Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * UutisarkistoonOikeusoppineet: Jehovan todistajien ohjekirjassa ollaan paikoin Suomen lain rajamailla
25.01.2015 Johanneksen poika
Useimmat Jehovan todistajat eivät ole koskaan nähneet kirjaa, jonka nimi on Paimentakaa Jumalan laumaa. Se luovutetaan vain Jehovan todistajien seurakuntien niin sanotuille vanhimmille. Heitä kielletään näyttämästä sitä muille seurakuntalaisille tai ottamasta siitä kopioita. Jos he eroavat tai heidät erotetaan, heidän on palautettava kirja.

136-sivuisessa kirjassa annetaan neuvoja seurakuntalaisten paimentamiseen. Siinä on yksityiskohtaiset ohjeet niin sanottuja oikeuskomiteoita varten. Komitea kutsutaan koolle, kun Jehovan todistajaa epäillään teosta, jonka vuoksi hänet voidaan erottaa yhteisöstä.

Tällaisia syntejä on paljon: avioliiton ulkopuolinen seksi, homoseksuaalisuus, abortti, runsas päihteiden käyttö, irstaus ja niin edelleen.

Usein oikeuskomiteoissa kysellään yksityiskohtaisia tietoja jopa seurakuntalaisten sukupuolielämästä.

Helsingin Sanomat sai kopion ohjekirjan tuoreimmasta suomenkielisestä käännöksestä vuodelta 2010 ja pyysi kuutta oikeustieteilijää tutustumaan siihen. Heitä pyydettiin kommentoimaan, onko ohjekirja joiltain osin ristiriidassa Suomen lainsäädännön kanssa.
Helsingin Sanomien internetsivut täällä.Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

    


Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity