Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkistoTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Kymmenen uutiset 17.09.2013: Jehovan todistajien on pyydettävä lupa rekisterimerkintöihin
20.09.2013 Johanneksen poika

Tietosuojalautakunta on määrännyt Jehovan todistajat kysymään lupaa tietojen keräämiseen henkilöiltä, joiden ovilla todistajat käyvät. Lupa olisi suullinen. Jehovan todistajien on ohjeistettava todistajat toimimaan päätöksen mukaisesti puolen vuoden sisällä.Jatkossa Jehovan todistajat joutuvat kysymään luvan kerätessään tietoja ihmisistä, joiden ovilla he käyvät. Tietosuojalautakunta päätti asiasta illalla. Enää ihmisten tietoja ei siis saa kerätä kirkon tarkoituksiin ilman sen henkilön lupaa, jota tiedot koskevat.Pekka Nurmi, tietosuojalautakunnan puheenjohtaja:
Henkilötietolaki tuntee muitakin tällaisia oikeuttamisperusteita, mutta kyllä se tässä tapauksessa suostumuksen hankkiminen on se normaali tapa. Kun tehdään muistiinpanoja, niin pitäisi pyytää suostumus siitä kysymällä, että saanhan minä tallettaa nämä muistiinpanot ja käyttää niitä sitten jossain myöhemmässä yhteydenotossa tai sillä tavalla kuin siinä sitten sovitaan.Tietosuojalautakunnan päätös on voitto Jari-Pekka Peltoniemelle, joka tällä kertaa laittoi asian vireille. Peltoniemi on entinen Jehovan todistaja, joka erotettiin kirkosta yli 30 vuoden jäsenyyden jälkeen.Peltoniemi:
Seurakunnan sihteeri ja oikeuskomitean puheenjohtaja soitti minulle puhelun, että asiaani ei enää käsitellä, ja minut on luovutettu Saatanalle.Peltoniemi pyysi tietosuojavaltuutettua tutkimaan Jehovan todistajien tapaa kerätä tietoa henkilöistä, joiden ovilla he käyvät. Keruu rikkoi Peltoniemen mielestä henkilötietolakia.Peltoniemi:
Jehovan todistajat haluavat tehdä muistiinpanoja; oven avaaja ei edes tiedä, että hänestä tehdään muistiinpanoja, koska ne tehdään salaa sen jälkeen kun ovi on sulkeutunut.

Asia päätyi tietosuojavaltuutetulle, joka pyysi tietosuojalautakuntaa kieltämään Jehovan todistajien tietojen keräämisen ilman lupaa. Sen tietosuojalautakunta tänään päätti.Pekka Nurmi:
Asetettiin kuuden kuukauden määräaika sille, että tässä kuudessa kuukaudessa yhdyskunnan pitää ryhtyä tämän päätöksen mukaisiin toimenpiteisiin.

Päätöksestä voi vielä valittaa hallinto-oikeuteen. Jehovan todistajat eivät halunneet kommentoida asiaa vielä tänään käymättä päätöstä tarkasti läpi.

Tekstit ja kuvat: MTV3 Kymmenen uutiset. Toimittaja: Elisa Tikkanen.Katso 17.09.2013 Kymmenen uutiset Katsomosta.
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu