkin Nooaa rakentamaan arkin eli suuren laivan niiden harvojen ihmisten pelastamiseksi, jotka toimivat oikein. Suuri Opettaja sanoi, että on tärkeää muistaa, mitä vedenpaisumuksessa tapahtui. (1. Mooseksen kirja 6:3, 4, 13, 14; Luukas 17:26, 27.)

Tiedätkö, miten pahoille enkeleille kävi vedenpaisumuksessa? – He lakkasivat käyttämästä ihmisruumiita, jotka he olivat tehneet, ja palasivat taivaaseen. He eivät kuitenkaan saaneet enää olla Jumalan enkeleitä, joten heistä tuli Saatanan enkeleitä eli demoneita. Entä miten kävi heidän lapsilleen, jättiläisille? – Nämä kuolivat vedenpaisumuksessa. Samoin kävi kaikille muille ihmisille, jotka eivät totelleet Jumalaa.

Jumala ei ole enää vedenpaisumuksen jälkeen antanut demonien muuttaa itseään ihmisiksi. Mutta vaikka emme voi nähdä heitä, he silti yrittävät saada ihmiset tekemään hyvin pahoja asioita. He aiheuttavat enemmän ongelmia kuin koskaan ennen. Tämä johtuu siitä, että heidät on heitetty taivaasta alas maan läheisyyteen.

Tiedätkö, miksi emme voi nähdä demoneja? – Siksi että he ovat näkymättömiä. Voimme kuitenkin olla varmoja, että he ovat eläviä. Raamatun mukaan Saatana ’eksyttää ihmisiä koko maailmassa’ ja hänen demoninsa auttavat häntä siinä (Ilmestys 12:9, 12).

Voivatko Panettelija ja hänen demoninsa eksyttää eli petkuttaa meitäkin? – Kyllä voivat, ellemme ole varovaisia. Meidän ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Suuri Opettaja sanoi: ’Panettelijalla ei ole mitään otetta minuun.’ Jos pysymme lähellä Jumalaa, hän suojelee meitä Panettelijalta ja demoneilta. (Johannes 14:30.)

Meidän on tärkeää tietää, mitä pahaa demonit yrittävät saada meidät tekemään, joten mietihän sitä. Mitä pahaa demonit tekivät tultuaan maan päälle? – Ennen vedenpaisumusta he olivat sukupuolisuhteissa naisten kanssa, mitä enkelit eivät saa tehdä. Nykyään demonit ovat iloisia, kun ihmiset eivät noudata sukupuolisuhteita koskevaa Jumalan lakia. Mitä sanoisit, ketkä ainoastaan saavat olla sukupuolisuhteissa? – Aivan oikein, ainoastaan ne, jotka ovat naimisissa.

Nykyään jotkut nuoret pojat ja tytöt harrastavat sukupuolisuhteita, mutta he tekevät siinä väärin. Raamatussa puhutaan miehen ”sukupuolielimestä” eli siittimestä (3. Mooseksen kirja 15:1–3). Naisen sukupuolielimiä sanotaan hävyksi. Jehova loi nämä ruumiinosat tiettyä tarkoitusta varten, josta saavat nauttia vain naimisissa olevat ihmiset. Demonit ovat iloisia, kun ihmiset tekevät sellaista, minkä Jehova on kieltänyt. Demonit esimerkiksi pitävät siitä, että poika ja tyttö leikkivät toistensa siittimellä tai hävyllä. Me emme halua tehdä demoneita iloisiksi, emmehän? –

Demonit pitävät myös eräästä toisesta asiasta, jota Jehova vihaa. Tiedätkö mistä? – Väkivallasta. (Psalmit 11:5.) Väkivalta tarkoittaa sitä, että ihmiset ovat ilkeitä toisille ja vahingoittavat heitä. Juuri näin toimivat jättiläiset, demonien pojat.

Demoneista on mukava myös pelotella ihmisiä. Joskus he teeskentelevät olevansa ihmisiä, jotka ovat kuolleet. He saattavat jopa matkia kuolleiden ihmisten ääniä. Tällä tavalla demonit petkuttavat monet uskomaan, että kuolleet ihmiset elävät ja voivat puhua elävien kanssa. Demonit ovatkin saaneet monet uskomaan kummituksiin.

Meidän on oltava varuillamme, etteivät Saatana ja hänen demoninsa petkuta meitä.Raamattu varoittaa: ’Saatana yrittää näyttää hyvältä enkeliltä, ja samaa yrittävät hänen palvelijansakin.’ (2. Korinttilaisille 11:14, 15.) Demonit ovat kuitenkin pahoja. Katsotaanpa, miten he voivat yrittää tehdä meistä samanlaisia.

Miten ihmiset oppivat monia väkivaltaan, sopimattomiin sukupuolisuhteisiin, henkiin ja kummituksiin liittyviä asioita? – Eivätkö vain katsomalla tietynlaisia televisio-ohjelmia ja elokuvia, pelaamalla tietokone- ja videopelejä, selailemalla Internetin sivuja ja lukemalla sarjakuvia? Lähentävätkö nämä meitä Jumalaan vai Panettelijaan ja hänen demoneihinsa? Mitä ajattelet? –

Kukahan haluaa meidän kuuntelevan ja katselevan pahoja asioita? – Saatana ja hänen demoninsa. Mitä sinun ja minun siis täytyy tehdä? – Meidän täytyy lukea, kuunnella ja katsella sellaista, mikä on meille hyväksi ja mikä auttaa meitä palvelemaan Jehovaa. Tuleeko sinulle mieleen, mitä tällaista hyvää voisimme tehdä? –

Jos toimimme oikein, meillä ei ole mitään syytä pelätä demoneita. Jeesus on voimakkaampi kuin he, ja he pelkäävät häntä. Kerran demonit huusivat Jeesukselle: ”Tulitko tuhoamaan meitä?” (Markus 1:24.) Emmekö olekin iloisia, kun koittaa aika, jolloin Jeesus tuhoaa Saatanan ja hänen demoninsa? – Sitä ennen voimme olla varmoja, että Jeesus suojelee meitä demoneilta, jos pysymme lähellä häntä ja hänen taivaallista Isäänsä.

Luetaanpa, mitä meidän täytyy tehdä, 1. Pietarin kirjeen 5:8, 9:stä ja Jaakobin kirjeen 4:7, 8:sta.Kuuntele jw.org:n sivuilta.
Lue jw.org:n sivuilta.


Takaisin lasten ja nuorten kokemussivun alkuun

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu