Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Oikeuskomiteat
Mikä on oikeuskomitea? Lue tästä.


Kuva: Vartiotorniseura. Uusi vanhinten kirja "Paimentakaa Jumalan laumaa" (engl.)

Oikeuskomiteaistunnot perustuvat tämän kirjan ohjeisiin. Vain vanhimmilla on tämä kirja. Tavalliset rivijäsenet eivät saa edes nähdä kirjaa.

Vanha "Lauma"-kirja on luettavissa täällä.
 Omakohtaisia kokemuksia oikeuskomiteaistunnoista


Tämä sivu liittyy Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n tekemään selvitykseen Jehovan todistajien oikeuskomiteoista. Selvityksen otsikko on "Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminta ja karttamisrangaistukset - ”Rakkaudellinen järjestely” vai rikos ihmisyyttä vastaan?" Selvitys on julkaistu 03.05.2014. Selvityksen voit lukea täältä.

Tämän sivun kautta pääset lukemaan Jehovan todistajien seurakuntiin kuuluneiden veljien ja sisarten kertomia omia oikeuskomiteakokemuksia. Osa vastaajista on kertonut oikeuskomiteoista vapaamuotoisesti, osa on vastannut valmiisiin kysymyksiin.

Yksityisyyden suojaamiseksi kokemukset on kerrottu käyttäen nimimerkkejä.

 


Soppis

Minskuh

Pohjalaisakka

X


Rippeli


Atte


Poutapilvi


OnnetartenOttolapsi


Flip of a coin is all that's divine


Ei-osa-maailmasta vieläkään


Nimetön

Taikavelho

Uusintarikollinen

Leemet

Lastu (entinen Jehovan todistaja -vanhin)

Hymenaios (entinen Jehovan todistaja -vanhin)

Ajatusrikollinen (entinen Jehovan todistaja -vanhin)

KGB-jäsen nro 1012 (entinen Jehovan todistaja -vanhin)Seksuaalirikokset oikeuskomiteoissa

Kun selvitys oikeuskomiteoista julkaistiin 03.05.2014, se sai runsaasti huomiota mediassa. Kymmenet lehdet kirjoittivat siitä, ja asiaa oli myös TV-uutisissa. Tästä rohkaistuneena monet entiset Jehovan todistajat alkoivat lähettää omia rankkoja kokemuksiaan. He eivät aikaisemmin olleet uskaltaneet näistä puhua.

UUT julkaisi 12.05.2014 selvityksen seksuaalirikosten käsittelemisestä Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa. Selvityksen otsikko on "Epäiltyjen seksuaalirikosten käsittely Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa".

Raiskatut syyllistettiin oikeuskomiteoissa, heitä ei uskottu, heille määrättiin sanktioita ja heitä kiellettiin puhumasta asioista kenellekään, eikä varsinkaan viranomaisille, ettei seurakunnan "maine" tahriinnu.


Lue raiskattujen ja seksuaalisesti hyväksikäytettyjen omakohtaisia kokemuksia täältä.
 


Entisen sisaren kirje vanhimmalle

Järjestö ei unohda niitä, joita rankaisemalla se voi näyttää valtansa. Toistakymmentä vuotta järjestön ulkopuolella ja eroaminen Jehovan todistajien rekisteristä ei riittänyt. Kaksi vanhinta ilmaantui oven taakse ilmoittamaan pariskunnalle, että oli päätetty perustaa oikeuskomitea ja syynä oli luopumus. Entinen sisar ei suostunut oikeuskomitean kuulusteltavaksi ja selitti kirjeessä syyn.

Lue kirje.

 


Nimimerkin ”Kaveri” kokemus oikeuskomiteaistunnosta, jota ei sitten pidettykään

Eräs filmiryhmä oli ottanut sanomalehtikirjoitusten perusteella yhteyttä "Kaveriin" ja saanut tietää hänen tulevasta oikeuskomiteaistunnostaan. Filmiryhmä oli kuvaamassa dokumenttia Jehovan todistajista, ja heille tuli idea kuvata myös tuo oikeuskomiteaistunto.

Oikeuskomiteaistunnot ovat hyvin salaisia ja salaperäisiä asioita. Mitä tapahtui, kun filmiryhmä marssi sisään valtakunnansaliin syytetyn kanssa? Saivatko he kuvata? Miten Jehovan todistajien oikeuskomiteaan kuuluvat kolme vanhinta suhtautuivat asiaan?

Voit lukea lisää ja kuunnella taltioinnit täältä.Uutinen

   

Linkkejä oikeuskomiteoihin liittyviin sivuihin:
 

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu