Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Raiskaajat


Kuva: Vartiotorniseura


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Miksi Jehovan todistajat suhtautuvat ymmärtäväisesti raiskaajiin mutta epäinhimillisesti seurakunnasta erotettuihin tai itse eronneisiin?

Pääsääntöisesti Jehovan todistajien seurakunnista eronneet tai erotetut eivät ole tehneet mitään pahaa, eivätkä ainakaan mitään rikollista. Siitä huolimatta "hyvämaineiset" Jehovan todistajat karttavat heitä Vartiotorniseuran ohjeistuksen mukaan.

Kun pitää em. tosiseikan mielessään, on suorastaan kummallista, että Vartiotorniseura suhtautuu ymmärtäväisesti raiskaajiin, jotka ovat tehneet raskaita rikoksia. Usein raiskauksesta tuomitaan vankilaan, koska tuo rikos on sekä väkivaltaa, väärää vallankäyttöä että toisen ihmisen häpäisyä mitä julmimmalla tavalla.

Tässä eräs lainaus Vartiotorniseuran ohjeesta, mikä kehottaa ymmärtämään rikollista.

*** g84 22/5 s. 24 He vastustivat raiskaajia ***

Kohtele häntä kunnioittavasti

Raiskaajan uhrikseen valitseman henkilön tulisi muistaa, että raiskaajakin on ihminen. Epäilemättä jotkin hänen elinolosuhteensa ovat vaikuttaneet hänen käytökseensä. Vaikka naisen ei siis pitäisikään käpertyä pelosta eikä antaa raiskaajan säikyttää itseään, niin hänen tulisi kuitenkin kohdella miestä ymmärtäväisesti, niin kuin toista ihmistä.

Koko Herätkää!-lehden kirjoitus on luettavissa täällä.


Tuo oli siis ohje rikollisen ymmärtämiseen. Täysin päinvastainen on ohje JT-seurakunnista lähteneiden suhteen:

*** w11 15/11 s. 4-5 Jeehu taistelee puhtaan palvonnan puolesta ***

Nykyään kukaan Jehovan palvelija ei käytä fyysistä voimaa puhtaan palvonnan vihollisia vastaan. ”Minun on kosto”, sanoo Jumala (Hepr. 10:30). Kristittyjen vanhinten saattaa kuitenkin olla tarpeen toimia yhtä rohkeasti kuin Jeehu suojellakseen seurakuntaa turmelevalta vaikutukselta (1. Kor. 5:9–13). Lisäksi kaikkien seurakunnan jäsenten täytyy päättäväisesti karttaa erotettujen seuraa (2. Joh. 9–11).


*** w94 1/11 s. 21 kpl 20 Ole hellän sääliväinen ***

Se, että kristitty ’lakkaa seurustelemasta’ läheisen ystävän tai sukulaisen kanssa, joka on erotettu, voi olla todellinen koetus. Sellaisessa tapauksessa on tärkeää, ettei anna myöten säälin tunteille. (1. Korinttolaisille 5:11–13.) Lujuus voi jopa kannustaa erehtynyttä katumaan. 

Tuo ohje mikä koski raiskaustilannetta oli taustaltaan tällainen:

Jehovan todistaja -nainen meni hissiin. Mutta juuri ennen kuin ovi sulkeutui kokonaan, joku iso mies tarrautui oveen ja avasi sen tullakseen samaan hissiin Jehovan todistaja -naisen kanssa. Oven sulkeuduttua mies käänsi naiselle selkänsä tehdäkseen jotain housuilleen. Sitten hän kääntyi ympäri minuun. Nainen ei vilkaissutkaan hänen housuihinsa, vaan katsoi häntä suoraan silmiin.
 

Samassa nainen alkoi puhua, ennen kuin hän ennätti tehdä mitään. Nainen kertoi miehelle, että oli Jehovan todistaja ja että oli matkalla 13. kerrokseen johtamaan raamatuntutkistelua perheelle. JT-nainen ei osoittanut mitään pelon merkkejä, vaan katsoi miestä suoraan silmiin. Sitten tapahtui jotain omituista. Mies alkoi kertoa, että hän rakasti Raamattua ja että hän oli kotoisin Yhdysvaltain eteläosista ja että hänen perheensäkin rakasti Jumalaa.

Kun sitten he pääsivät 13. kerrokseen, mies avasi oven päästääkseen JT-naisen ulos. Hän kysyi, voisiko nainen suoda hänelle sen kunnian, että JT-nainen pudistaisin hänen kättään. Niinpä he kättelivät. Sitten mies sanoi haluavansa kiittää naista, koska hän oli ensimmäinen valkoinen nainen, joka ei ollut katsonut häntä halveksien. Sen jälkeen mies sanoi hyvästit ja toivotti JT-naiselle menestystä hänen raamatuntutkistelussaan.


Mitäpä jos JT-naisen kanssa samaan hissiin olisi tullut Jehovan todistajien seurakunnasta erotettu tai itse eronnut henkilö? Olisiko JT-nainen tässäkin tapauksessa kohdellut erotettua tai eronnutta ymmärtäväisesti ja alkanut puhua erotetun tai eronneen kanssa ystävällisesti? Olisiko JT-nainen ymmärtänyt että erotetun tai eronneen elinolosuhteet ovat voineet vaikuttaa siihen, että tästä on tullut erotettu tai eronnut, kun tämä on alkanut ottaa selvää asioista?

Luulen, että JT-nainen olisi ollut ihan hiljaa ja mieluummin kääntänyt katseensa pois päin. Hän ei olisi ottanut huomioon, että erotettu tai eronnutkin on vain ihminen. Raiskaajan tapauksessa hän kuitenkin olisi sen ottanut huomioon, kuten Herätkää!-lehden lainaus osoitti.

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu