Riku Richterin kotisivut


Riku RichterErottaminenEsitelmä: "Elämmekö lopun ajassa?"TutkielmatSähköposti

Kuuntele Rikun puheita
Onko ylienkeli Miikael sama persoona kuin Jeesus Kristus?

Riku vuonna 1999
Riku Richter 1999Riku vuonna 2009
Riku Richter 2009
 


Kuka on Riku Richter?

Tässä lyhyt historiakatsaus.

Riku Richter syntyi vuonna 1919. Hän kiinnostui Jehovan todistajien opetuksista parikymppisenä nuorukaisena. Riku otti Jehovan todistajien kasteen vuonna 1940 Turussa.

Riku on kuulunut moniin Jehovan todistajien seurakuntiin, mm. Oulunkylän, Kallion ja Laaksolahden seurakuntiin. Koska Riku oli nuoruudessaan opiskellut suullista esitystaitoa, hän kehittyi taitavaksi puhujaksi. Niinpä ei ole ihme, että Vartiotorniseura käytti Rikua paljon puhujana.

Jossain vaiheessa Riku huomasi, että Jehovan todistajien opetukset eivät kaikilta osiltaan perustuneet Raamattuun. Niinpä hän alkoi tutkia lähemmin asioita. Yksi merkittävä asia Rikulle oli se, onko Raamatun mainitsema ylienkeli Mikael sama persoona kuin Jeesus Kristus. Kun Riku alkoi kysellä tätä vanhimmilta, sukset menivät ristiin. Niinpä Riku erotettiin Jehovan todistajista vuonna 1971. Erottamisen perusteet eivät tosin mitenkään sopineet tähän tapaukseen. Riku on tehnyt vastineen, joka on skannattu tälle nettisivulle.

Riku on kertonut kokemuksiaan, joita voi kuunnella täältä.

Näillä nettisivuilla Riku esittää noin tunnin mittaisen esitelmän aiheesta "Elämmekö lopun ajassa". Tuo esitys on tehty vuonna 1998. Sen alussa Riku kertoo myös jotain itsestään.

Sivuilla on myös useita Rikun tutkielmia, jotka ovat syntyneet pitkällisen henkilökohtaisen Raamatun tutkimisen tuloksena. Lisäksi sivusto tarjoaa mainion historiakatsauksen Vartiotorniseuraan ja sen väitteisiin, että se olisi Jehovan profeetta. Riku tarjoilee myös analyysin Vartiotornin teokratiasta. Näitä voit kuunnella täältä.

Haluatko lukea vuonna 2010 valmistuneen uuden traktaatin "Katsokaa ettei teitä eksytetä!"?

* * *

Riku kuoli 08.10.2011 Espoossa Jorvin sairaalassa vaikean sairauden murtamana. Hän luotti loppuun saakka tähän Raamatun lupaukseen: "Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema." (1. Kor. 15:26)

 Riku RichterErottaminenEsitelmä: "Elämmekö lopun ajassa?"TutkielmatSähköposti
© Riku Richter & Johanneksen poika
Document made with KompoZer
Sivut avattu 11.07.2009   *   Viimeisin päivitys 14.10.2011