Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Veikko Leinonen kertoi suurista muutoksista Suomen haaratoimistossa
01.11.2015 Johanneksen poika  
Kuuntele ote Veikko Leinosen puheesta täältä.

Hämeenlinnan konventissa 31.10.2015 Jehovan todistajien virallinen tiedottaja Veikko Leinonen piti puheen, missä hän antoi tietoja Vartiotorniseuran suunnittelemista suurista muutoksista mm. rakennustoimintaan ja haaratoimistojen henkilökunnan määrään.


Suomen haaratoimisto Vantaalla

Leinonen kertoi kirjeestä, minkä hallintoelin oli lähettänyt 17.09.2015 kaikkiin haaratoimistoihin. Kirjeessä kerrottiin, että haaratoimistojen ja konventtisalien isot rakennusprojektit joko keskeytetään tai niitä rajoitetaan tai ne lopetetaan. Kirjeessä mainittiin myös, että tilapäisiä erikoistienraivaajia vähennetään ja myöskin erikoistienraivaajien määrää vähennetään. Betel-perheiden kokoa ympäri maailman vähennetään 25%, ts. neljäsosa Betel-perheen jäsenistä. "Se on aika paljon", totesi Leinonen. Hän otti esimerkiksi Etelä-Afrikan Betelin. Siellä on noin 1000 työntekijää. 25% vähennys tarkoittaa siellä 250 henkeä. Leinosen mukaan Suomessa vähennystarve on noin 40. "Tämä on hallintoelimen suoranainen ohje", korosti Leinonen.

"Lahjoitusvarojen käyttöä kohdennetaan entistä enemmän saarnaamistyöhön. Valtakunnansalien rakentaminen jatkuu, mutta varojen mukaan", kertoi Leinonen. Leinonen vahvisti myös sen, että ensi vuoden alusta alkaen levitettäviä lehtiä julkaistaan vain joka toinen kuukausi (siis tammikuussa Vartiotorni, helmikuussa Herätkää!, maaliskuussa Vartiotorni jne.).

Leinonen kertoi, että nämä ovat valtavan suuria muutoksia, jotka panivat pidättämään hengitystä.

Nämä suuret muutokset ovat Leinosen mukaan johtaneet siihen, että on pidetty kokouksia ja käyty keskusteluja henkilökunnan kanssa. Leinonen näkee nämä muutokset osoituksena siitä, miten henki ohjaa Jehovan järjestöä nopein liikkein.


Suomen haaratoimisto Vantaalla

Leinonen kertoi sitten, miten paljon muutoksia on ollut viime vuosina. Hän antoi esimerkkejä. Kierrosvalvojia ja koordinaattoreita on nuorennettu, valtakunnan julistajien koulu on nykyään aviopareille ja naimattomille, Gileadiin kutsutaan jo kokeneita aviopareja ja naimattomia, lahjoitukset tehdään yhteiseen maaimanlaajuiseen lahjalaatikkoon, saliprojektit kustannetaan ilman seurakuntien omia lainoja, melkein kaikki toiminta menee internetiin osoitteeseen JW.ORG, jopa sairaalatietopalvelulla on nykyisin internetissä sivut auttamaan lääketieteen ammattilaisia. Viimeisenä Leinonen mainitsi Broadcasting-televisiokanavan.

Seuraavaksi Leinonen kertoi uudesta kirjeestä, minkä Suomen haaratoimisto sai hallintoelimeltä keskiviikkona 28.10.2015. Kirjeessä kerrottiin, että vuosikokouksessa 03.10.2015 oli tehty ilmoitus, jossa käsitellään näitä muutoksia, mitä maaimanlaajuisesti tapahtuu. Leinonen kertoi, että näiden muutosten suhteen on tullut paljon kysymyksiä. Siksi on hyvä tietää taustat näihin muutoksiin. Sen takia hallintoelin lähetti tiedotteen. Suomen haaratoimistokomitea päätti viime keskiviikkona (28.10.2015), että se lähettää kaikkiin seurakuntiin kirjeen, joka sisältää myös Suomea koskevia asioita. Leinonen lupasi, että se kirje tulee seurakuntiin ihan näinä päivinä. (Kuva: Apu lehti, 2013)

Leinonen käytti tilaisuutta hyväkseen ja luki tuon kirjeen konventissa. Syyksi hän mainitsi sen, että kirje kertoo, miten Jehovan järjestö pitää heistä hyvää huolta.

Tässä tuo kirje kokonaisuudessaan:Kaikille seurakunnille Suomessa.

Betel-perheitä, erikoistienraivaajia ja rakennustöitä koskevia muutoksia.

Rakkaat ystävät!

Kirjoitamme nyt joistakin muutoksista, jotka koskevat Betel-perheitä ja vaikuttavat myös rakennustöihin, joita on käynnissä, jotta vihittyjä varoja käytettäisiin parhaalla tavalla. Kerromme joitakin näistä muutoksista.

Hallintoelin on ilmoittanut, että joukko haaratoimistojamme ja konventtisaleja koskevia rakennushankkeita viivytetään, pienennetään tai jopa joissakin tapauksissa peruutetaan kokonaan. Kuitenkin valtakunnansalien rakentamista ja remontointia jatketaan sen mukaan, miten paljon ystävät kykenevät lahjoittamaan tähän tarkoitukseen. Sen lisäksi kaikkia haaratoimistoja on pyydetty pienentämään Betel-perheiden kokoa. Tämä merkitsee myös tarvetta arvioida uudelleen meidän haaratoimistomme korjaustyötä. Me tulemme toteuttamaan loppuun saakka kaikki suunnitelmat, joita on tehty entisen painon ja kirjavaraston aluetta varten. Työ näillä alueilla saadaan päätökseen todennäköisesti helmikuussa 2016. Sitten monet osastot voivat muuttaa uusiin toimistotiloihin, joita on rakennettu. Myöhemmin päätetään, mitä muuta mahdollisesti on tarpeen tehdä, jotta rakennuksemme pysyvät käyttökelpoisina.

Erikoistienraivaajia ja tilapäisten erikoistienraivaajien tukemista jatketaan pääasiassa vähävaraisissa maissa. Tilapäisten erikoistienraivaajien määrää on vähennetty melkoisesti vauraammissa maissa, joissa on jo melkoinen joukko vakituisia tienraivaajia innokkaasti mukana saarnaamistyössä. Joitakin vähennyksiä on tehty myös erikoistienraivaajien määrissä. Epäilemättä monet vakituiset tienraivaajat ovat halukkaita muuttamaan alueille, joissa aikaisemmin toimi tilapäisiä erikoistienraivaajia niin että valtakunnan työ siellä ei heikkene. Ja epäilemättä monet aikaisemmin tilapäisinä erikoistienraivaajina palvelleet ovat halukkaita jatkamaan alueellaan vakituisina tienraivaajina.

Voitte olla vakuuttuneita siitä, ettei näitä muutoksia ole tehty siksi, ettette olisi tukeneet toimintaa taloudellisesti. Päinvastoin. Olette olleet hyvin anteliaita valtakunnan työn tukemisessa. Saaduista kirjeistä ja viesteistä ilmenee hieno hengellisyys ja suuri arvostus sitä kohtaan, mitä Jehova tekee järjestönsä hyväksi. Se vastakaiku, mitä JW.ORG, julkinen todistaminen, JW Broadcasting ja lisääntynyt videoiden käyttö tämän vuoden konventeissa on saanut aikaan, on ollut ylenmääräistä.

On kuitenkin todettava, että valtakunnan työ kautta maailman on laajenemassa kiihtyvällä vauhdilla, ja me voimme tehdä ainoastaan sen, mihin käytettävissä olevat varat antavat mahdollisuuden. Jokainen perheenpää ymmärtää, että kun perheen tulot ovat rajallisia, on tarpeen suunnnitella varojen käyttö niin, että hänen vaimollaan ja lapsillaan on elämän välttämättömyydet. Filippiläisille 1:10 kehottaa varmistautumaan tärkeämmistä asioista. Tämän kehotuksen mukaisesti hallintoelin haluaa antaa etusijan niille toimille, jotka eniten edistävät Jumalan kansan hengellistä hyvinvointia ja maailmanlaajuista saarnaamistyötä. Ajattelehan esimerkiksi ilmoitusta siitä, että tammikuusta 2016 alkaen levitettäviä lehtiämme julkaistaan joka toinen kuukausi. Ei ole epäilystäkään siitä, että hengellistä ruokaa on tuotettu jopa niin paljon, että monilla ystävillä on ollut vaikeuksia nauttia sitä kaikkea. Tehty muutos ei ainoastaan anna mahdollisuutta suunnata käytettäviä varoja tehokkaammin, vaan se auttaa myös veljiämme pysymään paremmin hengellisten antien tasalla.

Betel-kotien henkilökuntaa pienennetään ja joitakuita perheenjäseniä pyydetään palvelemaan kentällä. Normaalin työnsä ohella Betel-perheen jäsenet tulevat huolehtimaan itse monista sellaisista palveluista, joita toiset beteliläiset aikaisemmin tekivät heille. Betel-perheiden vastakaiku näihin muutoksiin on ollut sydäntä lämmittävää. Heidän suhtautumisensa saa rakastamaan heitä. Rakastamme myös teitä kaikkia.

Pyydämme teitä pitämään näitä muutoksia yhtenä rukoustenne aiheena. Siunatkoon Jehova jatkuvasti teitä kaikkia ilmaistessanne rakkautta hänen nimeään kohtaan.

Lähetämme kristillisen rakkauden terveisemme

Veljenne HallintoelinLeinonen vielä kertasi, että tällainen kirje tulee kaikkiin seurakuntiin. Leinonen kysyi yleisöltä, eikö tämä ole osoitus siitä, miten hyvin Jehova pitää heistä huolta.

Yleisö vastasi Leinosen kysymykseen kuuluvilla kättentaputuksilla.


  
Kuuntele noin 9 minuuttia kestävä ote Veikko Leinosen puheesta Hämeenlinnan konventtisalissa 31.10.2015 täältä.
 
 

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity