Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Raha

 


Jehovan todistajien haaratoimisto Vantaalla.


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

1975, ennustelu

Verikysymys


Vartiotorni kertoo, miten rahaa ja muuta omaisuutta voi lahjoittaa, osa 1


Tavallisesti marraskuussa Vartiotorniseura tehostaa varainhankintaa. Vartiotornissa oli myös vuonna 2009 marraskuun 15. päivän lehdessä kirjoitus, joka yrittää vedota mahdollisimman monen Jehovan todistajan sydämeen niin, että tämä lahjoittaisi mahdollisimman paljon uskonnolliselle yhdyskunnalle. Vanhoihin ihmisiin vedotaan niin, että he tekisivät testamentin haaratoimiston hyväksi. Henkivakuutuksen edunsaajaksi kehotetaan nimeämään Betel.

     

Tällä sivulla on muistutus siitä, että on taas aika miettiä lahjoituksia. Kirjoituksen alkupuolella kerrotaan, että muinoin Jehovan kansa oli niin anteliasta, että lahjoituksia tuli liikaa. Niinpä ilmoitettiin, ettei enää ole tarpeen lahjoittaa. Tuota tilannetta ei Vartiotorniseuran kohdalle ole sattunut 1800-luvulla. Eikä myöskään 1900-luvulla. Ja veikkaanpa, ettei myöskään 2000-luvulla. Vartiotorniseuralla on pohjaton tarve saada lisää ja lisää rahaa. Miksi? Jokainen voi käyttää omaa ajattelukykyään. Tässä on "uskollisen ja ymmärtäväisen orjan" suostuttelukirjoitus kaikkien luettavana.
*** w09 15/11 s. 18 Sydämestä lähtevä iloinen antaminen ***

Sydämestä lähtevä iloinen antaminen

APOSTOLI Paavali kirjoitti antamisesta: ”Tehköön kukin niin kuin hän on sydämessään päättänyt” ja lisäsi: ”Ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä Jumala rakastaa iloista antajaa.” (2. Kor. 9:7.) Jehova ei pakota ketään tukemaan puhdasta palvontaa. Hän suo palvelijoidensa osoittaa rakkautensa siten, että he antavat vapaaehtoisesti ja iloiten. Jehovan kansa on läpi historian ilmaissut innokkaasti vastakaikua. Ajatellaanpa kolmea esimerkkiä.

Sen jälkeen kun Jehova oli johtanut israelilaiset pois Egyptistä, hän käski heitä rakentamaan tabernaakkelin. Tarvittiin rakennusmateriaaleja, ja siksi heitä pyydettiin antamaan lahjoituksia. Vastaukseksi ”jokainen, jonka sydän häntä kehotti”, toi kultaa ja hopeaa, koruja ja muita tarvikkeita. Kansan ylenpalttisen anteliaisuuden vuoksi ilmoitettiin, että lahjoitusten antaminen tuli lopettaa. (2. Moos. 35:5, 21; 36:6, 7.)

Kun satoja vuosia myöhemmin piti rakentaa temppeli, Jumalan kansalla oli jälleen tilaisuus osoittaa halunsa tukea puhdasta palvontaa. Kuningas Daavid antoi tähän hankkeeseen suuren henkilökohtaisen lahjoituksen ja kannusti muitakin antamiseen. He tukivat hanketta innokkaasti. Lahjoitetun kullan ja hopean arvo yksistään oli nykyrahassa yli 77 miljardia euroa! Kansa iloitsi antaessaan vapaaehtoisia uhrilahjoja Jehovalle. (1. Aik. 29:3–9; 2. Aik. 5:1.)

Jeesuksen Kristuksen varhaiset seuraajat ilmaisivat samoin iloista antamisen henkeä. Monet niistä noin 3 000:sta, jotka kävivät kasteella vuoden 33 helluntaipäivänä, eivät asuneet Jerusalemissa. Jotta myös vähävaraiset olisivat voineet jäädä kaupunkiin oppimaan lisää uudesta uskostaan, perustettiin tilapäinen rahasto. Veljet myivät omaisuuttaan ja toivat rahat apostoleille, ja näillä varoilla autettiin puutteessa olevia. Jehova varmasti iloitsi nähdessään tällaisia uskon ja rakkauden ilmauksia. (Apt. 2:41–47.)

Nykyäänkin kristityt tukevat puhdasta palvontaa antamalla auliisti ja iloisesti aikaansa, voimiaan ja varojaan. Oheisessa tekstiruudussa esitetään joitakin tapoja, joilla voit antaa lahjoituksia.


NÄIN JOTKUT HALUAVAT ANTAA LAHJOITUKSET MAAILMANLAAJUISEEN TYÖHÖN

Monet varaavat säännöllisesti jonkin summan pantavaksi lahjalaatikkoon, jossa on teksti ”Lahjoituksia maailmanlaajuiseen työhön”.

Suomessa toimivat seurakunnat lähettävät nämä varat kuukausittain Jehovan todistajien Suomen-haaratoimistoon. Vapaaehtoiset rahalahjoitukset voidaan panna Suomessa myös pankkitilille Sampo 800015-XXXXX tai Nordea 207518-ZZZZZ. Myös omaisuutta, esimerkiksi arvoesineitä ja arvopapereita, voidaan lahjoittaa. Näiden lahjoitusten yhteydessä tulisi mainita selvästi, että ne ovat lahjoituksia.

MUITA TAPOJA LAHJOITTAA

Ehdolliset lahjoitukset: Jos joku suunnittelee lähettävänsä rahaa Jehovan todistajat -uskonnolliselle yhdyskunnalle ehdollisena lahjoituksena, pyydämme häntä ennen rahan lähettämistä ottamaan yhteyttä haaratoimistoon.

Kiinteistöt ja asunto-osakkeet: Kiinteistöjä ja asunto-osakkeita, jotka voidaan myydä edelleen, voidaan lahjoittaa joko suoraan tai siten, että lahjoittaja pidättää itsellään elinikäisen hallinta- ja käyttöoikeuden. Ennen tällaisten lahjoitusten tekemistä tulisi ottaa yhteyttä haaratoimistoon.

Vakuutukset: Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta voidaan nimetä henkivakuutuksen edunsaajaksi. Kaikista tällaisista järjestelyistä tulisi ilmoittaa haaratoimistoon.

Testamentit: Omaisuutta tai rahaa voidaan testamentata Jehovan todistajat -uskonnolliselle yhdyskunnalle. Testamentti tai sen kopio tulisi lähettää haaratoimistoon.

Jos haluat lisätietoja tai neuvoja näistä asioista, kirjoita osoitteeseen Jehovan todistajat, PL 68, 01301 Vantaa, tai soita numeroon (09) 825 885.
    


Takaisin rahankeräyssivujen alkuun
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu