Eräs konventtikokemus - Kuka puhuu totta ja kuka valehtelee?
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Konventissa kerrottua

Hämeenlinnan konventtisali
Hämeenlinnan konventtisali


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys


Kuinka luotettavia ovat konventeissa kerrotut kokemukset?

Kuka puhuu totta ja kuka valehtelee?


Jehovan todistajat kokoontuvat kolmesti vuodessa suuriin kokouksiin. He kutsuvat näitä kokouksia "konventeiksi". Konventtien ohjelmat koostuvat pääosin puheista, näytteistä ja kokemuksista. Tällä nettisivulla voit kuunnella yhden ns. kokemuksen, mitä voi tapahtua saarnaamistyössä. Kyseessä ei ole mikä tahansa arkinen tapaus. Tällä kertaa kokemus liittyy Jukka Paarmaan, joka oli kokemuksen kertomishetkellä vielä Suomen ev.lut. kirkon arkkipiispa. Niinpä voidaan sanoa, että tällä kokemuksella on tavallista enemmän "painoarvoa", tai ainakin pitäisi olla.

Miksi tämä kokemus on netissä kaikkien kuultavana? Asiaan liittyy "pieni" ongelma. Kokemuksen kertoja kertoo arkkipiispasta asioita, jotka arkkipiispa henkilökohtaisesti kiistää. Näin ollen on varmaa, että jompi kumpi ei puhu totta. Mutta kumpi. Varmaa on ainoastaan se, että kokemuksen kertoja esittää kaksi virheellistä tietoa, joista voit lukea myöhemmin sähköpostikirjeenvaihdosta.
Hämeenlinnan konventissa 2006 kerrottiin siis kokemuksia ns. "kenttäpalveluksesta", ts. saarnaamistyöstä. Ohjelmaosion "juontajana" oli Espoo-Keskus-seurakunnasta vanhin Heikki Airaksinen. Hän haastatteli Heli Aaltosta. Voit kuunnella haastattelun tästä linkistä.Konventin jälkeen tästä kokemuksesta kohistiin ympäri Suomea. Niinpä tieto levisi aina Lieksaan asti. Siellä Jaakko Ahvenainen kuuli tämän eräältä Jehovan todistajalta. Ahvenainen halusi selvittää vähän kokemuksen taustaa ja todenperäisyyttä. Hän on kirkon entinen diakoni ja on tottunut ottamaan yhteyttä kirkonmiehiin. Niinpä hän kysyi asiaa suoraan arkkipiispalta sähköpostilla. Tästä alkoi sähköpostikirjeenvaihto, mikä on nyt luettavissa tässä:
Lähettäjä: 

Jaakko Ahvenainen

Vastaanottaja: 

Jukka Paarma

Aihe: 

Tiedustelu

Päiväys: 

04.11.2006 20.33.51


Kunnioitettu, Herra arkkipiispa Jukka Paarma

Lieksan Jehovan todistajien seurakunnan yksi vanhimmista, Kari Pellikainen, on minulle 4.11.2006 henkilökohtaisesti kertonut, että olette olleet hyvin kiinnostunut edellä mainitun lahkon maailmanlaajuisten traktattikampanjan traktaatista "Väärän uskonnon loppu on lähellä!", joka - näin olen ymmärtänyt - on tietoonne saatettu. Kyseinen kampanja on parhaillaan meneillään.
Pellikainen, ollen paitsi Lieksan asianomaisen seurakunnan yksi vanhimmista on myös lääkärinä Jehovan todistajien Suomen sairaalayhteyskomitean jäsen. Näin ollen hänen asemansa mainitussa yhteisössä ei ole vähäinen. Pellikainen on antanut minun ymmärtää Teidän olleen jo mainitusta traktaatista erittäin kiinnostunut siinä merkityksessä, että myös minun tulisi olla vakuuttunut Jehovan todistajien opettamaan uskonnolliseen harhaan.
Teidän mahdollisen kiinnostuksen lisäksi hän on ketään nimeltä mainitsematta antanut ymmärtää myös monien kirkkomme papeista olleen asiasta kiinnostunut aina tuomiorovasteja myöten, mitä en uskottavan pidä. Jehovan todistajien vaihteleviin uskondoktriineihin kohtuullisen hyvin perehtyneenä rohkenen epäillä Pellikaisen väitettä Teidän suustanne lähteneeksi. Pikemminkin katsoisin, että Pellikainen on minulle totuutena antanut ymmärtää jotain, mitä ette todellisuudessa ole sanoneet.
Ilmiselvästi Pellikainen pyrkii johtamaan minua tietoisesti harhaan, mikä sinänsä ei ole tavatonta Jehovan todistajista puheen ollen.
Kuitenkin varmistuakseni tästä. Pyydän saada kysyä asiasta suoraan Teiltä.

Kohteliaimmin
Jaakko Ahvenainen
Lieksan seurakunnan emeritus diakoni
Lähettäjä: 

Jukka Paarma 

Vastaanottaja: 

Jaakko Ahvenainen

Aihe: 

Re: Tiedustelu

Päiväys: 

05.11.2006 11.02.38


Hyvä Jaakko Ahvenainen

Mielenkiintoista lukea viestistänne tuollaisia minuunkin kohdistuneita väitteitä. Epäilyksenne niistä olivat aivan aiheellisia.

Voin vastata heti, että kuulen tuollaisesta asiasta ensi kerran, enkä mainitusta traktaatista ole ollut tietoinenkaan saati sitten sitä nähnyt tai ottanut siihen kantaa.

En myöskään muista, että minuun Jehovan todistajien taholta olisi moneen vuoteen otettu minkäänlaista yhteyttä.

Hyvää syksyn ja alkutalven jatkoa, siunausta toivottaen

Ystävällisesti

Jukka Paarma
Lähettäjä: 

Jaakko Ahvenainen 

Vastaanottaja: 

Jukka Paarma

Aihe: 

Miten asia on!

Päiväys: 

11.12.2006 22.43.16


Tämä sähköposti julkaistaan mahdollisesti myöhemmin.Lähettäjä: 

Jukka Paarma 

Vastaanottaja: 

Jaakko Ahvenainen

Aihe: 

Re: Miten asia on!

Päiväys: 

17.12.2006 17.25.19


Jaakko Ahvenainen

Olette vielä eri tavoin tivannut minulta vastauksia jo kerran vastaamaani asiaan. En mahda sille mitään, jos ette usko minun sanaani yhtä paljon kuin paikallisten jehovantodistajien edustajaa.

Kysyitte kannastani käynnissä olevaan Jehovan todistajien kampanjaan, enkä ole sen kanssa ollut tekemisissä. Jos useita vuosikymmeniä sitten olen johonkin kirjeeseen vastannut ystävällisesti, niin kuin tapani on, ei todellakaan merkitse kannanottoa johonkin heidän kampanjaansa silloin tai, joka nyt on menossa.

Tämän jälkeen en enää halua puuttua tähän asiaan, joten jos edelleen uskotte muita lähteitänne enemmän kuin minun sanaani, niin toivon ettette siitä enää ahdistaisi minua tai kansliaan vaan annetaan asian olla.

Hyvän joulun toivotuksin

Jukka Paarma
Lähettäjä: 

Jaakko Ahvenainen 

Vastaanottaja: 

Jukka Paarma

Aihe: 

Kerran vielä

Päiväys: 

22.01.2007 16.08.44


Jukka hyvä!
Toivoit, etten Sinua enää häiritsisi. Salli vielä tämä kerta. Sallihan Jumalakin Aabrahamille tämän tinkiessä Sodomasta.

Annoit vapaudekseni valita uskoako paikallista Jehovan todistajaa enemmän kuin Sinua. Osoittaa laajakatseisuuttasi, mutta minun on asiaa vaikea ratkaista, voistiko auttaa?
Ellei tiedosto avaudu, lataa koneellesi WINAMP - löytyy netistä.

Oheinen liite on puhdas -tarkistettu tuoreimmalla NortonAntivirus ohjelmalla lähettämisen yhteydessä.

Hyvin ystävällisesti
Jaska
Lähettäjä: 

Heikki Jääskeläinen 

Vastaanottaja: 

Jaakko Ahvenainen

Aihe: 

Viestinne arkkipiispa Paarmalle 22.1.2007

Päiväys: 

24.01.2007 15.30.46


Hyvä Jaakko Ahvenainen,

arkkipiispa Jukka Paarma on 5.11.2006 vastannut Teille, että moniin vuosiin Jehovan todistajien taholta häneen ei ole otettu otettu minkäänlaista yhteyttä eikä hän tunne traktaattia "Väärän uskon loppu on lähellä".

Arkkipiispalle lähettämänne äänitiedosto Hämeenlinnan konventista 9.12.2006 ei myöskään vakuuta häntä, kun se toistaa lieksalaisen Kari Pellikaisen Teille aikaisemin kertomaa. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on äänitteessä esiintyvän Heli Aaltosen mielikuvituksen tuote, jonka kertomiseen kuulijat häntä taputuksin ja muin kannustuksin innostavat.

Ajoitukset nimittäin eivät täsmää: Aaltonen kertoo ensin "kirkkoherra Jukka Paarman" kohtaamisesta turkulaisessa porraskäytävässä ja sitten hän sanoo, että meni 26 vuotta kun hän päätti lähettää traktaatteja Jukka Paarmalle - josta tällä välin oli tullut arkkipiispa. Turun tuomiorovasti Jukka
Paarmasta tuli kuitenkin vasta 1982, joten tuon eloisasti kuvattu yhteydenpito olisikin vasta tulevaisuudessa eli vuonna 2008.

Arkkipiispa Jukka Paarman pitkään tunteneena ja hänen avustajanaan nyt toimivana en lainkaan pidä uskottavana Aaltosen kuvausta tuosta porraskäytävätapaamisesta, 20 minuutin huutamisesta ynnä muusta. Joiltakin muilta kirkonmiehiltä se olisi varmastikin onnistunut paremmin.

Kun näin on, arkkipiispa Paarma ei myöskään ole voinut kertoa Heli Aaltoselle muistavansa hänet ja hänen jehovantodistajaystävättärensä tuossa turkulaisessa portaikossa.

Heli Altonen kertoo postittaneensa traktaattilähetyksensä arkkipiispa Paarmalle 14.10. ja Paarman soittaneen hänelle lähetyksen saatuaan 16.10. heti aamulla klo 9 Aaltoselle vieraasta numerosta. Kun Aaltonen 9.12.2006 puhuu ensi kesästä, siis kesästä 2007, olisi väitetty puhelinkeskustelu
ollut viime vuonna. Nyt sattuu olemaan vain niin, että 14.10. oli vuonna 2006 lauantai eivätkä silloin Espoosta lähetetyt lähetykset ole voineet olla Turussa jaossa maanantaina 16.10.2006 ennen klo 9:ää.

Tässä tapauksessa tuskin voidaan puhua edes "hurskaasta" mielikuvituksesta!

Valitan sitä epäluottamusta, jota viestinne ovat heijastaneet. Arkkipiispa Jukka Paarman puolesta kiitän Teitä kuitenkin siitä, että olette tuoneet ilmi tämän valheellisen aineiston.

Heikki Jääskeläinen
Arkkipiispan sihteeri
Lähettäjä: 

Jaakko Ahvenainen 

Vastaanottaja: 

Heikki Jääskeläinen 

Aihe: 

Re: Viestinne arkkipiispa Paarmalle 22.1.2007

Päiväys: 

24.01.2007 16.33.12


Tämä sähköposti julkaistaan mahdollisesti myöhemmin.Lähettäjä: 

Jaakko Ahvenainen 

Vastaanottaja: 

Heikki Jääskeläinen 

Aihe: 

Re: Viestinne arkkipiispa Paarmalle 22.1.2007

Päiväys: 

27.08.2008 21.42.28


Tämä sähköposti julkaistaan mahdollisesti myöhemmin.Tässä oli oleellinen osa siitä sähköpostikirjeenvaihdosta, mikä asian tiimoilta on lähetetty. Kun Jehovan todistajien puolelta ei tullut missään vaiheessa vastausta asiaan, Jaakko Ahvenainen ryhtyi uusiin ponnisteluihin asian selvittämiseksi. Avustin hieman Jaakkoa tässä tiedonhankinnassa. Otin yhteyttä sähköpostilla Heikki Airaksiseen, joka oli Heli Aaltosta konventissa haastatellut. Pyysin Airaksiselta selvitystä asiaan. Useiden sähköpostien jälkeen hän vastasi 09.09.2010 minulle näin lyhyesti:

Hei!   Minullahan asiassa oli vain haastattelijan osuus. Heli Aaltonen on vastuussa Jehovalle, totuuden Jumalalle, eli on kertonut, mitä on tapahtunut. Tunteeko Paarma vastuunsa Jehovalle, totuuden Jumalalle, sitä minä en tiedä.   Heikki 

Heikki Airaksinen yrittää väistää vastuutaan, kun hän väittää olleensa "vain" haastattelijan osassa. Kuten kaikki Jehovan todistajat tietävät, asia ei ole näin. Kun konventtiohjelmia valmistellaan ja harjoitellaan, vastuu ohjelman osista on vanhimmilla. Heidän tehtävänsä on varmistaa asioiden paikkansa pitävyys. Esim. ilmiselvät päivämäärä- ja vuosilukuvirheet olisi pitänyt karsia pois uskottavuuden nimessä. Kun konventtiohjelman osia harjoitellaan, ajoitukseenkin kiinnitetään suurta huomiota, jotta ohjelmat pysyvät aikataulussaan. Joten Airaksisen on turha väittää olleensa "vain" haastattelija.

Jostain syystä Heli Aaltoseen ei saada yhteyttä. Hän voisi helposti vahvistaa kertomiensa asioiden todenperäisyyden mm. näillä kahdella tavalla:

1) Jos hän käyttää samaa puhelinta kuin silloin 2006, puhelimen lokitiedoista olisi helposti tarkistettavissa, mistä numerosta arkkipiispa soitti.

2) Kun arkkipiispa Aaltosen mukaan raivostui joskus viime vuosituhannella, olisi helppo pyytää kenttäpalvelustoveria todistamaan tuo tapaus.

Mutta, niin kuin usein ennenkin, Jehovan todistajat vaikenevat. Jostain syystä he kuvittelevat, että kun aikaa annetaan kulua, asia jotenkin "sulaa pois".
Huom! Minä en ota kantaa siihen, kuka puhuu totta ja kuka ei. Minua kiinnostaa kuitenkin totuus tässä asiassa. Totuutta on tässä tapauksessa "hieman" vaikea saada selville, kun Jehovan todistaja -osapuolet eivät ainakaan toistaiseksi ole selvittäneet tilannetta. Jukka Paarma on oman kantansa sanonut, samoin hänen avustajansa. Nyt haluaisin, että myös JT-seurakunnissa asiaan liittyvät kommentoisivat asiaa. Muuten jää sellainen mielikuva, että heillä on jotain salattavaa.

Johanneksen poika.
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu