Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Jehovan todistajat antavat edelleen virheellistä tietoa YK-liitännäisjäsenyydestä
02.09.2015 Myyrä ja Johanneksen poika
(Päivitetty 05.09.2015: lisätty "Tuomas Yläjuurakon" tekemä kooste Herätkää! -lehden artikkelista)
  Kuvat: Vartiotorniseura

Eräs yksityishenkilö oli tiedustellut paikallisilta Jehovan todistajilta Vartiotorniseuran ja YK:n kytköksestä. He eivät olleet osanneet auttaa tässä asiassa vaan kehottivat ottamaan yhteyttä Beteliin, Suomen Jehovan todistajien haaratoimistoon Vantaalle. Sen tämä henkilö tekikin.

Elokuun 26. päivänä haaratoimisto vastasi kirjallisesti. Sain 01.09.2015 tästä kirjeestä kopion.

Tuo kirje on osoitus järjestelmällisestä vääristelystä tässä asiassa. Jehovan todistajat eivät kerro vieläkään oikeaa totuutta
UN/DPI/NGO-liitännäisjäsenyydestä.

Tässä on valokuva Betelin vastauksesta:Ensin pieni huomautus. On outoa, ettei haaratoimisto osaa käyttää termejä oikein. Kyseessä oli UN/DPI/NGO-liitännäisjäsenyys, ei siis YK:n, vaan YK:n tiedotusosaston (DPI) NGO-liitännäisjäsenyys.  Tuo NGO (Non Govenmental Organization) on liitännäisjäsenyyden edellytys, eli WTBTS luokitellaan itse NGO:ksi.

Kirjeessä todetaan, että kyse olisi ollut jostain "kirjastokortista". Tämä on täysin keksitty selitys.

Kyse ei ollut kirjastokortista, kirjastoa saivat käyttää muutkin kuin UN/DPI/NGO-liitännäisjäsenet.  Jo ennen anomusta oli osoitettava, millä asialla on, ja niinpä Vartiotorniseura julkaisi näytteeksi kirjoituksia, joissa YK näytettiin positiivisessa valossa. Jehovantodistajien keskuudessa nuo kirjoitukset pantiin merkille suunnanmuutoksena. 

Allekirjoittamalla anomuksen Vartiotorniseura sitoutui edistämämään YK:n tarkoitusperiä ja tietysti hyväksymään YK:n peruskirjan sekä periaatteet, lisäksi tuo tuo anomus uudistettiin vuosittain allekirjoituksella.

Syy eroon oli se, että Vartiotorniseura saatiin kiinni asiassa "housut kintuissa", kun brittilehti paljasti asian. Noin vuorokaudessa tuosta paljastuksesta WTBTS irtautui tuosta liitännäisjäsenyydestä.

Portugalin haaratoimistosta myönnettiin, että NGO-rekisteröinti tehtiin humanitaarisen avun antamiseksi sekä ihmisoikeuksien puolustamiseksi useissa eri maissa, kuten Angola, Ruanda, Bosnia ja Georgia.  

YK ei jakele palveluja ilmaiseksi, UN/DPI/NGO-liitännäisjäsenyyden avulla WTBTS oli oikeutettu esimerkiksi YK-lentoihin, ja jehovantodistajat ovat esimerkiksi Afrikassa käyttäneet tätä etua hyväkseen.YK:n omassa tiedotteessa kerrottiin jäsenyyden ehdoista mm. näin:

Liittoutumalla DPI:n kanssa järjestö suostui täyttämään liittoutumisen kriteerit, mukaanlukien Yhdistyneiden kansakuntien perusjulistuksen periaatteiden tukemisen ja kunnioittamisen sekä sitoutumisen ja keinot tehdä toimivia tiedotusohjelmia jäsenistössään sekä laajemmallekin yleisölle koskien YK:n toimintaa.

Lisäksi piti täyttää nämä ehdot:
  • NGO-järjestö jakaa YK:n peruskirjan ihanteet
  • toimii pelkästään voittoa tavoittelemattomasti
  • omaa julkituodun kiinnostuksen Yhdistyneiden kansakuntien asioihin sekä todistetun kyvyn tavoittaa laajoja tai määriteltyjä yleisöjä, kuten kouluttajia, tiedotusvälineiden edustajia, virallisten käytäntöjen tekijöitä sekä liiketoiminnan harjoittajia
  • omaa sitoumuksen ja keinot tuottaa tehokkaita tiedotusohjelmia YK:n toiminnasta julkaisemalla kiertokirjeitä, tiedotteita ja lehtisiä sekä järjestämällä konferensseja, seminaareja ja pyöreitä pöytiä
  • pitämällä kirjaa yhteistyöstä tiedotusvälineiden kanssa
Vartiotorniseura siis allekirjoitti mm. nämä vaatimukset. Tietenkään se ei kertonut siitä Jehovan todistajien seurakuntien jäsenille. Tämä asia haluttiin pitää salassa.

Mitä Vartiotorniseuran kirjallisuus on kertonut YK:n osuudesta "lopun ajan" tapahtumiin"?

*** Kirja "Ilmestyksen huipentuma" luku 34 s. 247-251 kpl 4-14 Kunnioittavaa pelkoa herättävä salaisuus ratkeaa ***

Osoitettuaan selvästi Ilmestyksen 17:3:n helakanpunaisen pedon olevan Kansainliitto presidentti Knorr käsitteli sen myrskyisiä vaiheita niiden sanojen perusteella, jotka enkeli lausui Johannekselle seuraavaksi: ”Peto, jonka näit, oli, mutta ei ole, ja kuitenkin se on nousemaisillaan syvyydestä, ja se on menevä tuhoon.” – Ilmestys 17:8a.

5 ”Peto – – oli.” Se oli tosiaan ollut olemassa Kansainliittona tammikuun 10. päivästä 1920 lähtien, ja 63 kansaa oli jossakin vaiheessa ollut sen jäsenenä. - - - Koska Kansainliitto ei ollut onnistunut säilyttämään maailmanrauhaa, se syöksyi käytännössä toimettomuuden syvyyteen. - - - Uuden maailman teokraattisessa konventissa presidentti Knorr saattoi julistaa profetian mukaisesti, että ”peto – – ei ole”. Sitten hän kysyi: ”Jääkö Kansainliitto tuohon kuiluun?” Ilmestyksen 17:8:aa lainaten hän vastasi: ”Maailmallisten kansojen liitto nousee jälleen.” Juuri näin kävi – Jehovan profeetallisen sanan kunniaan saattamiseksi!

Nouseminen syvyydestä

6 Helakanpunainen peto tosiaan kiipesi ylös syvyydestä. Kesäkuun 26. päivänä 1945 antoi 50 kansaa suuren julkisuuden saattelemana San Franciscossa Yhdysvalloissa äänensä Yhdistyneiden kansakuntien järjestön peruskirjan hyväksymisen puolesta. Tämä järjestö oli perustettu ’kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi’. - - - YK on siis todellisuudessa henkiin vironnut helakanpunainen peto. - - -

9 YK on todellisuudessa Jumalaa pilkkaava väärennös Jumalan messiaanisesta valtakunnasta, jossa hänen Rauhanruhtinaansa, Jeesus Kristus, on hallitseva ikuisesti. (Jesaja 9:5, 6) Vaikka YK saisikin aikaan jonkinlaisen tilapäisen rauhan, niin pian puhkeaisi jälleen sotia.

*** Vartiotorni 15.10.2014 sivu 19 Elämäni kohokohtia Valtakunnan työssä ***

Joitakin kuukausia myöhemmin syyskuussa 1942 olimme läsnä Uuden maailman teokraattisessa konventissa Clevelandissa Ohiossa. Siellä kuulimme veli Nathan H. Knorrin esitelmän ”Rauha – voiko se olla pysyvä?” Hän puhui Ilmestyksen 17. luvussa mainitusta ”pedosta”, joka ”oli, mutta ei ole, ja kuitenkin se on nousemaisillaan syvyydestä” (Ilm. 17:8, 11). Veli Knorr selitti, että ”peto” oli Kansainliitto, joka lakkasi toimimasta vuonna 1939. Raamatussa ennustettiin, että jotain tulisi sen tilalle, minkä jälkeen seuraisi suhteellisen rauhan kausi. Vuonna 1945 toinen maailmansota loppuikin. Sen jälkeen ”peto” ilmaantui uudelleen Yhdistyneinä kansakuntina.

*** Vartiotorni 15.03.2011 sivu 24 kpl 2 Osoita olevasi valmis! ***

On kiinnostavaa, että Raamatussa ennustetaan erään ”pedon” hyökkäys, johon meidän täytyy olla valmiit. (Lue Ilmestyksen 17:15–18.) Mikä tämä peto on, ja kenen kimppuun se hyökkää? Saatanan maailmassa tapahtuu hämmästyttävä käänne: se jakautuu itseään vastaan. Helakanpunainen peto edustaa Yhdistyneitä kansakuntia, ja ”ne kymmenen sarvea” kuvaavat kaikkia poliittisia valtoja. Nämä tulevat kääntymään porton kaltaista Suurta Babylonia eli väärän uskonnon maailmanmahtia vastaan ja tuhoamaan sen väkivaltaisesti. Milloin se tapahtuu? Emme tiedä päivää emmekä hetkeä (Matt. 24:36). Sen kuitenkin tiedämme, että tämä hyökkäys tapahtuu, kun emme odota sitä, ja että jäljellä oleva aika on supistunut (Matt. 24:44; 1. Kor. 7:29).

*** Raamatun ymmärtämisen opas osa 2 sivu 1310 kpl 4 Vihollinen ***

”helakanpunainen peto”, joka on ”täynnä rienaavia nimiä” (Il 17:3); niiden itsepintaiset kannattajat (Il 19:17–21). Nämä Jumala tuhoaa (5Mo 32:41; Jes 59:18; Il 20:10)."Tuomas Yläjuurakko" on laatinut koosteen Herätkää! -lehdestä, joka kirjoitti myönteisesti YK:n viisikymmenvuotisesta toiminnasta ihmisoikeuksien hyväksi. Tuo kooste on Herätkää! -lehdestä 22.11.1998, ja voit lukea sen pdf-muodossa täältä.Lue YK:n oma ilmoitus Vartiotorniseuran UN/DPI/NGO-liitännäisjäsenyydestä suomeksi täältä ja englanniksi täältä.

 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity