Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Betelin tiedottaja Veikko Leinonen kiukuttelee UUT:lle
02.10.2012 Johanneksen poikaKotimaa24-sivusto julkaisi tänään jutun, missä Veikko Leinonen on selvästi tuohtunut siitä, mitä UUT:n toiminnanjohtaja Joni Valkila on kirjoittanut aiheesta "Jehovan todistajien asevelvollisuus". Leinonen ei kuitenkaan mitenkään kommentoi, mikä Joni Valkilan kirjoituksessa on väärin.

Kotimaa24:n juttu alkaa näin: "Uskontojen uhrien tuki ry käy ankaraa taistoa Jehovan todistajia vastaan, sanoo Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen. UUT julkaisi syyskuun lopulla julkilausuman, jossa se esittää Suomen lain tarjoavan välineen hengelliseen väkivaltaan salliessaan asevelvollisuudesta vapauttamisen aktiiviseen seurakuntatyöhön osallistuvilta 17-20 -vuotiailta miehiltä." Lainaus päättyi tähän.

Tällainen yleinen puuskahdus ilman perusteluja on tunnusomaista Jehovan todistajille. Harvoin he perustelevat mitään, on paljon helpompi leimata asiallinen kirjoitus "ankaraksi taistoksi" Jehovan todistajia vastaan. Usein Veikko Leinonen käyttää myös sanaa "kampanjoi", kun joku lausuu totuuksia Vartiotorniseurasta.

Veikko Leinonen "unohtaa" sen tosiasian, että jo viime vuosituhannella Vartiotorniseuran opetus siviilipalveluksesta muuttui. Aikaisemmin se oli JT-seurakunnan jäseniltä erottamisen uhalla kielletty, nykyisin se on täysin sallittua, ja monissa maissa Jehovan todistajat myös suorittavat siviilipalveluksen, mutta Suomessa Betel haluaa pitää "saavutetusta edusta" kiinni. Betel pitää otteessaan nuoria miehiä, koska kolmen vuoden välein pitää seurakunnasta toimittaa viranomaisille todistus, missä vanhimmat vakuuttavat kyseisen henkilön olevan "toimelias JT", ts. että tämä henkilö tekee saarnaamistyötä. Muuten henkilöä uhkaa siviilipalvelus tai armeija.

Lue koko Kotimaa24-sivuston juttu tästä:

Veikko Leinonen kiukuttelee UUT:lleLue alkuperäinen Kotimaa24-sivuston juttu tästä.

Lue alkuperäinen Uskontojen Uhrien tuki UUT ry:n toiminnanjohtajan Joni Valkilan kirjoitus tästä.

Mitä tarkoittaa "teokraattinen sodankäynti"? Tuo termi oli esillä Joni Valkilan kirjoituksessa.