Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkistoTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 YLE Fem, Seportaasi: Elämäni enkelit ja demonit
13.09.2013 Johanneksen poikaYLE Fem esitti 12.09.2013 kello 21:00 tunteikkaan ohjelman Jehovan todistajien karttamisopin käytännön vaikutuksista.

Tämä Seportaasi-ohjelma on jatkoa aiemmin lähetetylle ohjelmalle, mikä kertoi nuoresta Jehovan todistajasta, Danielasta. Tuo ohjelma oli kuvattu suurelta osin Betelissä, kunnes kuvausryhmä sai sinne porttikiellon. Kuvauksissa oli välillä kireä tunnelma, kun Danielan erotetusta äidistä ei saanut sanoa sanaakaan.Tässä uudessa ohjelmassa Danielan äiti, Annette, kertoo elämästään. Hänestä oli tullut aikoinaan Jehovan todistaja, koska hänen isoisänsä oli kuollut, ja Jehovan todistajien opetus näytti tuovan lohtua. Kuvakaappaukset on otettu YLE:n ohjelmasta.

Kun Annette erotettiin JT-seurakunnasta, hänen JT-sukulaisensa alkoivat karttaa häntä.Annetten yksi sukulaisista asuu samassa pihapiirissä, ja väistämättä he joskus kohtaavat pihalla. Mutta karttaminen on silloinkin täydellistä.

Annetten toinen tytär kertoo, mitä hänen Jehovan todistaja -isänsä sanoi.Annetten kolmannelle tyttärelle isä oli ennustanut demonien käyvän hänen kimppuunsa.

Annette katsoo Jehovan todistaja -tyttärensä, Danielan, kuvaa.

Annette suree sitä, että hänen oma tyttärensä, Daniela, ei ole missään tekemisissä hänen kanssaan. Kaikki johtuu uskonnosta. Tilanne on luonnoton ja järjen vastainen.

Ohjelman loppupuolella Annette katsoo televisiosta tyttärestään tehtyä ohjelmaa. Hän ei ole nähnyt tosi elämässä Jehovan todistaja -tytärtä kuuteen vuoteen. Tytär näyttää vieraalta.

Daniela ei maininut ohjelmassa sanallakaan äitiään tai siskojaan. Ilmeisesti heitä ei ole enää Danielalle olemassa, kun eivät kuulu JT-seurakuntaan.

Ohjelma toi esiin Jehovan todistajien tavan karttaa erotettuja hyvin kipeänä ja julmana asiana. Ohjelman ruotsinkielisissä ennakkotiedoissa kerrottiin, että nenäliinat voivat olla tarpeen. Ja toden totta, itku oli ohjelmassa herkässä, kun luonnoton karttamisjärjestely on voimassa.
Voit katsoa ohjelman YLE Areenasta täältä.
Ohjelmasta saat lisätietoa ruotsin kielellä täältä.
Jehovan todistajien julmasta karttamisjärjestelystä saat lisätietoja täältä.
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu