Johanneksen pojan  kotisivut
Tietoa Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Raportointi
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

1975, ennustelu

Verikysymys
Miten Jehovan todistajat raportoivat kenttäpalveluksen?

Jehovan todistajat kertovat "Valtakunnan hyvää uutista" kaikille ihmisille. Vartiotorniseura vaatii heitä raportoimaan tämän ”kenttäpalveluksensa” kuukausittain.

Millainen on tuo raporttilipuke, jolla raportti annetaan? Alla näet skannatun lomakkeen.


Näin Vartiotorniseura perustelee kenttäpalvelusta ja sen raportointia. Lainaus on otettu Valtakunnan palveluksemme -lehtisestä (joulukuu 2002):

*** km 12/02 s. 6 Teetkö oman osasi täsmällisen raportin hyväksi? ***

Teetkö oman osasi täsmällisen raportin hyväksi?

1 Monissa Raamatun kertomuksissa mainitaan täsmällisiä numerotietoja, jotka auttavat muodostamaan eloisan kuvan tapahtumista. Esimerkiksi Gideon kukisti midianilaisten leirin ainoastaan 300 miehellä (Tuom. 7:7). Jehovan enkeli surmasi 185000 assyrialaista sotilasta (2. Kun. 19:35). Vuoden 33 helluntaina kastettiin noin 3000, ja pian sen jälkeen uskovien luku nousi noin 5000:een (Apt. 2:41; 4:4). Näiden kertomusten perusteella on selvää, että Jumalan muinaiset palvelijat näkivät paljon vaivaa laatiakseen kattavia ja täsmällisiä raportteja.

2 Nykyään Jehovan järjestö kehottaa meitä raportoimaan kenttäpalveluksemme joka kuukausi. Kun toimimme uskollisesti tämän järjestelyn mukaan, teemme oman osamme sen hyväksi, että saarnaamistyötä voidaan valvoa tehokkaasti. Raportit saattavat paljastaa, että johonkin tiettyyn palveluksen piirteeseen on tarpeen kiinnittää huomiota tai että jollakin tietyllä alueella tarvitaan enemmän työntekijöitä. Seurakunnassa kenttäpalvelusraportit auttavat vanhimpia panemaan merkille sellaiset, joilla saattaisi olla mahdollisuuksia laajentaa palvelustaan, sekä ne, jotka saattavat tarvita apua. Lisäksi raportit Valtakunnan saarnaamistyön edistymisestä rohkaisevat koko kristillistä veljesseuraa. Teetkö sinä oman osasi sen hyväksi, että saamme täsmällisen raportin?

3 Henkilökohtainen vastuusi. Onko sinun vaikea kuukauden lopussa muistaa, mitä olet saanut aikaan kenttäpalveluksessa? Miksi et merkitsisi muistiin toimintaasi joka kerta, kun osallistut kenttäpalvelukseen? Jotkut käyttävät tähän kalenteria tai muistikirjaa. Toiset pitävät mukanaan tyhjää raporttilomaketta. Toimita raporttisi kuukauden lopussa viipymättä kirjantutkisteluvalvojallesi. Tai jos haluat, voit jättää raporttisi valtakunnansalin raporttilaatikkoon. Jos unohdat jättää raporttisi, ota heti yhteyttä kirjantutkisteluvalvojaasi, äläkä odota, että hän ottaa yhteyttä sinuun. Se että raportoit kenttäpalvelustoimintasi tunnollisesti, ilmaisee kunnioitusta tätä Jehovan järjestelyä kohtaan ja rakkaudellista huomaavaisuutta niitä veljiä kohtaan, jotka ovat saaneet tehtäväkseen kerätä ja laskea raportit (Luuk. 16:10).

4 Kirjantutkisteluvalvojan osa. Valppaana ja huolehtivana paimenena kirjantutkisteluvalvoja on kiinnostunut ryhmänsä toiminnasta kuukauden aikana (Sananl. 27:23). Hän tietää, osallistuuko kukin julistaja säännöllisesti ja merkityksellisellä tavalla palvelukseen ja saako hän siitä iloa, ja tarjoaa nopeasti apua, jos joku ei ole osallistunut palvelukseen kokonaiseen kuukauteen. Rohkaisun sana, käytännöllinen ehdotus tai kutsu toveriksi kenttäpalvelukseen usein riittää.

5 Kuukauden lopussa kirjantutkisteluvalvoja varmistaa, että kaikki hänen ryhmäänsä kuuluvat ovat huolehtineet velvollisuudestaan raportoida palveluksensa, niin että sihteeri voi toimittaa täsmällisen seurakunnan raportin haaratoimistoon seuraavan kuun kuudenteen päivään mennessä. Kun kuukauden loppu lähestyy, kirjantutkisteluvalvojan voi olla hyvä muistuttaa ryhmäänsä asiasta ja pitää raporttilomakkeita saatavilla kirjantutkistelupaikassa. Jos jonkun on vaikea muistaa raportointia, kirjantutkisteluvalvoja voi muistuttaa ja kannustaa häntä sopivalla tavalla.

6 Kun jätämme kenttäpalvelusraporttimme täsmällisesti, myötävaikutamme osaltamme siihen, että voidaan laatia raportti, josta nähdään tarkasti, mitä kentällä on saatu aikaan. Teetkö oman osasi raportoimalla palveluksesi täsmällisesti joka kuukausi? (Lainaus päättyi tähän)Miten Jehovan todistajien raportit kootaan?

Kun seurakunnan sihteeri on saanut julistajien raportit, hän merkitsee jokaisen henkilön toimittamat tiedot tämän omaan "julistajakorttiin". Näin julistajakortti sisältää ajan mittaan kuukausien ja vuosien kaikki raportit tuolta henkilöltä. Kortteja kertyy lopulta melkoinen läjä. Vain yhdessä kortissa on allekirjoitus.

Sihteeri kokoaa kaikkien julistajien raportoimat tiedot myös seurakunnan yhteiseen raporttiin, mikä lähetetään haaratoimistoon. Siellä kootaan eri seurakuntien lähettämät raportit maakohtaiseksi raportiksi, joka taas lähetetään Amerikkaan maailmanlaajuista raporttia varten. Se julkaistaan kerran vuodessa.

Tässä voit nähdä julistajakortin. Huomaa, että se pitää allekirjoittaa. Samalla julistaja hyväksyy lähes kaikenlaisten tietojen keräämisen itsestään. Kannattaa kiinnittää huomiota sanamuotoon. Mitä tarkoittaa käytännössä: "... mitä tahansa muita tarpeellisia tietoja ..."?
Raporttilomake uudistettiin vuoden 2016 alussa. Lue lisää...

Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle
 
 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu