Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys

 

 Pieni katsaus Helsingin konventtiin 21.06.2014
23.06.2014 Ozzy ja Johanneksen poika
Millaiselta tuntuu Jehovan todistajien konventti sellaisesta henkilöstä, joka vierailee siellä ensimmäistä kertaa? Nimimerkki Ozzy kävi konventissa lauantaina ja kertoi hieman tuntemuksistaan. Hän otti myös valokuvia sekä jäähallin sisältä että ulkoa. Kaikki tämän sivun kuvat: Ozzy. Kuvattu Nokia N8 -puhelimella.Tässä hiukan huomioita ensikertalaisen silmin:

Ihmetystä aiheutti se havainto, että jäähallin yksikään ravintola ei ollut auki. Kaikilla oli omat eväät. Toinen ihmetyksen aihe oli se, että jäähallin WC-kyltit eivät kelvanneet, ne oli korvattu konventin tekemillä kylteillä. (Selitys tähän on se, että jäähallissa on liian vähän naisten WC-tiloja, joten konventin ajaksi on pakko ottaa osa miesten WC-tiloista naisten käyttöön.) WC:t oli numeroitu, ja ilmeisesti WC:n siivooja oli valmiusasemissa, koska WC-tilojen vieressä oli puhelinnumero, mihin voi soittaa, jos siivousta tarvittiin.

Vapaaehtoiseen palvelukseen osallistuneita oli ensikertalaisen silmin katsottuna paljon.

Äänentoistojärjestelmä teki vaikutuksen ensikertalaiseen. Kaiuttimia oli ihan joka paikassa, ja koko äänentoistojärjestelmä oli rakennettu massiivisesti ja vakuuttavasti.

Lavan takana oli iso screeni, mihin heijastettiin kuva puhujasta.

Lahjoituksia kerättiin kahdella tavalla: siellä täällä oli lahjalaatikkoja ja muovikortimaksamista varten löytyi myös maksupääte.

Ravintolat eivät olleet auki, mutta sen sijaan väliajalla palveli jäätelöauto kadun vieressä jäähallin edustalla. Jonoa riitti.

Ozzyn mielestä konventtikokemus oli oikein mukava.
Sitten pieni katsaus puhesarjaan, minkä Ozzy kuunteli.Talosta taloon
Markus 13:10: Ja kaikissa kansakunnissa hyvä uutinen täytyy saarnata ensin.

Puhuja painotti sitä, että talosta taloon -työ on edelleen tärkein tapa saarnata Jumalan valtakuntaa ja hyvää uutista. Se on elämää pelastavaa työtä. Hän vertasi talosta taloon -työtä onnettomuustilanteeseen, esimerkiksi tulipaloon tai hurrikaaniin. Silloin viranomaiset käyvät talosta taloon varoittamassa uhkaavasta tilanteesta.

Hyvä uutinen saarnataan ensin, sitten tulee vasta loppu, totesi puhuja.

Näytteessä sisar kertoo toiselle naiselle  Jumalan valtakunnasta "Valtakunta"-lehtisen avulla.

- Mikä on Jumalan valtakunta?
- Taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu (Daniel 2:44).
- Valtakunta on taivaallinen hallitus.
- Täydellinen terveys ja onnellisuus on mahdollista tulevaisuudessa.
Sisar jättää lehtisen ja lupaa palata muutaman päivän kuluttua jatkamaan keskustelua.Vapaamuotoisesti
Psalmit 45:1: Sydämeni pulppuaa hyviä sanoja

Puhuja kysyi, mitä sana "pulppuaminen" tuo mieleen. Sanoma pulppuaa suustamme. Valtakunnan teema sykähdyttää sydämen. "Sydämen kyllyydestä suu puhuu", sanoi Jeesus. Avainsana vapaamuotoiseen todistamiseen on myönteisyys.

Sitten seuraa näyte, mikä tapahtuu junassa. Sisar on valmistautunut todistamaan. Samaan vaunuun tulee nainen, joka on menossa hautajaisiin. Sisar alkaa kertoa Raamatusta lohduttaakseen surevaa naista. Sisar lukee Ilmestyskirjasta:
Ja hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, eikä surua eikä valitushuutoa eikä kipua enää ole. Entiset ovat kadonneet. (Ilmestys 21:4).
Eikö ole hieno lupaus? Sureva nainen luuli, että oli puhe taivaasta. Mutta kyse olikin maan päällä olevasta tilanteesta (eikä kuolemaa enää ole). Taivaassa ei ole ollutkaan kuolemaa, joten sen täytyy tarkoittaa, että maan päältä poistetaan kuolema. Sisar lukee Psalmista 37:29:
Vanhurskaat saavat omistaa maan, ja he asuvat siinä ikuisesti.
Sisar tarjoaa surevalle naiselle esitettä "Hyvä uutinen Jumalalta" matkalukemiseksi. Naiset vaihtavat lopuksi puhelinnumeroita.

Puhuja korostaa, että vapaamuotoinen todistaminen vaati etukäteen valmistautumista. Vapaamuotoisesti voi todistaa esimerkiksi, kun käy kampaajalla tai parturissa. Voi kertoa, että on tulossa tärkeät juhlat. Kampaaja tai parturi varmaan kysyy: Mitkä juhlat? Siitä alkaa keskustelu. Juna ja bussi ovat myös hyviä paikkoja todistaa vapaamuotoisesti. Eräs Jehovan todistaja matkusti Helsingistä Rovaniemelle, ja hänen sydämensä pulppusi hyvää uutista. Matkan aikana hän hankki 13 osoitetta ja puhelinnumeroa. Myöhemmin hän lähetti henkilötiedot oikeisiin seurakuntiin.

Mieti sopivia aloituksia, sanoo puhuja. Jehova on antanut suun ja kielen, joten käytä tilaisuuksia ja uutta traktaattia.

Näytteessä veli juttelee työkaverin kanssa. Työkaveri sanoo, että et ollut perjantaina töissä. Veli kertoo pitäneensä vapaapäivän, koska oli konventti. Konventin teema oli  "Etsi ensin Jumalan valtakuntaa". Sitten veli kysyy työkaveriltaan, muistaako tämä Isä meidän -rukouksen. Siinä puhuttiin valtakunnasta ja Jumalan tahdon tapahtumisesta myös maan päällä. Sitten veli ojentaa konventtituliaisen työkaverilleen. Se on uusi traktaatti. Veli kysyy työkaveriltaan, mikä on jumalan valtakunta? Onko se sydämessä, kielikuva vai taivaassa oleva hallitus, mikä ei ikinä tuhoudu.Julkisesti
Sananlaskut 1:20, 21: Kadulla huutaa lakkaamatta tosi viisaus äänekkäästi. Toreilla se antaa jatkuvasti äänensä kuulua. Meluisten katujen yläpäässä se huutaa. Kaupunkiin johtavien porttien sisäänkäyntien luona se sanoo sanottavansa.

Puhuja kertoi, että hyvää uutista esitetään toreilla ja kaduilla. Esittelypöydät ja telineet ovat uusi tapa julistaa valtakuntaa. Pöydillä ja telineillä on mainos ja kirjallisuutta. Tammikuuhun mennessä haaratoimistot olivat tilanneet yli 100000 pöytää ja kärryä. Suomessa seurakunnat ovat tilanneet tähän mennessä 700 kappaletta kärryjä. On paljon paikkoja, joissa voidaan tehdä tätä kärrytyötä. Ostoskeskukset ja  vilkkaat torit ovat paikkoja, missä tämä työmuoto tavoittaa monia ihmisiä. Kärrytyö aloitettiin Suomessa ensin suurissa kaupungeissa, mutta sitä tehdään nyt myös pienillä paikkakunnilla. Jos joku haluaa osallistua tähän työmuotoon, hänen tulee ottaa yhteys vanhimpiin ja kertoa toiveistaan päästä kärrytodistajaksi.

Sitten seuraa näyte, mikä on tapahtunut New Yorkissa. Junasta tulee mies kärryjen luo. Hän huomaa kirjan "Mitä Raamattu todella opettaa". Veli antaa kirjan tälle miehelle ja näyttää lukua 11. Sen teema on "Miksi Jumala sallii kärsimyksiä?" Junassa mies oli  miettinyt juuri tuota kysymystä. Veli kertoo, että kirjaan liittyy ilmainen raamattukurssi. Junasta tullut mies epäilee, että maahtaako hän tarvita. Sitten veli näyttää muutaman minuutin pituisen videon jw.org-verkkosivuilta.

Valtakunnan hyvää sanomaa viedään niin monille ihmisille kuin mahdollista ennen kuin tulee loppu. Painopisteen tulisi olla raamatuntutkistelujen aloittamisessa.

    
Konventeissa voi lahjoittaa käteistä rahaa. Lahjalaatikoita on monessa paikassa. Jos käteistä ei ole, voi pankkikortilla lahjoittaa maksupäätteen avulla. Myös luottokortit käyvät.Jäähallin edessä kadulla päivystää jäätelöauto konventin väliajalla. Näin jokainen saa makeanhimon tyydytetyksi.Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity