UskoToivon kirjoituksia Suomi24-keskustelupalstalle - Jehovan todistajat
Pelkkää utopiaa

***Tosi kristityt saavat siis nykyään olla hengellisessä paratiisissa. Mitä tähän paratiisiin sisältyy? Pääasiassa kaksi seikkaa. Ensimmäinen on tosi Jumalan, Jehovan, puhdas palvonta. Hän on siunannut meitä palvonnalla, joka on vapaa valheista ja vääristelyistä. Hän on siunannut meitä hengellisellä ruoalla, jonka ansiosta meidän on mahdollista oppia tuntemaan taivaallinen Isämme, miellyttää häntä ja päästä häntä lähelle. (Johannes 4:24.) Toinen hengelliseen paratiisiin liittyvä seikka koskee ihmisiä. Jesajan ennustuksen mukaisesti Jehova on ”päivien lopulla” opettanut palvojilleen rauhan teitä. Hän on poistanut keskuudestamme sotimisen. Hän auttaa meitä puutteistamme huolimatta pukemaan yllemme ”uuden persoonallisuuden”. Hän siunaa ponnistuksiamme pyhällä hengellään, joka tuottaa meissä kaunista hedelmää. (Efesolaisille 4:22–24; Galatalaisille 5:22, 23.) Kun työskentelet sopusoinnussa Jumalan hengen kanssa, sinä todella kuulut hengelliseen paratiisiin.
Jehova on koonnut tähän hengelliseen paratiisiin sellaisia ihmisiä, joita hän rakastaa: niitä jotka rakastavat häntä, jotka rakastavat rauhaa ja jotka ovat ”tietoisia hengellisestä tarpeestaan” (Matteus 5:3). Tällaiset ihmiset saavat nähdä omin silmin vielä näyttävämmän ennallistuksen, kun ihmiskunta ja koko maapallo saatetaan ennalleen. (Kirja: Lähesty Jehovaa, sivut 80,81)

Noin "komea" määritelmä on annettu "hengellisestä paratiisista". Tuokin kirjamme antaa ymmärtää, että eläisimme jo nyt "hengellisessä paratiisissa". Mutta miten on? Mitä tosiasiat sanovat? Ehkä on tarpeen raaputtaa pintaa myös tuosta asiasta.

"tosi Jumalan, Jehovan, puhdas palvonta on vapaa valheista ja vääristelyistä". Kaunis ihanne sinänsä. Puhdasta ja oikeaa palvontaa vailla valhetta ja vääristelyä. En aio kovin paljon repostella tätä puolta, mutta totean, että nykyinen Vartiotorniseuran edustama palvonta ei suinkaan ole puhdasta ja vapaata valheista ja vääristelystä. Muistellaanpa vain sitä epäpyhää liittoa YK:n järjestön kanssa, josta luovuttiin heti, kun asia tuli laajemmin tietoisuuteen. Ensin Vartiotorniseura oli syyttänyt katolista kirkkoa kuulumisesta tuohon YK:n järjestöön, ja sitten meni itse mukaan. Mitä kaksinaismoraalia! Liittymällä tuohon järjestöön Vartiotorniseura sitoutui edistämään YK:n pyrkimyksiä ja tiedottamaan siitä positiivisesti. Puhdasta palvontaa ei ole myöskään ollut se, että toistuvasti on annettu ymmärtää Harmagedonin tulevan jonain tiettynä vuotena, vaikka raamatun mukaan tuollainen ennustelu oli mahdotonta, koska vain "Isä" tietää lopun ajankohdan. Kaikkien pieleen menneiden ennustusten jälkeen on selitelty asiaa niin, että "eihän me oikeasti sitä vuotta ennustettu", tai vastaava ajatus. Valhetta ja vääristelyä on myös ollut oppimuutoksissa. Puolueettomuus oli aikanaan ehdoton edellytys Jehovan todistajille. Kunnes kelkka kääntyi kokonaan, nyt esim. Venäjällä Jehovan todistajia on siviilipalveluksessa jopa kasarmialueilla. Näyttää hyvin puolueettomalta. ;) Oma lukunsa on sitten ne kaikki muuttuneet opit. Oppi sukupolvesta. Oppi vuohista ja lampaista. Vartiotorniseura yrittää peittää nämä virheet mm. kieltämällä samojen kirjojen ja lehtien julkaiseminen internetissä, joita saa paperiversiona. Tämä ilmeisesti juuri siitä syystä, että suuri yleisö ei saisi tietää näistä virheistä ja oppiseikkailuista. Sähköinen hakuprosessi on nopea ja tehokas, myös havaitsemaan virheet.

"Jehova on ”päivien lopulla” opettanut palvojilleen rauhan teitä. Hän on poistanut keskuudestamme sotimisen." On hyvä, että Jehovan kansa ei nosta miekkaa ketään vastaan. Sotimista ei sinänsä ole Jehovan kansan keskuudessa, ellei nyt sitten oteta huomioon niitä huhuja osakkeenomistuksista sotateollisuudessa.

"Hän auttaa meitä puutteistamme huolimatta pukemaan yllemme ”uuden persoonallisuuden”. Hän siunaa ponnistuksiamme pyhällä hengellään, joka tuottaa meissä kaunista hedelmää." Tuo uusi persoonallisuus ei ikävä kyllä aina tuota parempaa ihmistä, jos osoitamme vain ns. "periaatteeseen perustuvaa" rakkautta, joka on tietysti perusedellytys. Mutta jos siinä on kaikki, se vain merkitsee sitä, että "periaatteessa" rakastamme veljesseuraa, siis emme tapa ketään, jos ajattelemme käänteisesti. Usein lavalta on kuultu puheita, joissa on varoiteltu tunteiden olevan vaarallisia, onhan sydän petollinen. Jos oikein tosissaan haluaa varoa tunteita, siitä seuraa karmeaa jälkeä. Tekohymyä, "mitä kuuluu" -kysymyksiä ilman aikomustakaan kuunnella ja suunnatonta teeskentelyä Valtakunnansalilla. Aito rakkaus on tipotiessään. Se sadas lammas saa hävitä vaikka Aasian aaltoihin, kukaan ei kaipaa sitä. Kun ja jos joku uupuu hengellisen elämän ihmistekoisiin rasitteisiin, eikä henkilö enää jaksa "rutiineja", hän on hylätty, näin se vain valitettavasti on. Siitä on hengellinen paratiisi kaukana.

Mihin on kadonnut tienraivaajien kasvoilta se hymy, joka joskus oli nähtävissä? Miksi kokouksissa suurin osa on uupuneita ja väsyneitä? Eihän hengellinen paratiisi ole väsyttävä ja uuvuttava! Miksi hengellisen paratiisin tuottamat sivuvaikutukset lisääntyvät? Mielialalääkkeiden käyttö räjähtää kohta käsiin Jehovan kansan keskuudessa. Osa ihmisistä on sairastunut niin pahasti, että tarvitsevat jopa sairaalahoitoa, terapiat ovat arkipäivää monien kohdalla. Kummallista, eihän hengellisen paratiisiin pitänyt tällaisia seikkoja pitää sisällään! Miksi Jehovan todistajien avioliitot särkyvät lähes muun väestön tahtia, vaikka raamatun ohjeet ovat käytössä. Hengellisessä paratiisissa ei yksikään avioliitto hajoa. EI YKSIKÄÄN. Hengellisessä paratiisissa ei satu yhtäkään pedofiilitapausta. EI YHDEN YHTÄKÄÄN! Hengellisessä paratiisissa ei olisi edes tarvetta peitellä pedofiilitapauksia. Yhtään televisio-ohjelmaa ei tarvittaisi siitä aiheesta, jos Jehovan todistajien keskuudessa olisi jo nyt olemassa hengellinen paratiisi.

Kaikki todisteet osoittavat, että "hengellinen paratiisi" on vielä kaukaista utopiaa Jehovan kansan keskuudessa. Hengellinen paratiisi tulee raamatun mukaan joskus olemaan todellisuutta. Mutta tuo aika ei ole vielä käsillä.