Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto

 

 Kirje kaikille vanhimmistoille 01.10.2012: Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
02.08.2014 Johanneksen poika

Hallintoelin julkaisi lokakuussa 2012 ohjeet kaikille vanhimmistoille, miten heidän täytyy toimia, jos seurakunnassa ilmenee lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Tuo 6-sivuinen kirje oli pitkään luettavissa vain englannin kielellä. Nyt kirje julkaistaan kaikille asiasta kiinnostuneille myös suomen kielellä. Se on turvallisuussyistä kirjoitettu uudelleen ja skannattu, jotta kirjeen vuotaja ei paljastu.

Kirjeessä todetaan, että "joissakin tapauksissa" vanhinten on ilmoitettava asiasta viranomaisille. Kuitenkin kirjeessä kehotetaan vain soittamaan haaratoimiston lakiosastolle ja kysymään sieltä neuvoa. Joskus pitää soittaa palvelusosastolle. Kirje ei kehota kertaakaan ilmoittamaan viranomaisille, mikä on kummallista.

Kirjeessä ei anneta myöskään minkäänlaisia neuvoja ottaa yhteyttä ammattiauttajiin, esimerkiksi terveydenhoitohenkilökuntaan ja hakeutua lääkärintarkastukseen. Miksi lapsille ei haluta antaa mahdollisuutta yhteiskunnan tarjoamaan kriisiapuun tilanteissa, mitkä voivat murtaa loppuelämäksi heidän itsekunnioituksensa ja muuttaa käsityksen normaalista seksuaalisuudesta? Onko seurakunnan maineen säilyttäminen tärkeämpää kuin pienen uhrin kärsimysten lievittäminen ja asioiden selvittäminen?

Lue lisää...

 


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity