Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista - Uutisarkisto
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisarkisto

Johanneksen pojan uutissivut - arkisto
Tutustu myös näihin sivuihin:
Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys 
Muita aiheita:
   Uusia kirjeitä - uusia muutoksia
11.11.2015 Johanneksen poikaJW.ORG rahan keräysTällä viikolla on seurakunnissa jo luettu tai luetaan myöhemmin pari kirjettä, joissa on uusia muutoksia Jehovan todistajien toimintaan.

Kuten arvata saattaa, osa muutoksista koskee rahaa ja sen lahjoittamista haaratoimistolle.

Muutoksia tulee myös lehtien levittämiseen ja raportointikäytäntöön.

Vartiotorniseura on keksinyt maailmanlaajuisen uuden rahankeräystavan. Sillä on oikein oma nimi, MAJ. Käytännössä se tarkoittaa, että haaratoimisto haluaa Suomessa kaikkien muiden lahjoituksen lisäksi vielä seurakuntien sitoutuvan yhteensä noin 100000 euron lahjoituksiin vuodessa. Tuo perustuu suositukseen, minkä mukaan jokainen seurakunnan julistaja lahjoittaisi 5 euroa 20 senttiä.

Eikä tässä vielä kaikki. Toinen rahankeruumalli liittyy valtakunnansalien ja konventtisalien rahoitukseen. Seurakunnat sitoutuvat maksamaan kuukausittain haaratoimistolle tietyn summan. Alustavien tietojen mukaan tuo summa liikkuu 100 euron ja 300 euron välillä kuukaudessa yhden seurakunnan osalta. Vanhimmisto päättää kiinteiden lahjoitusten summasta, mutta seurakunnan jäseniltä vaaditaan muodollinen hyväksyntä viittaamalla kokouksessa.

Kun Suomessa on noin 300 seurakuntaa, rahaa virtaa haaratoimistoon tämän järjestelyn myötä vuositasolla noin 300000 - 500000 euroa.

Tämän viikon palveluskokousessa luetaan tai luettiin kaksi kirjettä. Ensimmäisessä kirjeessä kerrottiin, miten lehtiä voi käyttää kenttäpalveluksessa viisaasti. Kirjeessä kerrottiin myös muutoksista raportointiin.

Tässä ote kirjeestä:Sisäkkäiset lehdet.

Vuoden 2016 numeroista lähtien lehdet tuotetaan niin, että sisäkkäin on kaksi samaa lehteä. Jotteivat julistajat levittäisi vahingossa kahta lehteä kerralla, lehtipalvelijan tulee varmistaa, että sisäkkäiset lehdet on irroitettu toisistaan ennen kuin ne pannaan tarjolle julistajia varten. Tämä auttaa estämään sen, etteivät lehdet lopu liian aikaisin.

Lehtien tarjoaminen palveluksessa.

Ei olisi sopivaa jakaa lehtiä summittaisesti niille, jotka eivät ole osoittaneet kiinnostusta. Mistä tiedämme, kuka on kiinnostunut? Halukkuus keskustella kanssamme on hyvä merkki kiinnostuksesta. Puhuteltava voi ilmaista kiinnostusta myös kuuntelemalla tarkkaavaisesti meidän puhuessamme, vastaamalla esittämiimme kysymyksiin ja esittämällä oman mielipiteensä. Jos hän seuraa Raamatun lukemista, se voisi osoittaa hänen olevan kiinnostunut Jumalan sanasta. Voimme kysyä henkilöltä, haluaisiko hän lukea tarjottavan lehden. Julistajien tulee käyttää hyvää arvostelukykyä arvioidessaan ennen lehtien tarjoamista onko henkilö kiinnostunut.

Kun lehdet loppuvat ennen kuukauden päättymistä

On toivottavaa, että lehdet loppuvat valtakunnansalilta ennen kuukauden päättymistä. Julistajat voivat palauttaa käyttämättömiä lehtiä salille toisten käyttöön. Jos lehdet loppuvat ennen kuukauden päättymistä, palveluksessa voidaan käyttää kirjasia, traktaatteja, aiempia lehtiä ja "Raamattu opettaa" -kirjaa.

Muutoksia kenttäpalvelusraporttiin

Tammikuusta 2016 lähtien kaikki levitetyt julkaisut, sekä painetut että sähköiset, raportoidaan yhteen sarakkeeseen, jossa lukee "julkaisuja". Sähköisiin sisältyy videot, kirjat, lehdet, artikkelit, traktaatit ja muut. Lisäksi raporttilomakkeeseen lisätään uusi sarake "näytettyjä videoita", joihin merkitään miten monta kertaa olemme näyttäneet jonkin videoistamme palveluksessa. Tuntien, uusintakäyntien ja kuukauden aikana johdettujen eri raamatuntutkistelujen määrät merkitään raporttiin entiseen tapaan. Nykyisiä kenttäpalvelusraporttilomakkeita voidaan käyttää siihen asti, kun seurakuntaan saadaan uusia lomakkeita.

Haaratoimiston terveisetToinen kirje on sitten rahan keräykseen liittyvää. Tässä kirje kokonaisuudessaan:Kaikille seurakunnille

Maailmanlaajuinen auttamisjärjestely palvelusvuonna 2016

Rakkaat veljet

Haluamme tässä yhteydessä kiittää teitä siitä, että olette antaneet jatkuvasti ja anteliaasti aineellista tukea maailmanlaajuiselle saarnaamistyölle. Se, että annatte omistanne säännöllisesti ja iloisesti, ilahduttaa varmasti Jumalaamme Jehovaa. Koska tiedämme, että haluatte tukea järjestön toimintaa, kerromme tässä kirjeessä palvelusvuotta 2016 koskevia tietoja maailmanlaajuisesta auttamisjärjestelystä, jonka tunnus on MAJ, jota ylläpidetään lahjoituksilla. MAJ:n on tarkoitus ehkäistä aavistamattomia tapahtumia, jotka voivat vaikuttaa järjestöön, ja huolehtia niistä aiheutuvista kuluista. Tämän järjestelyn piiriin kuuluvat valtakunnansaleilla, konventtisaleilla ja haaratoimistoissa sattuvat tapaturmat sekä luonnononnettomuuksista, tulipaloista, kosteusvahingoista tai ilkivallasta johtuvat vahingot.

Järjestely perustuu 2. Korinttilaiskirjeen 8:14:ssä esitettyyn periaatteeseen. Siinä Paavali kannustaa aineellisia asioita koskevaan tasaukseen. Maailmanlaajuista työtä varten annetuista lahjoituksista varataan siksi vuosittain tähän tarkoitukseen tietty summa, jonka avulla voidaan huolehtia siitä, etteivät mahdolliset seurakuntia tai teokraattisen järjestön muita osia koskevat vahingot aiheuta veljillemme kohtuutonta taakkaa.

Palvelusvuonna 2016 MAJ:n arvioidut kustannukset saadaan peitettyä, jos tähän tarkoitukseen tehdään noin 5,20 euron lahjoitus julistajaa kohden. Tämä ei tarkoita sitä, että kunkin julistajan odotettaisiin lahjoittavan juuri tämän summan, vaan vanhimmisto voi ehdottaa seurakunnalle summaa, joka lahjoitettaisiin seurakunnan varoista maailmanlaajuiseen työhön. Ja seurakunta voi tehdä tästä päätöksen. Julistajat voivat tehdä lahjoituksia paikallisen seurakunnan kuluihin tämän päätöksen mukaisesti. Näiden varojen avulla tuetaan teokraattista toimintaa, mihin sisältyy maailmanlaajuinen auttamisjärjestely. Koska näitä lahjoituksia ei "korvamerkitä" mitään tiettyä tarkoitusta varten, jotkut seurakunnat saattavat lahjoittaa keskimääräistä summaa enemmän. Tämä edistää maailmanlaajuista työtä ja auttaa toisia seurakuntia, jotka eivät ehkä pysty lahjoittamaan yhtä paljon. Tämä on sopusoinnussa antamista koskevan raamatullisen mallin kanssa. Jotkin seurakunnat haluavat ehkä lähettää lahjoitukset useassa erässä palvelusvuoden mittaan, kun taas toiset seurakunnat saattavat mieluummin lahjoittaa koko summan palvelusvuoden alussa. Molemmat tavat ovat mahdollisia.

Arvostamme suuresti sitä, että tuette tätä järjestelyä. Jehova siunaa varasti anteliaisuuttanne.

Veljenne
Jehovan todistajat
haaratoimisto
Valtakunnansalissa on kaksi lahjalaatikkoa, toinen on maailmanlaajuiseen valtakunnan työhön, ja sinne laitetut rahat menevät suoraan haaratoimiston tilille. Toinen laatikko on seurakunnan omiin tarpeisiin, sillä katetaan seurakunnan ja valtakunnansalin kulut.

Jos joku haluaa lahjoittaa suoraan seurakunnan tilille sähköisesti, niin valtakunnansalin ilmoitustaululla on tilinumero, mihin lahjoitus lähetetään.


Espoon Puolarniityntien valtakunnansalin lahjalaatikot, kuva: Kimmo Brandt*** Vartiotorni 01.11.2007 sivu 18 ”Minun on hopea ja minun on kulta” ***

Koska saarnaamistyö on suuri hanke ja sen suorittamiseksi tarvitaan muun muassa kirjapainoja, toimistoja, konventtisaleja ja lähetyskoteja, kulut ovat melkoiset. Mistä rahat tulevat? Koko toiminta rahoitetaan vapaaehtoisin lahjoituksin. Jehovan todistajat eivät vaadi seurakunnan jäseniltä rahaa järjestön toiminnan tukemiseen, eivätkä he pyydä maksua levittämistään julkaisuista. Jos joku haluaa tukea todistajien opetustyötä lahjoituksella, se otetaan mielellään vastaan.Lue lisää Jehovan todistajien järjestön rahankeräämisestä täältä.
   

 
Takaisin arkistosivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity