UskoToivon kirjoituksia Suomi24-keskustelupalstalle - Jehovan todistajat
Eläinlajien luominen

Jehovan todistajien yksi perusopeista on se, että Jumala on luonut kaikki, mitä maailmankaikkeudessa on. Lainaan eläinten luomiseen liittyvän kohdan, joka löytyy kirjasta "Raamatun ymmärtämisen opas", 2. osa, sivu 122:

*** Viidennen päivän tunnusomainen piirre oli ensimmäisten eläinsielujen luominen maan päälle. Jumalan voimalla ei silloin valmistettu ainoastaan yhtä luomusta, jonka Jumala olisi tarkoittanut kehittyvän muiksi elämänmuodoiksi, vaan luotuja eläviä sieluja kirjaimellisesti vilisi. Siitä sanotaan: ”Jumala ryhtyi luomaan suuria merihirviöitä ja kaikkia liikkuvia eläviä sieluja, joita vilisi vesissä lajiensa mukaan, ja kaikkia siivekkäitä lentäviä luomuksia lajiensa mukaan.” Se mitä Jumala oli tehnyt, miellytti häntä, ja hän siunasi nuo luomukset ja itse asiassa käski niiden ’lisääntyä’, mikä oli mahdollista, sillä Jumala oli antanut näille monenlaisiin kantalajeihin kuuluville luomuksille kyvyn lisääntyä ”lajiensa mukaan”. (1Mo 1:20–23.)
Kuudentena päivänä ”Jumala ryhtyi tekemään maan villieläimiä lajiensa mukaan ja kotieläimiä lajiensa mukaan sekä kaikkia muita maan liikkuvia eläimiä lajiensa mukaan”, ja työn tulos oli hyvä, kuten kaikki Jumalan aiemmatkin luomistyöt (1Mo 1:24, 25). ***

Jumala siis loi eläimiä "lajiensa" mukaan. Kiinnostavaa on se, että Raamattu ei kerro, kuinka nopea tai hidas tuo "luomisprosessi" oli. Kestikö se tuhansia vai miljoonia vuosia. Sitä emme voi Raamatun mukaan tietää. Mikä tuo "laji" oli? Eroaako tuo "laji" siitä, mitä me nyt kuulemme tiedemiesten ja biologien suusta? Miksi tällaista mietin, voit kysyä. No, se selviää, kun lainaan vähän lisää Vartiotorniseuran tuottamaa materiaalia. Seuraavassa on mielenkiintoisia tietoja, jotka liittyvät arkin rakentamiseen:

*** Tajusin pian, ettei arkki muistuttanut lainkaan nykyaikaisia valtamerihöyryjä. Se oli pikemminkin kuin suunnaton laatikko: 300 x 50 x 30 kyynärää. Nykymitoiksi muutettuna se oli 133,5 metriä pitkä, 22,3 metriä leveä ja 13,4 metriä korkea. Vaikka arkki oli näin valtavan suuri rakennelma – lähes 134 metriä pitkä – siihen eivät olisi mahtuneet ne yli miljoona eläinlajia, jotka tutkijoiden mukaan ovat olemassa. Sain kuitenkin selville joidenkuiden tutkijoiden arvelevan, että vain 43 ”lajia” nisäkkäitä, 74 ”lajia” lintuja ja 10 ”lajia” matelijoita olisivat voineet tuottaa nykyiset monet eri eläinlajit. ***

Kyseinen lainaus oli Herätkää!-lehdestä, 22.11.1991 sivulta 22. Tässä mainittiin vain 43 "lajia" nisäkkäitä", 74 "lajia" lintuja ja 10 "lajia" matelijoita. Ja sitten seuraa huomiota herättävä ajatus: "nämä lajit olisivat voineet "TUOTTAA" nykyiset monet eri eläinlajit". Tuottaa? Tämä sana "tuottaa" ei täysin yksiselitteisesti sano ainakaan minulle mitään. Vartiotorniseurahan ei myönnä mitään "kehittymistä" lajista toiseen, vain "muuntelua" lajien sisällä. Mutta miten lajin sisällä lisääntymällä voi "tuottaa" uusia lajeja? Minä en ainakaan tiedä. Ehkä siitä pitäisi tehdä Vartiotorniseuran päätoimistoon "lukijan kysymys", mutta toisaalta, olen saanut tietää, että mitään kysymystä ei saa esittää, jos se ei ole sopusoinnussa Vartiotorniseuran sen hetkisen ymmärryksen kanssa. Miten lajista voidaan "tuottaa" toisia lajeja ilman, että tuo laji "kehittyy"?

Lyön vähän lisää löylyä lainaamalla otteen taas kerran "Raamatun ymmärtämisen oppaasta". Tässä se tulee:

*** Olisivatko kaikki eläimet mahtuneet arkkiin?
Tietosanakirjat kyllä puhuvat yli miljoonasta eläinlajista. Nooaa neuvottiin kuitenkin säilyttämään vain edustajia maaeläinten ja lentävien luomusten jokaisesta ”lajista”. Jotkut tutkijat ovat sanoneet, että vain 43 ”lajia” nisäkkäitä, 74 ”lajia” lintuja ja 10 ”lajia” matelijoita olisi tarvittu näiden luomusten nykyään tunnettujen monenlaisten lajien tuottamiseen. Arkissa oli tilaa n. 40 000 m3, mikä riitti tuolle matkustajamäärälle. (Raamatun ymmärtämisen opas, osa 1, sivu 327)

Mikä ero siis on sanoilla "kehitys", "muuntelu" ja "tuottaminen", kun on kyse kaikkien eläinlajien luomisesta? Minusta tämä on kiinnostava kysymys, johon haluaisin löytää perustellun vastauksen.

Vartiotornikin käsitteli tätä aihetta, mutta en ihan kokonaan ymmärtänyt tätä mekanismia. Nimittäin esim. hevonen ja aasi ovat "lähisukulaisia" keskenään ja voivat tuottaa jälkeläisen, muulin, mutta tämä ei sitten enää voikaan lisääntyä, joten tämän kaltainen "muuntelu" ei voi "tuottaa" lisälajeja, joten kyseessä täytyy olla jokin muu laajempi ja vaikeammin todistettavissa oleva prosessi. Tässä Vartiotornin selostus aiheeseen:

*** Valittujen eläinten ”lajit” tarkoittivat eläinryhmiä, joilla oli sellaiset Luojan asettamat selvät ja muuttumattomat rajat, joiden puitteissa luomukset pystyvät lisääntymään ”lajiensa mukaan”. Jotkut ovat arvioineet, että nykyään tunnetut sadattuhannet eläinlajit voidaan jakaa verrattain harvoihin kantalajeihin, mm. hevosen ”lajiin” ja lehmän ”lajiin”, pari esimerkkiä mainitaksemme. Rajoja, jotka Jehova oli asettanut ”lajien” mukaan lisääntymiselle, ei saanut eikä voitu ylittää. Tämän vuoksi jotkut tutkijat ovat sanoneet, että jos arkissa olisi ollut vain 43 ”lajia” nisäkkäitä, 74 ”lajia” lintuja ja 10 ”lajia” matelijoita, ne olisivat voineet tuottaa kaikki nykyään tunnetut lajit. Jotkut ovat esittäneet summittaisemman arvion, jonka mukaan 72 ”lajia” nelijalkaisia ja vajaat 200 ”lajia” lintuja olisi riittänyt. Todisteena siitä, että koko nykyisin tunnettu tavattoman vaihteleva eläinmaailma olisi voinut tulla vedenpaisumuksen jälkeen niin harvojen ”lajien” sisällä tapahtuneesta pariutumisesta, on ihmislajin keskuudessa vallitseva loputon vaihtelu: on lyhyitä, pitkiä, lihavia ja laihoja, on hiusten, silmien ja ihon värin lukemattomia muunnoksia — silti he kaikki polveutuvat yhdestä ja samasta Nooan perheestä. *** (Vartiotorni 15.02.1997, sivu 31)

Jos muutamista kymmenistä "kantalajeista" olisi vedenpaisumuksen jälkeen "tuotettu" miljoonat nykyiset "lajit", olisi tuo "tuottaminen" aikaansaanut hämmästyttävän nopeassa tahdissa uusia lajeja, vain noin 4500 vuodessa. Näinkö tämä menee? Vai onko muita selityksiä?