Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Uutisarkistoon * Hakusivulle


Uusin päivitys 02.08.2021
Uutiset - Kotimaa
 
Sami kertoo videoilla erottamisestaan
25.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

Sami tutki huolellisesti Raamatusta, pitävätkö Jehovan todistajien opetukset vuosista 1914 ja 607 eaa. paikkaansa. Hän yritti keskustella asioista vanhinten kanssa. Jehovan todistajien järjestö väittää, että vanhimmat yrittävät "auttaa" henkilöä, jolla on ongelmia seurakunnassa. Mutta tämä ei ole totta. Vanhimmat eivät suostuneet keskustelemaan Samin kanssa häntä vaivaavista kysymyksistä.

Lue lisää...Tornion valtakunnansali on myyty vapaamuurareille
21.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: Lähetetty

Syksyllä 2019 Etuovi.com -sivustolla oli myynnissä "omakotitalo", joka sijaitsi osoitteessa Saarenpäänkatu 54, Tornio. Todellisuudessa kyse ei ollut omakotitalosta vaan Jehovan todistajien valtakunnansalista.

Lue lisää...Lehtijuttu vahvistaa Jehovan todistajien koulutuskielteisyyden
14.07.2021 Johanneksen poikaMe Naiset julkaisi jutun, johon oli haastateltu Milja Köpsiä. Kaksi lainausta jutusta:

Milja varttui Outokummun pikkukaupungissa. Vanhemmat olivat Jehovan todistajia, ja Miljakin tottui pienestä pitäen esiintymään seurakunnan edessä ja kulkemaan ovelta ovelle kertomassa paratiisin iloista. Myöhemmin hän on ajatellut, että kokemukset vahvistivat oma-aloitteisuutta ja rohkeutta.
- - -
Isällä oli tyttärensä tulevaisuudesta selvä näkemys: koulutus olisi turhaa, sillä elämä tulisi omistaa ilosanoman jakamiselle. Niinpä Milja ei peruskoulun jälkeen jatkanut lukioon tai ammattikouluun, vaan meni heti töihin.

Lue koko kirjoitus Me Naiset-lehden sivuilta.
Saarnaamistoiminta täytyy raportoida kuukausittain, vaikka sitä olisi alle 15 minuuttia

09.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien järjestö on hyvin huolissaan pienenevistä kenttäpalvelusraporteista koronapandemian aikana. Haaratoimisto on ilmoittanut seurakuntiin, että jokaisen julistajan täytyy raportoida oma "palveluksensa" kuukausittain, vaikka sitä olisi vähemmän kuin 15 minuuttia. Ohjeissa kerrottiin, että jos julistaja raportoi vähemmän kuin yhden tunnin, minuutteja ei tarvitse ilmoittaa.

Jos Jehovan todistaja jättää jonain kuukautena raportoimatta, hän on "epäsäännöllinen". Jos epäsäännöllisyyttä jatkuu kuuden kuukauden ajan, hän siirtyy luokkaan "toimeton". Toimettomia pidetään hengellisesti heikkoina, eikä heitä yleensä kutsuta kylään, koska he eivät ole "hyvää seuraa" "hengellisesti terveille" säännöllisille aktiivitodistajille.


Kuva: Pixabay

Koronapandemian aikana Jehovan todistajat eivät ole voineet saarnata ovelta ovelle eikä julkisesti kärryjen avulla. He ovat soittaneet puheluita, kirjoittaneet kirjeitä ja sähköposteja.Miksi Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta ei suostu poistamaan entisen jäsenen tietoja rekistereistään?
07.07.2021 Johanneksen poikaJehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta säilyttää erotettujen ja itse eronneiden henkilöiden tietoja arkistossaan kahdessa paikassa. Haaratoimistossa tiedot ovat sähköisessä muodossa ja seurakunnissa paperimuodossa. Tietoja säilytetään niin kauan kuin henkilöt ovat elossa.

Monet entiset Jehovan todistajat ovat pyytäneet omia tietojaan haaratoimistosta. Yleensä käy niin, että vain osa tiedoista annetaan ja loppuja ei. Jotkut entiset Jehovan todistajat ovat vaatineet myös tietojensa poistamista Jehovan todistajien rekistereistä, mutta siihen Jehovan todistajien järjestö ei suostu.

Lue lisää...Helsingin Sanomat kirjoitti uskonyhteisöjen tavasta kontrolloida seurustelua ja avioliiton solmimista
27.06.2021 Johanneksen poikaHelsingin Sanomat julkaisi samaan aikaan kaksi juttua uskonyhteisöistä:
  • Hennaa ja Juhania rangaistiin esi­aviollisesta seksistä – Suomalaisissa uskon­yhteisöissä eläneet kertovat, kuinka heitä on painostettu avioitumaan nuorina ja mitä siitä on seurannut
  • ”Seksi ei kuulu seurusteluun” – Näin uskon­yhteisöt vastaavat syytöksiin avioliittoon painostamisesta
Lue lisää...Seurakunnissa on luettu kaksi koronapandemiaan liittyvää ilmoitusta
14.06.2021 Johanneksen poika

1. Rajoitukset koronapandemian aikana. Monet terveysviranomaiset ovat sanoneet, että täysin rokotetut ihmiset saattavat voida liikkua ja toimia muita vapaammin. Tähän sisältyy toisten tapaaminen, matkustaminen ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen. On viisasta pysyä ajan tasalla viranomaisten rajoitusten suhteen ja noudattaa niitä.

2. Kuten hallintoelimen tilannepäivityksessä 04/2021 sanottiin, Jehovan todistajat eivät vastusta rokotuksia. On jokaisen henkilökohtainen asia ottaako hän rokotteen vai ei. Monet Betel-perheiden jäsenet ovat jo ottaneet rokotteen terveysviranomaisten suositusten mukaisesti. Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että täysin rokotetuilla on parempi suoja virusta vastaan. Täysin rokotetulla tarkoitetaan ihmistä, joka on saanut koko rokotussarjan, ja viimeisestä rokotuksesta on kulunut kaksi viikkoa. Lääketieteelliset tutkimukset ovat myös osoittaneet, että niiden, jotka eivät ota rokotetta, on oltava varovaisempia, koska he ovat paljon alttiimpia koronavirukselle. Te kaikki ansaitsette lämpimän kiitoksen siitä, että osoitatte hyvää arvostelukykyä ja toimitte tavalla, josta ilmenee kunnioitus elämää kohtaan.
Jehovan todistajia valmistettiin vainoon yleisöesitelmässä 12.06.2021
14.06.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW Stream

Helsingin eteläisessä seurakunnassa puhuttiin yleisöesitelmässä Jehovan todistajien vainosta. Esitelmän aihe oli Kestäminen vainon alaisena. Puhujana toimi Tommi Kauko.

Lue lisää...Millaisia kirjeitä Jehovan todistajat lähettävät koronapandemian aikana, kun he eivät voi saarnata perinteisin menetelmin?
31.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Nyt on kulunut jo yli vuosi siitä, kun Jehovan todistajat ovat viimeksi soittaneet ovikelloja ja seisoneet lehtikärryjen vieressä. Ovelta ovelle -työ on lopetettu, samoin julkinen kärrytyö.

Saarnaamistyö ei ole kuitenkaan loppunut, se on vain muuttanut muotoa. Jehovan todistajat soittavat nyt puhelimella todistuspuheluita ja kirjoittavat todistuskirjeitä.

Millaisia kirjeitä Jehovan todistajat kirjoittavat?

Lue lisää...Raamatusta puhuminen on Palosaarille luonteva osa arkea
30.05.2021 Johanneksen poikaNurmijärven uutiset oli haastatellut Terhi ja Harri Palosaarta. Jutun otsikko oli: Korona-aika keskeytti Jehovan todistajien kenttätyön - kiinnostus Raamattua kohtaan ei ole vähentynyt. Otteita jutusta:

Jehovan todistajien esittelykärryt olivat ennen koronapandemian alkua tuttu näky Nurmijärvellä, samoin ovelta ovelle kiertävät seurakunnan jäsenet. Korona-aika keskeytti kenttätyön tässä muodossa.

– Koska haluamme mennä terveys edellä ja noudattaa viranomaisten sekä järjestömme antamia ohjeita, emme ole käyneet ihmisten kodeissa tapaamassa heitä, emmekä ole myöskään pitäneet esittelypisteitämme julkisilla paikoilla, kertoo koordinaattori Kari Palonen Jehovan todistajien Nurmijärven seurakunnasta.

– Korona ei ole ainakaan vähentänyt kiinnostusta Raamattua kohtaan, Terhi Palosaari toteaa.

Lue juttu kokonaan Nurmijärven uutisista.Jehovan todistajien Helsingin seurakunta osti Turusta tontin
30.05.2021 Johanneksen poikaTurun Sanomat kertoi, että Jehovan todistajat kävivät Turussa ostoksilla. Lainaus jutusta:

Turun kaupunki myy Jehovan todistajien Helsingin seurakunnalle 2 463 neliön suuruisen toimitilatontin. Tontti sijaitsee Lausteella osoitteessa Taalintehtaankatu 1a. Kauppahinta on arvion mukaan noin 123000 euroa.

Uutinen on eräällä tavalla yllättävä.

Lue lisää...Sami kertoo karttamisesta YouTubessa
27.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

Sami Uusi-Luomalahti ottaa kantaa Jehovan todistajien järjestön karttamispolitiikkaan. Hän toteaa videollaan mm. näin:

Karttamispolitiikka perustuu kirjan Pitäkää itsenne Jumalan rakkaudessa liitteessä Miten meidän tulisi suhtautua erotettuihin? olevaan aineistoon. Tämä aineisto on luotu käyttämällä täysin tekstiyhteydestä repäistyjä raamatunjakeita. Suurin osa niistä on sellaisia, jotka eivät liity karttamiseen millään tavalla.Katso ja kuuntele Samin karttamisvideoita YouTubesta.Jehovan todistajien mielestä Harmageddonin sota on hyvä asia
25.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Helsingin Eteläisen seurakunnan etäkokouksessa pidettiin lauantaina 22.05.2021 "yleisöesitelmä", jonka teema oli Todellinen Harmageddon - miksi, milloin?

Lainaus yleisöesitelmästä:

Miksi voidaan sanoa, että Harmageddon on itse asiassa hyvä asia? Harmageddon ei ole poliittinen yhteenotto. Se ei ole mikään taloudellinen onnettomuus tai ydinroihu. Sen sijaan Harmageddon on Jumalan sota, ja se käydään Jumalan ja Maan kansojen välillä. Harmageddonin sodan ansiosta maapallo säästyy tuholta. Harmageddon tekee lopun ihmishallinnosta, ja oikein toimivat saavat jäädä eloon. Se on tosiaan positiivinen asia niille, jotka haluavat elää rauhassa Maan päällä Jumalan tarkoituksen mukaisesti.

Lue lisää...Jehovan todistajat haluavat myydä Varkauden konventtisalin ja valtakunnansalin ja rakentaa uuden valtakunnansalin
15.05.2021 Johanneksen poika
Kuva: Wikipedia / Alueveli

YLE kirjoitti 21.10.2020, että osa Varkauden Joutenlahden asukkaista ei halua naapurustoonsa Jehovan todistajien rakennusta. Se johtuu YLE:n mukaan siitä, että asukkaat epäilevät muun muassa liikenteen vilkastuvan sekä rakennuksen ulkonäköä vankilamaiseksi. Varkauden kaupunki on kuitenkin päättänyt luovuttaa Jehovan todistajien Kuopion seurakunnalle tontin Joutenlahdesta.

Yksitoista alueen asukasta on allekirjoittanut oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan päätöksen kumoamista ja tontin jättämistä puistoalueeksi. Varkauden tekninen lautakunta hylkäsi kuitenkin oikaisuvaatimuksen.

Lue lisää...
Äänite- ja videoarkisto
04.05.2021 Johanneksen poikaÄänite- ja videoarkisto on pitkästä aikaa päivitetty. Sinne on lisätty valtava määrä äänitteitä. Niihin voi tutustua täällä.


Kuva: Helsingin aluekonventti

Nostetaan esiin yksi "herkkupala" lisätyistä äänitteistä. Monet muistavat Harold V. Mouritzin maailmanlopun profetiat, joista hän saarnasi 1972. On kiinnostavaa verrata noita 1970-luvun "täysin varmoja" Jumalan ilmoittamia profetioita vuonna 2011 pidettyyn puheeseen. Oliko Mouritz muuttanut profetioidensa sisältöä? Oliko hän pahoillaan siitä, että profetiat menivät 1970-luvulla pieleen? Kuuntele tästä pieni näyte.Anniina Enbuskan Uskonnonfilosofian pro gradu -tutkielma julkaistu
01.05.2021 Johanneksen poikaLainauksia gradusta:

Tämän tutkielman keskiössä on uskonnollisissa yhteisöissä elävien oikeudet. Myös uskonnollisissa yhteisöissä on jäseniä, jotka ovat muita jäseniä heikommassa asemassa, ja eri syiden takia myös mahdollisesti kykenemättömiä puolustamaan omia oikeuksiaan.
- - -
Uskonnollisten yhteisöjen jäsenyyteen liittyy oleellisesti eräs perus- ja ihmisoikeus, jonka toteutumiseen ja turvaamiseen liittyvät kysymykset ovat tämän tutkielman keskiössä. Tämä oikeus on niin kutsuttu poistumisoikeus (engl. exit right). Poistumisella viitataan tavallisesti henkilön vetäytymiseen tietystä ryhmästä tai ryhmän aktiviteeteista.

Lue lisää...Esitelmä: Sellaiset ihmiset, jotka päättävät olla haureuden harjoittajia, avionrikkojia, homoseksualisteja, tullaan tuhoamaan
25.04.2021 Johanneksen poikaHelsinki Eteläisen seurakunnan yleisöesitelmän aihe oli lauantaina 24.04.2021 Miten Jumalan valtakunta vaikuttaa sinuun? Pieni ote esitelmästä:

Tässä tilanteessa sellaiset ihmiset, jotka päättävät toimia niin, että he kuuluvat vääriin uskontoihin, jotka on luvattu tuhota, poliittisiin järjestelmiin, päättävat olla haureuden harjoittajia, avionrikkojia, homoseksualisteja, heidät tullaan tuhoamaan. Tässä korostuu sanat "ne, jotka päättävät toimia". Tämä ei ole taipumusasia eikä tämmönen lipsumisasia vaan se perustuu päätökseen.

Lue lisää...Miksi Suomen Jehovan todistajien yhdyskuntajärjestys on kiero?
21.04.2021 Johanneksen poika


Kuva: Joni Valkila

Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että "te kaikki olette veljiä". Suomen Jehovan todistajien joukossa on kuitenkin "kahden kerroksen väkeä". Niitä, jotka ovat virallisesti seurakunnan jäseniä ja niitä, jotka ovat vain ulkojäseniä. Ulkojäseniä on yli 99 prosenttia kaikista Jehovan todistajista. Virallisilla jäsenillä on kaikki valta, myös taloudellinen valta. Ulkojäsenet kelpaavat kyllä rakentamaan talkoilla valtakunnansaleja, ja rahoittamaan niitä, mutta heillä ei ole mitään päätäntävaltaa asioihin. Heidän "oma" valtakunnansalinsa voidaan myydä alta pois kysymättä rakentajilta ja rahoittajilta mitään. Heille ei tipahda mitään roposia myynnistä saaduista summista. Kaikki menee muualle organisaatioon.

Tämä johtuu Jehovan todistajien erittäin kierosta yhdyskuntajärjestyksestä.

Lue lisää...Useat mediat uutisoivat Jehovan todistajien epäillyistä rahankeräysrikoksista
14.04.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Ilta-Sanomat julkaisi uutisen Jehovan todistajien rahankeräystutkinnasta. Sen jälkeen Iltalehti, Helsingin Sanomat, MTV Uutiset ja Demokraatti ovat myös julkaisseet uutiset Jehovan todistajien rahankeräystutkinnasta.

Lue lisää...IS: Jehovan todistajien johto­henkilöitä epäillään rahankeräys­rikoksesta – ”Puhutaan miljoonista euroista”
14.04.2021 Johanneksen poika
Valtionsyyttäjä Mika Appelsin. ­KUVA: VESA MOILANEN

JEHOVAN todistajien johtohenkilöitä epäillään rahankeräysrikoksesta. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa.

Valtionsyyttäjä Mika Appelsin kertoo, että rikoksesta epäiltyjä henkilöitä on kymmenkunta. Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Lue lisää...UUT:n historiikki on julkaistu PDF-dokumenttina
11.04.2021 Johanneksen poikaUUT – 30 vuotta tukea uskontojen uhreille kertoo Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n tarinan. Historiikin kirjoittaja Erno Vanhala on haastatellut UUT:n toimijoita alkuvaiheista nykypäivään sekä lukenut arkistoja. Tuloksena on kertomus, jossa pääsee ääneen moninainen joukko UUT:n rakentamiseen osallistuneita vapaaehtoisia, vaikuttajia ja henkilökunnan jäseniä useammalta vuosikymmeneltä.

Toiminta on kehittynyt ja saanut uusia muotoja vuosien varrella, mutta perusidea on pysynyt samana: UUT tarjoaa vertaistukea uskonyhteisöissä vaikeuksia kohdanneille ja heidän läheisilleen, tiedottaa uskonyhteisöjen keskuudessa esiintyvistä ongelmista ja pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan ja uskonyhteisöihin siten, että hengellinen väkivalta loppuisi.

Pääset lukemaan historiikin täältä.Jehovan todistajien arkipäivän kokouksessa oli hyviä ohjeita, jotka liittyivät koronapandemiaan
09.04.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Jehovan todistajien normaali toiminta on nyt ollut jo noin vuoden pysähdyksissä. Julkista todistamista kaduilla ei ole tehty eikä myöskään ovelta ovelle ole todistettu.  Valtakunnansalit ovat olleet kiinni.

Koronaan liittyviä tietoja ja tiedotteita on jaettu kiitettävästi seurakuntiin. Yhtenä huomiona hyvästä tiedottamisesta voisi mainita tämän kohdan, joka luettiin huhtikuun 2021 ilmoituksissa tällä viikolla seurakuntien etäkokouksissa:

Kun teemme ratkaisuja asioissa, jotka liittyvät esimerkiksi matkustamiseen ja yhdessäoloon toisten ihmisten kanssa, haluamme olla varovaisempia kuin mitä viranomaiset suosittelevat tai miten ihmiset yleensä toimivat.

Lisäksi tiedotteessa kerrattiin kasvomaskien käytön tärkeyttä, turvavälien pitämistä ja käsien pesemistä.

Lue lisää...Tilastokeskus: Jehovan todistajien lukumäärä Suomessa laskee edelleen tasaisesti
31.03.2021 Johanneksen poika

Viime vuodet ovat olleet Jehovan todistajille Suomessa vaikeita. Tilastokeskuksen tuoreet luvut vuodelta 2020 vahvistavat, että suunta alaspäin on pysyvä ja vakaa. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 lopussa Jehovan todistajien yhteismäärä Suomessa oli enää 16787, kun se vuoden 2016 lopussa oli ollut vielä 17979. Pudotusta viidessä vuodessa on ollut yhteensä 1192. Mitään käännettä ylöspäin ei ole näkyvissä.

Lue lisää...Vesannon ja Urjalan valtakunnansalit myynnissä
23.03.2021 Johanneksen poika
  Jehovan todistajat ovat Suomessa myyneet viimeisten vuosien aikana noin 30 valtakunnansalia. Mutta varmasti korona vauhdittaa nyt valtakunnansalien myyntiä entisestään, koska kaikki valtakunnansalit ovat olleet jo noin vuoden tyhjillään.

Taas on tullut kaksi valtakunnansalia myyntiin. Vesannolta ja Urjalasta myydään salit.

Lue lisää...

 Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
 
  
  
Uutiset - Ulkomaat
 
‘Crusaders’ -dokumentti tuo Jehovan todistajien keskuudessa tapahtuvan seksuaalisen hyväksikäytön peittelyn päivänvaloon
03.08.2021 Kirsi Mäkiniemi
Kuva: JW.ORG

Aaron Kaufman, Jehovan todistajana kasvanut Hollywood-elokuvien tekijä, kaivautui syvälle veljesseuran salailun kulttuuriin.

Kaufman haastatteli kymmeniä entisiä Jehovan todistajia ja nämä haastattelut paljastivat vielä huomattavasti pimeämmän puolen tästä organisaatiosta – hän kuuli tarinoita, jotka osoittivat veljesseuran virallisen koneiston väheksyvän seksuaalisesta hyväksikäytöstä selvinneiden kertomuksia ja seurakuntien vanhimpien tuhoavan rekisteritietoja.

Lue lisää...Jehovan todistajat ja ilmastonmuutos
02.08.2021 Johanneksen poika


Kuva: Pixabay

Miten Jehovan todistajat ovat käyttäneet hyväkseen ilmastonmuutosta saarnaamistyössään? Lainaus Valtakunnan Palveluksemme -lehtisestä:

”Uskotko, että ihmishallitukset onnistuvat pysäyttämään ilmaston lämpenemisen? [Anna tilaisuus vastata. Lue sitten Jeremian 10:23.] Uskon, että pidät tästä kirjoituksesta. Se kertoo, millä tavoin Jumala ratkaisee maapalloa uhkaavat ongelmat.”

Lue lisää...Vice Versa: Crusaders
30.07.2021 Johanneksen poika


Kuvakaappaus: Dokumenttielokuva

Nimimerkki Syväkurkku kertoi Veljesseuran foorumilla aivan uudesta dokumenttielokuvasta Vice Versa: Crusaders. Se on dokumentti Jehovan todistajista. Ohjelmassa haastatellaan mm. Jehovan todistajien päätoimistossa työskennellyttä Barbara Andersonia, entistä Jehovan todistajaa Mark O'Donnellia, lakimies Irwin Zalkinia ja kulttitutkija Steven Hassania. Dokumentissa vilahtaa myös muutama Jehovan todistajian johtomies, esimerkiksi hallintoelimen jäsenet Anthony Morris ja Stephen Lett.

Lue lisää...Nykyinen etäkonventin formaatti vahvistaa Jehovan todistajien järjestön kulttimaista luonnetta
30.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Miksi Jehovan todistajien järjestö päätti pitää konventin jo toisen kerran peräkkäin samalla kaavalla?

Miksi paikalliset puhujat syrjäytettiin kokonaan?

Kun konventin ohjelmaa seuraavat Jehovan todistajat juhlavaatteet päällä kuuntelevat dubattuja puheita kotisohvillaan, he voivat kyllästyä Amerikka-keskeiseen touhuun.

Lue lisää...Julistiko David Splane sodan konventtipuheessaan?
29.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Hallintoelimen jäsen David Splane piti lauantai-iltapäivän lopuksi puheen "Taistele ankarasti - - uskon puolesta"! Tämä oli aito vihapuhe. Tällä sivulla tarkastellaan muutamia kohtia tuosta puheesta. Otteita puheesta:

Harva meistä tahallaan ryhtyisi tekemisiin luopioden kanssa, mutta niin voi käydä huomaamatta.
- - -
Kukaan ei ole niin vahva, hengellinen, älykäs, että hän olisi immuuni luopioiden myrkyllisille ajatuksille.
- - -
Vain muutama tippa myrkkyä juomassa riittää aiheuttamaan paljon vahinkoa. Usein luopiot sekoittavat totuutta valheiden sekaan.
- - -
Älä väittele luopioiden kanssa. Älä lue heidän kommenttejaan.
- - -
Saatana on luopioiden valheellisten opetusten taustalla.
- - -
Luopioilla ei ole tarjota mitään hyvää. Heillä on tarjottavana vain vihaa, kritiikkiä ja kielteistä puhetta.
- - -
Jos uskomme on vakaa, luopioiden tai median väärät syytökset eivät saa meitä herkästi pois tolaltamme.

Lue lisää...Maailmanlopun kultti uhoaa
28.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien järjestön toiminta perustuu jatkuvaan maailmanlopun odotukseen. Näin ollen ei ole ihme, että usein Päivän tekstissäkin käsitellään maailmanloppuun liittyviä tapahtumia. On järjestön kannalta tärkeää pitää tätä asiakokonaisuutta jatkuvasti esillä. Tämä liittyy Jehovan todistajien kontrollointiin, jota järjestön ylin johtoporras käyttää yhä suuremmassa mitassa.

Kaksi lainausta Päivän tekstistä 28.07.2021:

Ihmiset, joiden uskonto on hävitetty, saattavat jossain vaiheessa olla vihoissaan siitä, että Jehovan todistajat harjoittavat edelleen uskontoaan.
- - -

Kansat ja niiden hallitsija Saatana vihaavat meitä, koska kuulumme ainoaan jäljellä olevaan uskontokuntaan.

Lue lisää...Vapaamuurarit ja Jehovan todistajat
24.07.2021 Johanneksen poika

Suomessa Jehovan todistajat ovat myyneet vapaamuurareille kaksi valtakunnansalia. Onko Jehovan todistajilla ja vapaamuurareilla jotain muutakin yhteistä kuin kiinteistökaupat?

Kaksi lainausta Vartiotorni-seuran kirjallisuudesta:

Veli Rutherford piti Brooklynissa sijaitsevassa vapaamuurarien temppelissä puheen. - Vartiotorni.

Veli Knorr piti puheen Vapaamuurarien salissa. - Vuosikirja.

Lue lisää...Onko lainauksien esittäminen Jehovan todistajien järjestön kirjallisuudessa rehellisellä pohjalla?
23.07.2021 Johanneksen poikaTämä aihe on mielenkiintoinen. Se paljastaa Jehovan todistajien järjestöstä paljon. Ennen kuin tarkastelemme varsinaista aihetta, otetaan johdantona pieni katsaus aiheeseen "Rehellisyys".

Lue lisää...Historiaa - osa 86: 4 videoleikettä Jehovan todistajien hallintoelimen entisen jäsenen Raymond Franzin haastattelusta
19.07.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 02.08.2021)


Kuva: YouTube

Raymond Franz vieraili Puolassa vuonna 2007. Nämä videoleikkeet on otettu silloin tehdystä haastattelusta.

Lue lisää...Yli 19000 Jehovan todistajaa on kuollut koronapandemian seurauksena maailmanlaajuisesti tähän mennessä
18.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW Broadcasting

Hallintoelimen tilannepäivitys nro 6/2021 sisälsi uutta tietoa koronapandemian vaikutuksista Jehovan todistajien järjestön toimintaan. Tuon tilannepäivityksen juontajana toimi 86-vuotias hallintoelimen jäsen Samuel Herd.

Herd kertoi, että vuoden 2021 heinäkuun yhdeksänteen päivään mennessä yhteensä yli 19000 Jehovan todistajaa on kuollut koronapandemian uhreina.

Lue lisää...Jehovan todistajat ja moraali 
15.07.2021 Johanneksen poikaNimimerkki "Syväkurkku" on kirjoittanut loistavan jutun, jossa pohditaan Jehovan todistajien "moraalia". Sitä verrataan yleisiin moraalikäsityksiin.

Syväkurkku toteaa kirjoituksessaan, että nykyään uskonnot enemmänkin jarruttavat moraalin kehittymistä kuin ylläpitävät sitä.


Lue lisää...Vartiotorni: Estääkö jokin sinua seuraamasta Jeesusta?
14.07.2021 Tuomas Yläjuurakko
Kuva: JW.ORG

Vartiotorni Toukokuu 2021 kirjoittaa aiheesta, joka saattaa kiinnostaa niitä, joilla on kristillinen vakaumus, mutta jotka eivät halua kuunnella Jehovan todistajia, tai niitä Jehovan todistajia, jotka eivät halua kuunnella entisiä uskonveljiään.

Lue lisää...Historiaa - osa 85: Hallintoelimen entinen jäsen Raymond Franz kertoo
03.07.2021 Johanneksen poika


Kuva: YouTube

"On sanottava, että se oli elämäni suurimpia pettymyksiä. Oli raju herätys todellisuuteen, kun näin, mitä oikeasti tapahtui. Olin kuvitellut hallintoelimen olevan miesryhmä, jolla Jumalan sana, Raamattu, oli keskeisellä sijalla kaikissa heidän tekemissään päätöksissä. Olin kuvitellut, että he tutkivat perin pohjin Raamattua varmistuakseen, että kaikki mitä he tekivät, perustuisi lujasti siihen. Kun aloitin hallintoelimen jäsenenä, huomasin, että Raamattuun vedottiin harvoin ja sitä käytettiin harvoin. Sen sijaan keskusteltiin pääasiassa järjestön omista säännöistä ja miten niitä tulisi soveltaa."

Näin alkaa YouTube-video, jossa Jehovan todistajien entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz kertoo ajastaan hallintoelimen jäsenenä.

Lue lisää...Jehovan todistajien painettujen lehtien julkaiseminen vähenee edelleen rajusti
02.07.2021 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Heinäkuun 3-sivuisessa kirjeessä järjestö on ilmoittanut, että levitettävien lehtien määrä laskee edelleen. Vuoden 2022 alusta lähtien julkaistaan vain yksi levitettävä Vartiotorni ja yksi Herätkää! -lehti. Lisäksi painetaan vuoden aikana uudelleen 2 vanhaa Vartiotornia ja 2 vanhaa Herätkää! -lehteä.

Lue lisää...USA:n uforaportti on julkaistu
26.06.2021 Johanneksen poika


Yhdysvaltain laivaston julkaisema ufovideo, kuva: YLE

Tekniikan maailma kertoi 18.06.2021 USA:n uforaportista näin:

Tunnistamattomat lentävät esineet häiritsevät ydinasejärjestelmiä – ”Niiden tekniikka on useita sukupolvia omaamme edellä”.

Lehti kertoi lisäksi, että Yhdysvaltain puolustushallinnon on määrä julkistaa laajasti odotettu raporttinsa tunnistamattomista lentävistä esineistä eli ufoista.

Nyt uforaportti on julkistettu USA:ssa.

Tämä kirjoitus sisältää neljä osaa:
  1. Yhdysvalloissa on julkaistu laaja uforaportti
  2. USA:n entiset presidentit Barack Obama ja Donald Trump tietävät paljon ufoista, mutta eivät voi kertoa
  3. Mitä entiset Jehovan todistajat ajattelevat ufoista?
  4. Mikä on Jehovan todistajien järjestön virallinen kanta ufoihin?
Lue lisää...Syyskuun 2021 "tutkittava" Vartiotorni jatkaa hengellisen väkivallan opettamista
25.06.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Vartiotornin "tutkittava" numero, syyskuu 2021, antaa tarkan kuvan siitä, kuinka järjestö vaatii Jehovan todistajia harjoittamaan hengellistä ja henkistä väkivaltaa entisiä Jehovan todistajia kohtaan. Kirjoituksessa puhutaan mm. erottamisesta ja karttamisesta.

On täysin kestämätöntä, että uskonnollinen järjestö yllyttää katkomaan ihmissuhteita vain sillä perusteella, että kaikki eivät voi elää Jehovan todistajien sääntökokoelman mukaan tai jos he eivät vain voi uskoa kaikkea hallintoelimen tuottamaa jatkuvasti muuttuvaa oppikokoelmaa. Heidät leikataan irti sukulaisistaan ja entisistä ystävistään.

Lue lisää...Vartiotorni-lehti on venyttänyt "viimeisten päivien" pituuden jo 142 vuoteen - paljonko sitä voidaan vielä "uskottavasti" venyttää?
23.06.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 24.06.2021)


Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajat ovat julkaisseet uuden suurelle yleiselle tarkoitetun Vartiotorni-lehden. Numeron 2/2021 teema on Parempi maailma on lähellä. Lehti jatkaa samaa maailmanlopun aihetta, jota se on käsitellyt jo vuodesta 1879 lähtien.

Vuoden 1879 Vartiotorni-lehdessä puhuttiin myös "viimeisistä päivistä". Onko viimeisten päivien pituus 142 vuotta?

Lue lisää...Peittelevätkö Jehovan todistajat hyväksikäyttötapauksia?
11.06.2021 Kirsi Mäkiniemi
Kuva: Tagesschau

Perheen sisäistä hyväksikäyttöä, mutta vain vähän apua yhteisöltä: mitä piilee tällaisten tapausten takana Jehovan todistajien keskuudessa? Poliittinen aikakauslehti BR Kontrovers teki tutkimuksen, joka kertoo hienosyisestä rinnakkaisoikeusjärjestelmästä, jota toteutetaan Raamatun nojalla.

Lue lisää...JW.ORG:n suosion lasku on maailmanlaajuinen ilmiö
07.06.2021 Johanneksen poikaJP-Uutisissa kerrottiin 06.06.2021, että JW.ORG-sivuston suosio hiipuu. Juttuun oli lainattu vain maailmanlaajuiset käyrät. Tässä uudessa jutussa tarkastellaan muutamien maiden tilannetta jokaisesta maanosasta. Ne kertovat karua kieltään. Laskeva trendi on nähtävissä ympäri maailman.

Lue lisää...
JW.ORG-sivuston suosio laskee koko ajan
06.06.2021 Johanneksen poika


Kuva: Google Trends

Jehovan todistajat ovat viime vuosina panostaneet erittäin paljon sähköisiin julkaisuihin ja verkkosivustoon JW.ORG. Painetun kirjalliisuuden julkaiseminen on suorastaan romahtanut. Lähes kaikki uudet julkaisut pyydetään lataamaan itselle sähköisinä versioina. Vain tilauksesta saa käyttöönsä perinteisiä painettuja julkaisuja. Tällä tavalla on pyritty pienentämään kirjallisuuden painamisesta johtuvia kuluja.

Toisaalta, miksi JW.ORG-sivuston suosio on laskenut voimakkaasti?

Lue lisää...Onko Herätkää! -lehti lakkautettu?
03.06.2021 Johanneksen poika (Päivitetty 04.06.2021)


Kuva: JW.ORG

Monet ovat ihmetelleet, missä viipyy vuoden 2021 ensimmäinen Herätkää! -lehden numero. Koska lehti on viime vuosina ilmestynyt kolme kertaa vuodessa, sen olisi pitänyt ilmestyä viimeistään huhtikuun aikana, jos se olisi aikataulussaan. Nyt ollaan jo kesäkuun puolella. Tällaista myöhästymistä lehtien julkaisuissa ei ole yleensä tapahtunut. Tapana on ollut, että lehdet ilmestyvät pikemminkin etuajassa kuin myöhässä.

Mistä siis on kyse?

04.06.2021 saatiin asiaan uutta tietoa.

Lue lisää...Kaatuuko Jehovan todistajien usko Jumalaan, jos Marsista löytyy elämää?
31.05.2021 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)


Curiosity, Kuva: Wikipedia / NASA

Jehovan todistajat uskovat Raamatun luomiskertomukseen. Sen mukaan Jumala on luonut maailmankaikkeuden, maapallon ja elämän Maan päälle. Olisi tieteellinen sensaatio, jos jostain päin avaruutta löytyisi elämää. Miten kävisi Jehovan todistajien Jumala-uskon? Pitäisikö Vartiotorni-seuran oppeja taas kirjoittaa uudestaan?

Tässä kirjoituksessa tarkastellaan erittäin ajankohtaista Mars-tutkimusta. Juttuun on lainattu otteita myös mm. Helsingin Sanomien, Kirkko ja kaupunki -lehden ja Tieteen kuvalehden julkaisemista kirjoituksista, jotka pohtivat mahdollisen elämän löytymisen seurauksia. Kirjoitukseen on lainattu myös Vartiotorni- ja Herätkää! -lehtiä.

Lue lisää...Historiaa - osa 84: Jehovan todistajien järjestö tuomitsi karttamisjärjestelyn vuonna 1947, mutta otti sen noin viisi vuotta myöhemmin itse käyttöön
29.05.2021 Käännöskomitea


Kuva: Pixabay

Herätkää! -lehden artikkelissa vuodelta 1947 järjestö tuomitsi suorin sanoin katolisen kirkon harjoittaman ekskommunikaation, eli erottamis- /karttamisjärjestelyn Raamatun vastaisena ja pakanallisena.

Eikä kulunut kuin 5 vuotta, kun järjestö itse otti käyttöön saman erottamis- /karttamisjärjestelyn!

Lue lisää..."Päivän teksti" varoittaa "luopioista"
24.05.2021 Johanneksen poika


Kuva: JW.ORG

Maanantai, 24. toukokuuta:

Voitte sammuttaa kaikki Paholaisen palavat nuolet. (Ef. 6:16)

Saatana on ”valheen isä”, ja hän levittää valheita Jehovasta sekä veljistämme ja sisaristamme niiden välityksellä, joita hän kontrolloi (Joh. 8:44). Esimerkiksi luopiot julkaisevat Jehovan järjestöstä valheita ja puolitotuuksia internetissä, televisiossa ja muissa medioissa. Nuo valheet ovat ”Paholaisen palavia nuolia”. Mitä meidän tulisi tehdä, jos niitä esitetään meille? Emme kuuntele niitä! Me uskomme Jehovaan ja luotamme veljiimme. Emme ole missään tekemisissä luopioiden kanssa. Ei kukaan eikä mikään – ei myöskään uteliaisuus – saa meitä osallistumaan väittelyihin luopioiden kanssa. Emme anna minkään heikentää uskoamme. Oletko vastustanut kiusausta kuunnella luopioiden levittämiä valheita tai väitellä heidän kanssaan? Tämä on kiitettävää. Meidän täytyy kuitenkin olla edelleen varuillamme, koska Saatana yrittää käyttää meitä vastaan muitakin aseita. w19.11 15 kpl 8; 16 kpl 11

Päivän teksti löytyy Vartiotornin verkkokirjastosta.Yli 17000 Jehovan todistajaa on kuollut tähän mennessä koronapandemian seurauksena
22.05.2021 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
 

Kuva: JW.ORG

Jehovan todistajien virallisille nettisivuille on tullut uusi video, Tilannepäivitys 04/2021. Se sisältää tietoa koronapandemian järkyttävistä seurauksista. Vaikka Jehovan todistajat ovat yrittäneet noudattaa viranomaisten ohjeita huolellisesti, koronavirus on aiheuttanut runsaasti surua ja ahdistusta Jehovan todistajien piirissä. Heitä on kuollut yli 17000 koronaan tähän mennessä.

Lue lisää...

   


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät
uutisarkistosta.

  

Medialle

Toimittajien tietopaketti luettavissa täällä.

Tekstin koko

Onko puhelimella luettaessa JP-sivujen teksti liian pientä? Lue lisää täältä.

News in English

   
Jehovah's Witnesses in Finland. News from Finland.

  


Vuosikatsaukset

Uutisvuosi:
Uutisvinkki
 
Jos tiedät kiinnostavan uutisen mikä liittyy Vartiotorniseuraan tai Jehovan todistajiin, lähetä uutisvinkki osoitteeseen:

jp
@johanneksenpoika.fi
 
Hallintoelin

Mikä on Jehovan todistajien hallintoelin? Ketkä siihen kuuluvat? Lue lisää täältä.

Elokuun 2019 tilanne:Katso iso kuva tästä.
    
Videot

Uutisvideoita voit katsoa täältä.
 
Sähköposti

Johanneksen pojan sähköposti

jp@johanneksenpoika.fi

Lue lisätietoja täältä...
   
Uutistoimitus

Lue lisätietoja täältä...
 
Sitaattioikeus

Tällä uutissivustolla noudatetaan sitaattioikeuden periaatteita. Lue lisää...
   
Ex-JT:t - media

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa:Lue täältä.

 
Uutisarkisto

Poimintoja kotimaan uutisista 
Pieni kooste valtakunnansalien myynnistä Suomessa

HS: Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan”

Täysin uudistettu suomenkielinen Uuden Maailman käännös julkaistiin Hämeenlinnassa

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina”

Väistöliikkeitä kadulla, saamatta jääneitä juhlakutsuja ja karttelevia myyjiä - uskonyhteisöistä eronneet kertovat: ”Edes heidän pomonsa kutsuhuudot eivät saaneet myyjiä lähestymään minua”

Nainen voitti palkinnoksi kauneushoidon – työntekijä perui sen, koska asiakas oli 20 vuotta sitten Jehovan todistaja

Tietojen jakaminen vai tietojen pimittäminen?

EU-tuomioistuin julkisti päätöksensä - Veikko Leinonen väittää vastaan

Jehovan todistajista irtautujien kokemuksia hengellisestä väkivallasta: "Katson olevani selviytyjä vaikkakin henkisillä arvilla"

Vielä kerran Hakkaraisesta

Miten Jehovan todistajien tiedottaja Ari Hakkarainen pärjäsi Susanne Päivärinnan haastattelussa?

Sensuroimaton Päivärinta tänään: erikoislähetys kohutuista Jehovan todistajista

Ilmoitus ja suostumus henkilötietojen käsittelyyn

A-studio: Miten toimivat Jehovan todistajien oikeuskomiteat?

Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa – "Todettiin, että minä, 11-vuotias tyttö olin vietellyt keski-ikäisen miehen"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt merkittävän kirjelmän

Miten eduskunnan oikeusasiamies suhtautuu henkiseen ja hengelliseen väkivaltaan?

Onko Jehovan todistajien keskuudessa parisuhdeväkivaltaa?

Iltalehti: ”Älä anna masturbaation saastuttaa itseäsi” - Jehovan todistajien videot vuotivat jälleen: jyrkkiä käskyjä seksuaalisuudesta

Historiaa - osa 45: Oulun konventtisali valmistui, Pohjois-Suomen Jehovan todistajat olivat innoissaan

Oulun konventtisali on nyt alennusmyynnissä

Entinen Jehovan todistaja Eeva-Liisa Pirttinen Radio Suomen ohjelmassa

Käyttääkö Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Suomessa sanaa "seurakunta" vilpillisesti?

Uusi Pro gradu -tutkielma: Jehovan todistajista eronneiden tarinoita eroprosessista ja avunsaannista

Kooste YLE Radio 1:n ohjelmasta "Ero Jehovan todistajista ei ole helppo"

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2017

Suomen seurakunnissa opiskeltiin perinteistä lahjoittamista Vartiotorniseuralle

Ilta-Sanomat kertoi Helsingin Sanomien tekemästä karttamisjutusta
 
Helsingin Sanomat osoitti Veikko Leinosen karttamistulkinnan vääräksi

Jehovan todistajien kokouksissa opeteltiin karttamaan erotettua perheenjäsentä

Haaratoimisto lähetti Turun väkivaltaista hyökkäystä koskevan kirjeen kaikkiin seurakuntiin

Ben Kalland pelkäsi lapsena: Mitä jos tuttava avaisi oven?


Ben Kalland on aina halunnut kertoa tarinan - nyt haave on toteutunut

Tietääkö joku "päivän ja hetken", jolloin Harmagedon alkaa?

Pikku saarnaajat ja menetetty lapsuus

Entiset Jehovan todistajat kaupallisen median jutuissa

Kastavatko Jehovan todistajat lapsia?

Jehovan todistajien lapset kärsivät pahoista peloista: Raakoja kertomuksia ja pelottavia kuvia – "Heräsin usein sänkyni alta"

Tilastokeskuksen viimeiset viralliset numerot kertovat: Jehovan todistajia oli Suomessa viime vuonna 307 vähemmän kuin vuotta aiemmin

HS: ”Oli järkyttävää ajatella, että kaikki tapetaan” – kirja kuvaa pelkoja uskonliikkeissä, yhteisöt empivät järeämpää valvontaa

YLE: Harmageddon ja demonit arkisia kuin maito jääkaapissa – epäterveet uskonnolliset yhteisöt hallitsevat pelolla

Aamulehti: Uusi kirja kertoo pelottelusta uskonnollisissa yhteisöissä – Jehovissa voimakkain pelon ilmapiiri

HS: Veera Ahokannaksesta tuli lapsena julistaja, joka pelkäsi demoneita ja kiersi jakamassa Vartiotorni-lehteä

Kirja "Pyhät, pahat ja pelokkaat" julkaistiin tänään


Kotimaa24: Lapsiasiavaltuutettu ehdottaa uskonnollisten yhdyskuntien säännöllistä arviointia – ulottuisi myös herätysliikkeisiin

Lapsiasiavaltuutetun aloite uskonnonvapauslaissa säädetyn asiantuntijalautakunnan tehtävän ja kokoonpanon muuttamisesta

Sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöstä

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Turun Sanomien paperilehdessä iso juttu: Myynnissä ainakin 13 valtakunnansalia

Fariseustrilogia kertoo: Jehovan todistaja ei saa käyttää omaa ajattelua Raamattua lukiessaan

KHO pyytää EU-tuomioistuimelta ennakkoratkaisua Jehovan todistajien tiedonkeruusta

Yksi myytti säpäleiksi?

Onko Veikko Leinonen verensiirron ja verenluovutuksen asiantuntija?

Sairaalayhteyskomiteat haittaavat lääkäreiden töitä sairaaloissa


Turun Sanomat: "Uskontojen uhrien tuki: Jehovan todistajien verensiirtokielto vaarantaa jäsenten terveyden"

Demokraatti: Jehovan todistajien verensiirtokiellosta kuolemantapauksia – Lääkäri: ”Äärimmäisen surullisia tapauksia”

Kotimaa24 kertoi ensimmäisenä UUT:n selvityksestä

UUT julkaisi selvitystyön Jehovan todistajien verituotteiden käyttökiellosta


Entinen Jehovan todistaja: Perhe hylkäsi, terapia auttoi

Kirje kaikille seurakunnille: Yksinkertaistettu hoitotahtokortti

Jehovan todistajat "unohtivat" mainita poliisin nuorille suunnatussa valistuskirjasessa

Kotimaa24: Jehovan todistajat opastaa seksuaalisesta väkivallasta – poliisia ei mainita

Veren "fraktiot" ovat suuri eettinen ja moraalinen ongelma Jehovan todistajille, vaikka he eivät itse sitä tule ajatelleeksi

Tilastokeskuksen uusien lukujen valossa Jehovan todistajien määärä vähenee edelleen Suomessa tasaisesti

Karttaminen - elämäni suurin suru

Menneisyys ja tulevaisuus Jehovan todistajien opin mukaan

Kun joulua ei saanut viettää

Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa

Tutkija: Uskonnollisten liikkeiden hengellinen väkivalta on Suomessa merkittävä ongelma

Seura: Paholaiselle luovutettu

Turun Sanomat: Veljestä tuli musta lammas

Vartiotornin varjossa -kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä

Paljastuskirja Jehovan todistajista: itsemurhia, nöyryyttämistä, lasten hylkäämisiä

Kotimaa24: Tietosuojavaltuutettu ohjaa Jehovan todistajia henkilötietojen keräämisessä

Konventtipuheet ovat monien mielestä liian pitkiä ja puuduttavia, konventteihin mennään tapaamaan tuttuja

Lapsiasiavaltuutettu: Uskonnollisia yhteisöjä alettava valvoa

Aini Linjakummun uusi kirja on julkistettu tänään Helsingissä

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Isoveli valvoo - toisinaan myös -sisar

Oikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla

Ilta-Sanomat: Jehovan todistajat kyselevät tarkkaan vapaaehtoistensa taustat: ”Oletko kuluneen vuoden aikana katsonut pornografiaa?”

YLE Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa entisen Jehovan todistajan haastattelu

Isaac Withersponen oikeuskomiteaistunto herättää ajatuksia

Millainen henki oikeuskomiteoissa vallitsee?


"Jehovan todistajat kielsi kertomasta raiskauksesta poliisille"

UUT:n edustajat keskustelivat sisäministeri Päivi Räsäsen kanssa Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toiminnasta ja karttamisrangaistuksista

Jehovan todistajat opettavat lapsille: demonit houkuttelevat leikkimään sukupuolielimillä

YLE: Jehovan todistajien ja seurakunnasta eronneiden puheet karttamisrangaistuksesta eroavat rajusti toisistaan

UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin

Entinen vanhimmiston jäsen: Jehovan todistajat säilyttävät yhä tietoja erotetuista

Salainen ohjekirja paljastaa: Jehovan todistajilla kattava oma oikeusjärjestelmä

MVT uutiset teki kaksi hyvää juttua Jehovan todistajien oikeuskomiteoista

Ilta-Sanomat: "Entisten Jehovan todistajien karut tarinat"

Sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa uskonnollisesta yhteisöstä eroamiseen

Jehovan todistajien keskuudessa ahdistelua, kiusaamista ja julkista häpäisyä

Selvitys: Jehovan todistajien oikeuskomiteat rikkovat ihmisoikeuksia

Kotimaa24: "Jehovan todistajien oikeuskomiteat johtaneet jopa itsemurhiin"

Helsingin Sanomat kuukausiliite toukokuu 2014: "Maailman loppu"


Kapellimestari Anna-Maria Helsing pääsi pois mustavalkoisesta maailmasta ja näkee nyt värit

A-studiossa kaksi Jehovan todistaja -vanhinta: Leinonen ja Hakkarainen

Psykologi sanoo, että Jehovan todistajien opetusvideo kasvattaa väärin

Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin

Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tuli julkisuuteen Jehovan todistajien lasten asiassa

MTV3 julkaisi kaksi juttua Jehovan todistajista ja henkilötietolaista

YLE: Jehovan todistajilla arkaluontoisia henkilötietoja – valtio ojentaa

Kotimaa24.fi julkaisi lapsiasiavaltuutetulle tehdyn selvityksen

Selvitystyö lapsiasiavaltuutetulle: Lasten oikeuksien toteutumisessa Jehovan todistajien keskuudessa on vakavia puutteita

Entinen Jehovan todistaja haluaa nostaa lapsen oikeudet keskusteluun (Turun Sanomat)

Konventin luopiopuhe ei yllättänyt - samaa sanahelinää kuin aiemminkin

Vartiotorniseura neuvoo taas kerran Jehovan todistajia käyttämään lapsityövoimaa saarnaamistyössä

Iltasanomat julkaisi vuonna 2008 uutisen, missä kerrotaan suomalaisen Jehovan todistaja -vanhimman pedofiliatuomiosta.
   
Uutisarkisto

Poimintoja ulkomaiden uutisista
Tapahtuuko Jehovan todistajien taivasmatkoilla "ylibuukkausta"?

Poliisi ratsasi Hollannin Jehovan todistajien tiloja seksuaalisen hyväksikäytön tutkinnassa

Uusi pienille lapsille suunnattu video JW.ORG:ssa: Oletko valmis lähtemään kentälle?

Jehovan todistaja -vanhin sai vankeustuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille

Yleinen syyttäjä tutkii seksuaalista hyväksikäyttöä Jehovan todistajien keskuudessa Hollannissa

Euroopan unionin tuomioistuin on antanut tuomionsa jutussa ”Tietosuojavaltuutettu v. Jehovan todistajat -uskonnollinen yhdyskunta”

Jehovan todistajien edustaja pyytää tuhoamaan muistiinpanot, koska 'Saatana on kannoillamme'

Suomeksi tekstitetty video käsittelee Jehovan todistajien uutta lomaketta, jolla pyydetään suostumus henkilötietojen keräämiseen

Jehovan todistajat ahdingossa Venäjällä

HS: Noin 160 Venäjältä tullutta Jehovan todistajaa on hakenut Suomesta turvapaikkaa

Kanadassa on tehty TV-dokumentti Jehovan todistajien järjestön pedofiiliongelmista

Muuttaako suomalainen oikeustapaus Jehovan todistajien käytänteitä Euroopassa – DW: Suomen tietosuojavaltuutetun kannalle tukea

Deutsche Welle: Jehovan todistajien muistiinpanojen tekeminen vietiin EU:n tuomioistuimeen


Uusi paljastussivusto kertoo uskonyhteisöjen sisällä tapahtuneista rikoksista Yhdysvalloissa – Jehovan todistajat piilottelevat raiskauksia

"Luopiopuhe" Pohjois-Englantilaisessa seurakunnassa

YLE: Jehovan todistajien maksettava 4 000 dollaria päivässä, kunnes antavat tietoja pedofiilista – summa jo yli kaksi miljoonaa

Cedarsin video suomeksi tekstitettynä: Kahden todistajan sääntö

Valehtelu tarkoittaa esittämistä vilpillisesti jotakin, joka ei ole totta

Hallintoelin syyttää "luopioita" siitä, että media on kiinnostunut Jehovan todistajien "kahden todistajan säännöstä"

Vartiotorniseura tarjoilee sekä punaista että sinistä maitoa

Mitä tarkoittaa oksymoron ja miten se liittyy jehovantodistajuuteen?

Pedofiilien paratiisi

Vanhimmat ovat tutkijoita, tuomareita ja psykologeja


YLE: Jehovan todistajien toiminta Venäjällä pysyy kiellettynä

Mitä hallintoelimessä ja Vartiotorniseuran päätoimistossa ajateltiin vuodesta 1975?


MTV:n kymmenen uutiset kertoi Helsingin venäjänkielisestä konventista

Vartiotorniseura painostaa edelleen käyttämään henkistä ja hengellistä väkivaltaa entisiä jäseniä kohtaan


Miksi Venäjä kielsi Jehovan todistajien toiminnan?

HS: Venäjä kielsi Jehovan todistajat – Suomen tiedottaja: ”Kuulostaa etukäteen päätetyltä”

YLE: Venäjä julisti Jehovan todistajat äärijärjestöksi


YLE: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Onko "kahden todistajan" vaatimus nykyaikaa?

Jehovan todistajat kieltäytyvät muuttamasta kahden todistajan sääntöä, ”koska se on kantamme”

Oikeuskomitean perustamiselle on paljon syitä


Jehovan todistajien johtajat salaavat lasten hyväksikäytön hinnalla millä hyvänsä

Voiko erotettu tai eronnut palata sen "totuuden" yhteyteen, mihin hän aikoinaan oli liittynyt?

Vartiotorniseura muovaa Jehovan todistajista tunneköyhiä ihmisiä

Uusin karttamismääräys esitettiin marraskuun kuukausivideolla

Vähän yli 20 vuotta sitten siitä olisi erotettu - nyt sitä kehutaan ja suositellaan

Kierrosvalvojan kirje vanhimmille: Hoitotahtokortit

Säälin tunne kadoksissa

Sääntöihin kirjattu pahuus

Odottavan aika on pitkä

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

Historiaa - osa 21: Mitä Vartiotorni-lehti kertoi Harmagedonin sodasta vuonna 1958?

Naiset ovat alistetussa asemassa Jehovan todistajien yhteisössä

Jehovan todistajien kokoaikaisten erikoispalvelijoiden tottelevaisuus- ja köyhyysvala

Hallintoelimen jäsen Stephen Lett puhuu mielellään rahasta

YLE: Jehovan todistajille rajua arvostelua lapsien hyväksikäytön peittelystä Australiassa

Hyväksikäytön uhrit joutuvat tekemään julman valinnan

Kuninkaallisen tutkimuskomission Angus Stewart syyttää Vartiotorni-seuran edustajaa tahallisesta petoksesta

Vanhimmat häpeissään Australian tutkintakomission kuulusteluissa

Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön

Jehovan todistaja -äiti kieltäytyi verensiirrosta - yhdeksän lasta jäi orvoiksi

Tutkimus uskontojen tilanteesta 2015: Kaikista uskonnoista Jehovan todistajat menettävät edelleen eniten kannattajiaan

Jehovan todistajat ja verensiirto - Silminnäkija Viron TV:ssä

Lasten kasvattaminen pelon ja uhkakuvien avulla jatkuu

Lasten kohtelu uskonnon nimissä nostattaa vakavaa kritiikkiä Ruotsissa

Jehovan todistajien hallintoelin syytteessä lasten hyväksikäyttöön liittyvässä oikeusjutussa

Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
 


Takaisin uutissivun alkuun tästä.Kaikki uutiset (myös vanhat uutiset) löytyvät uutisarkistosta.
  


Takaisin Johanneksen pojan kotisivujen etusivulle tästä   * * *   Uutissivusto avattu 04.08.2012