Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
Muita aiheita:
   

 Miksi nainen on oikeuskomiteassakin alempiarvoisempi kuin mies?
25.11.2014 Johanneksen poika
Jehovan todistajien yhteisössä mies on naista ylemmässä asemassa. Näin on perheessä, seurakunnassa ja muuallakin.

Miten Vartiotorniseuran kirjallisuus perustelee tämän asian?

*** it-1 s. 1365 kpl 8-9 Kunnioitus ***

Perheenjäsenten kesken.

Vaimon tulee ilmaista tervettä pelkoa eli syvää kunnioitusta aviomiestään kohtaan, koska tämä on perheen pää (Ef 5:33). Tämä on sopusoinnussa sen ylemmän aseman kanssa, joka miehellä on Jumalan järjestelyssä. Ensin ei luotu naista vaan mies, joka on ”Jumalan kuva ja kunnia”. (1Ko 11:7–9; 1Ti 2:11–13.) Saara oli huomattava esimerkki naisesta, joka kunnioitti syvästi aviomiestään. Saaran kunnioitus oli lähtöisin sydämestä, sillä hän ei kutsunut miestään ”herraksi” ainoastaan toisten kuullen vaan myös ”itsekseen”. (1Pi 3:1, 2, 5, 6; vrt. 1Mo 18:12.)

Aviomiehiä taas kehotetaan: ”Asukaa jatkuvasti samalla tavoin heidän [vaimojenne] kanssaan tiedon mukaan ja osoittakaa heille kunniaa niin kuin heikommalle astialle, naispuoliselle, koska tekin olette heidän kanssaan elämän ansaitsemattoman suosion perillisiä.” (1Pi 3:7.) Siksi hengellä voideltujen kristittyjen aviomiesten tuli ottaa huomioon se, että heidän vaimonsa olivat samassa asemassa heidän kanssaan Kristuksen perijätovereina (vrt. Ro 8:17; Ga 3:28) ja että heitä tuli kohdella kunnioittavasti, koska he eivät ole yhtä vahvoja kuin miehet.

On kummallista, että eriarvoisuus näkyy siinäkin, että oikeuskomiteoissa naista kohdellaan eri tavalla kuin miestä.

Otetaan yksi esimerkki.

Jos oikeuskomiteassa syytettynä on nainen ja syytös on aviorikos, hänen miehensä tulee olla myös läsnä oikeuskomiteaistunnon aikana. Toisaalta taas, jos syytettynä on mies, hänen vaimonsa ei tarvitse olla läsnä oikeuskomiteassa.

Millä perusteella oikeudellisissa asioissa naista kohdellaan toisin kuin miestä? Kun naista syytetään, mies saa olla läsnä käsittelyn ajan. Näin mies saa kaiken tiedon siitä, mistä hänen vaimoaan syytetään. Miksi nainen ei saa olla läsnä miehen kuulustelussa vastaavalla tavalla? Nainen ei siis saa tietää kaikkea sitä, mistä miestä syytetään. Toki hän saa olla läsnä, JOS hänen miehensä siihen suostuu, mutta automaattisesti ei saa olla.Tässä on vanhinten salaisen lauma-kirjan (v. 2010) ohjeita tällaisiin tapauksiin luvusta kuusi:


     


Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity