Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto - Johanneksen pojan kotisivut
Professori Jukka Kekkosen selvitys Jehovan todistajien siviilipalveluksesta valmistui
07.05.2013 Johanneksen poikaAsepalveluksesta pitäisi voida vapauttaa myös muiden vakaumusten noudattajat kuin pelkästään Jehovan todistajat, ehdottaa Helsingin yliopiston professori Jukka Kekkonen puolustusministeriölle tekemässään selvityksessä.

Puolustusministeri Carl Haglund (r) pestasi viime syksynä oikeustieteen professori Kekkosen arvioimaan nykyistä lakia, joka sallii Jehovan todistajien vapauttamisen ase- ja siviilipalveluksesta.

Kekkosen selvityksen mukaan pelkästään Jehovan todistajia koskeva vapautus asettaa eri vakaumuksia noudattavat ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan.

Näin uutisoi Helsingin Sanomat 07.05.2013. Lue professori Jukka Kekkosen tekemä selvitys täältä.

Tässä Helsingin Sanomien tekemä juttu kokonaan:

Helsingin Sanomat


Voit lukea Helsingin Sanomien alkuperäisen jutun täältä.

Useat muutkin lehdet kertoivat samasta asiasta. Kotimaa24-sivusto oli haastatellut Jehovan todistajien Suomen haaratoimiston tiedottajaa juttuunsa.

"Jehovan todistajilla ei ole valtion palvelemista vastaan mitään, jos se olisi palvelus, millä ei olisi mitään tekemistä maanpuolustuksen kanssa", Jehovan todistajien virallinen tiedottaja Veikko Leinonen sanoo Kotimaa24:n haastattelussa 07.05.2013.

Lue Kotimaa24:n uutinen tästä:Kotimaa24.fi

Kotimaa24:n alkuperäisen jutun voit lukea täältä.

Uskontojen uhrien tuki UUT on julkaissut jo aiemmin faktaa Jehovan todistajista ja siviilipalvelusta. Tässä pieni ote tekstistä:

Kesti vuoteen 1996 saakka ennen kuin Jehovan todistajien hallintoelin salli siviilipalveluksen. Siviilipalveluksen suorittavaa Jehovan todistajaa ei enää karteta vaan hän pysyy täysivaltaisena yhteisön jäsenenä. Muutos otettiin vastaan huojentuneina esimerkiksi Kreikassa, missä Jehovan todistajat alkoivat suorittaa siviilipalvelusta ja säästyivät pitkiltä vankeusrangaistuksilta. Suomen lainsäädännön muuttamiselle ei siis ole estettä Jehovan todistajien karttamissääntöjen kannalta vaan Jehovan todistajat voisivat puhtain omintunnoin ja ilman yhteisön taholta tulevaa painostusta suorittaa siviilipalveluksen. Jotkut Jehovan todistajat suorittavat sivarin jo nyt Suomessa, vaikka he voisivat saada siitä vapautuksen. Joidenkin kohdalla tämä on pyrkimys viettää normaalimpaa elämää tai askel yhteisön ulkopuolelle. He eivät ole kohdanneet minkäänlaisia sanktioita seurakuntansa taholta.

Kirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.