Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Betelin tiedotuspäällikkö Veikko Leinonen "vastaili" kysymyksiin
20.09.2012 Johanneksen poikaKoska viime aikoina on julkisuudessa ollut uutisia mm. haaratoimistojen lopettamisista ja muista JT-yhteisöön liittyvistä aiheista, JoPo-uutistoimitus päätti tehdä pienen haastattelun ja kysyä asioista suoraan Suomen haaratoimistosta Vantaalta. Veikko Leinonen on Suomen haaratoimiston virallinen tiedottaja, joten luonnollisesti haastattelu kohdistui häneen.

Veikko Leinonen 20.09.2012
Kuva: Bassoradio (20.09.2012)

Seuraavassa on ydinajatukset puhelusta "Johanneksen poika / Veikko Leinonen".

Betel, keskus    ”Jehovan todistajat”

JP                   ”Uutispäällikkö Leinoselle”

Betel, keskus    ”Hetki!

JP       ”Kiitos!”

VL       ”Veikko Leinonen”

JP       ”Täällä on JP Espoosta taas pitkästä aikaa, moi”

VL       ”Moi”

JP        ”Luitko joku viikko sitten kun lähetin sulle sähköpostia, missä onnittelin Vartiotorniseuran nettisivu-uudistuksesta?”

VL        ”Niin”

JP        ”Luitko?”

VL        ”Noh, mitä sitten?”

JP        ”No minä vain, että... luitko sen?”

VL        ”No, kyllähän minä sen luin, mutta minä vähän ihmettelen, että mitä ihmettä sulla on oikein mielessä kun toisaalta sinä esiinnyt tämmösenä jonkunlaisena hyväntekijänä että yrität järjestää hyviä kontakteja ja toisaalta sinä kampanjoit kaiken aikaa vastaan, niin mä ihmettelen sun tätä epäjohdonmukaisuuttas perusteellisesti, että... heh heh..., onkohan sulla minkäänlaista logiikkaa tuossa elämässäs?”

JP        ”No jokainen arvioi oman logiikkansa itse, mutta itse asiassa mulla on pikkuisen asiaa tuosta Ruotsin Betelistä, kun Ruotsin Betel siirtyi Tanskaan eli lopetettiin, niin kuinka monta sieltä sai niin sanotusti ”kenkää”, elikä sinne Tanskaanhan siirtyi vain muutama henkilö...”

VL       ”Niin...”           

JP        ”Niin kuinka monta sieltä Ruotsin Betelistä ”sai kenkää”?

VL        ”Mulla ei oo tarkoitus tässä minkäänlaisena tietolähteenä toimia...”

JP        ”No, sinähän olet tiedotuspäällikkö...”

VL        ”Noo joka tapauksessa ei tää liity mitenkään siihen... eikä sitä edes kukaan tiedäkään, kun katos siellähän järjestelyt kaikki on menossa ja siinä on semmosia uudistuksia, jotka parhaillaan on tekeillä... ei tuohon kysymykseen voi vastata...”

JP         ”No ei tietenkään, ei ole pakko vastata mihinkään kysymykseen, mutta kun ruotsalaiset sanomalehdet kirjoittivat, että Ruotisssa muuttui laki niin että myös uskonnollisten yhteisöjen vapaaehtoistyöntekijät joutuvat maksamaan esimerkiksi luontoiseduista veroja, ja Ruotsissahan yritettiin vedota siihen, kuten eräs 80-vuotias beteliläinen oli kertonut, että hän on tehnyt köyhyyslupauksen ja hän asuu luostarissa, mutta se ei ”mennyt läpi”, niin tämähän oli yksi syy siirtyä pois, kun tämä verotus tuli...”

VL       ”Ei varmasti ole, näillä ei ole minkäänlaisia yhteyksiä...”

JP        ”Aha, no onko Ruotsissa  maksettu eläkemaksuja, kun luontoisedut on kuitenkin olemassa ...”

VL        ”Oon on... kaikki on mennyt lain mukaan”

JP         ”... lain mukaan, mutta onko maksettu?”

VL        ”No lain mukaan on kaikki mennyt...”

JP        ”Miten Suomessa, maksetaanko Suomessa beteliläisten asunnosta ja ruuasta vero?”

VL        ”No totta kai, siis lain mukaan toimitaan, ja mä ihmettelen, mitä ihmettä sä jauhat tässä...”

JP        ”No maksetaanko eläkemaksut?”

VL        ”No mitä ihmettä sä jauhat?”

JP         ”Minä haluan tietää, maksetaanko eläkemaksut.”

VL        ”No mitä se sulle kuuluu?”

JP        ”Kyllä se kuuluu, mulla on mm. tuttavia Betelissä”

VL        ”No ei se sulle kuulu siinä mielessä että sä spekuloit näillä asioilla ihan tarpeettomasti ja toisekseen niin minä voin ihan suoraan sanoa, että me toimitaan täysin lain mukaisesti ja oikein, mutta että...”

JP        ”En minä ole väittänytkään, että te toimitte lain vastaisesti, minä haluaisin vain tietää miten asia on”

VL        ”No asiat on kunnossa ja sillä hyvä”

JP        ”Sitten on esiintynyt spekulaatioista Suomen Betelin kohtalosta. Siirtyykö Suomen Betel pois vai suureneeko se?”

VL        ”...<sydämellistä naurua>... Joo, no niin... Voimme lopettaa tämän keskustelun..."

JP        ”Emme me voi vielä... :)”

VL        ”Kyllä voimme, minä en juttele sun kanssa tästä koska mä tiedän kuitenkin, mikä sulla on tarkoituksena tietojen käytössä...”

JP        ”No mikä?”

VL        ”No kyllä sä sen itse tiedät. Siinä mielessä mä palaan tuohon alkuperäiseen kysymykseen niin mä ihmettelen sun järjenjuoksuas vähän että minkälainen logiikka sulla on kun sä toisaalta annat ymmärtää että sä haluat tehdä niin kuin jonkinlaista hyvää, sä haluaisit järjestää yhteyksiä, ja toisaalta sä kampanjoit kaikella mahdollisella tavalla vastaan...”

JP        ”Mitä tarkoitat tuolla ”järjestää yhteyksiä”?

VL        ”No niin kuin sä viimeks silloin sanoit viestissäsi että sä haluat järjestää jonkinlaista interaktiivista keskusteluyhteyttä ihmisten kanssa ja haluat välittää tietoja ja niin pois päin...”

JP        ”Mutta sehän on aivan luonnollista, Jeesuskin välitti tietoja ja keskusteli ihmisten kanssa”

VL        ”No niin..., kyllä tää nyt riitti... heippa...”

JP         ”Jaha, kiitos haastattelusta!”

VL         ”No hei”.

Veikko Leinosen haastattelu päättyi tähän.

Keskustelussa sivuttiin sähköpostia, jonka Johanneksen poika lähetti Beteliin kolmelle henkilölle. Tässä tuo sähköposti:

Johanneksen pojan sähköposti Beteliin Veikko Leinoselle, Jouni Palmulle ja Ari Jääskeläiselle 30.08.2012

Hei rakkaat veljet siellä Suomen Betelissä!

Ensiksi minun täytyy onnitella Vartiotorniseuraa siitä, että nettisivujenne uudistus on onnnistunut hyvin. Nyt sivut ovat hyvin toimivat, informatiiviset, nykyaikaiset ja jopa "trendikkäät". Ne on toteutettu teknisesti hyvin, ja ne toimivat hienosti suoraan myös mobiililaitteissa (esim. Android-tabletissa ja Android-puhelimessa).

Yksi pieni miinus on kuitenkin annettava, muuten sivusto ansaitsisi täyden kympin, nyt se jää kymppi miikkaan.

Miksi sivustolla ei ole eri maiden sähköpostiosoitteita? Miksi ette halua käydä avointa vuoropuhelua sähköpostilla ihmisten kanssa, joilla olisi teille ihan oikeasti asiaa?

Jeesus on mainittu useaan kertaan mallina Jehovan todistajille. Eikö hän ole hyvä malli myös siinä, että hän jutteli kaikenlaisten ihmisten kanssa vapaasti. Hän jutteli jopa uskonkäsitystensä vastustajien kanssa. Hänellä oli ennakkoluuloton mieli ja halu paneutua ihmisten ongelmiin ja kysymyksiin. Eikö Vartiotorniseura voisi ottaa hänestä mallia tässäkin suhteessa? Vetoan teihin taas kerran: avatkaa julkinen sähköpostiosoite kaikkien käyttöön!

Tässä on hiukan omaa näkökohtaanikin mukana. Saan jatkuvasti omaan sähköpostiosoitteeseeni postia, mikä on todellisuudessa tarkoitettu joko Jehovan todistajien haaratoimistoon tai JT-seurakuntiin. Viimeksi tänään sain tällaisen postin:

* * *

Postia ei julkaista nettisivulla, koska se on yksityishenkilön viesti, mikä sisältää henkilökohtaisia tietoja.

* * *

Vastasin hänelle ja lupasin samalla toimittaa hänen postinsa sinne minne se kuuluu: Jehovan todistajille. Joten olen nyt viestin välittänyt.

Tiedän, ettei minulla ole mitään velvollisuutta jatkuvasti reagoida kaikkiin posteihin, mitä minun kauttani teille on tulossa, mutta toisaalta itse suhtaudun kaikkeen palautteeseen avoimin mielin ja haluan vastata. Mutta vastaisuuden varalle olisi hyvä, jos minun ei tarvitsisi olla välikätenä tavallisten ihmisten ja haaratoimiston tai seurakuntien välillä. Joten avatkaa se julkinen sähköposti.


Ystävällisin ja veljellisin terveisin

Johanneksen poika
Espoo