Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 20.10.2021
Uutiset - Kotimaa
 
Mitä eroa on normaalin "maailmallisen" perheen lastenkasvatuksella ja Jehovan todistaja -perheen lastenkasvatuksella?
15.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuvat: JW.ORG ja Pixabay

Yleensä lapsen vanhemmat rakastavat lasta hyvin paljon ja huolehtivat hänestä hyvin. Vaikka lastenkasvatus on haastavaa ja jokaisessa perheessä on omat ongelmansa, vanhemmat haluavat tarjota lapselle turvallisen ympäristön kasvaa ja kehittyä.

Näin on sekä ns. "maailmallisissa" perheissä että Jehovan todistaja -perheissä. Mutta erojakin löytyy. Mitä?

Lue lisää...”Mun lasten ei tarvi pelätä Jumalan vihaa"
11.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Saara Väntäsen kandidaatintutkielma julkaistiin Tampereen yliopistossa toukokuussa 2020. Sen aihe oli Lapsena koetun hengellisen väkivallan vaikutukset vanhemmuuteen.

Tutkielman tiivistelmässä sanotaan mm. näin:

Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, vaikuttaako lapsuudessa koettu, jehovantodistajuuteen liittyvä hengellinen väkivalta yhteisöstä sittemmin irtautuneen yksilön aikuisiän vanhemmuuden kokemuksiin ja millaista hengellistä väkivaltaa nämä Jehovan todistajista irtautuneet ihmiset ovat lapsuudessaan kokeneet.
- - -
Tulosten mukaan Jehovan todistajien yhteisössä on lapsiin kohdistuvaa hengellistä väkivaltaa kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Hengellinen väkivalta on lähes päivittäistä ilmeten lapsen pelotteluna, ohittamisena, vaientamisena, eristämisenä, kontrollointina, uhkailuna ja syyllistämisenä.

Lue lisää...Tilastotietoja ja kokemuksia
11.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Veli Savolainen Suomen haaratoimistosta kertoi "mahtavista" tuloksista, joita on saatu viime palvelusvuoden aikana. Hän kertoi, että tienraivaajien määrä oli Suomessa nousussa jo ennen pandemiaa, mutta sama trendi on jatkunut. Aina vain enemmän ja enemmän on Suomessa tienraivaajia.

Hän kertoi myös kaksi kokemusta.

Lue lisää...Laillisen ja laittoman raja hengellisissä yhteisöissä?
08.10.2021 Johanneksen poika
 

UUT:n hallituksen puheenjohtaja Pia Puolakka pohti blogikirjoituksessaan tärkeitä asioita. Suora lainaus:

Tiiviissä sisään päin sulkeutuneissa yhteisöissä kuten uskonnollisissa yhdyskunnissa on useita ongelmallisia ilmiöitä, jotka eivät näy ulkopuolisille. Rajaa terveen ja epäterveen hengellisyyden välillä on vaikea erottaa siinä vaiheessa, kun yhteisö on jo saanut jäsenen sitoutumaan ja muodostamaan itselleen merkityksellisiä ihmissuhteita yhteisön sisällä. Vielä vaikeampaa se on henkilölle, joka on syntynyt tiettyyn hengelliseen yhteisöön, eikä ole voinut muodostaa toisenlaista maailmankuvaa ja arvokäsityksiä kuin ne, mitkä yhteisö tarjoaa.

Lue kirjoitus kokonaan täältä."Seisokaa paikoillanne ja katsokaa, miten Jehova pelastaa teidät"
06.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Etäkokous / esitelmä

Helsingin Eteläisessä seurakunnassa esitettiin lauantaina 02.10.2021 vaihteeksi esitelmä, joka keskittyi Harmageddonin sotaan.

Tällaiset pelottelupuheet ovat lisääntyneet koko ajan. Herkät Jehovan todistajat kuuntelevat ja vapisevat. He eivät voi olla varmoja omasta pelastuksestaan.

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 102: Uolevi Ahon kirja "Luomiskertomus"
27.09.2021 Johanneksen poika
 Tämä juttu on jatkoa näille kolmelle aikasemmalle jutulle:
  • Suomen haaratoimisto vaati Jehovan todistajia lähettämään Mainos-TV:lle kiitoskirjeitä Luomiskertomus-ohjelman esittämisen jälkeen vuonna 1971
  • Kauko Saarentaus kertoo Luomiskertomus-ohjelman tekemisestä
  • Mitä Katso- ja Antenni-lehdet kirjoittivat vuonna 1971 esitetystä ohjelmasarjasta Luomiskertomus?
Nämä kaikki kirjoitukset käsittelevät YLE:n TV1-kanavalla vuonna 1971 lähetettyä Mainos-TV:n kustantamaa ohjelmaa Luomiskertomus.

Lue lisää...
Jehovan todistajien hengellinen työ
23.09.2021 Johanneksen poika
 Aini Linjakummun uusi kirja Hengellinen työ — Työn politiikka kristillisissä liikkeissä on julkaistu.

Kirjassa tutkitaan Jehovan todistajien ovelta-ovelle julistamistyötä, vanhoillislestadiolaisuuden talkootyötä ja amissien maanviljelystyötä. Näiden lisäksi tarkastellaan myös liikkeiden suhdetta palkkatyöhön, joka usein sisältää huomattavan määrän hengellisiäkin merkityksiä.

Lue lisää...Kirjoituskutsu: Kristillinen kunniaväkivalta?
21.09.2021 Miika Koskela
 Väitöskirjatutkimukseni tarkoituksena on selvittää sitä, esiintyykö kunniaan kytkeytyvää väkivaltaa erilaisissa kristillisissä yhteisöissä ja millaisia muotoja se esiintyessään saa. Tutkimusta varten etsin henkilöitä, jotka ovat kohdanneet eriasteista, mahdollisesti kunniaan liittyvää väkivaltaa omassa yhteisössään. Kunniaan kytkeytyvän väkivallan voi tunnistaa esimerkiksi siitä, että sen avulla pyritään suojelemaan tai palauttamaan perheen, suvun tai uskonnollisen yhteisön kunniaa. Muodoltaan se voi olla esimerkiksi siveellisyyden vartiointia, liikkumisen tai toimijuuden säätelyä tai puuttumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmissuhteisiin.

Lue lisää...Osallistu kyselyyn - kerro kokemuksistasi karttamiseen liittyen!
16.09.2021 Joni Valkila
 Onko sinulla kokemuksia Jehovan todistajien vaatimasta karttamisesta? Karttamisen kokemuksiin sisältyvät ainakin seuraavat: sinua on kartettu, läheistäsi – esimerkiksi perheenjäsentäsi – on kartettu tai olet karttanut muita.

UUT:n edustaja on ollut yhteydessä poliisiin ja syyttäjään karttamiseen liittyen. Tämän kyselyn vastaukset toimitetaan poliisille, joka arvioi täyttääkö karttamisen vaatiminen rikoksen tunnusmerkistön.

Lue lisää...Historiaa - osa 100: Omenapiirakka ja veri
15.09.2021 Johanneksen poika
 


Omenapiirakka, kuva: Pixabay

Jukka Helenius piti vuosituhannen vaihteen tienoilla esitelmän, jonka teema oli "Jumalinen viisaus tieteellisessä maailmassa". Esitelmästä valtaosa koski verensiirtokieltoa ja veretöntä hoitoa.

Helenius kertoi kuvauksen omenapiirakasta. Ottiko Helenius rusinat pullasta, tai kanelit omenapiirakasta, kun hän kertoi kuvauksen, jonka oli tarkoitus auttaa ymmärtämään verensiirtokieltoa ja pienen pienten "fraktioiden" sallimista?

Lue lisää...
 


Historiaa - osa 99: Joulukuun 1929 Kultainen Aika -lehti julisti voimakkaasti rokotusten vastaista sanomaa
13.09.2021 Johanneksen poika
 Kultaisen Ajan joulukuun numerossa 1929 sivulla 198 kerrotaan lehdestä näin:

Kultainen Aika, joka ilmestyy kaikilla sivistyskielillä noin 700000 painoksena, on ainoa lehti koko maailmassa, joka kaikissa eri ihmisalaa koskevissa asioissa asettuu selvästi Jumalan valtakunnan kannalle Perkeleen järjestöä vastaan.

Kultainen Aika kirjoitti joulukuussa 1929 myös rokotuksista. Lehti kertoi mm. näin:

Rokotus on suurinta puoskarointia. - - - Jokainen rokkotaudin leviäminen on alkanut rokotetuista henkilöistä. - - - Rokotus ei ainoastaan ole suojaamatta isorokkotartunnalta, se suorastaan estää tämän kulkutaudin täydellistä häviämistä. jne.

Lue lisää...
 


Se voi tapahtua nyt, tai nyt, ehkä huomenna, ehkä ensi viikolla
04.09.2021 Johanneksen poika
 Kukaan ei tiedä milloin, mutta pian, ihan koska tahansa. Ja kun Harmageddon alkaa, Jehova lähettää maan päälle valtavia tulipalloja ja raekuuroja, jotka tuhoavat viholliset eli kaikki muut paitsi maailman noin kahdeksan miljoonaa Jehovan todistajaa. Kaupungit sortuvat kuin dominopalikat, ja syntisten tuskanhuudot täyttävät maan.

Lue lisää...Jehovan todistaja -isä heitti alaikäisen tyttärensä ulos kodistaan – ja tavarat perässä ikkunasta
03.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Yleensä äidit ja isät huolehtivat hyvin lapsistaan, myös Jehovan todistaja -perheissä. Tosin JT-perheissä kasvavilla lapsilla ei ole normaalia lapsuutta. Heidän täytyy osallistua kokouksiin, käydä ”saarnaamassa” vanhempiensa kanssa ja opiskella Jehovan todistajien oppikäsityksiä. Jehovan todistaja -perheiden lapset eivät saa täysin vapaasti valita kaveripiiriään eikä harrastuksiaan.

Joissakin tapauksissa Jehovan todistaja -perheen lapsi voi joutua hyvin ikäviin tilanteisiin. Jopa niin ikäviin, että alaikäinen lapsi voidaan ajaa pois kotoaan vain siksi, että hän ei halua olla Jehovan todistaja.

Lue lisää...HS: Jehovan todistajien johtohenkilöille ei syytteitä epäillystä rahan­keräysrikoksesta
30.08.2021 Johanneksen poika
 


Kuvat: JW.ORG ja Pixabay

Lainaus Helsingin Sanomien uutisesta:

Osa toiminnasta olisi vaatinut rahankeräyslupaa, mutta toimeenpanija on syyttäjän mukaan Jehovan todistajien kansainvälinen organisaatio.

Syyttäjä on päättänyt jättää nostamatta syytteet Jehovan todistajien johtohenkilöihin kohdistuneessa epäillyissä rahankeräysrikosjutussa.

Tapauksessa on kyse siitä, että Jehovan todistajien nettisivuilla ja Vartiotorni-lehdessä on jaettu lahjoitustilin numeroa. Toiminnalle ei ole ollut rahankeräyslupaa.

Lue lisää...Esitelmä: Vaatimus pelastumiselle on olla kastettu Jehovan palvelija
29.08.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Jos Jehovan todistajalta kysyy, täytyykö ihmisen kuulua Jehovan todistajiin voidakseen pelastua, hän yleensä antaa epämääräisen vastauksen asian vierestä.

Lue lisää...
"Ajan hämärä" -termiä kehuttiin, sitten siitä vähin äänin luovuttiin
22.08.2021 Johanneksen poika


Kuva: Watchtower Library

On kiinnostavaa, että Jehovan todistajien "tietosanakirja" Raamatun ymmärtämisen opas määrittelee erittäin tarkasti termin "ajan hämärä". Sitä käytettiin Uuden maailman käännöksessä aikaisemmin. Se oli "hyvin perusteltu" termi. Mutta jotain vikaa siinä täytyi olla, koska järjestö hylkäsi termin, kun Uuden maailman käännöksestä tehtiin uusi versio suomeksi vuonna 2018.

Lue lisää...Todistuskirjeiden kirjoittaminen on Jehovan todistajille "pakkopullaa"
20.08.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Koronapandemian aikana Jehovan todistajat lähettävät ihmisille todistuskirjeitä tai soittavat todistuspuheluita. He eivät käytännössä voi muuten tehdä "kenttäpalvelusta". Ovelta ovelle työ on jäissä, samoin kärrytyö.

Miten Jehovan todistajia ohjeistetaan kirjoittamaan todistuskirje? Millainen on aito todistuskirje?

Lue lisää...
 


Kirja hengellisestä työstä ilmestyy syyskuussa
17.08.2021 Johanneksen poikaKirjassa tutkitaan Jehovan todistajien ovelta-ovelle julistamistyötä, vanhoillislestadiolaisuuden talkootyötä ja amissien maanviljelystyötä.

Hengellinen työ on neljäs ja viimeinen osa Aini Linjakummun laajaa tutkimuskokonaisuutta, joka käsittelee vallankäyttöä, hallintaa, väkivaltaa ja yhteisöllisyyttä uskonnollisissa liikkeissä.

Lue lisää...
 


Suhtautuminen "maailmanloppuun" on muuttunut
10.08.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestö on toistuvasti ennustellut "maailmanloppua", mutta aina Jehovan todistajat eivät oikein itsekään usko siihen. Tätä voi tutkia ottamalla muutaman lainauksen Vartiotorni-seuran kirjallisuudesta.

Lue lisää...Elokuun ilmoituksissa oli puhetta lahjoituksista ja haaratoimiston eristyksestä
06.08.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Elokuun ilmoitusten tärkein anti liittyi rahankeräykseen. Seurakunnat tekevät lähiaikoina päätöksen, kuinka paljon ne lupaavat lahjoittaa kuukausittain maailmanlaajuiseen työhön niistä rahoista, jotka on saatu seurakunnan kuluihin.

Ilmoituksissa kerrottiin myös, että haaratoimistojen ja kokoaikaisten erikoispalvelijoiden eristys jatkuu ainakin lokakuun loppuun saakka.

Lue lisää...Sami kertoo videoilla erottamisestaan
25.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

Sami tutki huolellisesti Raamatusta, pitävätkö Jehovan todistajien opetukset vuosista 1914 ja 607 eaa. paikkaansa. Hän yritti keskustella asioista vanhinten kanssa. Jehovan todistajien järjestö väittää, että vanhimmat yrittävät "auttaa" henkilöä, jolla on ongelmia seurakunnassa. Mutta tämä ei ole totta. Vanhimmat eivät suostuneet keskustelemaan Samin kanssa häntä vaivaavista kysymyksistä.

Lue lisää...Tornion valtakunnansali on myyty vapaamuurareille
21.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: Lähetetty

Syksyllä 2019 Etuovi.com -sivustolla oli myynnissä "omakotitalo", joka sijaitsi osoitteessa Saarenpäänkatu 54, Tornio. Todellisuudessa kyse ei ollut omakotitalosta vaan Jehovan todistajien valtakunnansalista.

Lue lisää...Lehtijuttu vahvistaa Jehovan todistajien koulutuskielteisyyden
14.07.2021 Johanneksen poikaMe Naiset julkaisi jutun, johon oli haastateltu Milja Köpsiä. Kaksi lainausta jutusta:

Milja varttui Outokummun pikkukaupungissa. Vanhemmat olivat Jehovan todistajia, ja Miljakin tottui pienestä pitäen esiintymään seurakunnan edessä ja kulkemaan ovelta ovelle kertomassa paratiisin iloista. Myöhemmin hän on ajatellut, että kokemukset vahvistivat oma-aloitteisuutta ja rohkeutta.
- - -
Isällä oli tyttärensä tulevaisuudesta selvä näkemys: koulutus olisi turhaa, sillä elämä tulisi omistaa ilosanoman jakamiselle. Niinpä Milja ei peruskoulun jälkeen jatkanut lukioon tai ammattikouluun, vaan meni heti töihin.

Lue koko kirjoitus Me Naiset-lehden sivuilta.
Saarnaamistoiminta täytyy raportoida kuukausittain, vaikka sitä olisi alle 15 minuuttia

09.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestö on hyvin huolissaan pienenevistä kenttäpalvelusraporteista koronapandemian aikana. Haaratoimisto on ilmoittanut seurakuntiin, että jokaisen julistajan täytyy raportoida oma "palveluksensa" kuukausittain, vaikka sitä olisi vähemmän kuin 15 minuuttia. Ohjeissa kerrottiin, että jos julistaja raportoi vähemmän kuin yhden tunnin, minuutteja ei tarvitse ilmoittaa.

Jos Jehovan todistaja jättää jonain kuukautena raportoimatta, hän on "epäsäännöllinen". Jos epäsäännöllisyyttä jatkuu kuuden kuukauden ajan, hän siirtyy luokkaan "toimeton". Toimettomia pidetään hengellisesti heikkoina, eikä heitä yleensä kutsuta kylään, koska he eivät ole "hyvää seuraa" "hengellisesti terveille" säännöllisille aktiivitodistajille.


Kuva: Pixabay

Koronapandemian aikana Jehovan todistajat eivät ole voineet saarnata ovelta ovelle eikä julkisesti kärryjen avulla. He ovat soittaneet puheluita, kirjoittaneet kirjeitä ja sähköposteja.Miksi Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta ei suostu poistamaan entisen jäsenen tietoja rekistereistään?
07.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta säilyttää erotettujen ja itse eronneiden henkilöiden tietoja arkistossaan kahdessa paikassa. Haaratoimistossa tiedot ovat sähköisessä muodossa ja seurakunnissa paperimuodossa. Tietoja säilytetään niin kauan kuin henkilöt ovat elossa.

Monet entiset Jehovan todistajat ovat pyytäneet omia tietojaan haaratoimistosta. Yleensä käy niin, että vain osa tiedoista annetaan ja loppuja ei. Jotkut entiset Jehovan todistajat ovat vaatineet myös tietojensa poistamista Jehovan todistajien rekistereistä, mutta siihen Jehovan todistajien järjestö ei suostu.

Lue lisää...

  


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
   
Vartiotorni tammikuu 2022: Magogin Gog eli kansakuntien liittouma hyökkää Jumalan palvelijoita vastaan
20.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Vuoden 2022 ensimmäinen "tutkittava" Vartiotorni on jo ilmestynyt JW.ORG-sivustolle. Jehovan todistajien vuosi alkaa mukavasti. Heille kerrotaan heti aluksi, että mitään helpotusta ei ole näköpiirissä. Päinvastoin. Kansakuntien liittouma eli Magogin Gog tulee hyökkäämään Jehovan todistajia vastaan.
 
Lue lisää...
 


Joko valtakunnansalit avataan?
19.10.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 20.10.2021)
 


Kuva: JW.ORG

Näyttää siltä, että noin puolentoista vuoden jälkeen Jehovan todistajien valtakunnansalit avataan rajoitetusti vähitellen muutamissa maissa. Koronapandemia ei ole vielä ohi, mutta joissakin maissa rokotekattavuus on jo sillä tasolla, että Jehovan todistajien hallintoelin on pikku hiljaa antamassa lupia "normaalien" kokousten aloittamiselle valtakunnansaleilla.

Kaikkia Jehovan todistajia ei kuitenkaan valtakunnansalien kokouksiin päästetä. Ehdoton edellytys on se, että henkilö on saanut kaksi koronarokotusta. Myöskään rokottamattomia lapsia ei saliin oteta. Kiinnostuneilla on myös toistaiseksi porttikielto valtakunnansaleille.

Lue lisää...Oikeuteen jätetty syyte väittää, että seurakunnan vanhin käytti nuorta seksuaalisesti hyväkseen
11.10.2021 Kirsi Mäkiniemi
 
Kuva: Pixabay

Syytteissä mainitaan myös, että toiset vanhimmat uhkasivat haastaa uhrin perheen oikeuteen, jos he toisivat hyväksikäyttösyytteet lain käsiteltäväksi.

Lue lisää...Hallintoelimen jäsen Samuel Herd uhoaa alkukantaista vihaa ja odottaa pääsevänsä tappamaan paljon ihmisiä
09.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG, muokkaus: Voila

Raamatussa on neuvoja siitä, millä tavalla kristittyjen tulisi puhua. Yksi hyvä ohje on Paavalin kirjeessä kolossalaisille:

(Kolossalaisille 4:6)  – – Teidän puheenne tulee olla aina miellyttävää, suolalla höystettyä. – –

Noudattavatko Jehovan todistajat tätä ohjetta? Noudattaako Jehovan todistajien järjestön hallintoelin tätä ohjetta? Ei. Samuel Herdin puhe ei ollut miellyttävä eikä hän höystänyt puhettaan "suolalla" vaan kuivalla huumorilla ja käsikranaatilla.

Lue lisää...Löytyykö Jehovan todistajien julkaisemasta kirjallisuudesta mainintoja homeopatiasta?
08.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Wikipedia

Homeopatia on kiistanalainen hoitomuoto. Se keksittiin jo 1790-luvun lopulla. Homeopatiaa pidetään turvallisena hoitomuotona. Homeopaatti käyttää paljon aikaa potilaan tilan selvittämiseen, jolloin potilas kokee homeopaatin keskittyvän juuri hänen ongelmiinsa. Toisaalta tiedeyhteisön piirissä homeopatiaa pidetään uskomushoitona ja pseudotieteenä, ja sairauksien hoidossa sen teho vastaa lumelääkityksen (placebo) tehoa.

Mitä Vartiotorni-seuran kirjallisuudesta löytyy? Vai löytyykö mitään?

Lue lisää...Onko Jehovan todistajien järjestöllä oma kierrätyskeskus?
07.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: YouTube

Wikipedia kertoo, että kierrätyskeskus on paikka, jossa harjoitetaan edelleen käyttökelpoisten tavaroiden ja materiaalien kierrätystä.

Ilmeisesti myös oppeja ja profetioita voi kierrättää. Tähän johtopäätökseen tulee, kun tarkastelee Jehovan todistajien oppitulkintoja ja profetioita.

Lue lisää...Lokakuun 2021 kuukausivideolla oli ohjelma, jossa käsiteltiin evoluutiota ja uskoa Jumalaan
05.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistaja -nuoret joutuvat kouluissa väistämättä evoluutiokysymyksen eteen ennemmin tai myöhemmin. Oppitunneilla perehdytään evoluution perusteisiin, ja Jehovan todistaja -nuorten toivotaan selittävän oman kantansa evoluutioon. Heidän tulisi osata selittää, miksi he mieluummin uskovat Jumalaan kuin evoluutioon.

Jehovan todistajien lokakuun 2021 kuukausivideolla kaksi nuorta Jehovan todistajaa, Elibaldo ja Crystal, kertoo, mitä ongelmia heillä oli evoluutio-teorian kanssa.

Lue lisää...Onko Jehovan todistajien järjestön historian tunteminen tärkeää? Mikä on järjestön oma virallinen kanta?
05.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Monet Jehovan todistajat ovat viime kuukausina paheksuneet sitä, että JP-sivustolla on esitelty Jehovan todistajien historiaa. Tämä paheksunta on ehkä johtunut siitä, että joissakin tapauksissa lainaukset järjestön historiasta ovat voineet aiheuttaa häpeää Jehovan todistajille ja heidän vanhoille oppitulkinnoilleen.

Mitä Jehovan todistajien järjestö itse ajattelee omasta historiastaan? Se selviää tarkastelemalla muutamaa otetta Vartiotorni-lehdistä.

Lue lisää...Amerikkalaisen kultin tilannepäivitys 8/2021 amerikkalaisille
02.10.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: JW.ORG

Viimeisin tilannepäivitys viittasi voimakkaasti siihen, että Jehovan todistajien järjestö on mitä suurimmassa määrin amerikkalainen kultti. Sen päätoimisto on Amerikassa, sen opetus on varsinkin korona-aikana ollut pelkästään amerikkalaista, pukeutuminen on amerikkalaista, ja suhtautuminen muuhun maailmaan... Niin, onko muuallakin elämää ja onko muuallakin Jehovan todistajia?

Lue lisää...Historiaa - osa 103: Katsaus vuoden 1937 marraskuun Kultaisen Ajan näköislehteen
02.10.2021 Johanneksen poika
 Nykyinen Herätkää! -lehti oli alunperin nimeltään Kultainen Aika. Suomeksi lehti ilmestyi Kultainen Aika -nimellä vuodesta 1921 vuoteen 1937 saakka. Millainen lehti oli ulkoasultaan?

Tarkastellaan yhtä Kultaisen Ajan numeroa. Vuoden 1937 marraskuun 1. päivän lehden kannessa kysytään kuvan alla pienellä: "Mihin pommit huomenna putoavat?" Kannessa on myös kahden valtion nimet: Abessiinia ja Espanja.

Lue lisää...Jotkut Jehovan todistaja -vanhimmat vastustavat koronarokotuksia – aiheuttavat hallintoelimen mielestä erimielisyyksiä seurakunnissa
30.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestön keskuudessa on havaittavissa pienoista hajaannusta. Tämä liittyy koronarokotuksiin. Jehovan todistajien hallintoelin on ottanut voimakkaasti kantaa rokotusten puolesta, mutta jotkut vanhimmat vastustavat koronarokotuksia. Tämä on muodostunut joissakin paikoissa ongelmaksi.

Lue lisää...10-vuotias tyttö karttaa erotettua siskoaan
25.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: YouTube

Konventin lavalla Jehovan todistaja -vanhin haastattelee 10-vuotiasta Melodya, joka on kastettu Jehovan todistaja.

Jo 10-vuotiaana lapsi voi olla niin aivopesty, että hän kertoo ylpeänä Jehovan todistajien konventin lavalta, että hän karttaa omaa siskoaan, joka on erotettu järjestöstä. Todella surullista katseltavaa.

Näet videon suomenkielisin tekstein varustettuna YouTubesta.ABC Newsin ohjelma on saanut valtavan suosion
22.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: ABC News / YouTube

13.09.2021 esitettiin Australian televisiossa ohjelma Jehovan todistajien järjestön ongelmista. Nyt, 22.09.2021, vain yhdeksän päivän kuluttua ABC Newsin YouTube-kanavalla ohjelmaa on katsottu jo yli 1,3 miljoonaa kertaa. Ja tämän luvun lisäksi on vielä se valtava määrä, joka katsoi ohjelman Australiassa suorana televisiosta.

Katso sinäkin hyvin tehty video, jonka kesto on noin 45 minuuttia.
 


Historiaa - osa 101: Vartiotorni-lehdissä oli jatkuvaa valitusta Amerikan kieltolaista
22.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Pixabay

Yhdysvaltain kieltolaki kielsi alkoholin valmistuksen, kuljetuksen ja myynnin koko Yhdysvalloissa vuosien 1920–1933 välillä.

J.F. Rutherford oli Vartiotorni-seuran presidentti vuosina 1916 - 1942. Hänellä oli päävastuu tuona aikana huolehtia Vartiotorni-lehtien teksteistä.

Miten kieltolain vaikutus näkyi Vartiotorni-lehtien kirjoituksissa?

Lue lisää...
Tulivuorenpurkaus La Palman saarella - ovatko valtakunnansalit turvassa?
21.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Iltalehti


Kuva: Google Maps

Kanarian saariin kuuluvalla La Palman saarella on ollut muutaman päivän ajan tulivuorenpurkaus käynnissä. Jehovan todistajia kiinnostaa varmasti se, onko valtakunnansaleja tuhoutunut.

Lue lisää..."Niin kauan kuin olet Saatanan puolella, emme voi ottaa sinuun yhteyttä"
20.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Głos

Puolalainen Paweł joutui Jehovan todistajien vaikutuspiiriin kuusivuotiaana. Hänet erotettiin 10 vuotta sitten, koska hän harrasti seksiä tyttöystävänsä kanssa. Hänen suhteensa vanhempiinsa katkesi erottamisen takia. Pawełin vanhemmat kertoivat hänelle, että "kun hän on Saatanan puolella, he eivät ota yhteyttä".

Lue lisää...Englannissa Jehovan todistajien lähettämät kirjeet järkyttävät joitakin ihmisiä
20.09.2021 Johanneksen poika
 Birminghamissa on lähetetty koteihin käsin kirjoitettuja kirjeitä, joissa syytetään Saatanaa koronapandemiasta ja katastrofeista.

Käsinkirjoitetut kirjeet on osoitettu koteihin ympäri kaupunkia, ja Justin Tooze, joka tällaisen kirjeen sai, oli aluksi hämmentynyt siitä, miksi hän sai sellaisen. Hän oli huolissaan sävystä, joka hänen mielestään saattoi vaikuttaa herkkiin ihmisiin vahingollisesti.

Lue lisää...
Ilona jätti Jehovan todistajat - "vapauttavaa, mutta surullista"
17.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: LINDA.NL

Ilona Schomper (43) jätti Jehovan todistajien maailman kymmenen vuotta sitten. Hän kirjoitti tästä kirjan, Totuuden kasvot. Miksi hän teki tämän valinnan?

Vuoden 2018 alkupuolella tulivat ilmi piilotetut raportit seksuaalisesta hyväksikäytöstä Jehovan todistajien järjestössä. "Se tarkoitti, etten halunnut enää kuulua tähän järjestöön millään tavalla. Yhteydet vanhempiini katkesivat myös elämäntapojen erojen vuoksi. Viimeinen asia, jonka äitini sanoi minulle oli: "En aio vaarantaa ikuista elämääni puolestasi."

Lue lisää...Jehovan todistajien julman maailman sisällä
14.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: ABC News

Siitä lähtien kun Royal commission paljasti lasten julman hyväksikäytön Jehovan todistajien keskuudessa, mikään ei ole muuttunut.

Mutta entinen jäsen Amy Whitby haastaa siviilioikeudessa salamyhkäisen uskonnollisen ryhmän oikeuteen.

Lue lisää...Jehovan todistajille runsaasti julkisuutta Australiassa
13.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: YouTube

Australiassa TV-kanava paljastaa Jehovan todistajien salaisen maailman.

”Kaikki ajattelevat, että Jehovan todistajat ovat vain ihania ihmisiä, ystävällisiä, hyvännäköisiä ihmisiä, ehkä hieman omituisia, jotka koputtavat oviin. Ja on erittäin vaikeaa auttaa ihmisiä ymmärtämään, kuinka vaarallinen tämä ryhmä on.”

- Entinen Jehovan todistaja

Lue lisää...Historiaa - osa 98: Rutherfordin demonioppi
11.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: Vartiotorni-seura

Vartiotorni-seuran presidentti J.F. Rutherford opetti demoneista mm. näin:

"Maan neljä tuulta" viittaavat ilmakehässämme eläviin demoneihin. Näitten tuulien eli ilmavaltojen (perkeleitten) irralleen laskeminen näyttää merkitsevän sitä, että Jumala ottaisi pois pidättävän kätensä, josta seuraisi suuri ahdistus.

Ne ovat mitä hienointa kaasua, jota sähkö pitää koossa, ja niitä on lukemattomia myriadeja.

Demoneilla on valta käyttää riivaamiensa puhekykyä.

Ne voivata jäljitellä ruusun tuoksua.

Ne tekevät temppuja ja käyttävät näissä ilmiöissä sähkövoimaa.

Lue lisää...20 vuotta New Yorkin kaksoistornien tuhosta - Miten Jehovan todistajat toimivat terroriteon jälkeen?
11.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuva: YLE

Yhdysvalloissa tapahtui järkyttävä terrori-iskujen sarja vuonna 2001. Kaksoistorneihin ja Pentagoniin kohdistuneissa iskuissa kuoli noin 3000 ihmistä ja valtava määrä ihmisiä loukkaantui.

Miten Jehovan todistajat toimivat tällaisen katastrofin jälkeen?

Lue lisää...Jehovan todistajat liittyi virallisesti 34 muun organisaation joukossa Australian kansalliseen seksuaalisen hyväksikäytön korvausohjelmaan
10.09.2021 Kirsi Mäkiniemi (Päivitetty kerran)
 
Kuva: ABC News

Jehovan todistajat on virallisesti liittynyt kansalliseen korvausohjelmaan, joka on tarkoitettu järjestöjen sisällä tapahtuneen lasten seksuaalisen hyväksikäytön uhreille. Liittyminen tapahtui yli vuosi sen jälkeen, kun uskontokunnan aiempi kieltäytyminen nostettiin esiin ja järjestö ajautui häpeälliseen asemaan tämän takia.

Lue lisää...'Ei tullut nuhteita, mikään ei muuttunut': Uhrit kritisoivat, että Jehovan todistajien vanhimmat eivät toimi saadessaan tietää lasten seksuaalisen hyväksikäytön epäilyistä
09.09.2021 Kirsi Mäkiniemi
 
Kuva: Sky News

Jehovan todistajien uskonnollinen yhteisö sanoo, että sen vanhimmat ”ponnistelevat lujasti toimiakseen maallisten lakien edellyttämällä tavalla ilmoittaen hyväksikäyttöepäilyistä” – mutta hyväksikäytöstä selviytyneet uhrit sanovat, että tämä ei välttämättä tarkoita viranomaisten auttamista.

Lue lisää...Taas rahanker(j)äyspuhe
09.09.2021 Johanneksen poika
 


Kuvat: JW.ORG ja Pixabay

Syyskuun 2021 JW Broadcasting -kuukausiohjelmassa puhuttiin taas rahasta - kuinkas muuten? Tuntuu siltä, että Jehovan todistajilla raha on aiheena suosituimpien aiheiden joukossa.

Mitä tällä kertaa puhuttiin?

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012