Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Lapsityövoima, hyväksyttyä?Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Vartiotorniseura käyttää lapsityövoimaa

Maailmassa paheksutaan yleisesti sitä, että pieniä lapsia pakotetaan tekemään työtä. Vartiotorniseurakin on esittänyt tästä aiheesta omat kommenttinsa, jotka ovat saman suuntaisia yleisen mielipiteen kanssa. Tässä pari lainausta Vartiotorniseuran kirjallisuudesta.

*** g01 8/7 s. 28-29 Tarkkailemme maailmaa ***

Kunnollista työtä kaikille – edelleen pelkkä haave”, totesi eräs otsikko saksalaisessa Hannoversche Allgemeine Zeitung -lehdessä, joka kertoi Hannoverin maailmannäyttelyssä EXPO 2000:ssa pidetystä ”Maailmanlaajuinen vuoropuhelu” -symposiumista. Vaikka vuonna 1951 omaksuttiin periaate, jonka mukaan miehille ja naisille maksetaan samasta työstä sama palkka, ja vaikka lapsityövoiman käyttö kiellettiin vuonna 1973, maailmassa on 150 miljoonaa työtöntä, 850 miljoonaa vajaatyöllistettyä ihmistä ja 250 miljoonaa lasta, joiden on pakko tehdä työtä.

***  g00 8/3 s. 6 Ketkä ovat  orjia nykyään? ***

Eri viralliset järjestöt, kuten YK:n lastenavun rahasto (UNESCO) ja Kansainvälinen työjärjestö (ILO), pyrkivät uutterasti luomaan ja toteuttamaan strategioita, joilla nykyajan orjuus voitaisiin poistaa. Lisäksi joukko hallituksista riippumattomia järjestöjä, kuten Anti-Slavery International ja Human Rights Watch, ovat ponnistelleet sen hyväksi, että yleisö tietäisi enemmän nykyajan orjuudesta ja sen uhreja saataisiin vapaaksi. Osa näistä järjestöistä pyrkii saamaan tuotteisiin erityisiä nimilappuja, jotka osoittaisivat, että tuote on valmistettu ilman orja- tai lapsityövoimaa.


Mutta miten on asianlaita Jehovan todistajien omassa keskuudessa? Pakotetaanko sielläkin pienet lapset tekemään sellaista työtä, mitä he eivät kovin hyvin edes ymmärrä. Kyse on saarnaamisesta muille ihmisille. Tätä Jehovan todistajat kutsuvat ”kenttäpalvelukseksi”. Päteekö tässäkin työssä se, ettei pieniä lapsia pidä pakottaa tähän työhön? Ei päde, vaan Vartiotorniseuran ihanne on se, että pienet lapset kulkevat ”pikkuvanhoina” ihmisten ovilla (useimmiten vanhempiensa kanssa). Tässä pari lainausta siitä, miten tämä lapsityövoiman käyttö toimii.

***  km 1/08 s. 1 kpl 3
Auta tutkisteluoppilaita tulemaan Valtakunnan hyvän uutisen julistajiksi ***


Valmenna heitä todistamaan. Kannusta tutkisteluoppilaita kertomaan oppimistaan asioista toisille. Kerro heille rohkaisevia kenttäpalveluskokemuksia. Valmenna lapsiasi pienestä pitäen osallistumaan aktiivisesti palvelukseen kykyjensä mukaan (Ps. 148:12, 13). Ilmaise sanoin ja teoin, miten tärkeä osa palveluksella on omassa elämässäsi (1. Tim. 1:12).

***  km 11/85 s. 2
Käytä uutta Luomisen tulos -kirjaa ja uutta traktaattia joulukuussa ***

Vähemmän kokeneet julistajat samoin kuin lapset huomaavat, että Luomisen tulos -kirjaa on melko helppo tarjota talosta taloon. Tämä voisi myös olla sopiva aika kutsua vaatimukset täyttäviä uusia aloittamaan kenttäpalvelus tarjoten tätä uutta kaunista kirjaa. Tarjoa sitä valppaasti myös kaikissa sopivissa satunnaisissa tilaisuuksissa.


Nykyisin näkee aikuisia Jehovan todistajia äärimmäisen harvoin kenttäpalveluksessa. Mistä johtuu tämä vähenevä suuntaus? On paradoksaalista, että Vartiotorniseuran virallisilla nettisivuillakin pikkulapset esittävät ”elämää pelastavaa sanomaa”. Tässä on kaksi kuvaa, ensimmäinen on lainattu suomenkielisiltä Jehovan todistajien virallisilta sivuilta ja toinen englanninkielisiltä sivuilta. Tilanne oli tällainen tämän tekstin kirjoitushetkellä 17.08.2010.


Lähde: Jehovan todistajien virallinen suomenkielinen nettisivu


Lähde: Jehovan todistajien virallinen englanninkielinen nettisivu

Huomautus 28.08.2012:
Vartiotorniseura on uudistanut nettisivunsa. Näin ollen juuri nämä pikkulasten kuvat ovat poissa, mutta muuten lapsityövoiman käyttö on ennallaan. Uudet sivut löytyvät täältä
.Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu