Johanneksen pojan uutissivut
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 20.11.2019
Uutiset - Kotimaa
 
Kuinka moni Jehovan todistaja palaa uupumuksen takia loppuun kesällä 2020?
15.11.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Suomen haaratoimiston lähettämät kirjeet seurakuntiin ovat varmasti viime aikoina saaneet monet Jehovan todistajat kauhistumaan. Kirjeissä on luettu asioita, jotka ovat periaatteessa Jehovan todistajien kannalta iloisia ja myönteisiä, mutta kun seurakuntien julistajat ovat saaneet lisää näitä positiivisia kirjeitä, niiden sisältö on voinut ahdistaa. Jotkut luultavasti miettivät jopa seuraavaa kysymystä: Miten selvitä kesästä 2020?

Mistä on kyse?

Lue lisää...Tekevätkö Jehovan todistajat laittomia muistiinpanoja kännykkäohjelmalla?
15.11.2019 Johanneksen poika
 
Suomi24:n Jehovan todistajat -keskustelupalstalla on keskusteluketju, jonka aloittaja kertoo, että hän on nähnyt, kuinka Jehovan todistajat ovelta ovelle -työssä ennen ovelle menoa ja sieltä tullessa tekivät kännykällä jotain. Hän epäilee, että kyseessä olisi ovelta ovelle -työn yhteydessä tehdyt muistiinpanot.

Miten asia on?

Lue lisää...
Suomen erikoiskonventtiin 2020 saapuu Venäjältä noin 3000 Jehovan todistajaa - majoitusjärjestelyt menossa
13.11.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Lähetetty

Vuonna 2020 Suomessa järjestetään vain yksi konventti, johon osallistuvat kaikki Suomen Jehovan todistajat. Konventti on ns. erikoiskonventti, johon on kutsuttu 3500 Jehovan todistajaa useasta maasta delegaatteina. Sen lisäksi Venäjältä saapuu noin 3000 Jehovan todistajaa. Perinteiseen tapaan Suomen Jehovan todistajat tarjoavat majoituksen venäläisille uskonveljilleen ja -sisarilleen.

Etelä-Suomessa monet seurakunnat ovat saaneet asiaa koskevan kirjeen. Kirjeessä vedotaan suomalaisiin Jehovan todistajiin, jotta nämä avaisivat kotinsa konventin ajaksi ja majoittaisivat Venäjältä tulevia todistajia.

Lue lisää...Haaratoimisto on järjestämässä iäkkäille ja heikkokuntoisille mahdollisuuden osallistua Helsingin erikoiskonventtiin 2020 etänä
07.11.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien ikärakenne on painottunut voimakkaasti vanhoihin ikäluokkiin. Tästä johtuen seurakunnissa on paljon myös heikkokuntoisia Jehovan todistajia. Kun vuonna 2020 Suomessa järjestetään vain yksi konventti, matkat konventtiin voivat osoittautua ylivoimaiseksi esteeksi monelle iäkkäälle ja heikkokuntoiselle. Jäävätkö he nyt ilman hengellistä antia? Ei.

Lue lisää...Marraskuun ilmoituksissa ja muistutuksissa sivuttiin kahden lain noudattamisen tärkeyttä
06.11.2019 Johanneksen poika
 
Haaratoimisto lähetti vakiintuneen tavan mukaan kaikkiin seurakuntiin ilmoituksia ja muistutuksia marraskuun ensimmäisellä viikolla. Ilmoituksissa ja muistutuksissa huomio kiinnittyy kahteen asiaan. Molemmat liittyvät Suomen lainsäädäntöön.

Lue lisää...Rikos- ja lastensuojelulain mukaisten ilmoitusvelvollisuuksien toteutuminen Jehovan todistajien yhteisössä
05.11.2019 Johanneksen poika
 


Lapin Yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa on tehty merkittävä notaaritutkielma. Veronika Mursu tutki rikosoikeudelliselta kannalta Jehovan todistajien lastensuojelua ja sitä, miten epäillyistä seksuaalirikoksista ilmoitetaan viranomaisille.

Tutkielma on erittäin hyvin tehty. Se perustuu kovaan faktaan, ja niinpä tutkielman johtopäätökset ovat Jehovan todistajien järjestön kannalta aika karut.

Lue lisää...Mormonit ovat aloittaneet todistamisen "ständien" avulla Suomessa
04.11.2019 Johanneksen poika
 
Jehovan todistajilla on jo muutaman vuoden ollut käytössään vilkkailla paikoilla ns. "todistuskärryt" tai "ständit". Niistä he levittävät kirjallisuutta ohi kulkeville ihmisille. Kärryissä on mm. Vartiotorni- ja Herätkää! -lehtiä ja joitakin kirjoja.

Onko tämä todistusmuoto vain Jehovan todistajilla käytössä? Ei.

Kun JP-Uutisille kerrottiin, että Jehovan todistajat ovat saaneet kilpailevia "ständejä", asia täytyi selvittää.

Lue lisää...Kotiliesi kertoi entisen Jehovan todistajan tarinan
01.11.2019 Johanneksen poika
 
"Pienen pojan yksinhuoltaja Suvi Metsämansikka osasi hakea apua ennen kuin joutui jaksamisensa kanssa äärirajoille."

Näin alkaa Kotilieden juttu, joka kertoo Suvin kamppailemisesta elämässään ilman tukiverkkoja.

Lue lisää...Jehovan todistajien valtakunnansalin polttamisesta syytetty mielentilatutkimukseen
28.10.2019 Johanneksen poika
 


YLE kertoi uusia tietoja valtakunnansalin tuhopoltosta. Suora lainaus jutusta:

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut välituomion Pöytyällä tapahtuneesta Jehovan todistajien valtakunnansalin tuhopoltosta. Oikeus määräsi maanantaina syytettynä olevan miehen mielentilatutkimukseen.

Valtakunnansali paloi Pöytyän Yläneellä elokuussa. Rakennus tuhoutui kokonaan.

Syytetty pyysi pääsyä mielentilatutkimukseen, eivätkä syyttäjä ja asianomistajat vastustaneet asiaa. Myös oikeus katsoi pyynnön olevan perusteltu.

- - -

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue lisää...
Vapautta rakastava -blogissa on paljon kiinnostavaa luettavaa
28.10.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: Vapautta rakastava

Vapautta rakastava -blogin kirjoittajan esittelytekstissä kerrotaan näin:

Entinen Jehovan todistaja. Kuuluin useita vuosia Jehovan todistajien sisäpiiriin ja elin samalla kaksoiselämää. Miksi ja mitä minulle kuuluu nyt? Kirjoittelen elämästäni uskonnollisen yhteisön sisällä ja elämästä sen ulkopuolella. Ilman katkeruutta.

Blogin aihepiiri on laaja. On syytä nostaa esiin kolme mielenkiintoista kirjoitusta, jotka ovat ilmestyneet syksyn 2019 aikana.

Lue lisää...Jehovan todistajien uusi valtakunnansali on valmistunut aikataulussaan Kokkolaan
27.10.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Keskipohjanmaa

Keskipohjanmaa uutisoi 05.08.2019, että Jehovan todistajien Kokkolan valtakunnansali purettiin sisäilmaongelmien takia. Lehdessä kerrottiin silloin, että uuden salin pitäisi valmistua niin, että ensimmäinen kokous pidettäisiin 27.10.2019.

26.10.2019 Keskipohjanmaa vahvisti, että Kokkolan uusi valtakunnansali on valmistunut aikataulussaan.

Lue lisää...Annamari Marttisen pakahduttava romaani ei jätä kylmäksi ketään
26.10.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JP

Otsikko on lainattu Annamari Marttisen uudesta romaanista Tässä meillä on kaikki nyt. Takakannessa oleva teksti pitää todellakin paikkansa; kukaan lukija ei jää kylmäksi lukiessaan romaania.

Romaani kertoo rakkaustarinan, mutta ei ihan tavanomaista. Suomalainen perusluterilainen nainen Amanda rakastuu venäläiseen mieheen Valentiniin, joka myöhemmin paljastuu Jehovan todistajaksi. Valentin on hakenut turvapaikkaa Suomesta Venäjän vainojen takia.

Amandan tunneskaala ei ole pientä laineiden liplatusta vaan pikemminkin myrskyävän meren vaahtopäisten aaltojen vyöryä rantakallioita vasten. Se pätee sekä pettymyksiin että rakkauteen.

Voiko ihminen valita rakkauden kohteen?

Voiko rakkaus ylittää kaikki rajat?

Näitä kysymyksiä lukija joutuu pohtimaan lukiessaan romaania.

Lue lisää...YLE: Jehovan todistajien valtakunnansalin polttamisesta syytetylle vaaditaan vankeutta – valeli viisi litraa bensiiniä rakennukseen
24.10.2019 Johanneksen poika
 Kuva: YLE

Miestä syytetään tuhotyön ja tuhotyön yrityksen lisäksi pahoinpitelystä ja kahdesta kotirauhan rikkomisesta.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta miehelle, jonka syytetään polttaneen Pöytyän Yläneellä sijainneen Jehovan todistajien valtakunnansalin elokuun lopulla.

Esitutkintamateriaalin mukaan mies on ollut seurakunnan jäsen, mutta jättäytynyt pois toiminnasta. Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että mies olisi eronnut seurakunnasta, mutta esitutkintamateriaalin mukaan mies ei ollut itse eronnut, eikä häntä ollut erotettu.

Lue lisää...Kysely paljastaa, mitkä ovat kolme ikävintä asiaa jehovantodistajuudessa
17.10.2019 Tony ja Johanneksen poika
 

Kuva: Pixabay

Entisten Jehovan todistajien keskuudessa tehtiin kysely, jossa selvitettiin, mitkä ovat vastaajien mielestä haitallisimmat ja ikävimmät asiat jehovantodistajuudessa. Kyselyyn vastasi yhteensä 122 entistä Jehovan todistajaa.

Vastausvaihtoehtoja oli annettu 20. Jokainen sai valita vain kolme mielestään pahinta asiaa.

Lue lisää...YLE: Verenluovutusten määrä on romahtanut 10 vuodessa
17.10.2019 Johanneksen poika
 
YLE kertoi, että Suomessa yhä harvemmalle leikkauspotilaalle annetaan toimenpiteen aikana lisäverta. Miksi näin on käynyt? Suora lainaus jutusta:

– Ennen leikkaukseen tulevat potilaat tulivat edellisenä iltana osastolle, jolloin esimerkiksi anemiaan ei voitu varautua ajoissa. Nykyään leikkaus- ja anestesia-arviot tehdään huomattavasti aiemmin, jolloin myös potilaan tarpeisiin voidaan reagoida varhaisemmin.

Jehovan todistajien järjestö on kieltänyt verensiirron käyttämisen hoitokeinona kaikilta Jehovan todistajilta. Onko tilanne nyt sellainen, että kaikki verensiirrot ovat "turhia". Ei todellakaan. YLE:n jutun lopussa on teksti:

Suurin osa verensiirroista tapahtuu kiireellisissä- ja hätätoimenpiteissä, joissa potilaan hoitoa ei pystytä optimoimaan ennen toimenpidettä.

– Lähinnä kyseessä on suuret valtimoihin ja verisuoniin liittyvät toimenpiteet. Lisäksi esimerkiksi vaativa ortopedia sekä keisarinleikkauksella synnyttävät riskisynnyttäjät ovat tyypillisiä verensiirron tarvitsijoita, kertoo anestesiaylilääkäri Ville Salanto.

Lue lisää...
Uuden maailman käännöksen englanninkielinen "tutkimislaitos" julkaistaan painettuna versiona
10.10.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Suomen haaratoimisto on lähettänyt seurakuntiin lokakuun ilmoitukset ja muistutukset. Aiheina olivat tällä kertaa seuraavat:
  1. Vuosikokousjulkaisu
  2. Kristityn elämä ja palvelus -kokouksen ohjeet
  3. Amazon Alexan ja Google Assistantin käyttö
Lue lisää...Suomen haaratoimisto lähetti seurakuntiin kirjeen, jossa se pyrkii käyttämään hyväksi Kuopion kouluhyökkäystä saarnaamisessa
09.10.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: YLE

Kuopiossa sattui valitettava kouluhyökkäys 01.10.2019. Yksi ihminen kuoli ja kymmenen loukkaantui. Asiasta kertoivat monet mediat, mm. YLE ja Helsingin Sanomat.

Jehovan todistajien Suomen haaratoimisto on nyt reagoinut hyökkäykseen, vaikka se ei kohdistunutkaan keneenkään Jehovan todistajaan. Haaratoimisto on lähettänyt kaikkiin seurakuntiin kirjeen. Miksi?

Silloin, kun sattuu suuria katastrofeja, ihmiset ahdistuvat ja reagoivat niihin vahvasti. Usein tämä on otollista aikaa kiinnittää huomio uskonnollisiin asioihin. Monet ihmiset ovat alttiimpia keskustelemaan uskonasioista katastrofien jälkeen.

Lue lisää...Fitness-tähti Ilona Siekkinen, 23, erosi Jehovan todistajista toteuttaakseen unelmansa – maksaa päätöksestään kovaa hintaa: ”Se on raastavaa”
08.10.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat kertoo Ilona Siekkisen elämästä. Suora lainaus:

Hän kertoi avoimesti, mitä Jehovan todistajista eroaminen käytännössä tarkoitti.

– Menetin kaikki ne ystävät, ketä oli sieltä. Sen jälkeen kun sieltä eroaa, niin kukaan heistä ei saa tai ei oikeastaan halua olla sun kanssa missään tekemisissä. Sehän tarkoittaa myös omaa perhettä. En oo perheen kanssa tekemisissä, Siekkinen totesi.

– Siinä on semmonen idea, että se eronnut henkilö alkaisi katumaan sitä ja näkisi, että siinä uskonnossa on hyvä olla. Niillä on ne tietyt säännöt ja moraalinormit, ja he haluavat viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joilla on ne samat arvot, Siekkinen selitti.

Lue lisää...Kaksi vanhinta kertoi lisää vuoden 2020 erikoiskonventista
02.10.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: jwevent.org

Seurakunnissa on nähty jo kaksi haaratoimiston lähettämää videoa, joiden aiheena on ollut vuoden 2020 erikoiskonventti Helsingin messukeskuksessa. Sen lisäksi seurakuntien vanhimmille oli annettu etukäteen runsaasti lisätietoa tulevasta konventista. Suomen haaratoimistossa Vantaalla oli ollut koolla noin 500 vanhinta koulutus- ja infotilaisuudessa.

Vanhimmat halusivat kertoa konventin mittasuhteista asioita, joiden avulla jokainen voi hahmottaa konventin suuruutta. Asioita oli todellakin "väännetty rautalangasta" koulutus- ja infotilaisuudessa.

Jos kaikki Jehovan todistajat, jotka ovat konventissa messukeskuksessa, laitettaisiin Intercity-junaan, niin kuinka pitkä tuo juna olisi? Kun junan veturi pysähtyisi messukeskuksen lähelle Helsinkiin Pasilan asemalle, junan viimeinen vaunu olisi 13 kilometrin päässä Pasilasta.

Lue lisää...Karttamisopetus on edelleen voimissaan
27.09.2019 Johanneksen poika
 

Kuva: JW.ORG

Syyskuun 23. päivänä alkavalla viikolla nähtiin ja kuultiin seurakunnissa vahvaa karttamisopetusta. Osiossa Valmennusta kenttäpalvelukseen oli noin viisi minuuttia kestävä harjoituspuhe. Tuo harjoituspuhe oli tarkoitettu seurakunnan sisarille. Puheen "lavastus" oli raamattukurssi.

Lue lisää...Kesän 2020 erikoiskonventin mainostaminen nousi uudelle tasolle - tunteisiin vetoava hypetys käynnissä!
26.09.2019 Johanneksen poika
 


Suomen haaratoimisto kertoi syyskuun alussa, että Suomessa järjestetään erikoiskonventti kesäkuussa 2020. Nyt seurakunnissa on esitetty uusi video, jossa hypetetään lisää tuota erikoiskonventtia. Arkipäivän kokouksessa oli 10 minuutin mittainen ohjelman osio, joka oli nimetty Paikalliset tarpeet. Siinä ohjelmanosassa näytettiin video, jossa esitettiin joitakin lisätietoja konventista.


Kuvat: jwevent.org

Lue lisää...Ovatko Jehovan todistajat luotettavia?
16.09.2019 Johanneksen poika
 


Antero Syrjäsen blogikirjoitus kertoo paljon Jehovan todistajien "luotettavuudesta". Nyt ei ole kyse yksilöistä vaan järjestöstä.

Kirjoituksessa on otettu tarkasteluun kaksi asiaa, joissa "luotettavuus" ei aivan yllä sataan prosenttiin. Tiedot on perusteltu faktalla, joka löytyy sekä kaupallisen median sivuilta että JW.ORG:n sivuilta. Aiheet ovat:
  • Siviilipalvelus
  • Karttaminen
Suora lainaus kirjoituksesta:

Jos ajattelemme, että rehellisyys on raamatullisesti katsoen hyve, jota odotetaan kaikilta kristityiksi itseään kutsuvilta yhteisöiltä ja yksilöiltä, niin miten Jehovan todistajat perustelevat itselleen että valehteleminen tietyissä asioissa on itse asiassa ihan oikeutettua?

Lue lisää...Veikko Leinonen oli väärässä
15.09.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa julkaistiin 15.09.2019 pitkä kirjoitus siviilipalveluksesta. Juttuun oli antanut haastattelun 20-vuotias Frans Lilja, joka on Jehovan todistaja ja suorittaa parhaillaan siviilipalvelusta Lapinjärven keskuksessa. Lilja on aloittanut siviilipalveluksen suorittamisen elokuun lopussa yhdessä 11 muun Jehovan todistajan kanssa.

Eihän tässä näin pitänyt käydä, ei ainakaan siinä tapauksessa, että olisimme luottaneet Jehovan todistajien tiedottajaan Veikko Leinoseen. Hän on yrittänyt vuosikaudet selittää julkisuudessa, että jos Suomessa Jehovan todistajien oikeus kieltäytyä myös siviilipalveluksesta poistettaisiin, Jehovan todistajat valitsisivat vankilan, ei siviilipalvelusta.

Lue lisää...Jehovan todistajat ylistävät tuoreella videollaan isää ja äitiä, jotka estivät syöpäsairaan lapsensa verensiirron – lapsi kuoli
07.09.2019 Johanneksen poika
 Kuva: Iltalehti

Jehovan todistajat suosittelevat suomeksi tekstitetyllä videolla ratkaisua, joka meillä saattaisi johtaa lapsen huostaanottoon.

Lue lisää...

 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
Jehovan todistajien palvelusvuoden 2019 raportista on tihkunut tietoja
20.11.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

Ensimmäiset numerot on annettu julkisuuteen Jehovan todistajien palvelusvuodesta 2019. Jehovan todistajilla palvelusvuosi vaihtuu syksyllä eikä vuoden vaihteessa.

Palvelusvuoden 2019 aikana kastettiin Jehovan todistajiksi yli 300 000 henkeä. Tämä on ensimmäinen kerta vuoden 1999 jälkeen, kun kastettujen määrä on ylittänyt 300 000:n rajan.

Lukuja:
  • Jeesuksen kuoleman muistojuhlassa oli läsnä 20919041.
  • Julistajia oli enimmillään 8683117.
  • Kastettuja oli 303866.
Myöhemmin julkaistaan lisää lukuja ja myös maakohtaiset raportit.

Lue lisää...


JW.ORG: Venäläinen oikeusistuin langetti veli Klimoville kuuden vuoden vankeustuomion

15.11.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallinen uutissivusto kertoo, että Tomskissa sijaitseva Oktjabrskin alioikeus tuomitsi 5. marraskuuta 2019 Sergei Klimovin kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Venäjällä toimivista Jehovan todistajista ainoastaan Dennis Christensen on saanut näin pitkän tuomion. Klimoville oikeusistuin määräsi kuitenkin myös useita muita rajoituksia, joten hänen tuomionsa on ankarin, mitä yhdellekään Jehovan todistajalle on annettu sen jälkeen kun korkein oikeus vuonna 2017 kielsi Jehovan todistajien toiminnan.

Lue lisää...Harmageddon - hyvä uutinen!
12.11.2019 Tuomas Yläjuurakko

 
 

Kuva: JW.ORG

Vartiotornin syyskuun 2019 numerossa on vakavaa huomiota vaativa kirjoitus: Harmageddon - hyvä uutinen! Kirjoitus ansaitsee huomiomme, koska siinä kerrotaan millainen tulevaisuus meitä itse kutakin odottaa. Kirjoitus auttaa myös ymmärtämään, miksi Jehovan todistajat tekevät aktiivista ovelta-ovelle työtä, ja miksi he tarjoavat kirjallisuuttaan myös kaduilla.

Lue lisää...JW.ORG: Uusi rakennushanke suunnitteilla
26.10.2019 Johanneksen poika

 
 

Kuva: JW.ORG

Vuoden 2019 vuosikokous pidettiin 05.10.2019. Vuosikokouksessa ilmoitettiin uudesta suuresta rakennushankkeesta.

Jehovan todistajat aikovat keskittää mediatuotannon uusiin tiloihin, jotka rakennetaan Ramapoon New Yorkin osavaltioon. Kiinteistö on noin 3 kilometrin päässä Warwickissa sijaitsevasta päätoimistosta. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2022 ja saada se valmiiksi joulukuussa 2026. Rakentamisen kiireisimpänä aikana projektiin tarvitaan päivittäin arviolta 1 500 vapaaehtoista. Rakennukseen tulee studioita, toimistoja, asuintiloja ja vierailukeskus.

Lue lisää...Jehovan todistajien pedofiiliongelma - mistä on kysymys?
19.10.2019 Johanneksen poika 


Kuva: Pixabay

Antero Syrjänen on kirjoittanut loistavan analyysin Jehovan todistajien pedofiiliongelmasta. Hän on purkanut asian pieniin osiin ja kertoo osien syy- ja seuraussuhteista kattavasti. Eräs toinen tuttu sanonta pätee myös Syrjäsen kirjoitukseen. Hän on vääntänyt asiat rautalangasta.

Syrjänen kirjoittaa, että hänen arvionsa mukaan todistajien keskuudessa pedofiliaa esiintyy saman verran tai hieman vähemmän kuin väestössä keskimäärin.

Miksi voidaan kuitenkin sanoa, että Jehovan todistajien keskuudessa on vakava pedofiiliongelma?

Lue lisää...JW Broadcasting on muuttanut
10.10.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 11.10.2019) 

Jehovan todistajien videopalvelusivusto ei enää löydy samasta osoitteesta kuin ennen. Kun klikkaa vanhaa JW Broadcasting -linkkiä, tulee seuraavanlainen ilmoitus:


Kuva: JW.ORG

Lue lisää...JW.ORG: Tadžikistan tuomitsee 68-vuotiaan Šamil Hakimovin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen
08.10.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG
 

10. syyskuuta 2019 Hudžandin kaupunginoikeus tuomitsi 68-vuotiaan Šamil Hakimovin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen pelkästään siitä syystä, että hän kertoi toisille uskonkäsityksistään. Jehovan todistajat ovat valittaneet tuomiosta.

Lue lisää...Monet mediat uutisoivat vankeustuomioista
21.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: Kaleva
 

Kaleva kertoo, että kuusi Jehovan todistajaa on tuomittu vankeusrangaistuksiin Venäjällä Saratovin kaupungissa. Tuomittuja syytettiin ekstremistisestä toiminnasta.

Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen kommentoi asiaa.

Lue lisää...Iltalehti: Kuusi Jehovan todistajaa on tuomittu vankeusrangaistuksiin Venäjällä
20.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: The Moscow Times / jw-russia.org
 

Iltalehti kertoo, että kuusi Jehovan todistajaa on saanut vankeustuomiot Venäjällä. Osa vangituista on ollut tutkintavankeudessa lähes vuoden ajan.

The Moscow Times kertoo myös tuomioista.

Lue lisää...Yhdysvallat asetti pakotelistalle venäläisvirkailijoita Jehovan todistajien kidutuksesta epäiltyinä
12.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: France24
 

Kaksikon epäillään valvoneen Siperiassa Jehovan todistajien jäsenten kuulustelua, jossa oli tiettävästi käytetty sähköshokkeja ja tukahduttamista.

Lue lisää...Kuukausivideolla ylistetään 1992 kuollutta lapsimarttyyria
01.09.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW Broadcasting
 

JW Broadcasting -kuukausivideolla esitetään surullinen tapaus, jossa lapsi kuolee ilman asianmukaista hoitoa. On vaikea arvioida, olisiko hän jäänyt henkiin, jos lääkärit olisivat voineet hoitaa häntä niin kuin muitakin potilaita. Mutta ainakin olisi ollut mahdollisuus parantua.

Lue lisää...Koordinaattorien komitean raportti 2018
25.08.2019 Maaria

Kuva: JW Broadcasting
 

Jehovan todistajat ovat julkaisseet hämmentävän videon nettisivuillaan. Se kertoo uuden tietojärjestelmän käyttöönotosta, mutta siinä samalla paljastetaan mielenkiintoista tietoa järjestön kiinteistöjen myynnistä. Onko pelkkä vahinko, vai onko joku halunnut tahallaan vuotaa tämän?

Lue lisää...Vartiotorniseura syöksykierteessä?
19.08.2019 Johanneksen poika
Aila Ruoho on julkaissut uuden blogikirjoituksen. Hän pohtii siinä Jehovan todistajien järjestön kohtaloa kansainvälisten uutisten pohjalta. Kirjoitus alkaa näin:

Vartiotorni (todistajien pääjulkaisu) toteaa: "Sadat lapset, joita Yhdysvaltain katoliset papit ovat menneiden viiden vuoden aikana ahdistelleet, ovat kärsineet vakavia tunneperäisiä vaurioita, sanovat vanhemmat, psykologit, poliisit ja asianajajat, joita tapaukset ovat koskettaneet. Sukupuolinen moraalittomuus on mustannut monien Suuren Babylonin* pappien maineen."

Sama Vartiotorni kysyy artikkelin lopussa yhdeksäntenä kysymyksenä seuraavasti: "9. Mistä moraalittomista tavoista Suuren Babylonin papit ovat tulleet surullisen kuuluisiksi?"

Tänään, kolmekymmentä vuotta tuon edellä mainitun artikkelin jälkeen voidaan hyvällä syyllä kysyä: Mistä Vartiotorniseura on tulossa surullisen kuuluisaksi?

Valitettavasti vastaus kysymykseen on pedofilia.

*Huomautus: "Suuri Babylon" tarkoittaa Jehovan todistajien tulkinnan mukaan kaikkia muita kristillisiä uskontoja paitsi Jehovan todistajia itseään.

Lue lisää...Millaisia miehiä kuuluu Jehovan todistajien hallintoelimeen?
19.08.2019 Johanneksen poikaKuva: Gilead-koulun videot

YLE kertoi 16.08.2019, että Jehovan todistajien hallintoelimellä on vaara joutua vastuuseen sekä pedofiilien suojelusta että tietojen pimittämisestä. Hallintoelin laatii kaikki Jehovan todistajien oppitulkinnat ja toimintaohjeet. Juuri näiden toimintaohjeiden takia lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on muodostunut ongelmaksi Jehovan todistajien järjestössä.

Tässä jutussa kerrotaan, millaisia miehiä Jehovan todistajien hallintoelimeen kuuluu tällä hetkellä.

Lue lisää...
YLE: Jehovan todistajien ylin johto syytteeseen pedofiilien suojelusta – Myös USA:n korkein oikeus ottaa kantaa tietojen peittelyyn
16.08.2019 Johanneksen poika (Päivitetty 23.08.2019

Kuva: YLE

YLE kertoo, että Jehovan todistajien järjestössä vuosikymmenet vellonut maailmanlaajinen pedofiiliskandaali on saavuttanut sellaisen vaiheen, että Jehovan todistajien ylin johto, hallintoelin, on mahdollisesti joutumassa vastuuseen pedofiilien suojelusta ja tietojen pimittämisestä.

Lue lisää...Jehovan todistajat muutosten kourissa
11.08.2019 Johanneksen poika


Tienraivaaja -blogiin on tullut kirjoitus, jonka olisi jokaisen Jehovan todistajan hyvä lukea, eikä se olisi pahitteeksi muillekaan. Kirjoituksessa selitetään laajasti, miten paljon Jehovan todistajien järjestö on muuttunut, varsinkin viime vuosina. Moni vanhan polven todistaja ei tunne enää järjestöä samaksi, mihin on liittynyt.

Lue lisää...
Jehovan todistajat hävisivät Kaliforniassa lasten hyväksikäyttöjutun, valitus USA:n korkeimpaan oikeuteen – Osa yksi
11.08.2019 Maaria 

Kuva: JWsurvey

“Jehovan todistajat tuntevat jälleen oikeuksiensa olevan uhattuja ja hakevat suojelua.”

Näin sanoi Vartiotorniseuran lakimies, Paul Polidoro, kun samaan aikaan järjestö maksaa miljoonia dollareita hyväksikäytön uhreille.

Kaliforniasta alkanut juttu on nyt päätynyt Yhdysvaltojen korkeimpaan oikeuteen ja se päättää onko kiistanalaisen uskonnon perustuslaillisia oikeuksia loukattu. Taustalla on vuoden 2013 siviilioikeudellinen oikeusjuttu, jota kutsutaan nimellä JW vs. Vartiotorni, jossa entinen jehovantodistajavanhin, Gilbert Simental tuomittiin 45 vuodeksi vankilaan.

Lue lisää...Jehovan todistajat: 90 seksuaalisen hyväksikäytön uhria ilmoittautuu
09.08.2019 Maaria ja Johanneksen poika

Kuva: The Brussels Times

Uhrien järjestön mukaan kuuden kuukauden aikana on löydetty vähintään 90 seksuaalisen hyväksikäytön uhria Belgiassa Jehovan todistajien järjestössä.

"Reclaimed Voices" -järjestö on tehnyt yhteistyötä maan muiden ryhmien kanssa tunnistaakseen tapaukset Jehovan todistajien järjestössä, raportoi Le Soir.

Lue lisää...Dennis Christensen on viety rangaistussiirtolaan
08.08.2019 Johanneksen poika
Jehovan todistajien viralliset uutissivut kertovat, että Venäjällä kuuden vuoden vankeustuomion saanut Dennis Christensen on siirretty tutkintavankeudesta Orjolista Lgovin kaupunkiin kärsimään rangaistustaan. Lgov on noin 200 kilometrin päässä Dennisin kotikaupungista Orjolista, jossa hänen perheensä ja ystävänsä asuvat.

Lue lisää...Norjassa oikeus määräsi naiselle korvaukset erottamisesta
08.08.2019 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


Tienraivaaja -blogissa kerrotaan mielenkiintoisesta oikeusjutusta Norjassa.

Norjalainen naispuoleinen Jehovan todistaja joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Hyväksikäyttäjä ei ollut Jehovan todistaja ja nainen on täysi-ikäinen.

Kun naisen seurakunnan vanhimmisto kuuli asiasta, muodostettiin oikeuskomitea. Kuulustelujen jälkeen nainen erotettiin, syynä haureus. Nainen koki päätöksen epäoikeudenmukaiseksi ja valitti siitä oikeuskomiteakäytännön mukaisesti.


Lue lisää...Australiassa yksi suuri aluekonventti peruttiin ja pilkottiin pieniin osiin
04.08.2019 Maaria ja Johanneksen poikaKuva: YouTube

Kim Mikey -YouTube-kanavalla kerrotaan, että Jehovan todistajien suurten aluekonventtien ongelmat jatkuvat. Aikaisemmin oli tullut tietoon useiden suurten konventtien peruuttamisia USA:ssa ja Kanadassa. Nyt on vuorossa Australia.

Brisbanessa Queenslandissa oli tarkoitus järjestää iso konventti vuokratuissa tiloissa. Mutta jostain syystä se peruttiin. Syytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue lisää...
 


Vartiotorni: Miten voisin parantaa tutkimustottumuksiani?
03.08.2019 Tuomas YläjuurakkoKuva: JW.ORG

Vartiotornin toukokuun 2019 numerossa on erinomainen kirjoitus: Miten voisin parantaa tutkimustottumuksiani? Jehovan todistajat ovat tulleet tunnetuiksi aktiivisesta Raamatun tutkimisestaan. He ovat julkaisseet tutkielmiaan useilla kielillä auttaakseen muitakin ymmärtämään Raamatun opetuksia ja profetioita.

Lue lisää...Jehovan todistaja -vanhin syytettynä luopumuksesta - Eric Wilsonin oikeuskomitea ja valituskomitea olivat pelkkää teatteria
03.08.2019 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Eric Wilson oli todistaja 50 vuotta ja vanhin 40 vuotta; hän oli myös lähetystyöntekijänä ja Betelissä. Vuonna 2010 kaikki alkoi muuttua kun Wilson huomasi uuden sukupolviopetuksen epäraamatullisuuden. Hän perusti sivuston, jolla käsitteli Vartiotornin oppien raamatullisuutta. Viime vuonna hän tuli julkisesti omilla kasvoillaan esiin ja aloitti oman YouTube-kanavan ensin englanniksi ja sitten espanjaksi. Lopulta tänä vuonna tuli kutsu oikeuskomiteaan ja tämä videolle kuvattu komiteafarssi oli lopputulos.

Huomautus: Johdantoteksti lainattu Veljesseura.org -sivustolta.

Lue lisää...Jehovan todistajat näyttävät Ruotsissa edelleen videoita ja elokuvia oikeustapauksista huolimatta
24.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: SVT

Huolimatta siitä, että Jehovan todistajien seurakunta on tuomittu käräjäoikeudessa sellaisten elokuvien näyttämisestä, joita ei ole tarkastettu asianmukaisesti, järjestö jatkaa videoiden ja elokuvien näyttämistä kesän konventeissaan.

Lue lisää...Jehovan todistajat ovat joutuneet peruuttamaan konventteja tänä kesänä
22.07.2019 Johanneksen poikaKuva: YouTube

Jehovan todistajien tämän kesän aluekonventteja on peruttu sekä USA:ssa että Kanadassa. WXXI news -sivusto kertoo, että ensimmäistä kertaa yli 30 vuoden aikana Rochesterissa ei järjestä aluekonventtia tänä kesänä. Jutussa arvellaan, että peruuttaminen johtuisi vuokrakustannuksista.

Lue lisää...JW.ORG: Venäjä ottanut haltuunsa Jehovan todistajien kiinteistöjä kymmenien miljoonien eurojen arvosta
22.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallinen uutissivusto kertoo, että huhtikuun 20. päivästä 2017 lähtien, jolloin Venäjän korkein oikeus käytännössä kielsi Jehovan todistajia harjoittamasta uskontoaan tuossa maassa, Jehovan todistajia on vainottu ankarasti ja jopa suljettu vankilaan. Lisäksi viranomaiset ovat tähän mennessä ottaneet haltuunsa 131 Jehovan todistajien omistamaa kiinteistöä, ja 60 muuta kiinteistöä on vaarassa joutua takavarikkoon. Kiinteistöjen yhteisarvo on arviolta yli 50 miljoonaa euroa.

Yksi takavarikoiduista kiinteistöistä on Solnetšnojessa sijaitseva Venäjän entinen haaratoimistokompleksi, jonka omisti Pennsylvaniassa rekisteröity Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseura. (Kuvassa yllä vasemmalla.)

Lue lisää...Svenska Dagbladet: "Jehovan todistajien lapsilla on myös oikeus suojeluun"
16.07.2019 Johanneksen poika

Kuva: André Maslennikov / TT

Svenska Dagbladet kertoi, että uskonnollisten yhteisöjen lapsilla on oltava sama suoja kuin kaikilla muilla Ruotsin lapsilla. Jehovan todistajat yrittävät kiertää lakia, jonka tarkoituksena on suojella lapsia. Kyseessä ovat Jehovan todistajien tuottamat videot ja elokuvat, joissa on mm. väkivaltaista aineistoa. Siksi ne eivät sovi pienille lapsille. Näitä videoita näytetään suurissa konventeissa kaikenikäisille. Konventeissa on läsnä myös satoja lapsia ja nuoria.

Lue lisää...

      


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012