Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkistoTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Nelosen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajat loukkaavat lasten oikeuksia
20.09.2013 Johanneksen poika

Jehovan todistajat loukkaavat monella tavalla lasten oikeuksia. Näin väittää selvitys, jonka Uskontojen uhrien tuki ja entisten Jehovan todistajien yhteisö ovat tehneet. Selvitys perustuu kirjoituksiin, joissa entiset Jehovan todistajat kertovat lapsuudestaan.Lapsille suunnattu video:

Äiti: "Kumpi tykkää taikuudesta, Jehova vai Saatana?

Leevi: "Saatana".

Äiti: "Niin. Taikuus on paha asia. Siksi Jehova vihaa sitä. Haluatko sä tosiaan leikkiä sellaisella lelulla, jota Jehovan vihaa?"Jehovan todistajien nettisivuilla on runsaasti lapsille suunnattuja videoita.Äiti: "Mitäs me opittiin "perheen palvontaillassa? Ketkä tässä on?"

Leevi: "Aadam ja Eeva."

Äiti: "Hyvä. Totteliko ne Jehovaa?"

Leevi: "Ei ne totellu".Tänään julkaistun selvityksen mukaan Jehovan todistajien lapsia pelotellaan pahoilla hengillä. Lapsia pyritään myös eristämään muusta yhteiskunnasta. He eivät saa mm. osallistua syntymäpäivien viettoon.

Jehovan todistajien perheessä kasvanut Sanna Halinen alkoi teini-iässä ajatella, että hän haluaa toisenlaista elämää. Hän oli salaa tapaillut poikaa, ja suhde paljastui.Sanna: "Yhtenä iltana sitten kerroin vanhemmille, että en enää halua tulla kokouksiin enkä halua enää osallistua sen uskonnon tällaisiin tapaamisiin ja en halua käydä enää ovelta ovelle ja etten muutenkaan halua osallistua siihen enää."

Sanna kertoo, että hän joutui muuttamaan kotoaan. Hän menetti entiset kaverinsa. He eivät edes tervehtineet Sannaa. Vanhemmat kielsivät kutsumasta isäksi ja äidiksi.

Sanna: "Kyllähän se oikeasti tuntu siltä, että miten sellaset ihmiset, jotka on kuuluneet sun elämään koko sen 16 tai 17 vuotta, niin ei sitten enää yhden päivän jälkeen, kun sä sanot, että mä en oo teidän kanssa samaa mieltä, niin ei enää halua olla sun kanssa missään tekemisissä."Jehovan todistajat kieltäytyivät haastattelusta. Heidän tiedottajansa mukaan kyseessä on mustamaalauskampanja heidän uskontoaan kohtaan.
Teksti ja kuvakaappaukset: Nelosen Ruutu-sivustoVoit katsoa Nelosen Ruutu-sivulta uutisvideon.
Voit lukea entisen Jehovan todistajan Sanna Halisen blogia täältä.
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu